X

יום המאבק הבינלאומי באלימות כנגד נשים

בכל שנה ב 25 בנובמבר מצויין ברחבי העולם יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. בחוף הכרמל העבודה בנושא מתקיימת לכל אורך השנה, אך על מנת לציין את המאבק הכל-כך חשוב הזה, חברו האגפים והמחלקות השונים במועצה לשיתוף פעולה שהניב מגוון של אירועים ופעילויות להעלאת המודעות.

התכנית שנבנתה בחוף הכרמל, בהובלת מועצת הנשים והאגף לשירותים חברתיים וקהילתיים, תימשך גם אל תוך חודש דצמבר וכוללת מגוון של פעילויות ואירועים. אירוע הפתיחה התקיים השבוע (ב') ב "מוזה", שם הושקה תערוכת כרזות נגד אלימות. את התערוכה יזמה תושבת המועצה, לילך יזדי, שגם אוצרת אותה. התערוכה מכילה כרזות העוסקות בנושא האלימות, שיצרו מעצבות ומעצבים מכל רחבי הארץ. מהראשונים לבקר בתערוכה היו עובדות ועובדי המועצה, שלקחו חלק בבוקר מיוחד להעלאת המודעות לנושא האלימות, במהלכו סקרו אנשי ונשות המקצוע את המענים המועצתיים לטיפול בנושא. בסיום צפו העובדות והעובדים בהצגה "סוף על הקטינו".

במהלך השבוע השיקה המועצה את הקמפיין הציבורי "מניעת אלימות נגד נשים –  זה גם העסק שלי", במסגרתו חילקו צוותי המועצה חומרי פרסום רלוונטיים לעסקים המקומיים – מכולות, חנויות, בתי קפה, מסעדות וכו'. בבתי עסק בכל רחבי המועצה יוצג במהלך התקופה הקרובה שילוט בולט ובו תמרורי האזהרה לזיהוי קשר אלים, מספרי הטלפון הרלוונטיים לסיוע (מוקד המועצה, הוואטסאפ השקט ועוד) וכו'.




בנוסף, התקיימו במהלך השבוע שתי הרצאות של תושבות המועצה אשר שיתפו את סיפורן האישי: בספריית "כותר כרמל" הציגה דפנה ארגמן, תושבת עתלית, את סיפורה "מפגיעה לסליחה" – כיצד הגיעה לבחור בשמחה ויצירה, למרות הפגיעה שחוותה. בפאב שבקיבוץ שדות ים הציגה מיטל לאמור פרידמן, תושבת מעגן מיכאל, את סיפורה האישי בליווי קטעי שירה, בערב שעסק בנושא "גזלייטינג – האלימות השקטה".

באירוע הפתיחה שהתקיים בהיכל התרבות "מוזה", אמר סגן ומ"מ ראש המועצה, רפי אבני: "כדי למגר את תופעת האלימות – כנגד נשים ובכלל – נדרשת פעולה בשלושה מישורים במקביל: הסברה, מניעה וטיפול. שיתוף הפעולה בין אגפי המועצה והמחלקות השונות מאפשר לנו לטפל בכל שלושת המישורים הללו, ולהציע מענים מועצתיים נרחבים ומגוונים. תודה לכל מי שלוקחות ולוקחים חלק."

יושבת ראש מועצת הנשים ויועצת ראש המועצה לקידום שוויון מגדרי, ירדן קינן, אמרה "ליום המאבק באלימות המגדרית יש חשיבות רבה, כי ברגע שאנחנו יודעים לשים את האצבע על הסיבה – על הגורם המגדרי – אנחנו יכולים לעשות כל מה שנוכל כדי למנוע אותו: לצמצם את הפערים המגדריים כבר בשלבי החיים המוקדמים, לקדם שוויון מגדרי ותהליכי מיניות בריאה. תהליכים שלא רק יצמצמו את תופעת האלימות המגדרית כתוצר קצה, אלא יהפכו את החברה כולה להוגנת יותר ושוויונית יותר – עבור כולם."

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוף הכרמל









<














<