"המשטרה הורידה את הכפפות והיא תוקפת בכל התחומים ולא מרפה"
מפקדו של מרחב כרמל, נצ"מ אלי מגן, יושב בימים אלה בחדר זמני, באגף שהוקצה למרחב החדש, עד לחנוכת המבנה החדש של מרחב כרמל.
מדובר במרחב שהוקם רשמית רק בחודש אוגוסט האחרון, עם קבלת אישור השר לביטחון הפנים. הרעיון שמאחורי הקמתו הוא למקד ולהיטיב את השירות לאזרח ולטפל בפשיעה בצורה היעילה ביותר. המרחב החדש חולש על שטח גדול מאוד המשתרע מהיישוב עתלית, דרך טירת כרמל, העיר חיפה, נשר ויישובי רכס הכרמל, דלית אל כרמל ועוספיה.
ההחלטה להטיל את הקמת המרחב על הקצין הבכיר, התבססה על עברו העשיר במשטרה. את מרבית שירותו עשה נצ"מ מגן בתחום החקירות והמודיעין. עוד שימש כמפקד תחנת טירת הכרמל, כמפקד תחנת עכו, וכמפקד הימ"ר במשך שלוש וחצי שנים.
"זה מאוד מאוד מאוד מאתגר, גם כקצין בכיר בארגון, לקחת משימה מורכבת ולהקים מרחב חדש במשטרת ישראל", הוא משתף בראיון מיוחד לאתר "ניוז חיפה קריות": "המרחב הזה קיבץ מבחינתי, את הקצינים שאני רואה בהם קצינים מובילים ברמת המרחב. הקצינים האלה נותנים מענה מבחינת יס"מ. מדובר בכ-30 שוטרים, עם מפקד, שיושבים בנמל חיפה", הוא מספר.
"אחת היחידות שאני נותן לה המון המון דגש זו יחידת היל"פ (יחידה ללוחמה בפשיעה) שיש לה את האוריינטציה של ימ"ר (יחידה מרכזית) והם מטפלים בפשיעה שלימ"ר אין את הזמן לטפל בה. כמפקד הימ"ר התמודדתי עם כמות גדולה של מקרי רצח ואז היכולת שלך לטפל בפשיעה המקומית, כמו בעיר חיפה, שהיא מבחינתי הלב של כל המרחב הזה, היא פחותה, כי מרבית הטיפול בפשיעה הולכת לכיוונים אחרים", משתף מגן: "ליל"פ יש יכולת לטפל בתיקים מורכבים, עם כל האמצעים שיש לימ"ר בפשיעה מורכבת ויש לנו כבר תוצאות".
היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) אכן כבר פועלת, ובתחילת 2022 היא גם תקבל רשימה של יעדים, שבה מככבים הגורמים העברייניים שפועלים שתי וערב במרחב כרמל, על כל תחנותיו.
נצ"מ מגן: "כדי לפצח סוג של פשיעה, או להגיב לאירוע שהיה, או למשפחת פשע שפועלת באזור, אני צריך להפעיל את כל הכוחות והיכולות הטכניות שיש לימ"ר, גם ברמה של היחידה הזאת".
לדבריו, החל מתחילת ינואר הקרוב, יקבל היל"פ נושאים מיוחדים לטיפול בהם ואנשי הימ"ר יהיו פנויים יותר לטפל בפשיעה מורכבת, כמו פשיעה בינלאומית. למעשה הימ"ר יוכל ליזום יותר פעולות חקירה מורכבות, שחלקן קשורות גם לפשיעה בינלאומית, כמו הברחות סמים בהיקפים גדולים. היל"פ יקבל נושאי התעניינות מיוחדים שבהם יתמקדו ואז לא יצטרכו חוקרי התחנה עצמה, לעסוק בהם.
"לקחתי מפקדי תחנות שאני סומך עליהם, כל אחד באזור שלו עושה ויעשה הרבה. בתקופה הקצרה שאנחנו עומדים על הרגליים יש כבר תוצאות יפות", אומר מגן.
תחום הפשיעה במגזר הערבי במרחב, עולה לכותרות כמעט מדי יום בעיקר בנוגע למעשי רצח, חיסולי חשבונות וניסיונות לחיסולי חשבונות במרחב הציבורי.
מרבית מעשי הפשיעה הקשה במגזר הערבי, מיוחסים לשתי משפחות שמוכרות היטב למשטרה. אותן משפחות מקושרות לארגוני פשיעה נוספים, בהתאם לפעילות שלהן.
"אני מבין שכדי לטפל בבעיה במגזר הערבי, אנחנו צריכים לשלב כוחות, מלבד המשטרה, עם עוד גופים כמו הפרקליטות האזרחית, מס הכנסה, ביטוח לאומי, רשויות המס", אומר נצ"מ מגן.

"החל מחודש ינואר 2022, יקבל היל"פ נושאים מיוחדים לטיפול ואנשי הימ"ר יהיו פנויים יותר לטפל בפשיעה מורכבת". מפקד מרחב כרמל במשטרה, נצ"מ מגן. צילום: דורון גולן
.
נצ"מ מגן: "היום המשטרה מבינה והשקיעה בשתי יחידות בהנחיית המפכ"ל בתקיפת ההיבט הכלכלי. ברגעי שתוקפים בהיבט הכלכלי ונוגע בכיס של מחוללי הפשיעה, מחלישים אותם והם מבינים שהפסידו במערכה. המשטרה לבד תנסה לגבש כתבי אישום ואז היא תלויה בגופים אחרים כמו פרקליטות ובתי משפט, שגם כאן נקודת המבט צריכה להיות שונה לגמרי, צריכה להיות יותר לוחמנית וענישה צריכים לחשוב עליה בשנית בתחום החקיקה.
כמו שיש למשל עונש מינימום בהדחת קטין לעבירות בסמים, לא יכול להיות מצב שאתה משקיע כל כך הרבה, לילות כימים, על מחוללי פשיעה שמחזיקים אמל"ח וכאן אני חושב שאנחנו צריכים חד משמעית להיות יותר לוחמניים. צריכים להבין שכל אחד שיוצא ממעגל הפשיעה מבחינתו זה הישג.
כשאני פורס עכשיו את מפת הפשיעה של תחנת חיפה, טירת כרמל או נשר, אני מסמן מבחינתי את מחוללי הפשיעה שאני רוצה להוציא אותם מהמעגל בכל התחומים. למשל עבריין שמבצע עבירות תנועה, אני אגע בו בכל מקום, ואגיע לכל העבירות שהוא עושה, כדי להשפיע עליו. אגע בכל מה שאני יכול שקשור באותו מחולל פשיעה. זו עבודה קשה, שבה אנחנו צריכים לעקוב כל הזמן אחר המתרחש".
