"הקשר עם הסטודנטים הפך באופן מדהים לאישי יותר"
עקבות מגפת הקורונה ומעבר המוסדות האקדמיים ללמידה מקוונת, ערכנו ראיון עם גיל סוסקין ראש התמחות שילוב אמנויות בחוג לחינוך במכללה האקדמית אורנים ועם עוד מחברי הצוות במכללה, על האתגר האקדמי שניצב בפניהם, על ההתמודדות, ועל ההסתגלות ללמידה מרחוק.
בתקופה זו יש צורך בשירותים דיגיטליים לסטודנטים. שרי רגב, מנהלת מערכות מידע, ספרי לנו קצת על הלימודים המקוונים במכללת אורנים.
"אתחיל בשורה התחתונה. ברור כיום כי מה שהיה לא יהיה. סדר עולמי חדש צפוי לאחר התקופה זו, מהפיכה עולמית כנראה הכי קצרה שהאנושות חוותה, בוודאי כשנבדוק בעתיד לאחור את רוחב השפעותיה. בשבועות האחרונים חווינו את אורנים היפה, קרוב ל-1000 מרצים ומדריכים, באקדמיה ובמסגרות החוץ אקדמיות היו צריכים לעבור טרנספורמציה באפס זמן".
"מרגש לראות מי השורדים? מי הפורחים? לא אלופי הדיסציפלינות, לא המנוסים, לא הותיקים, אלא הגמישים מחשבתית, המהירים, הזריזים להסתגל, קלי התנועה הרגשית. והאנשים הללו ממש פורחים וממציאים לסטודנטים חוויות מרגשות מסוגים שונים".
"כפי שחלקו איתי מרצים – למרצה יש מקום רגשי משמעותי מאוד, וגם הקשר עם הסטודנטים הפך באופן מדהים ליותר אישי בחלק מהמקרים, גם הכריזמה עוברת מסך, לדברי המרצים שקיבלו משובים נהדרים מסטודנטים שלהם. אפשר לעשות מדיטציה מרחוק – וזה עובד מדהים, וגם בני משפחה מצטרפים!".
"החדשות נפרשות בהדרגה, וחווית הלמידה היא לראשונה משותפת למרצים ולסטודנטים. לסטודנטים יש הזדמנות לראות איך המרצים שלהם לומדים. בעיני זה אירוע מרכזי בכל התקופה הזו. התגייסות המרצים ויכולת ההסתגלות שהם גילו ומגלים היתה מעוררת השראה – קפצו למים ושוחים".
"עברנו את שלב ההישרדות הראשוני ובשבוע שעבר ראינו מעל 1000 מפגשים סינכרוניים, ואלפי מטלות וחוויות אסינכרוניות במעל 1000 שיעורים נוספים. התחושה היא שמי שהצליחו לקפוץ למים כל כך מדהים, מתחילים עכשיו ללמוד לשחות. מעניין יהיה לראות את הדרך ממשיכה להתפתח בתום התקופה המעניינת הזו".
יש קורסים שמאתגר יותר להפוך למקוונים, אריה, לדרהנדלר אומן ומרצה בחוג שילוב אמנויות בחינוך ובחוג לגיל הרך, ספר לנו על כך.
"שיעורים פרונטליים כמו הרצאות רגילות – יותר קל לעבור למקוון – קורסים סדנאיים – כמו באומנות, דרמה, תנועה, מוזיקה זה קצת יותר מורכב".
"בקורסים שלי אני מתבסס על למידה מעשית, ״דרך הידיים״, ואני נוכח בכל שלבי היצירה של הסטודנטיות. גם הן עצמן מעורבות בתהליכים אחת של השניה, ולומדות זו מזו. כל זה משתנה בלמידה מקוונת (לא רק לשלילה, יש גם כמה יתרונות והפתעות): בסדנה במכללה יש להן גישה למגוון חומרים, ופתאום הן מוגבלות למה שיש בבית".
"זה באמת מגביל אבל זה גם דוחף אותנו להיות יותר יצירתיים — שזו המטרה בסופו של דבר. הסטודנטיות צופות בתצלומים של עבודות של חברותיהן במקום לחוות אותן ב״לייב״, אבל מאידך הן מקבלות הזדמנות לתעד ולהציג יצירה במרחב הוירטואלי, ויש לזה ערך בפני עצמו. הן לא יוצרות בקבוצה בכתה, אבל פתאום בני המשפחה מעורבים ורואים את בת משפחתם שקועה ביצירה, מחזה לא שגרתי ומיוחד".
"כמנחה של הקבוצות האלה אני רואה אחים ובני זוג עוזרים ומביאים חומרים מהמטבח או מהמחסן, הורים ניגשים ומתעניינים, וילדים מצטרפים ליצירה יחד עם אמא. אין ספק שהדברים שתכננתי שנלמד בכתה נפגעו מהמעבר ללמידה מקוונת, אבל יש לנו הזדמנות ללמוד דברים אחרים ולא צפויים במקומם".

יסמין עתאמנה – סטודנטית לגיל הרך עם בנה בילאל בשיעור של אריה בבית – (תראו את הנייד על הספה – דרכו אריה מעביר שיעור באומנות – "דרך הידיים:)")
"יחד עם מערכת החינוך כולה גם ההתנסויות בשטח של הסטודנטיות לחינוך באורנים עברו לעבודה מקוונת. החוג לשילוב אמנויות בחוג לחינוך שותף בהובלת מגוון פרויקטים, בהם קבוצה של אחים של ילדים בעלי צרכים מיוחדים של המרכז למשפחה״ (מטעם המחלקה לשירותים חברתיים, קרית טבעון) , ובשיתוף סטודנטיות לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה".
"כולנו מושפעים מחוסר המסגרת והריחוק החברתי, אבל משפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים מרגישות את זה כפליים. החוג רואה חשיבות בהשתתפות במאמץ חברתי כולל של תגבור הפעילויות והקשרים עם המשפחות בתקופה זו. בכל ההתנסויות של החוג הסטודנטיות מובילות פעילויות יצירה, דרמה, וידאו וצילום, תנועה, כתיבה יוצרת ועוד תוך שימוש בפלטפורמות מגוונות החל מוואטסאפ וזום ועד טיקטוק ויוטיוב. חשוב להבין שהכל נסיוני וראשוני: הסטודנטיות זוכות להוביל יוזמות פורצות דרך, נסיון שוודאי ישרת אותן גם בעוד שנים רבות".
גייל סוסקין, איך מכללת אורנים נערכה לתקופה זו?
"המכללה קיימה מהלך מזורז של העברת כלל הקורסים הנלמדים בה לקורסים מקוונים", מספרת סוסקין, "המעבר התבצע תוך כדי תנועה, כלומר כל מרצה העביר את השיעור הבא שהוא אמור היה לקיים לשיעור המותאם למרחב המקוון. מכאן, מתחילה הלמידה ומכאן מתחיל גם התהליך הארוך והעמוק יותר של התאמת הקורס כולו למרחב המקוון".
"יש לבדוק לעומק אילו מטרות מאלו שכיוונו אליהן אכן ניתנות להשגה במרחב המקוון ויש לחשוב מחדש על דרכי ההוראה, הלמידה, התקשורת וההערכה בקורס. חברת מקינזי הגדירה את התקופה הנוכחית כ- Crush Course in Educational Technology. כלומר, כקורס מזורז ובהול בשימוש בטכנולוגיה חינוכית. ואכן תקופה זו, והלמידה שהיא מזמנת לנו תוכל לשנות את פני ההשכלה הגבוהה".
האם לדעתך למידה מקוונת אפקטיבית כמו למידה פרונטלית?
"כמו תשובות לשאלות טובות אחרות, גם התשובה לשאלה זו הינה מורכבת. בקצרה ניתן לומר שהלמידה מקוונת, תומכת במטרות חינוכיות מסוימת ופחות מתאימה למטרות אחרות".
"למשל, הלמידה המקוונת הינה הזדמנות נהדרת לפתח יכולות למידה עצמאיות, יכולות חקר, יכולת למפגש עם אנשים זרים, שפות זרות וצורות חשיבה השונות מאלו שאנו מורגלים בהן. מנגד, למטרות מרכזיות הקשורות להכשרה להוראה כדוגמת פיתוח יכולת הקשבה אמפטית לאחר, בניית מערכות יחסים, התמודדות עם אירועים בלתי צפויים בכיתה בזמן אמת, המרחב המקוון הינו בעייתי יותר".
איך הסטודנטים מסתגלים ללמידה המקוונת?
"יש פנים רבות לחוויות והסתגלות של הסטודנטים בימי קרונה. יש סטודנטים שזה מאוד מתאים להם – לעבוד מהבית, כמו שכתוב פה – חקר עצמי, מול מסך, ויש סטודנטים עם קשיים רבים של ארגון, קשב וריכוז להם למידה מרחוק לא פשוטה מכיוון שהיא דורשת הרבה ארגון ומשמעת עצמית".
"בימים אלו יש סטודנטים עם ילדים קטנים בבית, להם מאוד לא פשוט להתפנות ללימודים. ישנם סטודנטים עם ילדים בגילאי בי"ס. בבתים שכאלו כביכול "רבים" על המחשב ולסטודנטים אלו יש פחות זמינות. ניתן לומר שבמדינת ישראל אנחנו שונים מארצות אחרות מכיוון שהסטודנטים שלנו יותר מבוגרים בניגוד להרבה מקומות בעולם שבהם מתחילים ללמוד בגיל 18!".
"יש גם מצוקה כלכלית – הרבה כבר מובטלים – דואגים למקור פרנסה, תוהים מהיכן יוכלו לשלם שכר דירה ושכר לימוד למכללה. המרצים שלנו עסוקים (מעבר ל"רק" ללמד) ביצירת קשר עם כל סטודנט וסטודנטית ואנו מנהלים שיח וניסיונות לסייע לסטודנטים שמצבם מצריך זאת. בנוסף, יש הרבה התחשבות במצבם הרגשי ונפשי של הסטודנטים".
משאל גולשים ניוז חיפה והקריות
Loading ...
עוד בחינוך
-
"תעודת הצטיינות מגיעה לכל סטודנט שעושה כמיטב יכולתו"
טקס המצטיינים השנתי של הקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה התקיים השנה בזום והיה מרגש במיוחד – "בכל אחד מאיתנו קיימים חלקים מצטיינים ועלינו רק לגלות אותם", אמרה מיקי קרוא, מנהלת קמפוס חיפה של הקריה האקדמית אונו -
"ככל שניצולי השואה חשו בודדים יותר במהלך השואה - כך הם בודדים יותר כיום"
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה: ככל שניצולי השואה חשו בודדים יותר במהלך השואה, כך הם חשים בודדים יותר כיום, וכך רמת הסימפטומים הטראומטיים אותם הם חווים גבוהה יותר -
האקדמית גורדון מזמינה להשתתף ב"זיכרון בסלון" (בזום)
האירוע המקוון יפתח בברכת פרופ' יחזקאל טלר, נשיא האקדמית גורדון וניצול שואה בעצמו, ביום רביעי, ערב יום השואה בשעה 18:00. -
על חשיבות הזיכרון
מאמר דעה מאת ד"ר שי אפרת, פסיכו-היסטוריון, מרצה בחוג לחינוך באקדמית עמק יזרעאל, חוקר שואה, איש "יד ושם" ומחבר הספר "שרדתי כדי לספר" -
טקס יום הזיכרון המסורתי בבית ספר הריאלי העברי, יתקיים השנה במתכונת היברידית
יום הזיכרון תשפ"א בבית ספר הריאלי העברי בחיפה: טקס יום הזיכרון המסורתי המתקיים מידי שנה בבית הספר, יתקיים השנה במתכונת היברידית -
האקדמית גורדון משיקה תוכנית ראשונה בארץ להוראת השואה במערכת החינוך
האקדמית גורדון משיקה תוכנית ראשונה בארץ להוראת השואה במערכת החינוך -תוכנית לתואר שני M.Ed. -
האם נמצא הפתרון שיאפשר חזרה לשגרת לימודים במוסדות האקדמיים?
כך נראה במסגרת פרויקט ״כיתות מוביליות״, שמאפשרות לחזור לכיתות גם בשגרת הקורונה -
מערכת המיחשוב המתקדמת 'גלבוע.net' תוטמע במכללות רשת עתיד
רשת המכללות "עתיד" בחרה במערכת ה-ERP גלבוע.net מבית "תוכנות בית השיטה", כמערכת הניהול החדשה של הרשת -
המכללה האקדמית כנרת מזמינה: תחנת רכבת היסטורית נפתחת למבקרים
המכללה האקדמית כנרת מזמינה: תחנת הרכבת ההיסטורית של צמח מחכה לכם ולמשפחותיכם בחול המועד פסח! אל תפסחו! בואו לבקר! -
"מרגיש שזכיתי לכיוון לאחר שנים רבות של עשייה בתחום הצבאי"
ראיון מיוחד: מושיק עזר, סטודנט לחינוך וחברה עם התמחות בספורט בקריה האקדמית אונו בקמפוס חיפה, סיפר לנו על הלימודים בקריה האקדמית ועל היתרונות בה, על הבחירה בקריה האקדמית אונו במסגרת פרויקט אופ"ק המיועד לאנשי קבע ועוד -
המכללה האקדמית צפת ומועצת ראש פינה מהדקים את הקשר
ראש מועצת ראש פינה, מוטי חטיאל, הגיע השבוע לסיור מיוחד במכללה האקדמית צפת -
פרס ראשון בהאקתון המסורתי של המכללה האקדמית צפת
פרס ראשון בהאקתון המסורתי של המכללה האקדמית צפת לקבוצת סטודנטים שהציעה סימולטור חדשני ללימוד נהיגה -
"הצפון ו-1.43 מיליון תושביו נשארו הרחק מאחור"
דוח מדד הגליל 2020 המתפרסם השבוע חושף: בבריאות, בייצוגיות, בכלכלה – מצב הצפון הורע והפערים אל מול המרכז והמחוזות האחרים גדלו -
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה? לא בבית ספרנו!
מספר מורות חברו יחד לד"ר עידית מנוסביץ, ראש המחלקה לתקשורת באקדמית כנרת, להוביל את "תרבות הדליברציה" -
מה נשתנה באורנים
במלאת שנה לקורונה בישראל נפתחה ההרשמה ביחידה ללימודי חוץ באורנים לשנת הלימודים הקרובה שצפויה להתחיל באוקטובר, וכשהלימודים נעשים חלקם פיזית במכללה וחלקם באופן מקוון – ביחידה מדווחים על זינוק במספר הסטודנטים בשנה הקודמת והרשמה ערה לשנת הלימודים הבאה -
באורט דפנה מציגים: כמעט טיול
כמעט טיול שנתי- אורט דפנה תלמידי חטיבת הביניים אורט דפנה הגיעו לפני היציאה לחופשה לארוע של הפגה שלא נראה כמותו עדיין -
תוכנית מהפכנית בעיריית נוף הגליל בתחום הגיל הרך
עיריית נוף הגליל השיקה השבוע תוכנית חינוכית ראשונה מסוגה בארץ בתחום העשרת השפה בגיל הרך. התכנית, 'עיר מדברת שפות' יצאה לדרך ביוזמה משותפת של העירייה, קרן רש"י, משרד החינוך, רשת המרכזים הקהילתיים 'פסיפס', והאקדמיה באמצעות המכון הישראלי לגיל הרך במכללת 'אורנים'. -
ממצאים ראשוניים של מחקרים בנושא תקשורת
תקופת הקורונה הייתה תקופה לא קלה לגננות. לצד החשש הבריאותי נוספו חוסר הוודאות בשל החלטות והנחיות שהשתנו השכם והערב, ומסגרות חינוך שנסגרו לתקופות ארוכות עקב סגרים ובידודים. -
תם ונשלם כנס כנרת ה-6 לחינוך: קהילות בפרספקטיבה של זמן
תם ונשלם כנס כנרת ה-6 לחינוך, אקדמיה ופריפריה במכללה האקדמית כנרת: קהילות בפרספקטיבה של זמן -
כנס חינוך למתנדבי השירות הלאומי
700 מתנדבי שירות לאומי בתחום החינוך מרחבי הארץ השתתפו בשבוע החולף בכנס דיגיטלי של האקדמית גורדון והאגודה להתנדבות -
האקדמית גורדון עוזרת לילדים להבין מה זה כסף
איך מנחים את הילדים להכיר בערך הכסף ולהשתמש בו בתבונה- סדרת מפגשי זום להורים -
תואר יקיר המכללה האקדמית כנרת
כמדי שנה המכללה האקדמית כנרת מעניקה בטקס חגיגי את תואר יקירי המכללה, והיום אנו מעניקים את התואר החשוב הזה ל והסופר אלי עמיר, אלי אלאלוף ופרופ׳ זאב (זאביק) דרורי -
תערוכה חדשה במוזה 42 במכללת אורנים - 'גלריה סגורה'
ב"מוזה 42" במכללת אורנים מוצגת התערוכה 'גלריה סגורה' שהיא תוצר משותף של נארימאן עומרי, שלומית ויטיס, יעל רות ורעיה עמרייה, ארבע סטודנטיות הלומדות במסלול אמן-מורה, בתואר השני בהוראת מדעי הרוח והאומנויות בגישה רב-תחומית, בליווי האוצרת רותי הלביץ כהן, ובהפקת לי צבר. -
אוניברסיטת חיפה העניקה תואר לשם כבוד לנשיא אוניברסיטת הרווארד – פרופ' לורנס בקאו
"האפשרויות שאוניברסיטאות כמו הרווארד ואוניברסיטת חיפה מעניקות מעולם לא היו קריטיות יותר לחברה האנושית מאשר עכשיו", אמר פרופ' בקאו -
גאווה אוניברסיטאית
גיל כהן, סטודנטית בחוג לגאוגרפיה באוניברסיטת חיפה, זכתה במדליית זהב באליפות העולם במפרשיות שנערכה בפורטוגל -
חיים של אמא - יום עיון באורנים
יום העיון של התוכנית לתואר שני בחינוך לגיל הרך שיתקיים, מחר, יום רביעי ה-17.3, יעסוק באתגרי ההורות והקשר בין המעון, הגן וההורים בתקופת הקורונה. -
כנס אתגרי מערכות הבריאות ה-8 התקיים במהלך השבוע האחרון במכללה האקדמית צפת
מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי "שמיר" ("אסף הרופא"), ד"ר דניאל טרוצקי: "בזכות משבר הקורונה, נהלים קריטיים בנושא ניהול תיקי מטופלים נכנסו לשימוש מחייב של הצוות הרפואי" -
שיתוף פעולה אקדמי ראשון מסוגו בין ישראל ואיחוד האמירויות
המכללה האקדמית כנרת יוצאת בשיתוף פעולה אקדמי, ראשון מסוגו, עם האקדמיה לאירוח ותיירות באיחוד האמירויות. במסגרתו יגיעו משלחות של סגל ההוראה והסטודנטים לישראל ולאיחוד האמירויות לצורכי למידה ושיתוף ידע -
מאבק נגד מסחור המיניות
כנס בינלאומי על המאבק נגד מסחור המיניות התקיים במכללה האקדמית צפת לציון יום האישה -
"מנקודת מבט ישראלית, אסור למדינת ישראל למצוא את עצמה כשחקן יחיד מול איראן"
פרופ' שאול חורב, בכנס באוניברסיטת חיפה בנושא האתגר האיראני: "מנקודת מבט ישראלית, אסור למדינת ישראל למצוא את עצמה כשחקן יחיד מול איראן" -
החוג למקרא באקדמית גורדון פותח סמסטר
"קום והתהלך בארץ" – יום חווייתי העוסק בזיקה שבין התנ"ך, ארץ ישראל ואנחנו -
מעבר תת קרקעי- המכללה האקדמית כנרת
מעבר תת קרקעי בהשקעה של 10,000,000 ₪ יבטיח את בטיחות הסטודנטים, אנשי צוותי ההוראה והבאים בשערי המכללה האקדמית כנרת -
מקצוע העתיד למורי העתיד
ההרשמה לתוכנית הייחודית "הסבת אקדמאים להוראת מידע ונתונים" באקדמית גורדון בעיצומה -
קהל וקהילה, אז ועכשיו, קיבוץ ועיר
הקורונה הביאה איתה שינויים חברתיים וטכנולוגיים אשר השפיעו רבות על הקהילות הפיזיות והווירטואליות. -
מחסלים את הקורונה בכנרת
צוותי ההוראה, ההנהלה והסטודנטים במכללה האקדמית כנרת יוצאים במבצע חיסונים נגד קורונה -
קורס חדש בחוג לתקשורת בשיתוף חברת מייקרוסופט
מגיפת הקורונה חידדה את הצורך בגישות חינוך והוראה חדישות, המבוססות ברובן על טכנולוגיות חדשות. -
ממשיכים להצטיין גם בתקופת הקורונה
טקס מצטיינות ומצטיינים השנתי של מכללה האקדמית כנרת נערך השנה באופן מקוון עם הופעת אורח של הזמר קובי אפללו -
כנס כנרת ה-6 לחינוך, אקדמיה ופריפריה במכללה האקדמית כנרת
ב-15-17 למרץ יתקיים כנס כנרת השישי לחינוך, אקדמיה ופריפריה, אשר יעסוק בקהילות וירטואליות ופיזיות בפרספקטיבה של זמן. הכנס יתקיים בשיתוף עם קרן קימת לישראל וישודר בשידור חי -
האוניברסיטה הנשית: למעלה ממחצית מסגל אוניברסיטת חיפה הינו נשים
לאחרונה, שתי חוקרות בכירות מהאוניברסיטה זכו בפרס ישראל, פרופ' ניצה בן דב ופרופ' אריאלה לבנשטיין – פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה: "לייצוג הנשי בסגל האוניברסיטה יש השפעה מכרעת על הצלחת האוניברסיטה בשנים האחרונות" -
"שוברות שתיקה - אנחנו יכולות ויכולים לעשות שינוי"
מכללת אורנים תקיים ביום שני, ה8 במרץ, כנס יזמות בנושא אלימות נגד נשים וילדים במשפחה, -
עדנה דוד מברכת את ציבור המורים לרגל חזרתם של התלמידים ללימודים
"אני מאמינה שהמורים מותשים וזקוקים לניתוק ולחופש. בחופשת הקיץ מכינים את השנה החדשה" – אמרה עדנה דוד, יו״ר הסתדרות המורים בחיפה וסגניתה של יו״ר הסתדרות המורים הארצית -
חדש באורנים: מסלול הכלה ושילוב
לפני שנתיים נכנס לתוקף השינוי בחוק החינוך המיוחד הדן ברפורמת ההכלה והשילוב. -
מה קורה כשרשת חינוך עתיד מפגישה בין ארבעה אנשי תקשורת מובילים?
רשת החינוך עתיד מנהלת 55 בתי ספר בכל רחבי הארץ בכל מגוון הקהילות המאפיינות את הפסיפס החברתי במדינת ישראל. יהודים חילוניים, דתיים וחרדים לצד מוסלמים, דרוזים ונוצרים מהגולן, הגליל, מישור החוף, השפלה והנגב, מאזורים כפריים ועירוניים נפגשים יחד לעסוק בחינוך דור העתיד משהו טוב מתרחש. -
קהילות וירטואליות ופיזיות בפרספקטיבה של זמן
הקורונה המחישה יותר מתמיד את החשיבות הקיומית ברכישת מיומנויות המאה ה-21 בחיי הפרט, הקהילה והמדינה. -
מאבק נגד מסחור המיניות
"השיח הליברלי מקנה לגיטימציה חברתית לזנות ולפורנוגרפיה" -
"ביוטק – הוא ההייטק של המחר"
מאות תלמידים השתתפו באולימפיאדת הביוטכנולוגיה הרביעית שהתקיימה באופן מקוון בטכניון. במקום הראשון זכה עומר פוקס מתיכון מאיר שפייה, שבחן את רמת הנוגדנים בעופות בעקבות קבלת חיסון למחלת ניוקאסל -
בית חדש לאומנים בתחום הצילום והוידאו
מעבדות הצילום של המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה פתוחות לשימוש אמנים ויוצרים -
בילוי במרחב הציבורי בימי קורונה
סטודנטים לארכיטקטורה מציעים עיצובים מקוריים לבילוי קהילתי על חוף קריית ים -
יוזמה ברוכה של האקדמית גורדון
סגל האקדמית גורדון שימח ילדים המאושפזים בבית החולים בני ציון -
האקדמיה הצפתית: הרצאות מהכורסה
הצטרפו מהכורסה לעונה נוספת של הסדרה המקוונת והמצליחה, הנוגעת בתחומי עניין אקדמיים שונים והמועברת על ידי מיטב המרצים של המכללה האקדמית צפת -
לא על הזום לבדו
מכללת גורדון מציעה חינם את תוכנת הלימוד מרחוק שתהפוך את הזום למיותר -
מקצוע העתיד למורי העתיד
ההרשמה לתוכנית הייחודית "הסבת אקדמאים להוראת מידע ונתונים" באקדמית גורדון בעיצומה -
על חופש הביטוי של המורים בישראל ב'חמישי לייב' הקרוב
החוגים לאזרחות וסוציולוגיה במכללת אורנים ממשיכים בסדרת מפגשי הלייב (בזום) עם מרצי החוגים, -
סטודנטים באורנים: "מין הראוי – שנדע לדבר מיניות"
המיזם 'מין הראוי – שנדע לדבר מיניות' הוקם על ידי זוהר ברונשטט בת 25 מירושלים, ופז עסור בן 26 מעפולה, שניהם סטודנטים לחינוך חברתי קהילתי והוראת אזרחות במכללת אורנים. -
ספר חדש של ד"ר ניקולא יוזגוף-אורבך, חוקר ומרצה במכללה האקדמית צפת
"רעיונות שהוצעו והתגבשו על ידי יוצרים בספרות התממשו בחלוף מספר שנים במציאות היהודית ועיצבו אותה" -
שיטת הערכה חדשה לסטודנטים
האקדמית גורדון לחינוך השיקה לאחרונה שיטת הערכה חדשה אשר נותנת ניראות לכישורים ולמיומנויות של הסטודנטים, וזאת בנוסף להערכה מסורתית של ההישגים האקדמיים. -
בעקבות השלג: בוטלו הבחינות באקדמית צפת
בעקבות השלג הכבד בעיר צפת: התבטלו כלל המבחנים, הארציים והמקומיים, במכללה האקדמית צפת, והעובדים הונחו להפסיק את עבודתם -
ברוכה הבאה – נמשים
לראשונה אחרי 6 שנות מחקר: צוות חוקרים מתחנת מוריס קאהן לחקר הים מבית הספר למדעי הים באוניברסיטת חיפה זיהה ותייג אתמול לראשונה כרישה סנפירתנית -
מחקר חדש: "ככל שהגיל הכרונולוגי עולה כך משתפר התפקוד האישי בתקופת משבר הקורונה"
במחקר חדש, שנערך על ידי הד"ר אינה לוי, חוקרת ומרצה בחוג למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית צפת, בשיתוף עם הד"ר קרן כהן-לוק מאוניברסיטת אריאל, נבדקו הגורמים המשפיעים על תפקוד האזרחים בעת משבר הקורונה * במחקר נמצא כי בניגוד לציפייה, דווקא אוכלוסיית הצעירים, הנוטים לנזק בריאותי פחות כתוצאה מהידבקות בנגיף, דיווחו על תפקוד אישי ירוד יותר מהאזרחים המבוגרים יותר, המצויים בקבוצות סיכון לחלות ואף למות מנגיף -
"המרצים בקריה האקדמית אונו לא מוותרים, לא עושים הנחות ובאותה נשימה מכילים ומבינים"
דניאל ציוני הוא שדרן רדיו חיפאי ואיש חברה מוכר בעיר חיפה – בראיון מיוחד לאתר 'ניוז חיפה קריות' סיפר לנו ציוני על התואר שהוא עושה במנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום בקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה, ועל תקופת הקורונה המאתגרת -
קורס שעוסק במניעת אלימות במשפחה נערך בעתיד קרית מוצקין
במסגרת קורס אקדמי שנותן כלים לזהות את התופעה וכלים אופרטיביים להתמודד איתה -
חדשנות בחינוך ולמידה לשימור החוסן הלאומי
האקתון אלברט איינשטיין, נולד במטרה לפתור את האתגרים הקיימים כיום בתחום החינוך והלמידה, כדי למצוא פתרונות פורצי דרך לחיזוק מרכיב החוסן הלאומי של ישראל, ולשמר את המרכיב האיכותי של ישראל כמעצמתStartUp Nation. -
ברוח הוולנטיי'ז דיי: נגיף האירוסין באקדמית עמק יזרעאל
שלושה סטודנטים בשנה ג' מהחוג לתקשורת באקדמית עמק יזרעאל התארסו במהלך הסמסטר האחרון: אחד מהם, רפאל הלל, מספר לנו על ההצעות המרגשות -
ביקור ראשון של נשיא המדינה במרכז כנרת לחדשנות - KIC
במסגרת הביקור נפגש נשיא המדינה עם נשיא המכללה האקדמית כנרת פרופ' שמעון גפשטיין ויו"ר צמח מפעלים, טל ישועה ומנכ"ל מרכז כנרת לחדשנות אלעד שמיר, אשר הציגו לנשיא את מודל פיתוח חדשנות אזורית -
המכללה האקדמית תל חי מציגה: מסלול לימודים חדש בחוג לכלכלה וניהול התמחות בחשבונאות
המכללה האקדמית תל-חי תפתח, בשנת הלימודים הבאה, מסלול לימודים חדש בחוג לכלכלה וניהול:מסלול התמחות בחשבונאות. תכנית הלימודים תיעשה לפי המתווה החדש של המל"ג ותכלול 3.5 שנים שנות לימוד, בשכר לימוד מתוקצב. -
כמעט כל אדם שני בישראל – לכלך בטבע
מחקר חדש באוניברסיטת חיפה: "לרוב אנשים לא נוטים להודות שעשו משהו לא מקובל והשליכו פסולת, לכן סביר להניח כי אחוז המשליכים עוד יותר גדול מנתון זה", אמרה תלמידת המחקר נעמה לב, שהובילה את המחקר -
רשת הריאליגן מתרחבת
פתיחת שני גנים חדשים שיצטרפו לאשכול הגנים הירוק ב"בית בירם", כבר בשנת הלימודים הקרובה! -
'חלומות במגירה' - סדנה מעשית לכתיבה של ספרות לילדים באורנים
סדנה מעשית לכתיבה של ספרות לילדים באורנים -
סטארט-אפיסטים מגיל צעיר
המכללה האקדמית כנרת בשיתוף האקדמיה לחדשנות כנרת מובילים תוכנית לימודים שמאפשרת לתלמידי כיתות ז'-י' להפוך ליזמים צעירים מיקי לב, מנכ"ל המכללה האקדמית כנרת: "הסטודנטים המצוינים של המכללה, זכו להרחבת אופקיהם הן בתוכן החדשני והן במתודולוגיית ההוראה וההנחיה, הכשרה זו אפשרה להם ללוות את תלמידי בית הספר ולהעביר את הטוב הלאה". -
על מסכים ומסכות
מסכים ומסכות. שתי מילים כל כך משמעותיות בחיינו היום אשר כביכול אין ביניהן קשר, הרי מה הקשר בין המסך הווירטואלי בו אנחנו צופים בסדרות בנטפליקס, לומדים קצת, מתכתבים עם החברים ומזמינים אוכל ובגדים לבין אותה מסכת בד שאנחנו נאלצים לעטות בעת יציאה מהבית? -
יום עיון משותף לתכניות ההכשרה לעורכים לשוניים ולמתרגמים במכללת אורנים
התוכנית ללימודי עריכה לשונית – הלכה למעשה והתוכנית ללימודי תרגום אנגלית-עברית-אנגלית של לימודי החוץ במכללת אורנים, מזמינות אתכן/ם ליום עיון! -
יום פתוח וירטואלי במתכונת חדשנית
השגרה החדשה שמלווה אותנו בשנה האחרונה של התמודדות עם מגפת הקורונה, מחייבת אותנו שוב ושוב לצאת מאזור הנוחות ולכן גם את היום הפתוח הקרוב, שיתקיים בשבוע הבא ב- 11 בפברואר, תקיים המכללה במתכונת וירטואלית, אך בפורמט חדשני ומרגש. לצורך כך הקימה המכללה, מתחם חכם ומתקדם. -
כנס מנהלים ארצי ברשת 'עתיד'
כנס מנהלים ארצי של רשת 'עתיד' התקיים היום במרחב דיגיטלי ועסק במיומנויות תקשורת -
"הצפון מסוגל להיות מקור להאצת הצמיחה הכלכלית וצמצום הפערים בישראל"
לראשונה בישראל: כנס ייחודי של המכון לחקר הגליל הפועל באקדמית גליל מערבי יציג סקירה משווה של מצב המחוז הצפוני לעומת יתר המחוזות בישראל, ובו יודגשו עבור קובעי המדיניות האמצעים שיש לנקוט לשם שיפור מצבו של המחוז -
92% מבוגרי אורט קריית ביאליק זכאים לתעודת בגרות
ראש העיר, אלי דוקורסקי: יישר כח לכל העוסקים במלאכה, להנהלת בית הספר ולצוות החינוכי"