X

דמי מזונות באפליקציה: הוואטסאפ הגיע לבית הדין הרבני בחיפה

בית הדין הרבני קיבל החלטה חריגה לגבי תשלום דמי מזונות, בהיעדרו של האב, שעלה לשיחת וידאו בוואטסאפ




 

למרות שהרבנים, בחלקם המכריע, אוסרים שימוש בטלפון חכם, מתברר שבית הדין הרבני מרשה להכניס טלפונים חכמים לדיונים ולקבל החלטות המונעות סחבת מיותרת.

בני זוג שנישאו לפני 25 שנים, נקלעו למשבר לאחר שהאישה טוענת כי בעלה אינו נמצא בבית, מרבה לשהות בחו"ל במסגרת עבודתו כבנקאי השקעות ויועץ השקעות לעסקים גדולים ולדבריה מתפנה רק לעיסוקיו ולא אליה.



 

האשה טוענת שבעלה לא נמצא בבית. צילום אילוסטרציה pexels

 

בא כוחו של הבעל, שנעדר מהדיון מאחר וזה האחרון שהה בחו"ל, טען בבית הדין הרבני כי שולחו אינו בארץ והוא רוצה שלום בית. יתרה מכך הבעל אינו מבין מה פשר הרצון של אשתו להתגרש. לדבריו במסגרת עבודתו הוא אכן שוהה בחו"ל ולא מעט, אבל בחופשה האחרונה בארץ הבין כי יחסי הזוגיות שלו תקינים.

 

הווטסאפ הגיע גם לבית הדין הרבני. צילום אילוסטרציה

בשלב מסוים כשהבעל התעקש על שלום בית והאישה דרשה גירושין. באמצעות עו"ד שרין סולן הורה בית הדין להעלות את הבעל השוהה בחו"ל לשיחת וואטסאפ, כדי שניתן יהיה לשמוע את עמדתו בנוגע לבקשת אשתו להתגרש. באופן יוצא דופן נערך הדיון כשהאישה באולם והבעל מתנהל באמצעות בא כוחו בוואטסאפ.

במשך דקות ארוכות התנהל דיון על גובה המזונות הזמניים שעל הבעל לשלם. אחרי דין ודברים שכולו באמצעות תוכנת המסרים המידיים, קבע בית הדין כי על הבעל השוהה בחו"ל לשלם לאשתו ושלושת ילדיו, שאחד מהם סטודנט, מזונות זמניים גבוהים יחסית. בנוסף המליץ בית הדין לבני הזוג ללכת ליעוץ זוגי.

עו"ד סולן טוענת כי הדיון באמצעות הוואטסאפ הוא התקדמות משמעותית של בית הדין, שכן במקרים אחרים דיונים מן הסוג הזה נדחים בגלל העדר אחד הצדדים ואז ולא מתקבלת החלטה, דבר הפוגע לא פעם באחד הצדדים.

לדבריה: "בית הדין הרבני הוא גוף משפטי מתקדם וראוי להערכה. גם בית הדין והדיינים היושבים בדין מבינים כי הקידמה מאפשרת לנהל דיונים באמצעות הרשת והטלפון ובכך למנוע עוגמת נפש מהזוגות שמנצלים לעיתים את ההיעדרות, שלהם כדי למשוך את המצב שגם ככה אינו נעים לבני הזוג".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט






















<