משפחות הפשע, החדשות הוותיקות, מוכרות לנצ"מ מגן היטב, לאחר שנים כה רבות של שירות במשטרה. "אני מכיר היטב את משפחות הפשע על זרועותיהן השונות, הן של המשפחות המקומיות והן של משפחות הפשע האחרות, מחוץ למרחב שלנו, ואנחנו עושים הכל כדי למנוע הגעה של המשפחות האלו למרחב. אני מדבר על בתי בושת, אני מדבר על תחנות סמים שאני עושה הכל כדי לייבש אותן.
תחנות סמים משמשות את ארגוני הפשיעה לשליטה באיזור", מסביר נצ"מ מגן: "גם בתי בושת ובתי הימורים. כל הנושאים האלה מטופלים על ידי היל"פ, בשיתוף פעולה שבועי עם הימ"ר. אנחנו מאחדים כוחות ומטפלים בכל הנושאים".

"אני מכיר היטב את משפחות הפשע על זרועותיהן השונות". בתמונה, אקדח שנתפס בחיפה, נובמבר 2021. צילום: דוברות המשטרה
המהומות ההתפרעויות ומעשי הלינץ' שבוצעו בערים חיפה ועכו, עוד לפני הקמתו של מרחב כרמל, במהלך מבצע "שומר החומות" של צה"ל בעזה, מהדהדים עדיין בקול רם במסדרונות המשטרה.
"חד משמעית הופקו הלקחים", אומר נצ"מ מגן: "עכשיו יש לי את היכולת להגיב בצורה יותר מהירה, גם על ידי אמצעים טכנולוגיים שפרשנו בשטח, גם על ידי מודיעין יותר ממוקד, אני אדע לפני וגם אם זה לא עלה באמצעים שלי, אוכל להגיב בצורה יותר מהירה, לא אצטרך להביא כוחות ממקומות אחרים, כמו עכו. אני בטוח שאם כל ה היה ב'שומר חומות' זה היה מקל עלינו להתמודד עם מספר החזיתות שהיו".
תופעה שמטרידה את מנוחתם של תושבי חיפה ויישובים במרחב כרמל, תופעת הרכבים המשופרים, נמצאת גם היא על שולחנו של מגן, שמספר: " זו בעיה גדולה מאוד בתחנת חיפה, וזה קורה גם בכל האזור".
על פי הנתונים של מרחב כרמל, בארבעת החודשים בהם פועל המרחב החדש, נתפסו 454 רכבים משופרים והוצא נגדם איסור שימוש מטעם המשטרה ומשרד הרישוי. בכל סוף שבוע ישנם באיזור מרחב כרמל, לפחות חמישים מקרים של תפיסת רכבים משופרים.
נצ"מ מגן מודה: "לצערי אנחנו לא יכולים להיות בכל מקום. בכל סוף שבוע אנחנו שמים דגש על מקומות בעייתיים בצורה גלויה וסמויה ויש שיתוף פעולה עם העירייה. אנחנו צריכים להגיב וגם למנוע. יחידת האופנועים של המרחב תוכשר להורדת רכבים משופרים מהכביש. אנחנו מקשים על הרכבים המשופרים להגיע לאזור כמו מחסומים ועושים להם את החיים יותר קשים. גם במקרה הזה יש ראייה כלכלית. לתפוס את הרכב הזה ולהוריד אותו מהכביש, כשבעלי הרכבים הללו יודעם שהם עלולים לאבד אותו ואז הם חוששים להגיע".
תחום רגיש במיוחד, שקרוב אל ליבו של נצ"מ מגן ולא רק בהיבט המשטרתי, הוא תחום הנוער. כמי שהיה בעברו חוקר נוער וקצין נוער, הוא אומר:
"צריכים לשים את הדגש בשלושה תחומים. תחום המניעה שזה הקשר עם בתי הספר, תחום הפיקוח שבו בלשי נוער יסתובבו במרכזים שבהם נמצאים בני נוער ותחום החקירה של בני נוער, שבו צריכים להיות האנשים הכי מקצועיים, שיודעים לחקור בתחום הזה. זה יוביל אותנו לכך שנראה פחות עבריינים.
אם הצלחנו להוציא ילד אחד ממעגל הפשיעה זה עולם ומלואו. להוציא ילד או נער ממעגל הסמים ולהביא אותו ליחידת שדה כמו גולני וצנחנים וכולי, זה אושר גדול וזה מה שאנחנו צריכים לעשות.
לצערי פשיעת הנוער מגיעה לבתי הספר הכי נחשבים באזור חיפה ואין לאף אחד חסינות. הקלות שבה קטינים מגיעים לסמים והיכולת שלהם לשלוף מהר סכין או כלי תקיפה, מבחינתנו זה דגל אדום. כאן צריך שיתוף פעולה מעולה עם שירות המבחן לנוער", הוא מציין ומוסיף: "מחלק הנוער שלי יטפל בפרשיות הסמים והאלימות. אשים על זה דגש בתוכנית העבודה 2022 ואתן לזה חשיבות מאוד מאוד גבוהה".

נצ"מ מגן: "להוציא נער ממעגל הסמים ולהביא אותו ליחידת שדה, כמו גולני וצנחנים וכולי, זה אושר גדול וזה מה שאנחנו צריכים לעשות". צילום: אילוסטרציה
בחודש מאי 2019 התפוצץ מטען חבלה ברכב שבו נהג שי אוחנה, דמות מוכרת היטב למשטרה, כשלצידו חברתו. פיצוץ המטען אירע ביום שישי בבוקר, במרכז הכרמל, בשעה שבה האזור גדוש בעוברי אורח והומה אדם. אוחנה, שניצל מניסיון התנקשות קודם, נפצע בפיצוץ באורח קשה בגפיו התחתונות וכך גם חברתו, שישבה לידו.
האירוע הזה נחרט היטב אצל נצ"מ מגן והוא אינו מרפה ממנו. "זו חקירה מאוד מורכבת", הוא אומר ומבקש להעביר מסר למי שעומדים מאחורי ניסיון החיסול.
"נמשיך לעבוד על זה. אנחנו יודעים מה היה שם", הוא אומר, "אני אעשה הכל כדי להביא את מי שידו היתה בדבר, במקרה הזה ובמקרים נוספים, לדין. גם שאר המפקדים במחוז מצטרפים לראייה הזו. פיצוץ במרכז הכרמל ביום שישי והסכנה לחפים מפשע, זה חמור מאוד, אסור שיעבור לסדר היום".
יכולות המודיעין שעומדות היום לרשות המשטרה מאפשרות לחוקרים לדעת כמעט כל דבר שהעבריינים עושים ומי עומד מאחורי מעשי הפשיעה.
מהצד השני, גם העבריינים מודעים ליכולות המשטרה ועושים שימוש בטכנולוגיה החדשנית ביותר, בכדי לנסות ו"להיעלם מהרדאר" המשטרתי.
"משפחות הפשע מבינות שהמשטרה היום עושה הכל", אומר נצ"מ מגן: "המשטרה הורידה את הכפפות והיא תוקפת בכל התחומים ולא מרפה. היחידות הכלכליות עושות את שלהן ובשיתוף פעולה עם היחידות האלו, משפחות הפשע יבינו שזה לא משתלם.
בכולם אפשר לגעת, אין אחד שאי אפשר לגעת בו, צריך זמן. המשטרה יכולה לטפל בכל תופעה פשיעה והיא צריכה את הזמן לטפל בזה. אין עבריין שאי אפשר להגיע אליו".
מגן, כמו רבים במשטרה, יודע שכשנוגעים לעבריין בכיסו ובכספו, זהו בדיוק הרגע שבו גם העבריין מבין שהוא נמצא בבעיה.

"אנחנו יודעים מה היה שם ונמשיך לעבוד על זה". זירת פיצוץ המטען במכוניתו של שי אוחנה במרכז הכרמל. צילום: דוברות מד"א
על תפקיד מפקד המרחב הוא אומר בעיניים נוצצות: "מבחינתי זה תפקיד מאתגר מאוד, הרבה סיפוק. לאט לאט רואה את המרחב עומד על הרגליים וזו זכות גדולה להיות הראשון שמקים מרחב עם כל היכולות שלו, מרחב שמול עיניו עומד שירות לאזרח".
ניכר על נצ"מ מגן ששנותיו הרבות בתחום החקירות והמודיעין, הרחק מזרקורי התקשורת, משפיעות עליו. לאורך הריאיון הוא מדבר בקול שקט ומדוד, בורר את מילותיו בקפידה. רק כשאנו מגיעים לשוחח על הפן האישי בחייו ועל סגירת המעגל האישית שלו, עולה ומתיישב חיוך גדול על שפתיו והוא גאה להציג תמונה ישנה וממוסגרת שניצבת על שולחנו, ממנה ניבט אביו, זקוף וגאה במדי שוטר.
היום ממוקם מרחב כרמל באגף זמני במבנה של המרחב בעיר התחתית בחיפה, בעת שהמבנה החדש אליו יעברו הכוחות, נמצא בשלבים סופיים של שיפוצים והכנות.
המרחב החדש יאוכלס במבנה שבו שכנה בעבר לשכת התנועה, מתחת לרחוב "אני מאמין" בשכונת חליסה, הרחוב בו נולד וגדל מגן. לכן, הוא אומר בעיניים בורקות, מדובר מבחינתו ללא ספק בסגירת מעגל אישית: אביו, פנחס מונסונגו, נשבע אמונים למשטרת ישראל עוד בשנת 1958. הוא ביקש מפקודיו לעבור ולהתגורר ב"דירת שוטרים" שהיתה בידי המשטרה, לאחר שלא היה בידו כסף למגורים. האב קיבל דירה בשכונת חליסה בחיפה ובה התגורר במהלך שנותיו הראשונות במשטרה. בדיוק שם מוקם כעת המרחב החדש ומשם יפקד נצ"מ מגן על המרחב כולו.
עוד במגזין
-
"אנחנו בוחרים איך לספר את הסיפור שלנו"- כתבתנו אודיה שווץ מבקרת ביריד הספרים בחיפה (וידאו)
רבים הגיעו לפתיחת שבוע הספר בחיפה, רבים כנראה עוד קוראים ספרים ולא רק באינטרנט. גם אני הגעתי, אחרי חצי שעה של חיפוש אחר חנייה והתרשמתי לטובה. אפילו פגשתי שם את המרצה והיזמית, יאנה דרום, שמלמדת איך לגדל שמחת חיים: "כל הזמן ליצר בלשי שמחה, גם במצבים הכי קשים" -
"חיים על הקצה"- יוזמה ייחודית של הקשבה ושיח בעקבות המלחמה המתמשכת
פסיכולוגים חיפאים לקחו יוזמה וארגנו בחינם סדנה לשיח על רקע המלחמה מתמשכת. הפסיכולוגית רוני יושע שדה, שמובילה את הנושא: "יש עלייה בקרב הפניות בעקבות המלחמה, אנשים מדברים על סיוטים, דריכות, חוסר טעם ועוד" -
רועה הצאן מדלית אל כרמל שהפך לכוכב רשת ומתווך את החברה הדרוזית ליהודים ולעולם
ח'ליפה ח'ליפה מדלית אל כרמל הפך להיות בעל שם דבר ברשת והוא מככב בטלגרם ובפודקאסט שהוא עצמו עושה. הפודקאסט עוסק בחברה ותרבות על החברה הדרוזית. חליפה: "כשאני לא מחובר לאינטרנט אני רועה צאן. חשוב לי שידעו על הברית הדרוזית יהודית ועד כמה שהיא עמוקה" -
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' עבור החברים הכי טובים של האדם - "יש מקרים מאוד עצובים, לפעמים כלב נמצא מעל שנה עד שמאמצים אותו" (וידאו)
מאחורי שערי הכלבייה העירונית בחיפה, שומעים נביחות רבות של כלבים שרק מחפשים בית חם. הווטרינר העירוני, ד"ר אדם בקר והצוות שלו עושים הכל כדי להציל אותם ושלא יישארו לבד. אלו כלבים שנכנסו להסגר, עברו התעללויות וננטשו. בקר קורא לציבור להתעורר ולאמץ את הכלבים: "אני מאחל לכל כלב שיהיה חופשי ויהיה לו בית אוהב" -
שובר שיאים: רון בק, תלמיד על הרצף האוטיסטי זכה באליפות אירופה בטריאתלון ספיישל אולימפיקס
רון בק תלמיד על הרצף האוטיסטי, כיתה י"ב בביה"ס הריאלי בית בירם זכתה באליפות אירופה בטריאתלון בסלובקיה. הילה, אימא של רון: "ברגע שראיתי אותו חוצה את קו הסיום, הלב שלי התפוצץ מגאווה". סיפור מעורר השראה שמוכיח שאם יש רצון, ניתן להגיע לכל מטרה -
מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' – מתנדבי זק"א שמגיעים לביתם של קשישים שנפטרו מספרים על הקושי ועל הדרכים למנוע את המוות הבא
קשישים רבים מוצאים את מותם בביתם, לפעמים שבועיים ויותר חולפים מבלי שאף אחד יודע על כך. דובר זק"א מוטי בוקצ'ין קורא לציבור: "רק בעזרת תשומת לב אפשר למנוע את המקרה הבא". פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' -
הרגע המכריע מתחת למים
אנסטסיה צ'נצ'יק, צלמת מחיפה לקחת את הצילום אל מתחת לפני הים שם היא מגשימה חלום. היא מתמקדת בעיקר בצילומי הריון ונשיות ובעיקר עושה הרבה טוב, למצולמות וגם לעצמה. צ'נצ'יק: "אני קמה עם אושר בבוקר וזה בכלל לא מובן מאליו" -
חובבים מוזיקה? הדבר הבא שמגיע לחיפה בשבילכם
החצר- הקהילה המקצועית למוסיקאים חובבים מגיעה לחיפה ומאפשרת לכל מי שאוהב מוסיקה ומנגן להשתתף ולקחת חלק בהרכב. חי מאירזדה מנהל החצר: "אנשים מאוד שמחים שזה קורה ורוצים לבוא" -
