X

"חזרה במנהרת הזמן": קרוואנים לתלמידים ביוזמת עיריית טירת כרמל

העירייה הציבה שני קרוואנים שישמשו ככיתות לימוד לתלמידי בית הספר "אריאל". ההורים מוחים וטוענים שמדובר בתכנון לקוי: "שלוש שנים שתקציב החינוך בעיר לא עולה וזה בדיוק מה שמשקף ומנציח את הפערים בתחום החינוך", הפעיל החברתי דור אדרי: "שום חזון, שום תכנון קדימה. כאילו מודעים לכך שתגיע המכה אבל מסתפקים בפלסטר ואומרים עשינו מאמץ. זה לא עובד ככה! לא ידעתם שיגיעו תלמידים נוספים לעיר? למה ילדים צריכים ללמוד בקראוון כמו לפני שנים?"

 

בית הספר התיכון מקיף "אריאל" בטירת כרמל, בו לומדים כ-430 תלמידים, הצטרף לשני בתי ספר נוספים בעיר, שהתחדשו בקרוואנים שמשמשים ככיתות לימוד.


קרוואנים משמשים גם את התלמידים הלומדים בבתי הספר אבנר ברזני ויגאל אלון בעיר.



 

"חזרה במנהרת הזמן". קרוואנים משמשים ככיתות לימוד בתיכון מקיף אריאל, טירת כרמל. צילום פייסבוק

 

איש לא הופתע מהעלייה במספר התושבים החדשים שהגיעו לעיר בשנים האחרונות, אך נדמה כי מערכת החינוך לא הכינה את עצמה מבעוד מועד, לעלייה שתהיה גם במספרם של התלמידים החדשים, שנכנסנו למערכת החינוך העירונית.

נתונים שהועברו על ידי וועד ההורים היישובי מראים, כי מספר התלמידים בעיר טירת כרמל עלה ב- 9 אחוזים, בעוד תקציב החינוך מדשדש עם עלייה של 4 אחוזים בלבד.

"כמות התלמידים עלתה בקצב מהיר ותקציב החינוך לא עולה בהתאם", אמר יו"ר ועד ההורים היישובי, דניאל בן עשור: "הביאו שני קרוואנים שיספיקו רק לשנת הלימודים הנוכחית, כי בשנה הבאה יהיו עוד תלמידים".

בן עשור מוסיף כי בידי העירייה היו כל הנתונים על העלייה במספר התלמידים אך היא לא הכינה בהתאם את מוסדות החינוך לקליטת התלמידים.

"כבר שלוש שנים שתקציב החינוך בעיר לא עולה. זה בדיוק מה שמשקף ומנציח את הפערים הקיימים התחום החינוך", מסר בן עשור.

 

"תקציב החינוך לא עולה – זה בדיוק מה שמשקף ומנציח את הפערים הקיימים". יו"ר ועד ההורים היישובי, דניאל בן עשור. צילום: פרטי

 

בקבוצת הפייסבוק חינוך ופנאי טירת כרמל עלו תגובותיהם של תושבים כמו הפעיל החברתי דור אדרי: "שום חזון, שום תכנון קדימה. במקום להקדים תרופה למכה בכל תחום, זה מרגיש (לכאורה) כאילו מודעים לכך שתגיע המכה אבל מסתפקים בפלסטר ואומרים עשינו מאמץ. זה לא עובד ככה!! לא ידעתם שיגיעו תלמידים נוספים לעיר? לא ידעתם שיש אמון ותמיכה בבי"ס אריאל (ד.א מבורך וכל הכבוד לצוות בית הספר) שזה מפתיע אתכם? למה ילדים צריכים ללמוד בקראוון כמו לפני שנים?".

 

קרוואנים בתיכון מקיף אריאל, טירת כרמל. צילום פייסבוק

"לא ידעתם שיגיעו תלמידים נוספים לעיר? זה מפתיע אתכם? למה ילדים צריכים ללמוד בקראוון כמו לפני שנים?". קרוואנים בתיכון מקיף אריאל, טירת כרמל. צילום פייסבוק

 

חברה נוספת בקבוצה הוסיפה וכתבה: "בשנת 1994, שזה כמעט לפני 30 שנה, לא היה מקום ביגאל אלון וכחלק מהתרחבות ושיפוץ בית הספר, השכבה שלי הועברה ללמוד שנה שלמה בבית ספר מסורת אבות. גם אז לא היה תכנון נכון והנה כעבור כל כך הרבה שנים אני עדיין זוכרת כמה זו היתה שנה לא מוצלחת. אבל רבאק, עברו מאז 3 עשורים, לא למדתם?".

מאור עקראווי, פעיל חברתי בעיר, הוסיף: "ככה נראית עיר שפשוט לא יודעת להתמודד עם כלום. כל כך הרבה אנשים בינוניים שזה פשוט גדול עליהם".

למרות פניות לעיריית טירת כרמל ובקשה לתגובה בנושא, טרם התקבלה התייחסות והיא תפורסם לכשתתקבל.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בטירת כרמל