היומן של מיכל: עשרת הדיברות לקורונה
וידוי, ביני לבין מלכות הכיתה מעולם לא היה חיבור, להפך, ברחתי כמה שיותר רחוק . כי הדימוי השלילי הזה שמלכות כיתה הן הכי סנוביות וביצ'יות שיש שלט לי במוח. ואז בלימודי התודעה פגשתי את לי, הרושם הראשוני היה ברור, היא מלכת הכיתה. היא נורא התכחשה לזה בהתחלה , אבל היא באמת מלכת הכיתה. החיבור ביני לבינה לא היה מיידי, כי הילדה-נערה שבי סירבה להכיר אותה באמת, אבל ברגע שקצת פתחתי את הראש גיליתי מלכה אמיתית,כזאת שסוחפת רק מעצם היותה , כזאת שכל מה שהיא נוגעת בו הופך לזהב, כזאת שהכי בא להיות חברה שלה, כי היא פשוט חברת אמת. והיא כתבה כאן טור כל כך יפה ונכון , לא רק לקורונה אלא לחיים בכלל.
הטור של לי זיו:
החברה המדהימה שלי מיכל הגיעה לחיי כמתנה, לקח לנו זמן להבין אחת את השנייה ולהתאהב, אבל מאז שנוצר החיבור, מיכל מאתגרת אותי באופן קבוע להיחשף , וזה תמיד נראה לי כמו שיגעון רגעי, אבל אני מקשיבה לה, הולכת אחרי הרעיון/ שיגעון שלה ונחשפת לאט ובטוח.
אז הנה אני!
אוי קורונה , מה באת לתת לעולם? ברגע אחד הכל כמו התפוגג וזה מרגיש שהיקום עשה לנו פוס משחק על החיים.
האמת שאותי ההסגר תפס מוכנה, גזרתי על עצמי סוג של בידוד בשנתיים וחצי האחרונות ומתוך זה יש לי שפע של המלצות איך לעבור את הזמן בשלווה יחסית ואף לצאת מכך מחוזקים ומחוברים.
קצת רקע לבידוד היחסי שגזרתי על עצמי: לפני שמונה שנים היקום זימן לי להיות יזמית נדל"ן, עצמאית וסופר אינטנסיבית, בדמי היו אנרגיות של מלחמה וניצחתי על בסיס יום יומי במשחק בו שיחקתי. תוך כדי תנועה ילדתי שתי בנות, עברנו לא מעט בתים רק בגלל החשק לשפץ מחדש והשעמום של לא להיות במקום קבוע.
הילדות שלי גדלו עם אמא של קצוות, מצד אחד הן היו אצלי כמו בכיס קנגרו באוסטרליה ומצד שני בשלב מסוים כשגדלו קצת הצורך להגשמה ועשייה הביאו אותי למצב שבו עבדתי מבוקר עד ערב, ללא סדר יום וללא דאגה כלשהי לעצמי, למשל עיקר התזונה שלי היה מתחנות דלק מזדמנות וכמובן לא עשיתי ספורט ולא שמרתי על אורח חיים בריא ומאוזן. הזוגיות שלי הייתה במצב רעוע , הילדות היו באי נוחות תמידית, הבית היה זמני ושום דבר לא הרגיש במקום.
לצד הסיפוק הגדול ותחושת ההצלחה, הרגשתי לבד ומנותקת מהלב. יום אחד זה הכה בי, הבנתי שהלב שלי סגור, שהעשייה ניתקה אותי מעצמי ובעיקר מהילדות שלי. על אף האטרקטיביות של עולם הנדל"ן ותחושת הגאווה הגדולה, לא היה לי טוב בפנים. אז רגע לפני קפיצה גבוהה יותר , החלטתי שאני עוצרת! הוצאתי את עצמי לחופשה של שנה . הלב והנפש ביקשו לחזור אליי, לחפש את האמת שלי ואת האיזון שיעשה אותי מאושרת.
