X

אסון הזפת: יו"ר הועדה לרווחת בעלי חיים בעיריית חיפה שוחחה עם נציגי רט"ג

במקביל הודיע המשרד להגנת הסביבה, כי לא הייתה בידיו כל התראה מוקדמת או זיהוי מוקדם מאף גורם בין-לאומי או ישראלי, טרם נחיתת הזפת בחופי ישראל: "כל טענה אחרת אינה נכונה!", אומרים במשרד





 

עדכון מעיריית חיפה בנוגע לאירוע זיהום הזפת בחופים: 



אתמול (ראשון) בשעות הבוקר נערכה שיחה דחופה בין חברת המועצה ויו"ר הוועדה לרווחת בעלי החיים בעיריית חיפה- הילה לאופר ועוזר ראש העיר ורכז הועדה- ניר שובר – לבין רותם שדה, פקח ימי של "רשות הטבע והגנים" בנושא הפגיעה בבעלי החיים כתוצאה מאסון הזפת שפקד את חופי מדינת ישראל.


בשיחה קיבלו השניים עדכון אודות מידת הפגיעה בחופי חיפה ובבעלי החיים כתוצאה מהזפת.

במהלך השיחה העביר פקח רט"ג הנחיות ברורות כיצד יש לנהוג במידה ונתקלים בבעל חיים כלשהו, חי או מת, אשר נפגע כתוצאה מזיהום הזפת.

ברט"ג מציינים כי יש לפנות מיד לנציגי מוקד רט"ג בטלפון *3639 אשר יעבירו את המידע לפקחים בשטח.

 

יו"ר הועדה לרווחת בעלי חיים בחיפה, חברת המועצה הילה לאופר. צילום: עצמי

 

עד לבואם של פקחי רט"ג חל איסור לגעת בבעל החיים, לנסות להזיזו, לנסות להוריד ממנו את הזפת וכו', מאחר והדבר עלול להחמיר את מצבו. כמו כן חל איסור להכניס בעלי חיים כגון צב, לתוך כלי מים עד להגעת הפקח. רק במידה ורואים בע"ח במיקום מסוכן, כגון שטף גלים שעלול לשאוב אותו בחזרה למים בעודו פצוע, ניתן להזיזו בזהירות למקום בטוח עד להגעת הפקחים.

מעיריית חיפה נמסר כי הוועדה לרווחת בע"ח של עיריית חיפה תפעל לסייע ככל יכולתה וככל שתידרש וקוראת לציבור לגלות ערנות ולדווח למוקד רט"ג על מקרים של בעלי חיים שנפגעו, תוך שמירה על ההנחיות.

 

אנשי אגף החופים בעיריית חיפה מנקים את הזפת בסוף השבוע. צילום: דוברות עיריית חיפה

 

מוקדם יותר היום (שני) הבהיר המשרד להגנת הסביבה, כי לא היתה בידיו כל התראה מוקדמת או זיהוי מוקדם מכל גורם, טרם אסון הזפת בחופי ישראל ב-17 בפברואר.

במשרד טוענים כי על האירוע נודע להם לראשונה רק בעת הגעת הזפת לחופים ביום רביעי האחרון: 

“ישראל חברה באמנת ברצלונה שעל פיה מדינות ואוניות מחויבות לדווח על כל אירוע חריג, בוודאי אירוע מסוג כזה של דליפת שמן, לכל המדינות והגורמים הרלוונטיים.

דיווח שכזה לא הגיע לגורמים הישראלים – לא בדיעבד ולא עד לרגע זה. אין דיווח לאף גורם עד עתה לאף מדינה במזרח התיכון.

ברגע שהמשרד חישב את התאריכים האפשריים לדליפת הנפט לפי הכיוון והעוצמה – הוא פנה ל-REMPEC ממלטה ול-EMSA בבקשת איתור ספציפית באמצעות מערכות הלוויינים שלהם. האירופים ביצעו בדיקה מדוקדקת, שהעלתה מספר איתורים אפשריים במרחב ובזמנים שונים החשודים כמקור לזיהום.

איתורים אלה התקבלו מהאירופים, ומומחי המשרד בדקו אותם באופן מיידי. מתוך המקומות החשודים נמצא באמצעות מודל לחיזוי תנועות ים שהמשרד הריץ, כי אחד המיקומים במרחק של 50 ק"מ ממול לחופי אשקלון בעל התאמה טובה למקור ולחיבור שלו לגושי הזפת שנחתו בחופים.

המשרד מיד הפעיל את כל האמצעים העומדים לרשותו ואיתר 10 ספינות כחשודות פוטנציאליות ופועל למצוא את האחראית ולפעול כנגדה. מתוך עשר האוניות החשודות שתיים אף הגיעו לנמל אשדוד. מפקחי היחידה הימית של המשרד ביצעו ביקורת פתע באונייה אחת חשודה שעדיין שהתה בנמל, ואולם היא נשללה כמקור אפשרי ונמצאה תקינה בכל הפרמטרים".

 

השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל בסיור בחופי חיפה שלשום. צילום: המשרד להגנת הסביבה

 

עוד נמסר כי "המשרד להגנת הסביבה עומד בקשר עם גופים בין-לאומיים, וככל שיהיה זיהוי לאונייה והיא תאותר, המשרד יפנה לרשויות במדינות היעד לפעול למיצוי ההליכים אל מול האונייה החשודה".

יצויין כי בית משפט השלום בחיפה הוציא היום צו איסור פרסום בנוגע לחקירה המתנהלת בנושא.

הצו אשר תוקפו עד ה-28 בפברואר, אוסר פרסום כל פרט מפרטי החקירה.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...
אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי

<







<