X

בקיץ הזה תלבשי לבן

לקראת ט"ו באב, סטודנטים לעיצוב אופנה מהמרכז האקדמי ויצו חיפה בפרויקט עיצוב ייחודי של שמלות כלה




סטודנטים לעיצוב אופנה מהמרכז האקדמי ויצו חיפה בפרויקט שמלות כלה ייחודי ומקורי. דרך השמלות ביקרו הסטודנטים את התופעה בה כלות רבות מרעיבות את עצמן בתקופה שקודמת לחתונה , כדי להיות רזות בזמן האירוע, חתונות הראווה, זוגיות הרסנית, ולצד זאת התייחסו לדרך בה עיוורים יכולים לחוש את השמלה ואיך תראה שמלת הכלה בעתיד?

קורס כלות הוא קורס ותיק בתכנית הלימודים של המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה. הקורס, בהנחיית  שאול אהרוני ורוית חפר, מבקש לחקור את מקומה של הכלה ושל טקס החתונה בתרבות ובחברה. בתוך החברה המערבית בכלל, וזו הישראלית בפרט, הפך טקס החתונה להיות אירוע מרכזי אשר אליו מתרכזות סוגיות של מעמד, מגדר, כוח ובגדרה תרבותית. הסטודנטים בקורס, משנה ב', הונחו לצאת ולחקור את תתי הנושאים הרלוונטים לנושא ההשראה אותו בחרו באופן אישי במסגרת העיסוק בטקס הנישואין ומשמעויותיו. כך ניתן לזהות נושאים כגון נישואי כפייה, בעיות שונות בחיי נישואין, נשים מוכות, נישואים של זוג עיוור, או קישוטיות יתר, קיטש וחתונות הגזמה. באמצעות יצירת הדגמים מתמודדים הסטודנטים עם הנושאים החשובים והקריטיים הללו, בתוך הקשר ספציפי ומרכזי בחיי כולנו.

דניאל פדידה יצרה דגם המשלב מודרניזם והיסטוריה – מה היה קורה אם המלכה מארי אנטואנט היתה פוגשת את חתונות השופוני. פאר, ראווה ואקסטרוואגנזה באים לידי ביטוי בדגם שיצרה.



דניאל פדידה. קרדיט: תיאה פרנק

 

שנטי  אייזנברג חקרה את נושא שמלות הכלה מנקודת מבט אחרת – כיצד מתקיימת חתונה של בני זוג חתן וכלה עיוורים. כדי לבחון כיצד חוש המישוש פועל ברגע המפגש של הזוג היא השתמשה בטכניקה של הדפס תלת ממד, מעין ברייל של הצללות גוף. בתהליך ההדפסה הגדרתי את גובה וגודל הנקודות וזאת על מנת ליצור תחושת מישוש תלת ממדית המדמה את כתב הברייל על רקע בד טול שקוף.

שנטי אייזנברג. קרדיט תיאה פרנק

 

רג'אד דאהר חקרה בפרויקט שלה את עולם  ה metaverse – הפרסונה היא אווטאר שחי, לובש, אוכל וקונה. "הדמות היא האלטר אגו שלנו שמתהלך בעולם הוירטואלי, כתגובה לעיצוב הוירטואלי בחרתי לייצר דגם לעולם הפיסי שאנו חיים בו, אך לא לעוד הרבה זמן".

ראג'ד דאהר. קרדיט תיאה פרנק

 

אלמוג פינטו בחרה לעסוק בסוגיית דיירי הרחוב. "בפרויקט קישרתי את הנושא לאגדה ״לכלוכית״ ובה היא הופכת להיות נסיכה לערב אחד. גם היא – הומלסית ההופכת להיות לנסיכה הנוצצת לערב אחד, בשימוש מהחומרים מרחוב".

אלמוג פינטו. קרדיט: תיאה פרנק

 

יובל בארי בחרה לעסוק בהלומי קרב. "אירועי קצה בזוגיות פותחות מחדש פצעים שנדחקו, גברים ונשים שחזרו הביתה שלמים אך חסרים. בחנתי את שיטות הטיפול והיחס לתופעת ה-PTSD עסקתי בכובד ובעומס הבלתי נראה לפעמים שסוחב על עצמו הלום הקרב". את הפרויקט הקדישה לזכרו של ראובן מגן ז״ל.

יובל בארי. קרדיט: תיאה פרנק

 

מור בלאיש התמקדה באהבה אובססיבית והתמכרות לאהבה, הקשר ההרסני בזוגיות אלימה  הדגם שיצרה מורכב מתחרות, בדי טול וגאזה הטבולים בגבס, :בחרתי לעבוד עם גבס כלומר אשר מטרתו לטייח, לשפץ, לתקן, לסגור סדקים ומנגד גם להתפורר".

מור בלאיש. קרדיט: תיאה פרנק

 

הדס שוורץ חקרה את נושא המשקל, שכלות רבות מבקשות להוריד לפני החתונה. משם המשיכה לחקור נושאים הקשורים לכך מהפרעות אכילה ועד אנורקסיה כרונית. "הדגם שלי מבטא את הכאב ואת תחושת הקמלות של הגוף והנפש שמתלווה לתהליכים האלה".

הדס שוורץ. קרדיט: תיאה פרנק

 

אלכס סרוליוש התמקדה בצבע הלבן של שמלת הכלה., המסמל קדושה טוהר ותמימות. בו בזמן חוסר בפיגמנטציה גורם ללבקנות. הלבקנים נרדפו לאורך ההיסטוריה בגלל אמונות תפלות ואיברי גופם נגדעו ונמכרו למען קמעות למזל ולשפע. "את הדגם בחרתי לפסל בטקסטיל עבודת יד שעשוי חוטים צמודים היוצרים בהרכבה מראה "שלם" ו"נקי", פיסול בגבס ותפירה ידנית שנעשה בטכניקת 'תפירה כירורגית' מחוטי משי רפואיים".

אלכס סרוליוש. קרדיט: תיאה פרנק

 

 

רחל גץ-סלומון, ראש המחלקה לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה: "נישואין הם נושא תרבותי שעדיין נחשב למקודש בתרבות האנושית. בחברה הישראלית בפרט, חתונות מהוות אירועי שיא וסביבן מתפתח פולחן שלם. בלבה של החתונה ניצבת הכלה, ובהיסטוריה האנושית יש לה תפקיד מרכזי בביסוסן של תפיסות מגדריות, כלכליות ומעמדיות. שמלות כלה הן נושא חשוב באופנה, שכל מעצב ובית אופנה נדרשים אליו. הקורס הוא נדבך חשוב בתוכנית הלימודים משום שהוא מתמודד עם הנושא באופן קונספטואלי ובוחן את ההקשרים החברתיים בתוך הבגד עצמו".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך



























<