ברגע אחד עזבתי הכל, לאט לאט נכנסתי פנימה בניסיון לעשות לי שקט וטוב בנשמה , לא ידעתי איך או מתי אמצא תשובות, אבל ידעתי שהנשמה שלי עקשנית משהו והיא רוצה למצוא את דרכה בעולם הזה. בשלב הזה כבר היה לי ברור שלא כסף או מעמד יעשו אותי מאושרת. בראש מעיניי העסיק אותי למצוא מה יעשה אותי מאושרת באמת? איך ניתן לחיות את החיים באיזון, בשמחה ובאותנטיות ? לאחר שנה בבית ,לכולם היה טוב יותר , אבל אני נכנסתי ללחץ , לא היה לי מושג מה אני רוצה ולאן אני הולכת . לא היו לי תשובות איך ממשיכים במרוץ החיים. בחוץ כולם ציפוי "שאחזור לעצמי", אך אני ידעתי שכבר אין אותי כפי שהייתי.
רגע של הארה, הגיע בזמן מקלחות כשלני הקטנה שלי שאלה אותי מה ארצה לעשות כשאגדל , עם ילדים אין מקום להסברים מורכבים, עניתי מהבטן, "לעזור לאנשים להיות מאושרים". פתאום זה היה לי ברור, אני רוצה לגרום לעולם להיות מקום טוב יותר.
אחרי שני משברים בחיי, שהגיעו אליי כמתנה , ואחרי שנים של טיפולים פסיכולוגיים, החלטתי ללכת להיות המטפלת של עצמי. בתזמון מושלם אמא שלי הזמינה אותי להרצאה של פריידי מרגלית ממרחב מודעות. באולם מלא עד אפס מקום, עמדה על הבמה אישה אחת גדולה מהחיים על גלבייה לבנה ודיברה על חיים של גן עדן, זה הרגיש כמו למצוא את המילים שחיפשתי כל חיי, ראיתי אותה וראיתי אותי. זה בדיוק מה שחיפשתי.
נכנסתי ללימודי תודעה ורוח ששינו את חיי מקצה לקצה והתחלתי להתחבר לעצמי מהשורש ועד למימד השישי, פתאום כל הדברים שעשיתי התחברו יחד. עולם הרוח והתודעה היוו את החתיכה הגדולה שהייתה חסרה בפאזל וכך הבנתי שזאת מתנתי לעולם.
מכיוון שכפיתי על עצמי בידוד מרצון ובשנים הללו כל תשוקותיי לעולם הוולנס התחברו יחד, אלו הם עשרת הדיברות שלי לתקופת הקורונה:
תזונה- התייחסו לגוף שלכם כאל מקדש. הזינו אותו במזון בריא ומחשבות חיוביות. עבורי תזונה היא דרך חיים, והיא בגדר חובה על מנת לשמור על גוף בריא ומאוזן , בייחוד בזמן הזה חשוב לחזק את המערכת החיסונית , תזונה נחשבת לאחד הכלים החשובים ביותר בעולם הריפוי, והבחירה במה אנחנו מזינים את עצמנו פיזית ונפשית חשובה לחיזוק הגוף והנפש. הזמן הפנוי מאפשר לנו לעוף במטבח ולבשל יחד ארוחות מלאות בכל מה שטוב בטבע.
ספורט- נפש בריאה בגוף בריא, אנדרופינים שמשתחררים ועושים שמח בלב. תזיעו בשביל לעלות את קצב הלב, למען טיהור הדם והחמצן שנכנס לגוף ומנקה רעלים, תזיעו למען הנשמה וגם למען הגזרה. אני רצה, בתחילה לא האמנתי שאצליח, כיום אני לא יכולה לדמיין את חיי ללא ריצה, זה מחייה ומנקה את הראש, בכל ריצה בא לי לצעוק לעולם שזאת פשוט תגלית חיים! בכנות ריצה זה דבר קל ופשוט, מרימים רגליים באוויר, מוזיקה טובה באוזניות ומגלים עולם שלם של עוצמה ואושר עילאי. בהתאם להנחיות מותר לרוץ מסביב לבלוק ודווקא בגלל זה כעת ניתן להתחיל, לאפשר לנו שעה של שקט וזמן לעצמנו. בנוסף אני מאוד אוהבת יוגה ואימון גופני שמחברת אותנו לעצמנו ועושה שקט בתודעה.
מדיטציה- אי של שקט בים סוער. המדיטציה מביאה שלווה,בהירות ושקט נפשי, מפחיתה לחץ וחרדות ומשפרת את הבריאות ואת ההרגשה הכללית. אני אוהבת את המונח:" עיניים עצומות לרווחה ", עולם שלם נמצא בתוכנו, נשימה עוזרת לנו לחקור את התודעה, אחד המקומות הכי מעניינים ללכת לטייל בהם, בייחוד כעת שאין כלום בחוץ. בכל מדיטציה אני מתרגשת מחדש לפגוש אותי, מכל מדיטציה אני יוצאת עם תובנות , מאוזנת יותר ומלאת אנרגיה . האם ידעתם שבעצם הנשימה התאים שלכם מתחדשים ואתם עוברים תהליך ריפוי של ממש?
עשו לכם בסט פרנד/שבט- שתפו חבר או חברה טובה במה עובר עליכם. הדיבור משחרר ומרפא וגורם להכל להראות טוב יותר. הבסטיז שלי איתי מגיל ארבע, בורכתי בחברות שהן אחיות וגורמות לי אושר בלתי נתפס. במהלך החיים זכיתי להכניס לחיי ולליבי עוד כמה חברות נפש שהשיחות איתן מיידית מעלות לי את התדר ועושות לי טוב בנשמה. השיתוף הוא כוח , משחרר מועקות ומקליל את הקושי שהתקופה הנוכחית מביאה איתה.
לשחרר ולהיות בנוכחות- כמה פשוט, ככה מורכב. לשחרר את מי שאני צריכה להיות, את מה שרציתי לעשות, רק להיות בנוכחות. נוכחות בגוף, בזמן ובסיטואציה. כל מה שיש לנו זה את הכאן ועכשיו. מה שהיה בעבר- עבר והעתיד לא ידוע. תנסו להיות ברגע ולראות איזה מתנות גדולות מתגדלות כשאנחנו מאפשרים לעצמנו פשוט להיות. מורים מצוינים לנוכחות הם הילדים. כשאני הולכת אחרי הרעיונות של הילדות שלי ומאפשרת לילדה הפנימית שלי להצטרף , אני מגלה את הגאונות הבלתי נתפסת של היכולת פשוט להיות. אני מוצאת את עצמי נהנית במיוחד כשאני מתנתקת האון ליין ומחוברת יותר לחיים עצמם.
אמונה- להאמין שהכל מדויק! שנצא מהמשבר הזה טובים יותר. האמינו בעצמכם, בכוח שיש בכם ליצור מציאות, להמציא את עצמכם מחדש ולצלוח את התקופה הזו. האמינו שיהיה טוב ושהמציאות תשקף את זה.
הודיה- לראות את המתנות בכל מצב, ערכו לכם רשימה של דברים שיש להודות עליהם רק בכאן והעכשיו. לצד הקושי הממשי שכולנו חווים , יש גם הרבה מתנות בעצירה ממרוץ החיים הבלתי פוסק. נסו להודות על מה שיש ועל העתיד לבוא, מתוך אמונה שיהיה טוב. רשימת ההודיות שלי כוללת: תודה עליי, על המסע ועל ההזדמנות שנקרתה בדרכי להיות עם בני משפחתי, על קורת הגג מעליי, על שפע האוכל, על טיול ברדיוס 100 מטר, על היכולת לראות את כל הפחדים שלי , על התובנות שיש ועל אלה שיגיעו, על המתנה שבעצירה, על השקט ועל יכולת לבחור בטוב.
אחדות- זמן מצוין להתאחד קודם כל בתוכנו, לזהות את הקולות המקטינים, את הפחדים, את כל מה שרצינו לעשות עד כה ולא העזנו, עם בוא האביב בשיא פריחתו כשהאנרגיה הדשה מורגשת באוויר, גם אם זה רק דרך חלון הבית ,זה זמן מצוין לעשות סדר בתוכנו ושלום פנימי עם כל החלקים שלנו בכדי שנוכל לצאת מהמשבר הזה מחוזקים. אני באופן אישי מנסה להתגבר על פחדים ולצאת לעולם. אפשרו לפחדים ומחשבות שאין בהן צורך ללכת ופנו מקום למחשבות חדשות ונעימות. זה זמן מצוין לתכנן את החיים והפריחה שאחרי הקורונה.
מוזיקה ושירה מקודשת עם תדרים בפרט- המוזיקה עוזרת לנו להיות בשמחה, הפעילות המועדפת עלינו בימי הבידוד ובכלל, היא פשוט לשים מוזיקה בקולי קולות ולרקוד כאילו אין מחר. בזמני הבידוד האישי שלי, מוזיקה בתדרים ושלל שירי ריפוי , אהבה וחקירה העלו לי מיידית את התדר כשהרגשתי שאני לא בטוב. שימו לעצמכם תדר 528 ביוטיוב, תדר אהבה בזמן אמבטיה מפנקת או בשכיבה בערב במיטה, השירים נכנסים ישירות ללב , מרפאים ומעלים תדר. מוזיקה עושה לנו פלאים. אחת ההחלטות שלי ליום של אחרי היא לחזור לרקוד, כי אף עם לא מאוחר.
אהבה ללא תנאי – את החשוב ביותר השארתי לסוף, אהבה עצמית. ככל שנאהב את עצמנו, כך נוכל להעניק אהבה לסביבתנו. עבורי לאהוב את עצמי זה עדיין מסע אמיץ למצוא את הלב שנסגר במהלך הדרך, ובדרכי למצוא את הלב , למדתי לאהוב אותי בדיוק כפי שאני, ללא הגדרות או טייטלים נחשבים. לאהוב אותי סתם ככה , נקייה מכל אלמנטים חיצוניים, כשאני אוהבת אותי אני אותנטית , מחוברות לאמת שלי, לפשטות וליכולת להעניק אהבה אמיתית ללא תנאי לכל מי שסובב אותי ולעשות טוב בעולם.
תודה למיכל על הזכות לכתוב, ותודה לכל מי שעצר לקרוא. מאחלת לכולכם חג פסח שמח! בריאות איתנה, תשמרו על עצמכם ומי ייתן ונצא מהצד השני טובים יותר לעצמנו ולסובבים אותנו. אהבה לכולם!
יש לכם סיפור מעניין שתרצו שיתפרסם? שתפו אותנו במייל newshaifa.net1@gmail.com
עוד במגזין
-
היומן של מיכל: אפקט הפחד
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם היא מספרת על אפקט הפחד, האלימות והחיסונים ומה שמנהל אותו – בעיקר חוסר אמון -
אין דבר שעמד כנגד הרצון של עורך הדין לירום סנדה
האם רק אדם שצמח ממשבר כמו עורך הדין לירום סנדה יכול להגיע כל כך רחוק? ״לדעתי האישית כל אדם שמנסה למתוח את הגבולות שלו עד הקצה יכול להגיע הכי רחוק שרק אפשר" – בואו לקרוא כתבת מגזין מרתקת ומעוררת השראה -
הנישואים מזיקים לזוגיות לפי ד"ר קרן אור חן - מרצה לזוגיות מובילה בחיפה
"לא אתחתן עם בן זוגי" מבהירה ד"ר קרן אור חן, מרצה בכירה לזוגיות באוניברסיטת חיפה ובטכניון – בראיון מגזין מיוחד היא מספרת שאי הקיבוע ואי הכנסת הקשר לתבנית פורמלית, רק מעוררים את התשוקה ומעצימים אותה -
הכי חיפאית והשווה של חיפה
כולכם מכירים את שירי לוינקופף ויצנר כבעלת "קבוצת השוות של חיפה" בפייסבוק ובעלת עמוד האינסטגרם "חיפאית" – אבל בטח לא ידעתם שהיא נולדה בירושליים ובעצם שנאה את חיפה כשהגיעה להתיישב פה בעקבות אהבה – והאהבה לחיפה באה דרך הרגליים והסיורים -
הקאמבק של זליג אהרונוביץ': "אף אחד לא הכין אותי ליום בו חרב עלי עולמי"
אף אחד לא הכין אותו לאותו יום ארור בו בישרו לו הרופאים שחלה בלוקמיה. שנתיים וחצי קשות וחשוכות עברו על איש התקשורת המקומית, זליג אהרונוביץ' אך בחודשים האחרונים נדלק אצלו האור הפנימי והוא מספר כי מצא סוף סוף את ה"גיים צ'יינג'ר ששינה את חייו". כיום, כמאמן מנטלי שאף הקים קליניקה פרטית, הוא צולל אל עולם הפסיכולוגיה החיובית ואומר: "כל אחד רוצה שינוי, אבל לא כל אחד רוצה להשתנות. איך אני יודע? הייתי שם" -
חלומה של החיפאית (26) שאביה נהרג מטיל חיזבאללה
נטלי שטרנשוס, צעירה מחיפה שאביה נהרג מטיל של חיזבאללה כשהייתה בת 12, השתתפה בסדנה מרגשת של עמותת "משפחה אחת" וכעת חולמת על הפצת רעיון לתרפיה מסוג חדש בעולם -'Selfimage' -
היומן של מיכל: התמדה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על החשיבות של התמדה בכל תחומי החיים -
היומן של מיכל: דייטים בימי קורונה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על אהבה בימי קורונה – איך עושים את זה? -
היומן של מיכל: חיסון כן או לא
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על החיסון לקורונה והאם כדאי להתחסן או שלא -
היומן של מיכל: הישרדות
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת על היצר ההישרדותי שקיים אצלנו ואיך הוא קשר לתקופת הקורונה -
היומן של מיכל: די לאלימות נגד נשים
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת טור מיוחד לציון יום המאבק לאלימות נגד נשים -
היומן של מיכל: חוסר ערך ואהבה עצמית
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על אהבה עצמית ללא תנאי -
היומן של מיכל: הקול בראש
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על רגשות, ועל כמה שהקול בראש -
היומן של מיכל: חמלה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על יום הכיפורים במציאות הקורונה החדשה -
היומן של מיכל: שנה טובה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מספרת על השנה החדשה והמאתגרת שעברה על כולנו, ואיך אפשר תמיד לראות את הצד החיובי -
היומן של מיכל: מגדריות תודעתית
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא חושבת לעומק על הנושא המגדרי, ועל שוויון אמיתי >>> -
היומן של מיכל: ילדות נשכחת
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת בטור נוסטלגי על הגעגועים לילדות >>> -
היומן של מיכל: ט"ו באב
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת על חג האהבה ועל חגיגת האהבה לחיים עצמם >>> -
היומן של מיכל: ט' באב
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת קצת על אהבת חינם >>> -
היומן של מיכל: מדורת השבט שלי
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, חברתה הטובה של מיכל, מיכל מוזס, מספרת קצת על תחושת השייכות המשפחתית שלה >>> -
היומן של מיכל: התחלות
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על: התחלות וש"כל סוף הוא התחלה חדשה". >>> -
היומן של מיכל: לחץ
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על לחץ, המחלה הבולטת ביותר של השנים האחרונות >>> -
היומן של מיכל: סקס והעיר הגדולה בפעם השנייה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא חוזרת לצפות בסדרה המדוברת ומגיעה למסקנות >>> -
היומן של מיכל: חודש הגאווה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת טור מלא גאווה, שעל כולנו להיות גאים, קודם כל בעצמנו >>> -
היומן של מיכל: השראה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת טור מלא השראה >>> -
היומן של מיכל: חתונה ממבט ראשון
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, לקראת פרק הסיום של חתונה ממבט ראשון, היא מדברת על התהליך שעברו הזוגות ואיתם גם הצופים >>> -
היומן של מיכל: מתוך חצי אני
הטור השבועי של מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני": והפעם, לכבוד יום השנה של הספר, היא משתפת בפרק שהשפיע עליה במיוחד >>> -
היומן של מיכל: מכלום להכל
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא כותבת טור על החיים, שיותר חזקים מהכל >>> -
היומן של מיכל: מסכות
היומן של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על היתרונות בחבישת מסכה בעקבות ההנחיות של משרד הבריאות, וכן, היתרונות קיימים >>> -
היומן של מיכל: יום הזיכרון ויום העצמאות
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על יום הזיכרון ויום העצמאות, הימים המשמעותיים כל כך עבור עם ישראל >>> -
היומן של מיכל: מבחן הזוגיות
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא מדברת על מבחן הזוגיות בצל ימי הקורונה >>> -
היומן של מיכל: היום שאחרי
הטור של מיכל שחר: והפעם, בטור אופטימי במיוחד היא מדברת על היום שאחרי הקורונה >>> -
היומן של מיכל: טור של יום הולדת
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא חוגגת יום הולדת מיוחד עם הרבה תובנות מהשנה שעברה >>> -
היומן של מיכל: עשרת הדיברות לקורונה
היומן של מיכל: והפעם, חברתה לי זיו מספרת על עשרת הטיפים שלה להתמודדות עם מגפת הקורונה בפן האישי, אצל כל אחד מאיתנו >>> -
היומן של מיכל: ללמוד לשחרר
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, חברתה הטובה עינת בטור מיוחד שמדבר קצת על ללמוד לשחרר, בעיקר בתקופה הזו של מגפת הקורונה >>> -
היומן של מיכל: קורונה
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, היא תדבר קצת על המגפה שהפכה את העולם, ששני פנים לה >>> -
היומן של מיכל: טור הקדשה לאבא
מיכל שחר בטור השבועי, והפעם: היא מקדישה את הטור לאביה שנפטר, ושולחת מסר לכל אותם ילדים וגם עבור הורים שהיחסים שלהם אינם פשוטים אחד עם השני >>> -
היומן של מיכל: דת
הטור השבועי של מיכל שחר: והפעם, נדבר על דת, הדבר שמחבר בינינו אך גם יכול לפלג >>> -
היומן של מיכל: אהבת אמת
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, לכבוד יום האהבה הבינלאומי, נדבר קצת על אהבת אמת >>> -
היומן של מיכל: רשתות חברתיות
היומן של מיכל: והפעם, היא מדברת קצת על הרשתות החברתיות, ששינו את חיינו מקצה לקצה >>> -
היומן של מיכל: הפרעות אכילה
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, כותבת הטור היא חברתה מורן משה, שמספרת בגילוי לב על מה שעברה בצעירותה >>> -
היומן של מיכל: הורים ילדים
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא מדברת קצת על המורכבות של יחסי הורים וילדים >>> -
היומן של מיכל: גזענות
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא מדברת על הנושא הבוער גם בשנת 2020 >>> -
היומן של מיכל: פאודה!
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא מדברת על הדבר הכי לוהט בטלוויזיה >>> -
היומן של מיכל: חזון עתידי
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא פותחת את הלב, ובטור חושפני היא מספרת על התקווה האישית שלה -
היומן של מיכל: ניסים ונפלאות
היומן של מיכל: והפעם, איך נהיה מחוללי הניסים של עצמנו? >>> -
היומן של מיכל: אור וצל
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, קצת ממחשבותיה הנודדות על ההתמודדות בחיינו עם אור וצל >>> -
היומן של מיכל: הגבר ההיברידי
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, חברה הטוב ירין אלמוג מנסה לכתוב טור ,כי יש לו הרבה מה לומר על בנים בנות ומה שביניהם -
היומן של מיכל: קעקועים
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם היא מספרת על הרצון להתקעקע ועל הפחד >>> -
היומן של מיכל: כסף
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא מדברת קצת על כסף, עד כמה הוא משמעותי בחיינו כאמצעי לשפע ולחיים טובים >>> -
היומן של מיכל: אמונה
הטור השבועי של מיכל שחר: הפעם, היא תספר לנו על האמונה הפרטית שלה -
היומן של מיכל: הצד שלו
מיכל שחר בטור השבועי: והפעם, היא יצאה לבדוק מה חושבים הגברים על גיל הרווקות המאוחר? >>> -
היומן של מיכל: אחדות
מיכל שחר בטור השבועי, והפעם: תדמיינו לכם קצת אהבת חינם בעולם -
היומן של מיכל: חברים
מיכל שחר בטור השבועי, והפעם היא מדברת על חברים: "אני לא יודעת מי זה שהגה את הביטוי שמשפחה לא בוחרים , אבל הוא טעה" >>> -
היומן של מיכל: נסיעה לאומן
היומן של מיכל: מיכל שחר בטור השבועי, והפעם, היא משתפת אותנו במסע המרגש והעצמתי שלה לאומן >>> -
היומן של מיכל: מתי לעשות את זה?
מיכל שחר בטור השבועי: סקס הוא חלק מהחיים של כולנו. אז מהם החוקים בכל מה שקשור לנושא? >>> -
היומן של מיכל: יום כיפור
מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" בטור השבועי, והפעם קצת על יום כיפור, יום הסליחות >>> -
היומן של מיכל: ראש השנה
מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" בטור השבועי: "אנחנו כל הזמן עסוקים במרוץ החיים , עד שלעיתים אנחנו שוכחים לעצור לרגע וממש לזכור שיש לנו חיים" >>> -
היומן של מיכל: פחדים
מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" בטור השבועי: "בואו נדבר על פחדים, אבל לא על פחדים רגילים" >>> -
היומן של מיכל: בחירות
מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" בטור השבועי: אז למה כדאי ללכת לבחור? -
היומן של מיכל: האקס המיתולוגי
"לכל אחד הייתה מערת יחסים שהשאירה את חותמה. אנחנו נפגשנו באוניברסיטה בשיעור פסיכולוגיה חברתית, את הפסיכולוגיה לא ממש טרחנו ליישם, אבל את הקטע החברתי בהחלט כן"; מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" בטור השבועי, והפעם הוא על האקס המיתולוגי -
היומן של מיכל: התקפי חרדה
"אני מגדירה התקף חרדה כמו ריקוד עם מלאך המוות , וזה לא סקסי כלל וכלל. עד היום פחדתי לדבר על זה, אבל הבנתי שאין ממה לפחד", מיכל שחר בטור השבועי >>> -
היומן של מיכל: אתרי היכרויות
אז איך משתמשים באתרי היכרויות? בטור השבועי של מיכל שחר היא נותנת עצות איך להתנהל בתוך אתרי ההיכרויות הרבים >>> -
היומן של מיכל מתוך "חצי אני": ט"ו באב
"לא מעט אנשים מתפתים לחשוב שאהבה היא כזאת שצריכה להיות גדולה מהחיים, ממש כפי שאנחנו רואים בסרטים, או קוראים בספרים. בשבילי אהבת אמת היא משהו אחר לגמרי": הטור השבועי של מיכל שחר מתוך ספרה "חצי אני" בהוצאת צמרת -
היומן של מיכל: ג'ניפר לופז
"גם אני נכחתי בין כל ההמונים בהופעה של ג'ניפר לופז. היא לא הפסיקה לקפץ, לרקוד, לעשות פירואטים באוויר, ואני לא מבינה למה צריך לצאת מהפיג'מה?" יומנה של מיכל מתוך "חצי אני" >>> -
הבחור שלא רצה ילדים היומן של מיכל מתוך "חצי אני"
"לפני מספר ימים דיברתי עם בחור שהכרתי ב-OK קיופיד. אחרי שיחה נחמדה הבחור אמר שהוא אינו מעוניין בילדים. אני אישה רווקה בת 30+, מה גורם לך לחשוב שגם אני לא?!" הטור השבועי של מיכל שחר כותבת הספר "חצי אני" -
היומן של מיכל מתוך "חצי אני": פרידות
"אז נכון שהוא פגע בי, ונכון שהרגשתי לידו קטנה ולא נחשבת וכל הקשר הזה סבב סביבו, אבל איך לכל הרוחות אני אמורה להתחיל מחדש בגיל שלושים פלוס?" הטור השבועי של מיכל שחר מתוך ספרה "חצי אני" בהוצאת צמרת -
היומן של מיכל מתוך "חצי אני"
"כולם הרי יודעים שחיי הרווקות לאחר שנות השלושים ממש לא נראים כמו בסדרה סקס והעיר הגדולה. למה עולם הדייטים כזה מתיש, ולמה תמיד אני חושבת שאני יכולה לשנות את אלו שאומרים שהם לא מחפשים קשר מחייב?" הטור של מיכל שחר מתוך ספרה "חצי אני" בהוצאת "צמרת. -
קליש רותם: "כמות המחבלים סביבי עצומה"
בראיון ראשון לתקשורת המקומית מאז נבחרה, מדברת ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם, על הכל. על שלטון יהב: "נעשו כאן דברים לא תקינים. בקרוב אחשוף הכל לציבור", על מצב הרווחה העגום בעיר: "חיפה הרבה יותר ענייה ממה שחשבתי", על הביקורת שחטפה מכל עבר: "דברים ישתנו במהלך הקדנציה" וגם: על פינוי המפעלים המזהמים, הקמת נמל המפרץ, ההתבטאויות המקוממות של רג'א זעתרא, נציגי הליכוד שנותרו מחוץ לקואליציה ועל קשריה הקרובים עם משרד ראש הממשלה -
איך מטפלים בהזעה בעונת הקיץ?
הקיץ הזה יהיה נעים יותר: הכירו את המכשיר החדשני שמקל על אורח החיים, מכשיר המירה-דריי לטיפול בהזעת יתר וריח רע בבית השחי -
רגע לפני עונת הרחצה: הכל על ניתוחי חזה
בחזה מורם: הקטגוריה המבוקשת ביותר בתחום הפלסטי היא שינוי גודל וצורת החזה; הפלסטיקאי ד"ר צח שרוני מנהל מרפאת כללית אסתטיקה מסביר הכל על ההליך -
"הותקפתי מינית והחלטתי שזה בחיים לא יקרה שוב"
מיומנה של סטודנטית: אחרי שלירז הותקפה מינית, היא החליטה שאיש לא יוכל לפגוע בה יותר -
"למי את מחכה? את כבר לא ילדה. תתפשרי"
מיומנה של סטודנטית: יש גיל מסוים שכבר מוזר להיות לבד. האם זה אומר שחייבים להתפשר? -
"אם את נכנסת מהר מדי למיטה את זורמת. אם לא, את שמרנית"
מיומנה של סטודנטית: נכנסתם למיטה והוא לא התקשר? -
מה עושים כאשר מפחדים להתאהב?
איך מתמודדים עם הפחד מהתאהבות ומפגיעה, ופותחים שוב את הלב בפני האדם המיוחד?