X

לאור המצוקה בשוק: הזדמנויות חדשות באקדמית בראודה

על רקע המחסור ההולך וגדל במהנדסים אזרחיים, פותחת האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל תוכנית לימודים ארבע-שנתית – התוכנית, שקיבלה את ברכת הדרך מהמועצה להשכלה גבוהה, כבר מעוררת התעניינות רבה



  • <

על רקע המחסור ההולך וגדל במהנדסים אזרחיים, פותחת האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל תוכנית לימודים ארבע-שנתית, שתקנה לבוגריה תואר ראשון B.Sc בהנדסה אזרחית. התוכנית, שקיבלה את ברכת הדרך מהמועצה להשכלה גבוהה, כבר מעוררת התעניינות רבה.



"תנופת הבניה והביקוש הגדול לתוספת שטחי בניה, בעיקר למגורים ולתשתיות, יצרו מצב שאין מספיק מהנדסים אזרחיים בארץ", אומר ד"ר רמי עיד, שמונה לעמוד בראש התוכנית החדשה. "בנוסף, מספר רב של מהנדסים שהגיעו לארץ בשנות התשעים, בעליה הגדולה מחבר העמים, עברו את גיל הפרישה וזה הוסיף עוד יותר למחסור. ישנן מעט מחלקות אקדמיות להכשרה של מהנדסים אזרחיים בארץ ולכן התוספת של המחלקה בבראודה היא חשובה, ובמיוחד באזור הצפון".


דר רמי עיד - ראש התוכנית. באדיבות האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל

ד״ר רמי עיד – ראש התוכנית. תמונה: באדיבות האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל

 

ד"ר עיד הגיע למכללה אחרי כמה שנים שבהן הוביל את המחלקה ללימודי הנדסת בניין במכללת סמי שמעון בבאר שבע. את תאריו האקדמיים השלים בטכניון, ואת הפוסט-דוקטורט בקנדה. כיום הוא  חבר במספר ועדות מומחים וועדות טכניות הקשורות לתכן מבנים במכון התקנים ובאיגודים בינלאומיים. בנוסף, הוא משמש כיועץ לרשם המהנדסים ולמל"ג בנושאים הקשורים להנדסה אזרחית.

במה יתמחו בוגרי התוכנית והיכן יוכלו להשתלב בעבודה?

"בוגר התוכנית יסיים את לימודיו באחת משתי התמחויות: הנדסת מבנים או הנדסת ניהול הבנייה. בהנדסת מבנים סביר שהבוגר יעבוד במשרד ויהיה אחראי על תכנוני שלד ופיקוח עליון למבנים מכל הסוגים. הבוגר במסלול ניהול הבנייה יוכל לבחור לעבוד בחברות בנייה ויהיה אחראי על הקמת מבנים משלב התכנון הראשוני ועד לביצוע הסופי, תוך התייחסות לאספקטים שונים כגון שיטות בניה, תקציב, ציוד, בניה ירוקה ובטיחות. הבוגרים יוכלו לעבוד בחברות ממשלתיות, רשויות מקומיות, חברות גדולות, כגון חברת החשמל, רכבת ישראל, חברות תקשורת, נמלי ישראל, ומפעלים הקשורים להנדסה אזרחית. זה מקצוע מבוקש ומתגמל שהשכר בו עשוי להגיע עם השנים לשכר הממוצע של עובדי ההייטק בישראל".

"המהנדסים האזרחיים הם ליבת כוח האדם ההנדסי הדרוש לפיתוח תשתיות", מוסיפה ד"ר רים זיבק-שיני, שתוביל את תחום "ניהול הבניה" בתוכנית החדשה. "כיום ישנו מחסור שנע בין 4,000-5,000 מהנדסים אזרחיים", היא אומרת. "המחסור הזה צפוי לגדול עוד בשנים הקרובות ובכך לגרום לחוסר יכולת להוציא לפועל השקעות בבינוי ובתשתיות. התוכנית שלנו תכשיר מהנדסים אזרחיים איכותיים, שילמדו קורסים אקדמיים הכוללים הדמיה של מצבים מעשיים, זאת כדי להעניק להם ניסיון רלוונטי כבר במהלך הלימודים".

ד״ר רים זיבק-שיני. תמונה: באדיבות האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל

 

לשאלה אם התחום עדיין נחשב ל"גברי" יש לד"ר זיבק-שיני תשובה מוחצת: "התחום כיום כלל אינו 'גברי'. בשנים האחרונות התעצם כוח האדם הנשי בתחום. נשים בוגרות הנדסה אזרחית יכולות לעבוד הן בעבודת שטח והן בעבודת משרד. זה תלוי בעיקר באופי של המהנדסת, שכן עבודת שטח היא אולי יותר מאומצת, אבל בו זמנית גם מאוד מאתגרת ומעניינת, ובנוסף דורשת יכולת ניהול ותקשורת בין אישית גבוהה".

מקצוע נוסף שנחשב ל"גברי" ומשנה את פניו בעידן הקידמה הוא הנדסת המכונות. באקדמית בראודה מעודדים בשנים האחרונות רישום למקצוע חשוב זה, בעיקר בקרב נשים, בין היתר באמצעות הענקת מלגות ספציפיות למי שתבחרנה ללמוד אותו. מקצוע הנדסת המכונות, מדגישים בבראודה,  כבר לא עוסק רק בתכנון מכני של מוצרים, אלא משלב גם את כל תתי התחומים הקשורים לתעשייה חכמה 4.0. בוגרי התוכנית עוברים תהליך התמחות בתעשייה כחלק מהכשרתם, במטרה לשלב חדשנות טכנולוגית בקווי הייצור ולשדרג, בין היתר, את התעשייה המסורתית, כחלק מחזון המכללה ומיעודה.

פרטים נוספים על כלל תוכניות הלימוד שנלמדות לתואר ראשון ושני באקדמית בראודה כרמיאל, ניתן לקבל ביום הפתוח שהמכללה תקיים בקמפוס ב-20.7.2022.

לרישום לחצו כאן




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך



























<