X

זוכרים את הנופלים בחיפה

משפחות שכולות רבות הגיעו היום לבית העלמין בחיפה כדי להשתתף בטקס הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

 

"קולה החד והצורם של צפירת הזיכרון, שהדהדה זה עתה, משתקת לרגע, מחברת ומאחדת את החברה הישראלית כולה בתוגה ובקדושה של זיכרון". במילים אלה פתחה היום (רביעי) ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם, את דבריה בעצרת הזיכרון, שנערכה בחלקת נפגעי פעולות האיבה בבית העלמין "שדה יהושע", בהשתתפות בני משפחות שכולות.

בהמשך דבריה אמרה ראש העירייה: "אנו מרכינים את ראשנו בפניכן – משפחות יקרות ומתייחדים יחד איתכן עם זכרם של הנופלים. בני משפחת השכול נושאים בליבם את הכאב, את חוסר האונים ואת ההכרה, ששום דבר לא ישוב להיות כשהיה. בדמעות שלנו משתקף גם חלום למדינה בטוחה שיש בה אחווה, חברות ואהבה, למדינה שתשמור על כל ילדיה שלעולם לא ידעו את הצער הזה, לעולם".

עוד בחדשות


 

ראש עיריית חיפה עינת קליש רותם, מניחה זר: צילום: ניר בלזיצקי דוברות העירייה

 

בבית העלמין הצבאי שבשכונת נווה דוד, התקיימה באותה השעה עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל בהשתתפות מ"מ ראש העיר, נחשון צוק.

אירועי יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה בחיפה נפתחו אמש (שלישי) בעצרת זיכרון עירונית, שנערכה ב"גן הזיכרון". בעצרת נשאו דברים ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם ויו"ר ארגון "יד לבנים חיפה", חיים לנציצקי. הרב אלחנן דעי נשא תפילת "אל מלא רחמים".  איציק חמו, אביה של קרן חמו ז"ל, שנפלה בעת מילוי תפקידה, אמר "קדיש" ותמי פדות, אלמנתו של רס"ן צביקה פדות ז"ל, השיאה משואת זיכרון.

 

זוכרים את הנופלים. צילום: ניר בלזיצקי דוברות העירייה

 

משמר כבוד, אשר הורכב מחיילי זירת חיפה של זרוע הים, ליווה את טקס הנחת הזרים לצד נציגי בתי המשפט, צה"ל, ארגון "יד לבנים", ארגון "אלמנות ויתומי צה"ל", משטרת ישראל, מגן דוד אדום, כיבוי אש והצלה, פיקוד העורף, ארגון "יד לבנים" במגזר הדרוזי, משפחות חללי פעולות האיבה, ארגון "לנצח אח"י", ארגון נכי צה"ל, ארגון גמלאי צה"ל צוות חיפה, עמותת אנשי צד"ל לשעבר, "ביטוח לאומי", ארגון הווטרנים, ארגון נכי המלחמה בנאצים וארגון "נעמ"ת". את הטקס ליוותה הזמרת אילנית בשירי זיכרון.

ב"גן בית העם" שבקריית חיים התקיימה באותה השעה עצרת זיכרון לזכר הנופלים, תושבי הקריה, אשר לוותה בהקרנת שמותיהם. בטקס השתתפו יו"ר ועד ק. חיים, צילה ברוך ויו"ר ארגון "יד לבנים קריית-חיים", סימה יפרח.

בהמשך הערב התקיימו באנדרטאות ובמרכזים קהילתיים ברחבי העיר אירועי זיכרון, שכללו שירה בציבור לזכר הנופלים והנחת זרי זיכרון.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם הייתם מעוניינים לתרום לקראת פסח למשפחה נזקקת?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות