X

חדש באוניברסיטת חיפה: החוג למדעי הדימות הרפואי

חוג ייחודי ייפתח בשנת הלימודים הקרובה באוניברסיטת חיפה – החוג למדעי הדימות הרפואי: "תחום הדימות הוא תחום חשוב וקריטי ברפואה בכדי שלא יילמד כדיסציפלינה אקדמית, מלאה ומקיפה", אמרה פרופ' אפרת דגן, ראשת התכנית החדשה



  • <

חוג ייחודי וראשון מסוגו בצפון ייפתח בשנת הלימודים הקרובה באוניברסיטת חיפה: החוג למדעי הדימות הרפואי, שמקנה לבוגריו תואר ראשון מדעי (B.Sc.). החוג מעניק בפעם הראשונה בישראל תואר אקדמי להכשרת דימותנים רפואיים (בעבר נקראו טכנאי רנטגן, מקצוע הכולל תיפעול מכשירים בטכנולוגיות MRI, CT וכדומה). בוגרי החוג ילמדו באופן מעמיק תחומים במדעי הטבע והפיזיקה, מדעי הרפואה, מדעי הנתונים והחברה, היבטים של אינטראקציה טיפולית ועוד. "תחום הדימות הוא תחום חשוב וקריטי ברפואה בכדי שלא יילמד כדיסציפלינה אקדמית, מלאה ומקיפה", אמרה פרופ' אפרת דגן, ראשת התכנית החדשה.

 


עולם הדימות, הכולל בדיקות רנטגן, אולטרסאונד, MRI, CT,PET ועוד, מהווה תשתית מרכזית באבחון, טיפול ומחקר בביולוגיה וברפואה. בעשורים האחרונים תחום הדימות הרפואי עבר מהפכה טכנולוגית שהכניסה לשירותי הרפואה בעולם ובישראל מגוון מערכות חדשות ומתקדמות לצורך אבחון, טיפול וריפוי. למרות זאת, מקצוע הדימותן הרפואי עדיין לא נכלל במסגרת החוק להסדרת העיסוק במקצועות הבריאות ואין מסגרת אקדמית ייעודית בה מכשירים את העוסקים במקצועות הדימות הרפואי.

לדבריה של פרופ' דגן, הסיבה המרכזית לכך שמקצוע הדימותן הרפואי חייב לעבור תהליך של אקדמיזציה נובעת מהמיקום הייחודי שלו בשרשרת האבחון והטיפול הרפואי. "ישנה חשיבות רבה לכך שדימותנים רפואיים יוכלו להבין ולזהות מקרים חריגים. פעמים רבות הם הראשונים שרואים את צילומי הדימות. דימותן רפואי שיזהה חשד למקרה חריג יוכל להפנות את תשומת ליבם של הרופאים ולקצר את זמן ההמתנה לפענוח. ישנם מקרים שערנות כזו יכולה למנוע סיכון וסבל רב. זו היא רק דוגמא אחת, אבל במציאות היום-יומית יכולות להיות דוגמאות נוספות רבות. אדם שסיים כדימותן רפואי במסלול אקדמי ייעודי יוכל להוות משאב מקצועי משמעותי במערכת הבריאות ויזכה לרמות אמון גבוהות של הצוות הרפואי."

החוג למדעי הדימות הרפואי באוניבריסטת חיפה. תמונה: שאטרסטוק

 

בנוסף, המורכבות הטכנולוגית והמדעית של המכשור מחייבת הבנה מעמיקה ותפעול נכון בכדי להגן על חולים וצוות כאחד. "חלק גדול ממכשירי הדימות פולטים קרינה, למשל מכשירי הרנטגן וה-CT. לא מתקבל על הדעת שאנשים שעוסקים באופן תדיר במכשירים כאלה לא ידעו את הבסיס המדעי של קרינה", אמרה. הסיבה השלישית שמציינת פרופ' דגן מתייחסת לקשר של הדימותן עם אנשים, פעמים רבות עם אנשים שנמצאים במצוקה, ועליו לדעת כיצד להתייחס אליהם, על פי כל כללי המקצוע והאתיקה של מקצועות הטיפול.

חיה לירון מנהלת בית הספר לרנטגנאות בקריה הרפואית לבריאות האדם – רמב"ם: "מאז גילוי קרני הרנטגן ע"י הפיזיקאי קונרד רנטגן בשנת 1895 צילומי הדימות הפכו לאמצעי המוביל בתהליכי האבחון, הטיפול והריפוי. מקצוע הדימות ובכללם הדימותנים הרפואיים עומדים בחזית העשייה הרפואית בתחום שבו ההתפתחות הטכנולוגית והמיחשובית היא מן המואצות ביותר בבריאות. על כן כל העוסקים בדימות רפואי נדרשים לידע, מיומנויות ויכולות גבוהות. הכשרה אקדמית מדעית באחד מתחומי "ההי טק" ברפואה היא הכרחית וטוב שסוף סוף לאחר שנים ארוכות נפתחת התכנית במדעי הדימות הרפואי שמטרתה להכשיר דימותנים רפואיים. זו העת לצמצם פערים ולהרחיב ידע ומקצוענות, להעלות את רמת ההכשרה והמקצועיות בשטח. מי ייתן והקשר עם אוניברסיטת חיפה יהיה סימן לבאות ורוח גבית במילוי השליחות והאחריות המוטלת על כתפינו, תסייע מול האתגרים המורכבים בפניהם אנו ניצבים.

כמקובל בתוכניות לימוד חדשות, הענקת התואר מותנה באישור המועצה להשכלה גבוהה.

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך










<