X

סיפור אהבה ארגנטינאי תוצרת סנט פטרסבורג

רק בטנגו ארגנטינאי מרגישים את הקצב – נסטיה החלה ללמוד ריקודים סלונים בגיל חמש ואיליה הגיע אל עולם הריקוד בגיל מבוגר יותר. הם הכירו בבית ספר למחול בסנט פסרטבורג. שניהם החליטו ללמוד יחד טנגו ארגנטינאי והפכו למורים, ולזוג

בסטודיו InMotion בכרמליה מתקימים שיעורי טנגו ארגנטינאי ומסיבות טנגו כמיטב המסורת בהדרכת איליה חייקין ואשתו אנסטסיה מלובסקה, זוג עולים חדשים-כמעט ותיקים, מרוסיה.

 



נסטיה החלה ללמוד ריקודים סלונים בגיל חמש ואיליה הגיע אל עולם הריקוד בגיל מבוגר יותר .הם הכירו בבית ספר למחול בסנט פסרטבורג. שניהם החליטו ללמוד יחד טנגו ארגנטינאי והפכו למורים, ולזוג, לפני כשבע שנים. איליה חייקין ונסטיה מילובסקה עלו לארץ לפני שלוש וחצי שנה, בחרו להיתק את חייהם לעיר חיפה, עם שני ילדיהם בני חמש ושבע. איליהו נסטיה עובדים בסטודיו InMotion כמורים לריקוד. בנוסף נסטיה לומדים ריפוי בתנועה באוניברסיטה ואיליה מתעסק במחשבים.

טנגו ארגנטינאי הוא לא טנגו רגיל הוא ריקוד חברתי. המוסיקה יכולה להיות טנגו קלאסי, מודרני או ואלס-טנגו, וישנם מספר סוגים של צעדים. הפיק של הרוקדים הוא במסיבת המילונגה שבה רוקדים את הריקוד החושני שנע במעגל זוגות על הרחבה, בסבבים של 4 שירים ביניהם הפסקה של דקה, בה אומרים תודה, נחים ומזמינים את בת הזוג הבאה. אלו הם ריקודי אימפרוביזציה בה האדון או המוביל מזמין את האישה לריקוד מיוחד. מלמדים את הבנים להוביל ואת הבנות לעקוב. האישה מרגישה את הגבר ומקשיבה לו עם הגוף והצעדים. תוך כדי נגיעה קלה הגבר מוביל את האישה  לצעד ולכיוון הנכון.

איליה הכיר את נסטיה בבית ספר למחול התאהב בה ורצה לרקוד כמוה אך מכיון שהיא רקדה כבר מגיל 5 הוא לא יכל  להדביק את הקצב ויחד החליטו ללמוד קצב חדש יחדיו, שהוא טנגו ארגנטינאי. הם למדו את הריקוד והפכו למורים והקשר הזוגי בינהם התפתח והתעצם הודות לטנגו הארגנטינאי  שמטפח את הקשר והיחסים בין בני הזוג.

אילה חייקין  – ״טנגו ארגנטינאי הוא לא ריקוד הוא פילוסופיה. זאת שפה ותקשורת. מרגישים אחד את השניה, זוהי שיחה של הגוף והקצב. הטנגו הארגנטינאי מחייב רגש והוא בנוי משלושה מרכיבים: מוזיקה, רצפה ובן הזוג. המטרה היא לנוע בזרימה כמו ניגון הכינור, ומוסיפים לריקוד רגש לגבי בן הזוג לריקוד״

פגשתי בסטודיו  את אירנה, מהנדסת. היא נעזרת בזמן הריקוד בחשיבה מתמטית איפה לדרוך? מה לעשות? היא רוקדת שלושה חודשים כשלפני כן לא רקדה בכלל. ״בהתחלה לא היה קל, אבל  עכשיו אני עפה עם המוזיקה. בכל ריקוד מחליפים את הפרטנר, כל פרטנר מדבר בשפה קצת אחרת ואת מגלה אותו תוך כדי ריקוד״ .

אנסטסיה מלובסקי, שעלתה לארץ בעקבות בעלה איליה סיימה לימודי אולפן מספרת: “הקשר בין האיש לאישה מאוד חשוב. שפת הגוף בריקוד שמלווה בקצב ומוזיקה מראה התרגשות שאפילו קשה להראות בדיבור”. בהיותה ילדה  קטנה האמא דחפה אותה לרקוד. היא למדה כוראוגרפיה וריקודים סלונים מגיל 9 ועד גיל 17. לאחר מכן, היתה לה תאונה בה הברך נפגעה ולא יכלה לרקוד. לאחר שהחלימה מהניתוח בברך, התחילה ללמד טנגו ארגנטינאי בסנט פטרסבורג.

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד במגזין