X

'גופים' – תערוכת יחיד לאמנית שולי בורנשטיין וולף

תערוכת היחיד של האמנית שולי בורנשטיין וולף במוזיאון המזגגה מוצגת בחלל ההיסטורי והמרשים במבנה האבן של המזגגה, שהקים בשנת 1891 הברון אדמונד דה רוטשילד ושימש בית חרושת לבקבוקי זכוכית. אוצרת: לימור מרגוליס פתיחת התערוכה לקהל הרחב: יום שישי 3/9/21

תערוכת היחיד של האמנית שולי בורנשטיין וולף במוזיאון המזגגה מוצגת בחלל ההיסטורי והמרשים במבנה האבן של המזגגה, שהקים בשנת 1891 הברון אדמונד דה רוטשילד ושימש בית חרושת לבקבוקי זכוכית.

התערוכה מציעה מבט על יצירות זכוכית פנטסטיות ומהפנטות, בעלות שפה אומנותית עכשווית המשלבת עושר צבעים, טקסטורות וצורות ייחודיות. גופי הזכוכית נוצרים בתהליך עמלני של מיון והרכבה, שהאמנית מעבירה את חומר הגלם שהוא רדי מייד ((ready made.


צילום: טינו ואקה




בילדותה, כשסיפרה לה אימה לראשונה על מאורעות ליל הבדולח, דמיינה בורנשטיין וולף אירוע נוצץ, זוהר ואופטימי, שהתקשר בתודעתה לנברשת הקריסטל הגדולה שהייתה תלויה מעל שולחן האוכל בביתה שבברזיל. כשבגרה והבינה את המשמעות האמיתית של מאורעות אותו לילה, פיתחה רתיעה מכל מה שקשור בקריסטל. העניין המחודש שלה בחומר, שהתעורר לפני כמה שנים, והיכולת לגעת בחומר וליצור בו ככל העולה על רוחה, מהווים עבורה דרך לטוות את הזיכרון האישי בקולקטיבי ולסגור מעגל.

צילום: אלי גרוס

בורנשטיין וולף מתרגמת את מקורותיהם ההיסטוריים והתרבותיים-חברתיים של חומרי הגלם, מפרקת אותם, מתבוננת בהם, מחברת אותם ומנסחת אותם מחדש לכדי יצירות אמנות ייחודיות, הטומנות בחובן סיפורים אישיים.

את יצירותיה היא בונה מגופי זכוכית חדשים וישנים, שהיא אוספת ורוכשת בשווקים בארץ ובעולם. גופי הזכוכית עשויים בטכניקות מגוונות, ובין חומרי הגלם של יצירתה אפשר למצוא גופי תאורה וינטג', כלי זכוכית, אהילים ובקבוקי זכוכית, ביניהם כלי מורנו, זכוכית בוהמית/צ'כית, קריסטל, זכוכית בניפוח ידני ועוד.

צילום של אבי אמסלם

התערוכה תוצג בסמוך לאובייקטים היסטוריים שיוצרו במפעל המזגגה, ולממצאים ארכאולוגיים מתצוגת הקבע של המוזיאון. הצבתה כמיצב זכוכית נועדה ליצור מרחב פואטי חזותי וחומרי היוצר שיח בין אמנות עכשווית לארכאולוגיה.

צילום של אבי אמסלם

שולי בורנשטיין וולף היא אמנית רב תחומית. יצירותיה נמצאות באוספים פרטיים וממלכתיים, ועבודותיה הוצגו בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובעולם, ביניהם הביאנלה האחרונה לאומנות וקראפט במוזיאון ארץ ישראל, המוזיאון לתרבות הפלשתים באשדוד, מוזיאון מאנה־כץ בחיפה ועוד.

 

צילום של אלי גרוס

 

על אודות מוזיאון המזגגה:

מבנה המזגגה הוקם בשנת 1891 על ידי הברון רוטשילד כמפעל לייצור בקבוקי זכוכית עבור היקבים בראשון לציון וזכרון יעקב. המבנה ננטש לאחר כשלוש שנים. בשנת 1980, לאחר שהמבנה היה נטוש 85 שנה, הוחלט כי יוקם בו מוזיאון. ההחלטה נקבעה לאחר חפירות ימיות באזור וחפירות יבשתיות בתל דור, וכיום מרבית הממצאים מהחפירות מהעיר דור מוצגים במוזיאון.

במוזיאון חדרי תצוגה מרהיבים וסרטים המציגים את סיפור מפעל המזגגה, וכן מוצגים מזכוכית עתיקה עד זכוכית בת ימינו, תערוכות מתחלפות של אומני זכוכית.

סוד הפקת צבע התכלת שהופק בתל דור בתקופות קדומות מהחילזון ארגמון קהה קוצים. במוצגים שברי חלזונות, בריכות אגירה, מתקן הפקה, צמר צבוע ושברי כדים שבהם שרידי צבע בן 2,500 שנה.

צילום: אלי גרוס

במוזיאון מוצגים גם תותחים, רובים, כידונים וחומרי נפץ ממסע נפוליאון בארץ ישראל שהתגלו בחוף הים, במסגרת מיצג ובו תיעוד לילה דרמטי אחד בחודש מאי 1799, עדות לנסיגתו של נפוליאון מעכו ליפו, תוך השלכת אמצעי הלחימה בחוף.

חפצי נוי, כלי קוסמטיקה, סירי בישול ואפייה, כלי אריגה וטווייה שנמצאו בין העתיקות הובילו להקמת חדר תצוגה בנושא משפחה. בתצוגה זו דמויות של נשים הנושאות על גבן חפצים כמו כלי חרס מעוטרים בסגנון יווני, תבליטי מתכת, שנהב ופסלונים. בחדר מיוחד נוסף מודגמת חפירה תת-ימית, ובמקום גם ממצאים שנמשו מתוך ספינה עתיקה.

ממצאים רבים קשורים להיותה של דור עיר נמל חשובה, שקיימה מסחר בין־לאומי ער, ובהם גם חפצי מותרות שנסחרו דרך הים באותה עת. חיצי הבליסטראות ואבני הקלע שנמצאו הם עדות למלחמות שעברו על העיר.

מבנה המזגגה מארח את החפירה הארכאולוגית המתקיימת בתל דור, והמשלחת הארכאולוגית הפועלת במקום מעבדת את החומרים.

אוצרת מוזיאון המזגגה: ברכה זילברשטיין


פתיחת התערוכה לקהל הרחב: יום שישי 3/9/21

נעילת התערוכה: יום שלישי 30/11/21

לשעות הפעילות ולתיאום סיורים מודרכים במוזיאון ובתערוכה אפשר להתעדכן באתר מוזיאון המזגגה: https://www.mizgaga.com/

אתר האמנית: https://www.sulybw.com/





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות ופנאי