X

בוקר לא שגרתי: משפחת חזירים קיבלה את ילדי הגן בחיפה

ילדי גן צוקית בשכונת כרמליה, נאלצו להמתין הבוקר ביחד עם הוריהם עד לסילוקה של משפחת החזירים שהגיעה לאכול בחצר הגן

 

יום הלימודים של ילדי גן צוקית בשכונת כרמליה בחיפה, נפתח הבוקר (רביעי) בצורה קצת שונה מהרגיל. חזירת בר וגוריה שוטטו להם בהנאה בשטח הגן בחיפוש אחר אוכל, והילדים המתינו עד שפקחי העירייה הוציאו את משפחת החזירים מהמקום.

יצויין כי מבקר המדינה פרסם דוח בנושא טיפול בנזקי המינים הפולשים, בו ציין המבקר כי פעילות האדם מגבירה את מחוללי השחיקה של המגוון הביולוגי, ובהם מינים פולשים ומינים מתפרצים. כדוגמה למינים המתפרצים, ציין מבקר המדינה את חזירי הבר בחיפה, שכניסתם אל תוך המרחב העירוני בשכונות התגברה בשנים האחרונות.

עוד בחדשות


חזירים אלו, על פי דוח מבקר המדינה, גורמים לנזקים רבים ולפגיעה בתושבים ובאיכות החיים שלהם. מחודש יוני 2021 ועד ינואר 2022 התקבלו במוקד עיריית חיפה 3,586 דיווחים על חזירי בר המשוטטים ברחבי העיר.

 

אחד החזירים הבוקר בגן צוקית. צילום מהרשת, לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

 

חברת מועצת העיר, שרית גולן שטיינברג, פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה: "לפני שנתיים התרעתי בפני הכאוס שתייצר ראש העיר בהחלטה חד צדדית להפסיק דילול חזירי בר מוחתמים (אלו שאיבדו פחד מבני אדם). אמרתי גם שהמשמעות היא שיותר מאוחר היא בעצמה תגרום ותורה על דילול של מאות חזירי בר. תומכות קליש תקפו אותי בכל מקום, השמיצו ולעגו. אני תוהה איפה הם היום, כולל זו שמאיימת בתביעות משפטיות כאשר נעשים פה דילולים של עשרות חזירי בר והיד עוד נטויה".

גולן שטיינברג מוסיפה: "את מחיר הניהול הכושל כולנו משלמים. הבוקר היו אלה הורי גן צוקית שלא יכלו להביא הילדים לגן עד השעה 08:00 שאז הוזעק הפיקוח לגרש משפחת חזירי בר שהשתלטה על חצר הגן.

הם הותירו אחריהם הרס שיעלה לנו הרבה כסף לתקן (הוצאנו כבר מעל שמונה מליון שקלים כדי להגיע לנקודה שבה קליש עושה את מה שטענה שלא תעשה). הגיע הזמן שקליש תציג תוכנית פעולה סדורה ואמיתית לטיפול בכאוס. נ.ב די כבר להאשים תושבים".

 

חברת המועצה, שרית גולן שטיינברג. צילום: דורון גולן

מעיריית חיפה נמסר: "במהלך הלילה נכנסו חזירי בר לחצר הגן ולכלכו את החצר. עם היוודע הדבר בבוקר, צוות המחלקה לחינוך קדם יסודי סייע לגננת להעביר את הילדים באופן זמני לגן סמוך. לאחר כשעה החצר פונתה ונוקתה ונערכה לקבלת הילדים שהוחזרו בביטחה, חזרה לגן”.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות