X

הורים בטוחים ברשת

"בכל הקשור בשמירה על ביטחון ילדינו, יש אינספור תוכנות בקרת הורים ואמצעי בקרה לניידים ולמחשבים של הילדים, אבל הדבר החשוב כשמדובר בילדים שלנו- זה לשמור איתם על תקשורת פתוחה, להתעניין ולהביע עניין אמיתי בעולם שלהם…..  תהיו פתוחים איתם ותסבירו בלי להטיף…"

מתוך דבריו של יאיר דגן, מומחה באבטחת מידע, סייבר והנדסה חברתית בהרצאתו "הרשת האפלה", שהועברה בחסות הרשות לביטחון קהילתי ועמותת עתיד בטוח, במסגרת חודש פברואר המוקדש לנושא אינטרנט בטוח בטירת כרמל.

ההרצאה המקוונת סיפקה למשתתפים היכרות והבנה מעמיקה במתרחש בפינות האפלות של רשת האינטרנט- כולל מתן מידע בנוגע לאתרים זדוניים, להאקרים ולאנשים מפוקפקים העוסקים בהתנהגויות סיכון (בין השאר באמצעות מכירת סמים, פדופיליה, גניבת זהויות כרטיסי אשראי ועוד).

היבט מרכזי נוסף שניתן למשתתפי ההרצאה, הייתה העובדה שחשוב שנזכור כי כל מה שעולה לרשת- נשאר ברשת ולא ניתן למחוק.  על כן, עלינו לקחת אחריות על היקף החשיפה של המידע הפרטי שלנו ברשת.


במסגרת החודש מתקיימות שלל הרצאות מצוינות, בהובלת מרכזי הורות ובשיתוף הרשות לביטחון קהילתי, שעוסקות בהתנהלות נבונה ברשת, תוך מתן דגש על נוכחות ובקרה הורית.

צילום עיריית טירת כרמל

תקופת הקורונה השפיעה מאוד על ילדינו, אשר מבלים שעות רבות יותר ברשת, ויתכן אף חווים עלייה ברמת החרדה והימנעות ממפגשים חברתיים ללא תיווך של מסכים. מחקרים של התקופה האחרונה אף גילו, כי נרשמת ירידה במיומנויות פנים מול פנים, במקביל לעלייה של 250% בפגיעות ברשת (ע"פ נתוני מוקד 105).

ממצאים נוספים מדברים על כך שהעידן הטכנולוגי מזמן את שילוב המכשירים הניידים ברשותנו לתוך חיי המשפחה כחלק משעות הפנאי, הן לילדים והן למבוגרים.

בנוסף, נראה כי הורים רבים חשים תחושת שחיקה לאור המצב, דבר שמוביל אותם להיעזר במדיה הזמינה לצורך אוורור רגשי וכאמצעי לבריחה מהמציאות היומיומית המתוחה. עם זאת, ישנה חשיבות רבה להעלאת המודעות ולהבנת ההשלכות ותוצאות הסיטואציה הזו- על ההורים עצמם ועל הילדים.

נכון להיום, שימת הדגש בשיח החינוכי הוא על שימוש היתר במסכים בקרב הילדים ובני הנוער. במערכת החינוך מועברים מערכים והפעלות בנושא מצבי הסיכון ברשת ומוקד 105 להגנה על פגיעות ילדים ברשת, אך חשוב לציין- כי השיח נכון גם למבוגרים.

הסחת הדעת של ההורים מייצרת לילדים, לעיתים קרובות, תחושה שהם לא נראים- דבר שעלול להוביל אותם להתנהג באופן אשר מנסה בכוח לייצר יחס. מחקרים בנושא מעידים כי אופן פעולה זה עלול לגרום לפגיעה רגשית מצדם.

את ממצאים אלו חשוב להעלות למודעות הציבור, וזאת כדי לייצר וויסות בשימוש בטכנולוגיה, וכן לייצר מרחב בטוח ונטול טכנולוגיה על מנת לקדם התקשרות בטוחה עבור הילדים. שימו לב, ישנה חשיבות רבה ליצירת מודלינג (מודל לחיקוי) ראוי לתקשורת בינאישית במשפחה, בייחוד בתקופה בה נמצאים מסביבנו יותר ויותר מסכים מאי פעם.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

מה עוזר לך להרגיש טוב עם עצמך?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בטירת כרמל