"אני רוצה שלא ישכחו מי זאת הבת שלי"
אולגה פטרנקו אימה של דנה ז"ל שנרצחה במסיבת הנובה מתקשה לחיות חיי שגרה מאז שנודע לה על מה שאירע. פטרנקו: "עברנו כמעט שנתיים, זה מאוד קשה ובלתי נתפס, אני לא אותה אולגה, לא בא לי לצחוק ולא בא לי לחייך" -
חוגגים ומתגרשים – מערכת המשפט נערכת לעוד גל של גירושין
שלוש סיבות מרכזיות מובילות לגירושין, מספר עו"ד קובי לוי, עורך דין לענייני משפחה ותעבורה בריאיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' על השפעת החגים על חיי הזוגיות. "לפעמים צריך סיכה קטנה שתפוצץ בלון גדול וזה בדיוק הלחצים שנשמרים תקופה ארוכה. ואנחנו סוג של מדינה בפוסט טראומה וכל דבר קטן עשוי לשבש את האיזון הקיים" -
ממסך המחשב ללוח הכיתה – ד"ר צפנת ספרני עזבה את עולם ההיי טק לטובת עולם החינוך
אחרי שנים בעולם ההיי טק החליטה צפנת ספרני שהגיע הזמן לעשות שינוי בחיים ובחודש ספטמבר הקרוב עם תחילת שנת הלימודים היא תעמוד מול תלמידי תיכון כמחנכת ומורה מקצועית. "כל אחד זקוק להפסקה בחיים לנשום, עשיתי את זה בזמן, ברגע שזה הרגיש לי נכון". ריאיון מיוחד על חופש ושחרור -
אחרי 24 שנים: "הגיע הזמן לשינוי ולהתחיל פרק חדש"
עו"ד אלעד עזר, רפ"ק לשעבר במשטרת ישראל, בתפקידו האחרון מפקד במשרד התנועה בתחנת חיפה, פרש לאחר 24 שנות שירות לקריירה שנייה כעורך דין מתמחה בדין הפלילי ודיני תעבורה. לרגל חג הפסח מספר עזר על שני צידי המתרס, השינוי וההתחדשות -
מתגעגעים לחומוס המיתולוגי של פרג'? הוא חזר ובגדול
חומוס פרג' המיתולוגי נפתח בטיילת בת גלים. פתח אותו הפעיל החברתי יורם שיטרית ואשתו ציני כהן שטרית. כל הציוד נאסף מהרחוב והופחו בו חיים חדשים. שיטרית: "אנחנו מחכים לחיפאים לבוא ולהיזכר בטעם של פעם" -
שורדת השואה שבגיל 91 עדיין ממשיכה לנהל את החנות המשפחתית "אם רוצים משהו אז משיגים אותו"
פוסט של היזם והפעיל החברתי ניר שובר בקבוצת הפייסבוק 'חיפאים מצייצים' גרם לאנשים רבים להגיע לחנות סלומון כתר ברחוב נורדאו 4. הבעלים של החנות היא זהבה סלומון אישה בת 91 ניצולת שואה שממשיכה להגיע כל בוקר לעבודה. סלומון: "אפילו מאמריקה אמרו לי שאני נראית טוב לגילי" -
"אני אימא של החתולים" – האישה שמטפלת לבדה במאות חתולי רחוב בחיפה והקריות
סמדר פיקסלר מקדישה את כל חייה לטיפול בחתולי רחוב. היום היא מבקשת עזרה בתרומות ומבקשת מהציבור לפתוח את הלב. פיקסלר: "הם כל החיים שלי, זה השליחות שלי" וכעת היא מבקשת עזרה מהציבור כדי להמשיךולטפל בבעלי החיים שעוזרים לנקות את הרחובות ממכרסמים -
עתיקות ומסיבות בלב שוק הפשפשים -"אהבת חינם זה הסוד"
משהו חדש קורה בעיר. בימי שבת אצל מוני קומט ב"וינטאג' בונבון" בשוק הפשפשים בעיר התחתית אחרי שכל הסוחרים סוגרים את הדוכנים, מתחילה המסיבה האמיתית אל תוך שעות הלילה. "פעם ראשונה שאנשים רקדו לי בחנות הייתי בהלם אמרתי מה זה? זו חנות עתיקות, ואז הבנתי שאפשר לעשות פה משהו" -
על רקע הלחימה המחודשת בדרום, שירלי פרץ, מפונה משלומי: "זה עניין של זמן עד שתהיה לחימה בצפון, זו פצצה מתקתקת"
בפעם הראשונה בתולדות משפחת פרץ משלומי, היא מצאה עצמה מפונה מביתה בצפון לבית מלון בחיפה שבו העבירה את ימי הלחימה בצפון. אולם גם הפסקת האש מול חיזבאללה אינה משכנעת אותה לחזור לשלומי -
שנה לאחר שחזרה לכהן כמזכירת העיר – ראיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' עם ברכה סלע, מהנשים הראשונות הבכירות בעיריית חיפה
ברכה סלע, שכיהנה כמזכירת העיר חיפה במשך 24 שנים והייתה חלק בלתי נפרד מהנהגת העיר במשך למעלה מ-46 שנים, חזרה לעיריית חיפה, ביוזמתו של ראש העיר הנבחר, יונה יהב, ומשמשת כיום כעוזרת בכירה למנכ”ל וממונה על מועצת העיר, קשרים בינלאומיים ויחסי חוץ ופנים. “תפקיד מזכירת העיר הוא שילוב של מקצועיות, ניהול ותיאום – עם יכולת אמיתית להשפיע” -
"רואים את המורשת של החברה הדרוזית ומרגישים כמו בבית"- המקום בקצה הנוף
מסעדת 'דיואן קצה הנוף' בעוספיחא, היא כשרה עם תוספת של נוף עוצר נשימה. סאפי ומייסון כיוף מנהלים אירוח כפרי שהפך כבר למשפחה לכל מי שמגיע. לידם מתגוררת שכנה יהודייה שכבר מזמן הפסיקה לבשל -
לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם ד"ר מיכל מקל: "אני רוצה לנהל את בית החולים רמב"ם"
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לכבוד יום האישה עם סדרת ראיונות עם נשים מכל התחומים. ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל בית החולים רמב"ם, מספרת על הקריירה הרפואית והניהולית שלה והתכנית שלה להתמודד על תפקיד מנכ"לית בית החולים. ד"ר מקל: "נשים יכולות לעשות כל מהן שהן רוצות" -
לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם יעל פרי, סמנכ"לית השיווק של חברת 'מבנה': "כל יום זה היום שלנו"
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לכבוד יום האישה עם סדרת ראיונות עם נשים מכל התחומים. יעל פרי, סמנכ"לית השיווק של קבוצת הנדל"ן "מבנה", על מקומן של נשים בעולם העסקי, הכוח הכלכלי שהן צוברות, והדרך לקידום שוויון מגדרי בשוק העבודה -
לרגל יום האישה - האמן יובל אדלמן הוא ציונה פטריוט וההיפך
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לאורך כל השבוע לרגל יום האישה. מי מסתתר מאחור מלכת הדראג ציונה פטריוט שמגיעה לחיפה לכבוד יום האישה? יובל אדלמן, הוא ציונה פטריוט ולקראת יום האישה מסביר אדלמן על האמנות שלו: "אני לא מחפש להיות אישה. זו העבודה שלי. לשמח ולהצחיק" -
לרגל יום האישה ריאיון מיוחד עם השופטת בדימוס אתי כרייף שאומרת: "שכל אחת תעשה מה שבא לה ואיך שבא לה"
'ניוז חיפה קריות' יביא במהלך השבוע ראיונות עם נשים מתחומים שונים לרגל יום האישה. השופטת בדימוס אתי כרייף מחזיקה בכמה וכמה תארים אבל לאחרונה גילתה את האהבה שלה למצלמות והיא מלוהקת לסדרות ולתוכניות טלוויזיה. לרגל יום האישה כרייף בראיון חושפני על כל מה שעברה ועל המהפך שעשתה -
"היהודים לא מכירים את הדרוזים באמת רק את האוכל שלהם ואת הצבא שהם עושים" – החיפאית שמגלה לישראלים את העדה הדרוזית
גילה זמיר יועצת תקשורת ויזמית חברתית מונתה לפני שנה למנהלת המרכז הישראלי הדרוזי ומאז היא עושה הכול כדי שיכירו את העם הדרוזי. זו המנהלת הראשונה שמונתה לתפקיד הזה והם גם לימדו אותה משהו, להיות ישראלית טובה יותר. זמיר: "קיבלתי מהם המון חיזוק לזהות הישראלית שלי" -
ללמוד את ההיסטוריה דרך המוזיקה
בועז רפאלי, חוקר תקופתי שמתרכז בחיפה, צלם, מתעד והיסטוריון מקומי, הוא גם אספן של מערכות סטריאו ישנות, כן יש כזה דבר. רפאלי אוסף מערכות משולבות בעיקר מאז היותו נער. רפאלי: "למדתי היסטוריה דרך חפצים" -
רעמת האריה הגיעה לשוק תלפיות והיא בכלל יפנית
KOJI מסעדה יפנית פתחה סניף שני בשוק תלפיות בחיפה. וגם מה הקשר בינה לבין פטריית רעמת האריה? מדובר בפטריית מאכל שמהווה חלק מהרבה מנות במסעדה והיא גם בעלת סגולות ייחודיות לתפקוד הגוף -
הלוחשים למכוניות - המיזם החדש שמשגע את חיפה
מה קורה כשלושה אנשים מתחומים שונים לגמרי מתחברים? מיזם יצירתי נולד במסגרתו צובעים מכוניות באיורים וקומיקס, מיתוג וכל עיצוב שתחפצו. אופק בוטנר היזם של הפרויקט וגם ומי שמנהל את פלאפל ארמון בהדר: "מדובר בצביעה מיוחדת ידנית. אנחנו הופכים חלום למציאות" -
הפרח שהגיע משוק הפשפשים לעין כרמל
בקיבוץ עין כרמל שוכן בית קפה 'זהרה' שמגיש מוצרים חלביים וצמחוניים. את המקום הקימו שלושה יזמים שהחליטו ללכת נגד הזרם והעדיפו להתרחק מהמרכז והעניקו למקום שלהם שם שקשור דווקא בשוק הפשפשים ביפו -
"יש משהו בנשים שהוא מאוד עוצמתי ומסקרן, אני אוהבת נשים עוצמתיות"
שדרנית הספורט שרון פרי מספרת בריאיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' על הצדדים הפחות מוכרים שלה, כציירת ומקעקעת וכיצד עשתה את המעבר מהציור על קנבס לציור על גוף אנושי ואיך היא משלבת בתוך זה גם את הספורט. "כל דבר הוא סוג של ספורט" היא אומרת -
"אני מאמינה באהבה, אבל לכל דבר יש פג תוקף" – עו"ד שרין סולן, שמתמחה בדיני אישות מספרת הכל
בריאיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' לרגל יום האהבה, מספרת עו"ד שרין סולן, אחת מעורכות הדין המוכרות ביותר בתחום דיני אישות, על הסיבות המרכזיות שמובילות לגירושין ומה הקשר בין המלחמה, מפונים ושיעור הגירושין. ולמרות הכל, היא עדיין מאמינה באהבה -
הלך לעולמו הרב מאיר בן ארוש, שעלה לבדו כנער כדי להתגייס ושימש כחזן מוכר בחיפה
הרב מאיר בן ארוש, חזן מבוקש בבתי הכנסת בחיפה, נפטר בגיל 93. הוא עלה לבדו חסר כל ממרוקו בגיל 17 על מנת להתגייס לצה"ל ובנה את חייו בחיפה, תחילה כסבל בנמל חיפה ולאחר מכן בדואר. בן ארוש נהג לעזור בסתר ומעולם לא הציג עצמו כקורבן -
הרופאה שעל הבמה: רופאה ביום, שחקנית בערב
ד"ר אלונה אפסנוב מקריית ים מקבלת מטופלים בבוקר במרפאה הקהילתית בעיר וכשהשמש שוקעת היא משתנה מקצה לקצה והופכת לשחקנית וזמרת. הרופאה המוכשרת שמצליחה לשלב בין שני העולמות -
בחדר קטן בחיפה, שש נשים מנסות להתיר חידות וסודות
העיתונאית שולי פויר שיין, הוציאה ספר שכל אחד יכול להתחבר אליו: 'הדברים שלא נאמרו'. בריאיון ל'ניוז חיפה קריות' היא מספרת כי בלב הספר מצוי סיפורם של הוריה המסופר על ידי אימה בלנקה, בשנה האחרונה לחייה. הספר מתאר סיפור עוצר נשימה על אהבה, נישואין והישרדות תחת הכיבוש הנאצי, ועל מעשי גבורה במחתרת הפולנית, תחת זהות בדויה -
22 שנה לפיגוע בקו 37 – אביו של אסף צור ז"ל שנרצח: "נשארה לי רק התמונה שצילמתי לזכור את הרגע"
על רקע העסקה להחזרת החטופים שבידי חמאס בתמורה לרבי מחבלים שרצחו ישראלים בשורה ארוכה של פיגועים, יצויין בקרוב 22 שנים לפיגוע המחבל המתאבד בקו 37 בחיפה שבו נרצח 17 בני אדם. בשיחה עם 'ניוז חיפה קריות' אומר יוסי צור, אביו של אסף ז"ל: "למדנו לא לשאול את שאלות האם, ואולי, ומה היה יכול להיות" -
מיוחד ל'ניוז חיפה קריות'- “כתבנו מכתב לאלוהים”: סיפור חייה של מרים הראל, ששרדה לספר לעולם את זוועות השואה
מרים הראל, בת 100 מקריית ביאליק, מספרת את סיפורה המרגש והמפורט, מהילדות בפולין, דרך מחנות הריכוז אושוויץ וברגן-בלזן, כיצד ניצלה מהזוועות של ד"ר מנגלה, ועד חייה בישראל כיקירת העיר קריית ביאליק, מנהלת ספרייה ברפאל וכסופרת פורייה. בראיון ל׳ניוז חיפה קריות׳ היא חושפת את תלאותיה, זיכרונותיה מחברתה אנה פרנק וגם את תפילותיה למען החטופים שנמצאים עדיין בשבי חמאס -
המסלול שבין שמירה על אורח חיים חרדי לשירות קרבי מלא: “מצאתי שליחות, משמעות ומשפחה”
רב״ט ש׳ וסגן י׳, שניהם מחיפה, מספרים על האתגרים, ההצלחות והמשמעות שמאחורי השירות בפלגת הנגב – היחידה החרדית שמגנה על בסיס חיל האוויר נבטים, בלב תקופה ביטחונית מורכבת. סיפורם של השניים בולט במיוחד בימים אלו שבהם עולה ביתר שאת שאלת גיוסם של חרדים לשירות בצה"ל -
מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' – הקצין הבכיר שחושף את מה שמתרחש בחדרי החקירות
'קוד המת"ח' סיפורו של נצ"מ (דימוס) אילן סרדל לשעבר מפקד תחנת זבולון, כולל קטעי וידיאו מתוך החקירה שנפתחה נגדו על ידי המחלקה לחקירות שוטרים ופרישתו מהמשטרה תוך סגירת תיק החקירה. סרדל: "זה ספר שכל אזרח צריך לקרוא" -
מאבני היסוד של שוק תלפיות - החמארה תלפיות חוגגת עשור
את זה לא כדאי לכם להפסיד: החמארה תלפיות בשוק תלפיות חוגגת עשור על אף המכשולים שהיו במשך הזמן כמו הקורונה והמלחמה, וזה הזמן להגיע לערב אחד משוגע. אילן פירון הבעלים מבטיח: "יהיה שמח. כולם ייצאו שיכורים" -
מרגש: דנה פטרנקו שנרצחה במסיבת הנובה, הונצחה בפרויקט מיוחד מלידתה ועד מותה
אולגה פטרנקו הנציחה את בתה דנה ז"ל, שנרצחה במסיבת הנובה באמצעות אלבום תמונות מהמם. היוזמה הייתה של הקרן לפעולות איבה וחברת SISTORI שהייתה אחראית על הביצוע. פטרנקו: "זה היה כל כך מרגש. באותו הרגע ירדו לי דמעות" -
ואלרי חמאתי שמועמדת לייצג את ישראל באירוויזיון: "אני מבחינתי ישראלית כמו כל ישראלית"
ביום רביעי הקרוב יתקיים הגמר הגדול של הכוכב הבא לאירוויזיון 2025. ואלרי חמאתי היא אחת המתמודדות הבולטות להיות נציגת ישראל. בן זוגה איש עסקים מוכר מחיפה ובקרוב היא תעבור לגור איתו. בתוך הלחץ וההתרגשות היא מצאה הזמן לדבר עם 'ניוז חיפה קריות' ולהעביר מסר חשוב: "אני רוצה שישפטו אותי לפי הניסיון והמקצועיות שלי ויראו שיש כאן ערביה שחשוב לה להניף את דגל המדינה ולייצג אותה" -
הלוחם שעזב את משפחתו באקוודור להילחם לצד חבריו ולשחרר את החטופים: "אף אחד לא רצה לצאת הביתה"
ביום ראשון הקרוב צפויה לצאת לדרך חלקה הראשון של העסקה להחזרת החטופים ואחד מאלו שמצפים לה הוא רס"ב ר' מקריית אתא שמתגורר עם משפחתו באקוודור, שחזר כדי להילחם ונזכר איך עסקת החטופים הראשונה הרימה את רוחו בשדה הקרב. "זו בעצם הייתה מטרת על, זה עמד נגד העיניים של כולם" -
בלעדי: משלילי לחיובי כך מתכוונת עיריית חיפה להתמודד עם ההגירה מהעיר
עיריית חיפה מצטרפת לתוכנית חדשנות בינלאומית בשיתוף קרן בלומברג, במטרה להפוך את העיר לאטרקטיבית יותר עבור משפחות צעירות ולבלום את ההגירה השלילית שממנה היא סובלת כבר שנים -
הלוחם מסיירת גולני שהחליף את הרובה במספריים
לאחר שירות אינטנסיבי בסיירת גולני והשתתפות במלחמות בדרום ובלבנון, אלירם מיכאל בחר לוותר על הטיול עם חברים שאחרי השירות ולפתוח מספרת גברים משלו. עם עזרה מחבריו לצוות ומהמשפחה, הוא מספר על רגעי ההשראה, הקשיים והחלומות לעתיד: “אנחנו אנשים פשוטים שעושים דברים גדולים" -
מחיפה לבית הספר למשחק של הגדולים בעולם: "המשחק הוא המקום שלי"
אריאל שנהב עשתה את הדרך מלימודי תיאטרון בריאלי ועד ללימודים בבית הספר לי סטרסברג בלוס אנג’לס. עם מחויבות לישראל, זיכרון אביה שמלווה אותה ותשוקה אינסופית למשחק. “אני מאמינה שכל דבר שווה את המאמץ. אני עובדת קשה, ואני יודעת שאני אצליח" -
שלום 2024, ברוכה הבאה 2025
עם המעבר לשנה האזרחית החדשה פנה 'ניוז חיפה קריות' לשורה של אנשים ונשים מעולם העסקים, בידור, ספורט ומשפט, על מנת לסכם את השנה המאתגרת שחלפה ולקבל את השנה האזרחית החדשה -
50 שנה אחרי האסון: נמצא חלק מהמסוק שהתרסק בחרמון הסורי שבו נהרג סגן אמיר אמית מחיפה
בערב יום העצמאות 1974 מסוק מסוג צרעה (סופר פרלון) של טייסת 114 יצא לחלץ פצועים והרוגים מחטיבת הצנחנים, שנפגעו במוצב הפיתולים שבדרך לחרמון הסורי. על המסוק היו שישה אנשי צוות בהם הטייס אמיר אמית מחיפה -
מילואים, משפחה ומשימה לאומית - השליחות של רס”ן (במיל') צליל אבני חיון "המטרה המשותפת של כולנו היא אחת – הצלת חיים"
אנשי פיקוד העורף שעשו עשרות ומאות ימי מילואים בשנה החולפת, חוזרים גם הם בהדרגתיות לשגרת החיים לאחר הפסקת האש בגבול הצפון. אחת מהם, שעזבה הכל מאחור לטובת שירות מילואים, היא רס”ן (במיל’) צליל אבני חיון, מפקדת יקל”ר קריית ביאליק, שמספרת על האתגרים, ההצלחות, והחזון שלה בתפקיד שמחבר בין פיקוד העורף לרשות המקומית. “המפגש עם התושבים מרגש אותי תמיד, בייחוד עם הילדים – זו זכות אמיתית״ -
“המשולש שבין העירייה, היזמים והתושבים – מפתח לעתיד חיפה”
שרית גולן שטיינברג, יו”ר ועדת התכנון והבנייה, מסכמת שמונה חודשים של עשייה: אישור 4200 יחידות דיור חדשות בהתחדשות עירונית, 1300 היתרי בנייה, מעל 380 בקשות ממ”דים מאושרות, ו-10,000 מ”ר שטחי ציבור חדשים. “אנחנו כאן כדי לייצר ודאות תכנונית ולבנות עיר שמביאה ערך אמיתי לתושביה" ומבטיחה שתוך שנה וחצי ייראו ההשפעות הכלכליות על פיתוח העיר -
“לא עזבתי עד שהוא לא בא לרצוח אותי”
היום מצוין יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. הילה (שם בדוי), בת 58, עברה שנים של אלימות קשה מצד בעלה לשעבר וניצלה בנס. היום היא מצליחה לחיות עם תחושת ביטחון בזכות ברונו – כלב הגנה מיוחד שקיבלה מפורום מיכל סלה, המסייע לה לשקם את חייה. "“הייתי סוגרת את התריסים בבית, חיה בחושך. פחדתי לצאת החוצה עד שברונו הגיע״ -
“הקצין דפק אצלי בדלת פעם בשבוע”
עם הוצאת ספרי המתח “לחם” ו”סוף נקודה אין”, מספר שי פורת, יליד הקריות, עיתונאי לשעבר בקריות ובחיפה, על המסע המרגש מאחורי הקלעים של כתיבתם וחושף את הכאב האישי בעקבות אובדן בנו -
"החיים קצרים מכדי לדחות חלומות"
מוריה רז תמיד חלמה להיות מעצבת אך החיים הובילו אותה למסלול שונה של עבודה בשירות המדינה. הלידה של בנה הבכור החליטה לעזוב את התנאים הנוחים והקביעות לטובת הגשמת החלום הישן ודרך עצמאית. "אני חווה תהליך של יצירת חלל כפיסול" -
חיבור ללא מחיצות: תפילות שוויוניות בבית הכנסת היחיד מסוגו בקריות
חברת המועצה הדתית בביאליק, אריאנה לויצקי, מדברת על חשיבות הפלורליזם והחיבור בין חילונים ודתיים בתפילות יום כיפור שיתקיימו בבית הכנסת חמדת ימים בקריית ביאליק, היחיד מסוגו בקריות. התפילות בבית הכנסת מבוססות על מחזור יום כיפור המסורתי, אך מתבצעות ללא מחיצות, עם שותפות מלאה של נשים בתפילה -
כוחה של אהבה ביום הכיפורים - הרב אבי ויצמן על הסליחה, האהבה והמשמעות האמיתית של היום הקדוש
יום הכיפורים הוא היום העוצמתי ביותר מבחינה מנטלית ונפשית ביהדות. הרב אבי ויצמן מסביר כי הבסיס ליום זה הוא “אהבה”. למרות שבמהלכו אנו מבקשים סליחה ומחילה מבורא כל העולמים, יש מרכיב אחד שמסוגל לעכב את ההתקדמות הרוחנית של היום – “מצוות שבין אדם לחברו” והפגם של “שנאת חינם” -
סופה של תקופה בחיפה: חנות הספרים 'ספרנו' סוגרת את שעריה לאחר 70 שנות פעילות
לאחר עשרות שנים שבהן הייתה פתוחה חנות 'ספרנו' בהדר, הוחלט על סגירתה הסופית. בעלי החנות מאיר נוסים: "העיסוק שלי הוא בספרים, והעולם הפך להיות דיגיטלי. המהפכה התעשייתית הזאת עברה לי על הראש'" -
למען החיילים: אמצעי שיקום ייחודיים עבור פצועי צה״ל פותחו על ידי תלמידי תיכון מחיפה
את הפיתוחים יזמו תלמידי תיכון בהאקטון יזמות חברתית טכנולוגית. במסגרת ההאקטון, בו השתתפו תלמידי תיכון מבתי הספר עירוני ג' ואליאנס, הכירו התלמידים את תהליכי השיקום שעוברים הפצועים, ונדרשו ליצור פתרונות חדשניים לצרכים שהם מזהים -
מעוררת השראה: הילדה העיוורת שהציגה תערוכת ציורים מרהיבה
אמנות מעצם טיבה עוסקת ברגע אחד, בפריצה מתמדת של כל הגבולות והמגבלות. ג'וזיאן מוסטפא היא ציירת כמעט עיוורת, שציוריה המרהיבים מחייבים אותנו לחשוב אחרת על כל מה שאנחנו יודעים או חושבים על אמנות -
"הילדים שלי הם דור רביעי להורים גרושים"
עו"ד אור פרימור, מייסד קבוצת הפייסבוק "עורכי דין בקריות" פגש את עולם הגירושים כבר כשהיה תינוק בן שנתיים והחוויה האישית הזאת נחרטה עמוק בנפשו והיא זו שעוזרת לו היום להפוך את הבעיה ליתרון -
בגיל 54: ליבו הענק של יו"ר עמותת "הלב של בר" נדם לנצח
בני שרביט ז"ל, בכיר בשוק ההון הישראלי ומי ששימש כיו"ר (בהתנדבות) של עמותת "הלב של בר", שבזכותה נחקק חוק המחייב הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, הלך לעולמו מדום לב. הוא מותיר אחריו צוואה בלתי כתובה, שהייתה צו ליבו עוד במהלך חייו. הצוואה הזו מוטלת על כולנו כחברה. יהי זכרו ברוך לעד -
שלובות קריות פועלות למען רווחתן של נשים המתמודדות עם מחלת הסרטן
״הכי חשוב בקמפיין הזה הוא המסר: גילוי מוקדם מציל חיים״ -
המבטים שהצטלבו בפאב חיברו בין קריית ים לטירת כרמל
עשור חלף מאז שסגן ראש עיריית קריית ים, אלי כהן, הכיר את דקלה כהן מטירת כרמל. זה התחיל מבילוי בפאב באיזור, נמשך בפגישת היכרות סוחפת של חמש שעות בבית קפה ועד היום עושים השניים את קו קריית ים-טירת כרמל: "מעבר לזה שאנחנו בני זוג, אנחנו חברים. חברים מאוד מאוד טובים". ראיון מיוחד לכבוד חג האהבה -
מנהיגות שצמחה מהשכונות: המדריך שהפך למנהל עשרות מתנסים בחיפה ובעמקים
ראיון מיוחד עם רחמים נינו, מנהל מחוז חיפה והעמקים בחברת המתנסים שפורש לגמלאות ונושא עימו זיכרונות מתוקים של יישוב קטן שבו גדלו גם חבריו, שלום ומני אסייג, ראובן עטר ומרקו בלבול -
״כמו צייר, אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם״
״אני מקפיא בזמן את הרגעים הנכונים, ובעזרת הפוטושופ מוביל את העין של הצופה לתחושה שבה אני מספר סיפור שלם בתמונה אחת״, זה המוטו של הצלם יקיר ברבי. ראיון -
יו"ר חדשה לנעמת במרחב חיפה: "נשאבתי לתפקיד חיי"
לאחר עשור בראשות תמי ברק, נבחרה עו"ד אביטל גוטמכר הייט לעמוד בראש המרחב. "כשזכיתי ההתרגשות הייתה מטורפת. יש לי המון תעודות על הקיר וקורסים והכשרות וניסיון, אבל פה זה אתגר אחר". ראיון מיוחד -
"הגשמתי את החלום, אבל יש לי עוד הרבה חלומות"
שנים רבות עברו על איריס אבשלומוב מטירת כרמל, בחקירה עצמית ובלימודים עד שלידת בתה הביאה אותה להגשים את החלום שבער בה. היום היא מעבירה את הידע לאחרים ואומרת: "פחות חומר, יותר רוח" -
להיות לוחם צדק - יריב רז
יריב רז הוא עו״ד מחיפה שמספר לנו את סיפורו כבן למשפחת פועלים קשת יום ועד להגשמת החלום להיות לוחם צדק למען אנשים אחרים -
הקצין המבריק שקיבל פעמיים את פרס ראש אגף המודיעין והוכרע על ידי הסרטן
מעשיו של רס"ן דוד חיים שוקרון ז"ל באגף המודיעין בצה"ל, ייתכן שלא יתגלו לעולם לציבור הרחב. אך מעשיו של האיש למען הזולת, הם דוגמא ומופת שראוי שיסופרו, אדם עם לב ענק שדאג לאחרים ומדי חודש תרם מעשר ממשכורתו. חבריו הקימו עמותה לזכרו והקריה האקדמית אונו מחלקת מלגות על שמו. במלאת חמש שנים למותו, כואבים וזוכרים -
לא רק בשבועות: שובל המים של בועז בן דוד
בועז בן דוד, מדריך השחייה החיפאי עם התלתלים הכהים והחיוך, שתושבי שכונת דניה והכרמל כבר מכירים מקרוב, מספר על החיים בממלכת המים -
"הקול שלנו מושתק": מלכת הסאדו מחיפה מדברת
"יום הזונה הבינלאומי" צויין אתמול ולאפרת רובינשטיין, מנכ"לית שותפה בארגון "ארגמן", אקדמאית, אמנית, חשפנית ומלכת סאדו שנולדה וגדלה בחיפה, נמאס שבעידן המודרני שבו יש להן זכות על גופן, קובעים לנשים בישראל מה מותר ומה אסור להן לעשות בו: "אנחנו לא פוגעות באף אחד, אנחנו נשים בוגרות וזו החלטה שלנו ובחירה בהסכמה" -
ברגוע: ככה עושים את "סובב ישראל" על הארלי דייוידסון
חבורת "מועדון הרגועים" עשתה לפני כמה ימים את סובב ישראל על שני גלגלים. שלא כמו בסרט המיתולוגי "האדם בעקבות גורלו", שמספר על מסע של אלפי קילומטרים בארה"ב, בישראל הקטנה המסע מן הסתם קצר בהרבה, אך החברות והאחווה שנרקמות בין הרוכבים, עוצמתיות באותה המידה. ויש גם נציג קרייתי -
מאיר ללום "עושה את פריז"
לא רק אמילי בפריז, גם הישראלי מאיר ללום. על רקע ההיסטוריה והנופים של העיר הגדולה בצרפת, תוכלו לראות אותו מדריך תיירים גם בטיול ממונע ברכב וגם ברכיבה על אופניים, בין הסמטאות המיוחדות והקולינריה המקומית. "הישראלים צריכים ללמוד מהצרפתים לחיות ולכבד את החיים שלהם", הוא אומר -
הקו הדק שבין האמת לבין שקר: "אנשים מזייפים הכל"
הגרפולוגיה מסייעת כבר מאות שנים כדי להכיר את האדם ואת האישיות שמאחורי הכתב והמילים. מירי לוי, גרפולוגית משפטית ותושבת העיר נשר, משתפת במקרים מעולמה המקצועי ואומרת: "גרפולוגיה משפטית עוזרת לקצר תהליכים בבית משפט כי היא יכולה להגיד אם חתימה היא אמיתית או מזוייפת, או שהיא נעשתה תחת השפעה" -
אישי ציבור ופוליטיקאים מחיפה, הקריות והאיזור מספרים: מהי עצמאות עבורי?
לכבוד יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, פנינו לראשי ערים ולאישי ציבור באזורנו עם שאלה אחת בלבד: מהי עצמאות עבורך? -
הפרקליטה שנלחמה להכניס נאשמים לכלא - נאבקת היום על חירותם
עו"ד עדי פשקו כץ גדלה בשכונה קשת יום, היא למדה משפטים ועבדה בפרקליטות המדינה ומשם שלחה נאשמים רבים לכלא. היום, במעבר חד, היא זו שמשחררת את אלו שהפרקליטות מבקשת לשים מאחורי סורג ובריח: "בני אדם הם לא רק טובים ורעים", היא אומרת. ראיון עם אשה מעוררת השראה, שחוותה לצד הצלחות מרובות גם טרגדיות קשות מנשוא -
מה נשים רוצות: הסקסולוגית הבינלאומית שגדלה בקריות מפצחת את הסוד
הסקסולוגית הבינלאומית, ד"ר לימור בלוקמן, שנולדה בחיפה וגדלה בקריות, שבה ארצה אחרי 20 שנה בארה"ב ויש לה מה לומר על תנועת #MeToo", תרבות הפוליטיקלי קורקט, על ריבוי פרטנרים מיניים (א-מונוגמיה) והיא גם מגלה לנו את התשובה לסוד הכי עתיק בעולם: מה נשים באמת רוצות? ראיון מיוחד ל"ניוז חיפה קריות" -
מפקד משטרת זבולון: "מעניין אותי כל מה שקורה בגזרה שלי"
השמיכה הקצרה של כוח האדם ועומס האירועים בגזרה, לא הפריעו לתחנת זבולון לקטוף את המקום הראשון מבין כל תחנות המשטרה בארץ. עם זאת, מספר מפקד התחנה, נצ"מ ניר יונה כהן, כי המשטרה זקוקה לכוח אדם נוסף: "גזרת התחנה כוללת 10 רשויות, את כל אזורי הבילוי של הקריות, בתי הימורים ובתי בושת. המון אנשים מגיעים בסופי שבוע לגזרת התחנה וזה מייצר המון אלימות". ראיון בלעדי ל"ניוז חיפה קריות"