X

סטודנט ערבי שתמך בטרור סולק מהלימודים

צעד תקדימי בנוף האקדמי במדינת ישראל: ועדת המשמעת במכללה האקדמית צפת, החליטה לסלק מהלימודים סטודנט ערבי מהגליל המערבי, לאחר שהביע תמיכה בפיגוע הטרור בחדרה

בצעד חסר תקדים החליטה ועדת המשמעת של המכללה האקדמית צפת, להורות על סילוקו מהלימודים של סטודנט ערבי, תושב אחד הכפרים בגליל המערבי. זאת, לאחר שנגד אותו סטודנט הוגשו תלונות על כך שהביע תמיכה בפעולת הטרור הרצחנית שביצעו שני מחבלים בחדרה לפני כחודשיים.

צעד חסר תקדים. שלומי בן נון, מנכ"ל המכללה האקדמית צפת. צילום: יח"צ

 

עוד בחדשות


את פיגוע הירי בחדרה ביצעו שני מחבלים ערבים-ישראלים, בסוף חודש מארס האחרון ברחוב הרברט סמואל בחדרה, שם רצחו את שני שוטרי משמר הגבול, יזן פלאח ושיראל אבוקרט. בפיגוע נפצעו עוד חמישה ישראלים.

שני המחבלים נורו ונהרגו במקום על ידי כוח של יחידת המסתערבים של המשטרה שהיה במקום והסתער עליהם.

 

מארס 2022. מסע טרור רצחני בחדרה. צילום: דוברות המשטרה

 

למנכ"ל המכללה האקדמית צפת, שלומי בן נון, הגיעו תלונות של סטודנטיות דרוזיות על כך שהסטודנט שולח להן הודעות שבהן הוא מהלל ומשבח את המחבלים שביצעו את פעולת הטרור. הדבר גם גרם לעימותים מילוליים בין הסטודנטים. הסטודנטיות ניגשו לבן נון והציגו בפניו את ההודעות של הסטודנט תוך שהן מציינות בפניו כי הן חוששות לביטחונן.

בן נון הפנה את הדברים לוועדת המשמעת של המכללה האקדמית צפת, שהיא ועדה עצמאית בכל הנוגע לקבלת החלטות לגבי הסטודנטים במכללה.

שלומי בן-נון מנכ''ל המכללה האקדמית צפת. תמונה: יוני לובלינר

שלומי בן-נון מנכ"ל המכללה האקדמית צפת. תמונה: יוני לובלינר

ועדת המשמעת החליטה השבוע כי לאור דבריו של הסטודנט, הוא מסולק מהמכללה ולא מורשה עוד ללמוד בה. החלטה זו היא חסרת תקדים בנוף האקדמי בישראל.

"המכללה האקדמית צפת לא תאפשר פעילות שעלולה לפגוע ברגשות ובתחושת הביטחון הכללי", מסר בן נון, "יש לנו קו מאוד נחרץ ואנחנו לא נאפשר פגיעה בתחושה הזו. הדעת לא סובלת קריאות שבח והלל למבצעי פעולות טרור. אנחנו רוצים ופועלים כך על מנת שהאווירה במכללה תהיה מועילה ומיטבית".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות