X

"הצפון מסוגל להיות מקור להאצת הצמיחה הכלכלית וצמצום הפערים בישראל"

לראשונה בישראל: כנס ייחודי של המכון לחקר הגליל הפועל באקדמית גליל מערבי יציג סקירה משווה של מצב המחוז הצפוני לעומת יתר המחוזות בישראל, ובו יודגשו עבור קובעי המדיניות האמצעים שיש לנקוט לשם שיפור מצבו של  המחוז




לראשונה בישראל: כנס ייחודי של המכון לחקר הגליל הפועל באקדמית גליל מערבי יציג סקירה משווה של מצב המחוז הצפוני לעומת יתר המחוזות בישראל, ובו יודגשו עבור קובעי המדיניות האמצעים שיש לנקוט לשם שיפור מצבו של  המחוז. נשיא האקדמית גליל מערבי: "קידומו ופיתוח הגליל ישפיע על פיתוחה וקידומה של מדינת ישראל כולה"

בין משתתפי הכנס ניתן למנות את ח"כ ד"ר אחמד טיבי (תע"ל), ח"כ אלכס קושניר (ישראל ביתנו- חבר ועדת הכספים והעליה), פרופ' לכלכלה נסים בן דוד (נשיא האקדמית גליל מערבי), פרופ' באדי חסייסי (ראש המכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים), פרופ' יפעת ביטון (נשיאת המכללה האקדמית אחווה), פרופ' מישל סטרבצ'ינסקי (מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל), מר נחום בלס (ראש תחום חינוך מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל), סגן ניצב ערן שקד (ראש מדור שותפויות וקהילה במנהלת לשיפור שירותי המשטרה לחברה הערבית בישראל), פרופ' קרנית פלוג (סגנית נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ונגידת בנק ישראל לשעבר), ועוד.


פרופ' נסים בן דוד נשיא האקדמית גליל מערבי צילום יחצ




האקדמית גליל מערבי תקיים בראשית החודש הקרוב (4.2.21) כנס מיוחד בו יוצגו ממצאי שלוש עבודות מקיפות שנערכו בהשתתפות שנים עשר חוקרים מהמכון לחקר הגליל הפועל במסגרת האקדמית. בכנס תוצג השוואה של אינדיקטורים המייצגים את רמת החיים במחוז הצפון לעומת יתר מחוזות הארץ. בין היתר נבדקו רמת הפעילות הכלכלית, רמת הבריאות, ההשקעה בתשתיות ובכבישים, רמת הפשיעה, הפעילות התרבותית, שיעור הייצוגיות בכנסת ובממשלה ועוד. מחקר נוסף יציג השוואה הנוגעת לפעילותן של הרשויות המקומיות במחוז הצפון לעומת יתר מחוזות הארץ, ובנוסף תוצג השוואה בין של הפעילות של הרשויות המקומיות הגדולות במחוז הצפון, בינן לבין עצמן, כפי שהיא באה לידי ביטוי בדוחותיהם הכספיים. המחקר הזה יציג בדיקה של שיעור התמיכה הממשלתית ברמה המחוזית וכן ברמת עיר במחוז, שיעור גביית הארנונה מן התושבים ופילוח הוצאות העירייה על חינוך, רווחה, תרבות ופעילויות אחרות.

מלבד הצגת המחקרים המקיפים יתקיימו פאנלים במגוון נושאים ובהם שוק העבודה, התחבורה בגליל, מגמות בהתפתחות החינוך באזור, כיצד מאיצים צמיחה כלכלית, כיצד להתמודד עם הפשיעה במגזר הערבי ובניהול תקציב ברשויות המקומיות.

.

"קידומו ופיתוח הגליל ישפיע על פיתוחה וקידומה של מדינת ישראל כולה" –קמפוס האקדמית צילום ליאור אביטן

פרופ' נסים בן דוד נשיא האקדמית גליל מערבי: "מטרתו של המכון לחקר הגליל היא בראש ובראשונה לפעול למען קידומו ופיתוחו של הגליל, ובכך להשפיע על פיתוחה וקידומה של מדינת ישראל כולה. על אף שאזור הגליל הוא אחד האזורים העניים ביותר בישראל, פוטנציאל הפיתוח שלו עולה על זה של יתר אזורי הארץ. המכון לחקר הגליל יציג בפני קובעי המדיניות בישראל נתונים אשר יעלו את האזור למודעות הציבורית, בתקווה שאלה יוכלו לראות את הפוטנציאל הרב הטמון בפיתוחו של אזור חשוב זה עבור מדינת ישראל".

"העובדה כי הגליל הוא אחד האזורים העניים בישראל אינה גזירת גורל, אלא פועל יוצא של אי-משילות", מסבירה פרופ' אסנת עקירב ראשת המכון לחקר הגליל והחוג לממשל וחברה אזרחית באקדמית גליל מערבי ומוסיפה, "אי-המשילות באה לידי ביטוי בכך שלאורך שנים רבות ממשלות ישראל לא הגדירו את פיתוח הצפון כיעד אסטרטגי ממעלה ראשונה. לאור זאת, אחת ממטרות המכון היא לעודד קבלת החלטה שתהפוך את הצפון למרכז אזורי גדול, ותבחן את מידת ביצוע החלטות הממשלה שהתקבלו עד כה בנושא".

ניוז חיפה קריות





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך









<












<