X

לאחר עשרות שנים נחנך בניין העירייה החדש בקריית אתא

בניין העירייה הנוכחי לא היה מותאם לצרכים המודרניים ולא היה נגיש לבעלי מוגבלות. קריית אתא היא הרשות השנייה בקריות שבנתה בניין עירייה חדש אחרי קריית מוצקין

 

הבוקר ( שלישי) נערך טקס קביעת מזוזה בבניין העירייה החדש שיחליף את בניין העירייה הנוכחי לאחר עשרות שנים של שימוש וחוסר התאמה לצרכים של עיר מתפתחת. קריית אתא היא הרשות השנייה בקריות שבנתה בניין חדש, אחרי קריית מוצקין. קריית ים בונה גם היא בניין מעירייה חדש בימים אלו.


קרית אתא היא הוקמה בשנת 1925 על ידי חברת "עבודת ישראל", כמושבה בשם "כפר עטא", על שמו של כפר האריסים הערבי "כופרתא", שאדמותיו נקנו מן האפנדי, בעל הקרקעות הערבי. היא הוכרזה כעיר בשנת 1969. ראש העירייה, יעקב פרץ,מכהן בתפקידו מאז 1996.




 

בניין העירייה החדש. צילום: דוברות העירייה

בניין העירייה החדש. צילום: דוברות העירייה

 

במאורעות תרפ"ט נפגעה המושבה קשות על ידי פורעים ערבים וננטשה כמעט כליל. בשנת 1930 חזרו אליה התושבים וחידשו את היישוב במקום. בשנת 1934 הקימו במקום בית חרושת להכנת אריגים שנקרא "אתא" (אריגים תוצרת ארצינו) והשם שונה לכפר אתא.

בניין העירייה הישן שימש את העירייה יותר משמונים שנה אולם פגעי הזמן נתנו בו את אותותיהם. הבניין לא היה נגיש לבעלי מוגבלויות, מחלקות העירייה השונות היו מפוזרות והוא הצריך תחזוקה רבה. מבנה העירייה החדש, אשר נבנה בסטנדרטים מתקדמים, הינו מבנה נגיש וזמין אשר יאפשר לתושבי העיר לרבות בעלי מוגבלויות ומתקשים בהליכה לקבל שירות, אשר לא התאפשר במבנה העירייה הישן.

על פי תוכניות המתאר ותוכניות הפיתוח העירוניות קרית אתא תמנה כ- 200,000 תושבים בעוד כ- 20 שנה. על פי נתוני הלמ"ס מתגוררים כיום בעיר כ-60 אלף תושבים והיא הקריה הגדולה ביותר בין הקריות. מבנה העירייה החדש אמור לתת מענה לצרכי העיר המתפתחת ולגידול במספר התושבים תוך הענקת מגוון רחב של שירותים עירוניים במבנה אחד. לתושבים תתאפשר חניה בחניון תת קרקעי צמוד.

הרבנים אשר קבעו מזוזות בפתחי המבנה איחלו הצלחה לראש העירייה, לעיר ולתושביה. עובדי העירייה ישובו לקבל קהל החל משבוע הבא בהתאם למועדים אשר יפורסמו בקרוב.

"מדובר ברגע היסטורי בתולדות העיר קרית אתא", אומר ראש העירייה יעקב פרץ, "מבנה העירייה הוא חלק מפיתוח העיר והוא נועד על מנת לתת את השירות הנגיש והטוב ביותר לתושבי העיר". הטקס נערך במעמד האדמו"ר רבי ברוך אבוחצירא, רבני העיר, הרב אליהו מיימון, הרב חיים שלמה דיסקין, ראש העירייה יעקב פרץ, סגניו, עו"ד מימון טולדנו ואריה מייזלס ועובדי העירייה.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות























<