X

גלגלים, צופרים ואפילו מיכלי סולר: נהגי משאיות בקריית ים סובלים ממכת גניבות

כבר תקופה שנהגי המשאיות שחונים בקריית ים, מוצאים עצמם נפגעים עקב שורת גניבות שמתרחשות בעיר כמעט מדי לילה. בעירייה טוענים כי חניון למשא כבד ייפתח עבור הציבור המיועד בעוד מספר חודשים, אבל כמה זה יעלה לנהגים?

 

נהגי המשאיות בקריית ים מתחילים כל יום עבודה בשאלה איזה נזק נגרם במהלך הלילה למשאיות שלהם. זו תקופה שכמעט מדי לילה מגיעים לחניון שנמצא בשטח קריית ים ד' אלמונים שגונבים ציוד וגורמים נזק למשאיות שחונות בו במהלך הלילה.



"בדרך כלל גונבים לנו סולר, מראות, גלגלים, צינורות של מיכליות, כל דבר שאפשר לגנוב. עכשיו המכה היא גניבה של צופרי אוויר שנמצאים על גג המשאיות. הם פשוט מטפסים על המשאיות וגונבים את הצופרים תוך כמה דקות ונעלמים", מספר נהג משאית תושב העיר. "לגנבים אין פחד והפקחים של העירייה שאמורים לעשות סיורים לצערנו לא מגיבים מספיק מהר, בלשון המעטה והגנבים פועלים בלי לחשוש מאף אחד".


 

חניון משאיות בקריית ים פתוח לכל דיכפין. צילום פרטי

"עכשיו המכה היא גניבה של צופרי אוויר שנמצאים על גג המשאיות". בתמונה, חניון משאיות בקריית ים פתוח לכל דיכפין. צילום פרטי

 

עיריית קריית ים הכשירה את השטח לחניית עשרות משאיות לפני כמה שנים, אך במקום אין כל אמצעי אבטחה או שמירה מלבד הפעולות שנוקטים נהגי המשאיות. "לפני כמה חודשים התחלנו לעשות סיורים במקום בעצמינו וזה אומנם עזר אבל לא להרבה זמן כי אנחנו לא רשויות החוק ולא רוצים לקחת את החוק לידיים. היו כמה פעמים שחזרתי בלילה מעבודה וראיתי מכונית חשודה ליד משאיות וכשמדברים עם האנשים שמסתובבים בחניון הם פשוט מאיימים לפגוע בנו".

יצויין כי נזק למשאית יכול בקלות להגיע לסכומים של אלפי שקלים. מיכל סולר מלא במאות ליטרים של סולר, מגיע לאלפי שקלים, מראות צד מגיעות לסכומים של 5,000 שקלים וצופרי אוויר מגיעים לכ-3,000 שקלים.

אחד הנהגים שצילם רכב חשוד בחנייה, מצא עצמו תחת איומים של עבריינים שאיימו לדקור אותו אם יעשה משהו שיוביל את המשטרה אליהם.

"פנינו לעירייה כמה פעמים", מספר נהג משאית: "אמרו לנו שבקרוב יפנו אותנו לחניון חדש, אבל לא אומרים לנו לאיפה יפנו אותנו. אמרו לנו שבחניון החדש ייגבו כסף מהנהגים עבור החנייה. לנהגים של חברות גדולות זה אולי לא יפריע, אבל יש פה גם שכירים ונהגים עצמאיים, שכל שקל יפגע להם בשכר".

 

חניון משאיות בקריית ים. צילום פרטי

אחד הנהגים שצילם רכב חשוד בחנייה, מצא עצמו תחת איומים של עבריינים שאיימו לדקור אותו אם יעשה משהו שיוביל אליהם את המשטרה. חניון משאיות בקריית ים. צילום פרטי

 

הפעיל החברתי, אמיר ווסקו, שאירגן את הסיורים בחניון: "תקופה ארוכה שנהגי הרכבים הכבדים לא יודעים את נפשם מרוב צער ועוגמת נפש, בשל ריבוי גניבות הסולר וציוד חיוני מרכביהם. את התקווה הם איבדו מזמן מאחר והבינו כי הם עומדים מול שוקת שבורה מצד ההנהגה הכושלת ביותר בתולדות העיר קריית ים והעומד בראשה. חוק עזר עירוני מונע מאותם נהגים להחנות את רכבם בתחומי רחובות העיר, אך האבסורד הוא שאם יעשו כן ויקבלו דוחות כל יום, העלות תשתלם להם ולמעסיקיהם הרבה יותר מזה שירוקנו להם את מיכל הסולר כל כמה ימים.

כשאין תמורה בעד אגרת השמירה, אז חבריי ואני, בסיוע ושיתוף פעולה מצד הנהגים, הקמנו סיירת שמירה אזרחית והנוכחות שלנו בשטח החניון מוכיחה את עצמה לאור הירידה החדה בגניבות.

צר לי, כי הפתרון היחידי למצוקת הנהגים מדבר על תכנית עתידית להקמת חניון מאובטח, שתעלה לנהגים ולמעסיקיהם בדמי מנוי מאות שקלים מדי חודש.  עצוב מאוד שהעיר שלנו נמצאת באנרכיה של ממש, עם גניבות ופריצות רבות, גם לבתי מגורים ועסקים ברחבי העיר ובמקום לסייע, לחמול ולרחם עלינו, ראש העיר וחברי המועצה השתקנים ממשיכים לפגוע בנו".

 

אמיר ווסקו. צילום: דורון גולן

"עצוב מאוד שהעיר נמצאת באנרכיה של ממש ובמקום לסייע, לחמול ולרחם עלינו, ראש העיר וחברי המועצה השתקנים ממשיכים לפגוע בנו". הפעיל החברתי אמיר ווסקו. צילום: דורון גולן

 

מעיריית קריית ים נמסר: "עיריית קריית ים מקדמת בניית חניון משא כבד במסגרת תכנית הפיתוח של פארק צפון. החניון עתיד להיפתח במחצית השנייה של השנה ולהציע הסדרי חנייה ברמה הגבוהה ביותר, כולל אבטחה, צילום במעגל סגור ועוד. עלות מנוי חודשי עבור בעלי משאיות תושבי קריית ים, תהיה בגובה של 600 עד 1,000 ש"ח, כאשר נעשה את מירב המאמצים לאפשר עלות נמוכה ככל הניתן. חשוב לציין כי העלויות החודשיות ייגזרו מתחשיבי כלכליות. המתחם יאפשר פתרון חנייה נגיש, נוח ובטוח לבעלי רכבי משא כבד. חנייה עבור בעלי רכבים שאינם תושבי קריית ים תהא בתשלום ועל בסיס מקום פנוי בלבד".

"ניוז חיפה קריות" ימשיך לעקוב ולדווח. 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות