X

קריות: ביקש לשים מחיצה ולהמשיך לגור באותו בית עם גרושתו

האישה גרה בבית המשותף עם הילדים. הגבר ביקש מבית המשפט לענייני משפחה בקריות לתת לו סעד זמני




בית המשפט לענייני משפחה קריות דן בבקשתו של גרוש לחלק את בית המגורים המשותף לו ולגרושתו באופן שיאפשר את מגוריו במקום. הוא ביקש לבנות מחיצה שתפריד בינו לבין אשתו עד להכרעה בפירוק השותפות של הצדדים.

הצדדים הורים לשני ילדים, ולפני כשנה וארבעה חודשים הם נפרדו. האיש ביקש לתת סעד זמני המורה על חלוקת בית הנישואין על ידי מחיצה, כך שכל אחד מהצדדים ישתמש ביחידה או קומה נפרדת, עד להכרעה בתביעה העיקרית לפירוק השיתוף בנכסי הצדדים.

 



בית משפט שלום בקריות. צילום: מתוך אתר הרשות השופטת

 

לטענתו, בניית בית הנישואין הושלמה על ידו ועל ידי אביו לפני החתונה, כש-100 מ"ר מהבית נרשמו על שם אשתו רק לצורך נטילת משכנתא. לדבריו, לאחר הגירושין סירבה האישה לעזוב את הבית כמוסכם והוא נאלץ לגור אצל הוריו. לאחר מכן הוא שכר דירה בבניין השייך לאחיו. האיש סיפר כי הבית מורכב משתי קומות, כשהקומה התחתונה מושכרת לעסקים והקומה העליונה שימשה למגורי הצדדים, שטח כל קומה 185 מ"ר.

האישה טענה מנגד כי הדירה בקומה השנייה היא בעלת כניסה אחת ואינה ניתנת לחלוקה. עוד לדבריה, מגורי הצדדים לאחר הגירושין תחת קורת גג אחת ואף כל מפגש ביניהם יגררו חרם דתי. היא ציינה כי לה ולילדים אין מקום מגורים אחר שכן הוריה גרים בבית צר, אליו חזרה אחותה שהתגרשה. עוד טענה האם כי במהלך חיי הנישואין עבדה והשקיעה את כל שכרה בבניית הבית. כמו כן לדבריה, האיש מקבל לבדו את דמי השכירות בגין העסקים בקומה הראשונה, בסך 10,000 שקלים לחודש.

השופט ניר זיתוני מבית המשפט למשפחה בקריות, החליט לדחות את הבקשה וציין "לא ברור כיצד אפשר לצפות כי הצדדים לא יפגשו זה את זה כאשר הם מתגוררים באותו בנין ואף באותה קומה". עוד כתב השופט כי לא הייתה הסכמה בין הצדדים בנוגע לחלוקת נטל ההוצאות בגין הכשרת הקומה התחתונה למגורים, או בגין חלוקת בית הנישואין לשתי יחידות דיור נפרדות.

"נוכח הטענות החמורות שהצדדים מעלים זה כנגד זה ונוכח העובדה כי חרף היותם מיוצגים לא השכילו הצדדים להסדיר את חלוקת הרכוש שנה וארבעה חודשים לאחר הפירוד וחמישה חודשים לאחר גירושין, ברי כי מגורים שלהם באותו בנין אינם לטובת הקטינים", כתב השופט בהחלטתו.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

מה עוזר לך להרגיש טוב עם עצמך?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט









<




















<