"הנדסת מכונות זאת המשפחה שלי"
מאת: אילון פרת
לא אחת קורה ששני אחים בוחרים ללמוד את אותו המקצוע, ואפילו באותו מוסד אקדמי, אבל כשהבחירה הזאת נעשית בידי שלושה אחים, זה כבר הרבה פחות שכיח ובהחלט סיבה לבירור ואף לפרסום.
- מומחים וסטודנטים מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי הקימו את ארגון "שליו" למתן מענה טיפולי ראשוני לנפגעי מלחמת "חרבות ברזל"
- כל הסיבות בגינן כדאי לשקול לימודים לתואר שני
- מתוק – תלמידי תיכון עתיד קריית מוצקין הכינו עוגות לחיילים שמגיעים לחופשת סוף שבוע
- האקדמית כנרת פותחת מרכז חינוכי למען ילדי המפונים
- מנהיגות בגיל הרך: לגדל את המנהיגות האקטיביסטיות הבאות
- נשיא המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל, פרופ' אריה מהרשק: "צו 8 לחקלאות"
- לראשונה במכללה האקדמית צפת: פרופסור מן המניין
- אוניברסיטת חיפה עומדת לצד העם האיראני במאבקו במשטר
אז תכירו את שלושת האחים לבית סרחאן: ענאן, בן ה-34, תמיר בן ה-28 ועמיר, הצעיר שבחבורה, בן 22 בלבד. כולם נולדו וגדלו בכפר הדרוזי חורפייש, וכולם בחרו ללמוד הנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל.
אחרי שפגשנו אותם הבנו מייד שמדובר במשפחה מזן נדיר, חדורי מוטיבציה להצליח, כל אחד בכיוון הספציפי שלו, ובאופן לא מפתיע: לכולם כבר יש קבלות על הישגים שונים.
"אני כבר נשוי, יש לי שני בנים מתוקים, ומתגורר בחורפייש מיום לידתי", פותח ענאן, בכור האחים. "למדתי 12 שנים בבתי ספר בחורפיש, תלמיד מצטיין , ואת תעודת הבגרות עשיתי במגמת פיזיקה ומחשבים. בצבא שירתתי 6.5 שנים, סיימתי קורס קצינים, עשיתי כמה תפקידים, והשתחררתי בדרגת סרן. כבר בשנה האחרונה שלי בצה"ל היה לי כיוון לימודים ובחרתי בהנדסת מכונות, כי זה תחום שנוגע בהרבה טכנולוגיות בעולם, ובעצם הוא מלווה אותנו בחיי היומיום. הסביבה שאנו חיים בה היא סביבה 'מכנית', ואני מאוד מחובר לתחום הזה".
מדוע בחרת בבראודה ?
ענאן: "זה פשוט. כבר הרבה שנים שבראודה ידועה בעוצמתה, בחשיבותה וברמת הלימודים הגבוהה שבה. לפני שנרשמתי ללימודים התייעצתי עם מהנדסים בתעשייה, בוגרי המכללה, והם המליצו לי בחום להירשם אליה. ואכן, לאחר שנרשמתי נוכחתי לדעת שרמת הלימודים בבראודה גבוהה מאוד, שהיא כוללת הכשרות מעשיות וכי השוק הטכנולוגי והמדעי פתוח לכל בוגר של המכללה. נהניתי מסביבת לימודים עשירה בתוכן, במקורות מידע ויידע, ומסגל מרצים טוב. זכורה לי סביבת לימודים מאתגרת, מלווה בתחושת תחרותיות, אבל גם עם כתובת שמקשיבה לקשיים של כל סטודנט ומנסה לסייע לו".
וזה מה שגרם לך לא להסתפק בתואר ראשון בלבד ?
ענאן: "זה מאוד תרם להחלטה. שנה לאחר שסיימתי את התואר ראשון עלתה בי התשוקה להמשיך את הלימודים לתארים מתקדמים ולרכוש עוד ידע ולהתמקצע עוד בעולם הנדסת המכונות. לשמחתי עמדתי בתנאי הקבלה ללימודי התואר השני ויצאתי למסע בפעם השנייה. אני חייב לציין שמדובר באתגר מאוד לא פשוט, אבל זכיתי ללמוד קורסים משמעותיים עם סגל מרצים מקצועי ביותר. תוכנית הלימודים הייתה עמוסה בקורסים ובתוכן רלוונטי, ואני מאוד שמח על ההחלטה שלי לעשות זאת בבראודה, עם כל היתרונות שכבר הכרתי בעבר".
בהמשך עוד נחזור לענאן, אבל עכשיו נעבור לאח הבא בתור, תמיר, הצעיר מענאן בשש שנים, שלא נשאר מאחור ובהמלצת האח הגדול נרשם ללימודי הנדסת מכונות באקדמית להנדסה בראודה, כדי לעבור מסלול דומה.
"מגיל צעיר חלמתי להיות מהנדס והייתי מודע ליכולות שלי", הוא מספר. "בתיכון למדתי פיזיקה ומתמטיקה, ובכיתה י"ב נרשמתי למסלול העתודה האקדמית בצה"ל ללימודי הנדסת מכונות. נמשכתי לתחום מכיוון שתמיד התעניינתי בפיזיקה, במדע ובטכנולוגיה. לאחר סבב התייעצויות עם סטודנטים שלמדו באותה תקופה במכללה, הבנתי שזאת המכללה המתאימה לי. בין השנים 2012-2016 השלמתי את התואר הראשון, אבל התשוקה ללמוד עוד בערה בי ולכן מהרגע שניתן היה ללמוד במכללה גם לתואר שני בהנדסת מכונות לא חשבתי פעמיים. היום אני בשלב פרוייקט הגמר, ומתקרב להשלמת התואר השני".
עד כדי כך התאהבת בהנדסת מכונות ?
תמיר: "ממש ככה. במכללה בכלל ובמחלקה להנדסת מכונות בפרט פגשתי סגל מרצים מהשורה הראשונה, מקצועיים ובקיאים, חברתיים ובעלי יחסי אנוש מצוינים. תוכנית הלימודים בבראודה מאוד עשירה, מגוונת, מאתגרת, עדכנית, מותאמת ומכוונת לתעשייה, מכילה קורסים עיוניים ומעשיים, מעבדות, פרויקטים ולא מעט הגשות. במהלך לימודיי לשני התארים זכיתי בהכשרה ברמה מאוד גבוהה וקיבלתי את כל הנדרש להיות מהנדס מוצלח".
נקסט. האח הבא בתור הוא עמיר, הצעיר שבחבורה, בן 22 בלבד ואוטוטו עם תואר מהנדס מכונות ביד. "אני עושה בימים אלה התמחות בתכן וייצור, ובקרוב מאוד אשלים את כל משימותיי", אומר עמיר. "למעשה, זה הסמסטר האחרון שלי. את לימודי התיכון סיימתי בשנת 2018 וארבעה חודשים לאחר מכן, בנובמבר 2018, התחלתי ללמוד בבראודה, במסגרת העתודה האקדמית של הצבא. עברתי את המיונים לשמחתי, וקיבלתי דחיית שירות צבאי לתקופה של 4 שנים – עד להשלמת התואר. עם סיום לימודיי באוקטובר הקרוב, אתגייס לצבא כמהנדס מכונות. יצא שגם למדתי וגם קיבלתי מקצוע לחיים".
מהם התחומים העיקריים שסטודנטים להנדסת מכונות לומדים בעולם הטכנולוגי שלנו ?
ענאן: "ככל הסטודנטים במכללה תפקיד הלימודים הוא להכין אותנו לעבודה בתעשייה ולתת לנו הזדמנות לעצב את עצמנו מבחינה מדעית. ישנם המון תחומים מרתקים שלומדים במהלך הלימודים לתואר. אני התמקדתי בלימודי מכניקה ודינמיקה, כולל בתחום התעופה, בחשמל, בנוזלים ובפלסטיקה, בחומרים שונים ובתכונותיהם מבחינת הרכבים וחוזק; התמחיתי בתכנות, בתכנון ובבניית קודים; התמחיתי בתהליכי עיבוד שבבי, בתהליכים טכנולוגיים וטרמיים, ובעוד תתי-נושאים רבים. במהלך הלימודים מתעמקים לא מעט במתמטיקה ובפיתוח יכולות מתמטיות, וכן בפיזיקה. למדנו על מדענים, על נוסחאות פיזיקליות ונחשפנו לניסויים ולפיתוחים שהתחילו לפני מאות שנים, ונמשכים עד היום. הלימודים הללו, מעבר להשכלה החשובה שהם מקנים, מפתחים מאוד את רוח החשיבה ומרחיבים את גבולות היכולת האישית".
נהנית בתקופת הלימודים ?
עמיר: "לא אכחיש שהלימודים במכללה היו מאתגרים מאוד. ארבע שנים לא פשוטות כלל, של לימודים אינטנסיביים ביותר. הקורסים במכללה הינם ברמה גבוהה ביותר והמבחנים אינם פשוטים. עם זאת, עברתי את כולם בהצלחה, תודות למרצים, שאת חלקם הגדול אני מאוד מעריך. המרצים פה עם רמת ידע מטורפת, ויודעים להעביר את החומר בקורס כמו שצריך, בשיטות שהצלחתי להתחבר אליהן. אז כן, חווית הלמידה שלי הייתה מעולה ויעילה. באופן כללי אני מאוד שבע רצון מהמכללה ומסגל המרצים במחלקה להנדסת מכונות".
אנו חיים בעידן של קידמה טכנולוגית, שמה שטוב בה היום, יהיה פחות רלוונטי מחר, ולכן השאלה היא איך ארגז הכלים שאיתו יצאתם לתעשייה מסייע לכם להתמודד עם זה ?
ענאן: "ככל שהסטודנט נחשף ליותר יידע וטכנולוגיה, כך הצעד הראשון שלו קל יותר. קיבלתי ארגז כלים בסיסי וטוב, רכשתי את הידע הנדרש להשתלב בתעשייה, כולל שימוש בתוכנות יישומיות למידול ולביצוע אנליזות שונות, ותודות לכלים אלה התחלתי את דרכי בצורה קלה, מובנת וברורה. בעידן הזה חשובה מאוד היצירתיות מעבר לידע הבסיסי. התעשייה היא עולם מגוון בטכנולוגיות, והתחרות היא לפתח ולהמציא פתרונות מעשיים לכל בעיה. כמובן שיש להוסיף לאלה גם יכולת אישית בתחומים כמו תכנון ופיתוח ואפילו יזמות, כדי להפוך רעיון למוצר. זאת דרך ארוכה שמתחילה מחשיבה ומסיעור מוחות וממשיכה באפיון ובבניית תיקי מוצר עד לייצור".
תמיר: "אנחנו חיים בעולם מאוד דינמי עם התקדמות בקצב מואץ והתפתחות שרואים מדי יום, והכלים שרכשתי בלימודים סייעו לי מאוד מבחינה מקצועית והכינו אותי להתמודדות עם האתגרים השונים בתעשייה. ארגז הכלים שיצאתי איתו מהמחלקה להנדסת מכונות כלל בין היתר ידע רב בתכן מכני ובתהליכי ייצור, חום ואנרגיה, חומרים הנדסיים, חשמל ומכטרוניקה, תוכנות תיב"ם (תכנון בעזרת מחשב), אנליזה מכנית ותרמית, שרטוט הנדסי, הדפסות תלת ממד ותעשייה 4.0 ועוד".
היכן השתלבת בתעשייה ועד כמה הידע שלמדת משמש אותך ביום-יום?
תמיר: "כיום, אחרי שסיימתי תקופה בת חמש שנים בצבא, שבה שירתתי כמהנדס מכונות בחיל הטכנולוגיה והאחזקה, השתלבתי כמהנדס בחברת ישקר, שמייצרת כלים לעיבוד שבבי עם מגוון רחב של מוצרים. במסגרת תפקידי אני אחראי להעברת מוצרים מפיתוח לייצור כולל הכנת תיקי מוצר, בניית תהליך טכנולוגי, תכנון כלים ומתקנים לייצור. עבודתי דורשת הבנה מעמיקה בטכנולוגיות ייצור מתקדמות לרבות, טכנולוגיות עיבוד שבבי והדפסות תלת ממד, ובנוסף, מכיוון שהעבודה מבוצעת על סגסוגות פלדה, נדרשים ידע והבנה בתכונות החומר והתנהגותו, טיפולים תרמיים וטיפולי שטח. לשמחתי רכשתי ידע בתחומים אלה במסגרת לימודי במחלקה להנדסת מכונות".
עמיר: "אני עוד לא יצאתי בפועל לתעשייה, אבל כפי שאני רואה ממהנדסי מכונות שפגשתי, ובעיקר מאחים שלי, שכבר צברו כמה שנות ניסיון בתחום של הנדסת מכונות, אני יכול לומר שארגז הכלים הזה שאני יוצא איתו לתעשייה, הוא דבר שיש לכל בוגר הנדסת מכונות שמסיים בבראודה את הלימודים. הערך המוסף שאני יוצא איתו כולל גם יכולת למידה גבוהה, עם אופק חשיבה רחב וראש פתוח".
ענאן: "אני עובד מזה כחמש שנים בחברת אגמו ורגוס, חברה גדולה ומוצלחת, שמתמחה בייצור כלים להברגות. אני עוסק, בין היתר, בתכנון כלים, סטנדרטיים ומיוחדים, בבניית תהליכים טכנולוגיים ותיקי מוצר. במסגרת העבודה אנחנו משתמשים בכלים מתכתיים, ועושים עליהם עיבוד שבבי, ומשתמשים בטכנולוגיות ייצור מגוונות. כמהנדס בתחומים אלה חייבת להיות לך תובנה בסיסית בתכונות של חומרים, בתהליכי עיבוד, בהכרות עם טכנולוגיות שונות וביכולת לגשת ולהבין מאמרים וקטלוגים הקשורים בתעשייה זאת. את כל היכולות הללו רכשתי במהלך לימודיי במכללה".
עד כמה תחום הנדסת המכונות משתלב במהפכת התעשייה חכמה 4.0, שמשתלטת על העולם ?
ענאן: "הנדסת מכונות היא חלק בלתי נפרד מהמהפכה הזאת. תפקידנו למצוא פתרונות לבעיות שונות, במקסימום תועלת ובמינימום אנרגיה, וזה בדיוק מה שתעשייה 4.0 באה לעשות – לאפשר ייעול ושיפור בכל ההיבטים. התעשייה החכמה כוללת פיתוח וייצור בממשק עבודה בין האדם, המכניקה, האלקטרוניקה, התוכנה ומערכות המידע. הנדסת המכונות נוגעת בכל התחומים הללו, ותוכנית הלימודים במכללה אף דואגת לטפח אותם כדי להישאר רלוונטית לנעשה בשטח. כשזה המצב לא פלא שבוגרים רבים של בראודה מאוד מוערכים בתעשייה ומתקדמים לתפקידים משמעותיים".
נחזור לזווית המשפחתית. כל שלושת האחים מייחסים את הצלחתם ליחס האוהד והתומך שקיבלו בבית, ובפרט מהוריהם יאסר ורוחייה, שטיפחו בהם משחר ילדותם את אהבת הלימוד והצורך להשקיע בלימודים למען עתידם והחברה בכלל. כיום, הם אומרים, מגיעה התודה גם לבנות הזוג, שאפשרו לשניים מהם (בינתיים) ללמוד גם לתואר שני.
"להורים שלנו תמיד היה חשוב לראות את טיב הפרי שהחינוך שלהם הניב, ועד היום ההצלחה שלנו מסבה להם תחושת סיפוק עצומה", מסכימים השלושה. "מבחינת ההורים שלנו הצלחתנו היא עדות לכך שבחרו בדרך חינוכית נכונה, גם בימים קשים. הם עבדו קשה כדי לאפשר לנו ללמוד ולדאוג לעתידנו, וכך ננהג גם עם ילדינו. בזכותם ובזכות תמיכתם הכלכלית והמנטלית הגענו לאן שהגענו".
בנימה הומוריסטית, לא יכולתם לגוון קצת ? כולכם באותו מקצוע ?
ענאן: "מבחינתנו זה די טבעי. הנדסת מכונות היא חלק מהמשפחה של כולנו. כאמור, גדלנו בבית תומך לימודים ולכולנו היה ברור שהנדסה מתאימה לנו. אז אני פתחתי את הדלת להנדסת מכונות, ומשכתי אחריי את שני אחיי, אבל אחרי כמה שנים דווקא תמיר התחיל לפניי את לימודי התואר השני, ואני הלכתי בעקבותיו. לכל אורך הדרך עודדנו זה את זה, למרות שכל אחד מאתנו התמחה בתחום אחר. אולי יבוא יום ונאחד כוחות ומוחות. אני רואה את עצמנו כסיפור הצלחה משפחתי, עם המון פירגון ההצלחה של אחיי זאת ההצלחה שלי".
איך זה ללמוד שלושה אחים את אותו המקצוע ובאותו קמפוס ?
ענאן (עונה גם בשם אחיו): "נפגשנו פעמים רבות במכללה, ניהלנו שיח מקצועי וגיבשנו לעצמנו תוכנית לימודים חכמה ומקצועית למען הצלחתנו. למדנו את אותם קורסים, ואני גאה לומר שהצלחנו בגדול. היה לי כייף לראות את אח שלי לידי, כי זה הפך את חוויית הלמידה למשהו יותר קל ונחמד. לפעמים נשארנו יחד ללמוד במכללה, במשך שעות רבות, אכלנו יחד ונסענו יחד. באותה תקופה גם עמיר למד לתואר ראשון, אז זה בכלל היה מדהים".
נתתם לאחיכם הצעיר את סיכומי השיעור שלכם ?
תמיר: "בהחלט עזרנו לו. אמנם הוא מאוד חכם ומצטיין בבית הספר, אבל עודדה אותו העובדה שאנחנו לצידו, ולא רק בהיבט החברתי והסביבתי, אלא גם בהיבט מקצועי. הוא זכה לקבל מאיתנו הכוונה טובה וצמודה, כשהגיע עם שאלות מקצועית הוא נענה בהתאם. כיום אנחנו כבר לא גרים יחד בבית ההורים, כל אחד מגיע מביתו, מעבודתו ומעולמו, כך שלהיפגש כולנו בקמפוס היתה חוויה ששווה כל רגע".
לסיכום, מכל מקצועות ההנדסה בעולם, מדוע אתם ממליצים דווקא על הנדסת מכונות ?
עמיר: "אני ממליץ על המקצוע הזה בעיקר משום שהוא מאוד רחב מגוון ונדרש בתעשייה, בכל האזורים בארץ, בין אם זה בהיי-טק או בתעשייה המסורתית. אבל למה דווקא בבראודה ? מכמה סיבות: ראשית, משום שתנאי הקבלה במכללה הם סבירים ביחס לרמת הלימודים הגבוהה והבלתי מתפשרת שצפויה למתקבלים. ושנית, כי לאחר סיום ארבע שנות לימוד, יהיה למי יצליחו לסיים את התואר כל הסיכויים למצוא מקום עבודה מתגמל ולהתחיל לעבוד במקצוע. רבים יוכלו להשתלב בתעשייה כבר במהלך הלימודים, במפעל או בחברה שבה יבצעו את ההתמחות, וזה כמובן יתרון עצום שיש למכללה על פני מוסדות אקדמיים אחרים".
ענאן: "אני מסכים לגמרי עם עמיר ורוצה להוסיף שכמהנדס מכונות אני מרוצה מאוד מהתחומים שבהם אני עובד ומהפרויקטים שאני מקדם. כל יום במקצוע הזה הוא אתגר חדש, ואין סיפוק גדול מלעמוד באתגרים, תודות לחשיבה וליכולת התמודדות טובה עם בעיות רבות מגוונות. אנחנו חיים בעולם דינמי, שהולך בכיוון הטכנולוגיה, הפיתוח והייצור, כך שבעיניי זה המקום להיות בו, לנסות להשפיע ולשפר אותו יותר ויותר".
עוד בחינוך
-
מומחים וסטודנטים מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי הקימו את ארגון "שליו" למתן מענה טיפולי ראשוני לנפגעי מלחמת "חרבות ברזל"
"שליו" הוא ארגון שהוקם עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", ביוזמה של סטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי ובשיתוף סגל ומומחי החוג. מטרת הארגון היא לתת מענה נפשי לצרכים האקוטיים והמידיים, שהתעוררו בעקבות המלחמה. מדובר בתמיכה נפשית, חירומית, ראשונית, קצרת מועד וללא עלות, הניתנת ללא צורך בבירוקרטיה מסורבלת -
כל הסיבות בגינן כדאי לשקול לימודים לתואר שני
לימודים לתואר שני מציעים יתרונות רבים. להלן מספר סיבות לשקול להמשיך לתואר שני -
נשיא המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל, פרופ' אריה מהרשק: "צו 8 לחקלאות"
עשרות מעובדי המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל השתתפו בקטיף חקלאי. הם קטפו מאות אשכוליות וגם לקחו חלק באריזת הפירות. פרופ' אריה מהרשק, נשיא המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל: "ענף החקלאות ספג פגיעה קשה בעקבות המצב הבטחוני ועזיבה של עובדים. תוצרי החקלאות חייבים להיקטף במועד- ולא, עשרות טונות של ירקות ופירות ירדו לטמיון" -
מתוק - תלמידי תיכון עתיד קריית מוצקין הכינו עוגות לחיילים שמגיעים לחופשת סוף שבוע
תלמידי מגמת קונדיטוריה בתיכון עתיד קריית מוצקין אפו עוגות עבור החיילים שחוזרים מחר לחופשת סוף שבוע. העוגות יחולקו לחיילים בשיתוף האגודה למען החייל -
האקדמית כנרת פותחת מרכז חינוכי למען ילדי המפונים
לאור המצב, משרד החינוך בשיתוף המועצה האזורית עמק הירדן והמכללה האקדמית כנרת יפתחו בית ספר בשטחה של המכללה, אשר צפוי לקלוט כ-700 מפונות ומפונים מהמועצה המקומית גליל עליון -
אוניברסיטת חיפה מעניקה מלגת לימודים לסטודנטים שהתגייסו בצו 8
התרומה היא מידידי האוניברסיטה ואוהבי ישראל בארץ ובעולם. "למדינת ישראל יש חוב גדול לחיילי וחיילות המילואים שלנו", אומר נשיא האוניברסיטה, פרופ' רון רובין. המטרה היא להמשיך ולהגדיל את המענקים שעוד יחולקו לחיילי וחיילות המילואים של האוניברסיטה -
למען המאמץ המלחמתי - המרכז האקדמי ויצו חיפה ומהנדסים מחברת AMT פיתחו חיבור לטלפונים אדומים בכלי רכב משוריינים
היוזמה שהביאה לפיתוח, מאפשרת חיבור של הטלפונים הסלולאריים לצרכי טעינה בכל כלי הרכב המשוריינים. מדובר במטען חדש שמצד אחד מתחבר ל"זרקור" שיש ברכבים הצבאיים ומצידו השני הוא כולל חיבור של USB לטובת הטענה של ניידים -
המכללה האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל מתגייסת למען החזית והסטודנטים
תרומות רבות נאספו למען חיילי צה"ל על ידי המכללה האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל. המכללה מקיימת מפגיש זום להתמודדות עם מצבי לחץ וחרדה על ידי מומחים עבור סטודנטים שרוצים לקבל מענה רגשי -
איזה מין תנ"ך
סדרה של חמישה פודקאסטים העוסקים בנשיות ומיניות במקרא, בהפקתה והנחייתה של נחמה פרידמן, סטודנטית שנה ג' בחוג למקרא במכללת אורנים (תשפ"ג) -
התארים שאפשר ללמוד על שפת הכנרת
העולם משתנה, ואיתו גם האקדמיה. לכבוד פתיחת שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד, אלו הם התארים החדשים שתוכלו ללמוד השנה במכללה האקדמית כנרת -
אליטות במשבר
ד״ר רונה יונה, אונ׳ ת״א ומכללת אורנים אלכס גורדון, פטריוטים חסרי מולדת, הוצאת כרמל 2023, 225 עמ׳ -
מנהיגות בגיל הרך: לגדל את המנהיגות האקטיביסטיות הבאות
קורס מנהיגות בגיל הרך: כלי לשינוי מדיניות ושיפור החינוך. המטרה העיקרית של התוכנית היא לשנות את הראייה של הלומדות מראייה מקומית לראייה אקטיביסטית חברתית בגיל הרך ולגרום להם להבין איך אפשר לשנות ולשפר את המציאות -
אויבי האתמול – היום שותפים לדרך
קרב צמח התרחש ב-25 בספטמבר 1918, בתחנת הרכבת ההיסטורית של צמח, כחלק מהמערכה בצפונה של ארץ-ישראל בשלהי מלחמת העולם הראשונה, אשר כונתה לימים 'מערכת מגידו'. בקרב הקשה נטלו חלק פרשים אוסטרלים אשר היוו חלק מהצבא הרב-לאומי בהובלת הגנרל הבריטי אלנבי כנגד מגינים טורקים וגרמנים -
לראשונה במכללה האקדמית צפת: פרופסור מן המניין
פרופ' רביע חלאילה הוא הראשון שמקבל את הדרגה האקדמית הגבוהה מטעם המכללה האקדמית צפת, והוא חבר הסגל האקדמי הראשון, שהחל את הקריירה האקדמית שלו כמרצה במכללה האקדמית צפת בשנת 2009 וצעד את הדרך כולה במכללה האקדמית צפת -
מנהל מכללת אורט ביאליק לבוגרים: "אתם צפויים להשתלב ולהוביל את ההתמודדות עם אתגרי המחר" (וידאו)
130 בוגרים במסלולים השונים של מכללת אורט קריית ביאליק קיבלו את הדיפלומות שלהם ויוצאים אל שוק העבודה עם מקצוע. ראש עיריית קריית ביאליק, אלי דוקורסקי, אמר בטקס כי העירייה ורשת אורט בוחנים את האפשרויות להרחבת פעילות המכללה -
יו"ר ות"ת ביקר 'באקדמית גורדון' והתרשם משיטות ההוראה החדשניות
הנהלת האקדמית גורדון אירחה ביום חמישי את פרופ׳ יוסי מקורי, יו״ר ות״ת (הועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה) ואת אנשי המל״ג והות״ת. -
אוניברסיטת חיפה עומדת לצד העם האיראני במאבקו במשטר
תמונת ענק לזכרה של מהסה אמיני, האזרחית האיראנית שנהרגה על ידי השלטונות האיראנים מכיוון שלא לבשה חיג'אב, והייתה הסמל של מה שהפכו ל"מהומות החיג'אב" באיראן, נתלתה באוניברסיטת חיפה, כסמל למאבק של העם האיראני כולו, והנשים האיראניות בפרט, נגד המשטר באיראן -
פרופ' אהרון קלרמן: ""אנו צפויים השנה לגדול באופן משמעותי"
"הפכנו לאימפריה בתחום מקצועות הבריאות" אומר נשיא המכללה האקדמית צפת "ריפוי בעיסוק הוא החוג השישי שנפתח בין מקצועות הבריאות ואנו רוצים לפתוח גם תואר שני בפיזיותרפיה, בשני מסלולים שכבר אושרו" -
התנהגות פרו חברתית בדגים
*מחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה מצא שגם דגי הצלף, החסרים את אזורי הקורטקס המוחיים "הגבוהים", הנתפסים כאחראים על התנהגות חברתית, פועלים בצורה פרו-חברתית כלפי חבריהם, עד שהם חשים "מרומים" -
העתיד של חקר העבר
בינה מלאכותית יצרה סרטון וידאו של ראש הממשלה לשעבר, גולדה מאיר, במהלך אחד מנאומיה שמעולם לא צולם בזמן אמת -
לראשונה בישראל: הושק בכרמיאל מרכז ידע וחדשנות לתעשייה הישראלית
המרכז הינו מבית המכון לייצור מתקדם מיסודו של מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה. החברה הזכיינית המפעילה את המכון מורכבת מקבוצת הייעוץ Tefen יחד עם חברת ESI והמכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל -
שת"פ בינלאומי - המכללה האקדמית תל-חי חתמה על שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ספריק בקושיצה סלובקיה
המכללה האקדמית תל-חי חתמה על שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ספריק קושיצה Pavol Jozef Šafárik הסלובקית. שיתוף הפעולה יתמקד, בתחילה בתחומי מדעי החברה והרוח ובשלב הבא יורחב לתחומים נוספים -
מרגש - המיזם שפיתחה הסטודנטית שנפטרה מבראודה הוטמע במרכז הרפואי זיו
במסגרת שיתוף פעולה מתמשך בין מכללת בראודה שבכרמיאל לבין המרכז הרפואי זיו, פגשו סטודנטים את צוות הטראומה ותכננו פתרונות לאתגרים שהועלו. הסטודנטים הציגו את הפרוייקטים לצוות הרפואי ובניהם מיזם למכשיר א.ק.ג שפיתחה הסטודנטית אור יקיר ז"ל, ונפטרה לפני סיומו -
חשים שילדיכם מופלים? הקליניקה למשפט באוניברסיטת חיפה מפעילה מוקד לפגיעה בזכויות במערכת החינוך
הקליניקה למשפט ומדיניות חינוך של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה החלה להפעיל מוקד לפניות ותלונות הנוגעות לפגיעה בזכויות במערכת החינוך, ללא תשלום. במקרים רבים, ההורים לא מכירים לעומק את כל הזכויות המגיעות להם ולכן הם נכנעים לתכתיבים או אפילו איומים של בתי הספר, רשתות החינוך או העיריות -
במגרש שלו
עם יותר מ-30 שנות ניסיון בתחום, מתן נחמיאס משתף את סיפורו בתחום הספורט והחינוך לקראת שנת הלימודים הקרובה, וקורא לדור העתיד במחוז חיפה להצטרף למועדונים הבית ספריים, לצאת מהמסכים, להתחבר לקהילה וללמוד על כח רצון והתמדה -
טיפול רגשי בנוכחות בעלי-חיים
טיפול רגשי בנוכחות בעלי-חיים בגישה הדדית לילדים הסובלים מחרדות וקשיים חברתיים -
"אנחנו לא מסתכלים על העבר כעל טעות"
מאמר חדש של ד"ר זנט כהן מהמכללה האקדמית צפת וד"ר יצחק דהן מאוניברסיטת חיפה, המבוסס על מחקר שביצעו, שם במרכז את החוזרים בתשובה ובוחן את הגורמים המעצבים את זהותם הדתית. המאמר פורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי Nova Religio -
"לשונא שלי אני לא מאחלת שיגיע לבית אבות"
מאמר של ד"ר פליקס קפלן מבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת, המבוסס על מחקר המתאר את שגרת הטיפול של מטפלות סיעודיות במחלקות לתשושי נפש, חושף את קשיי התמודדותן ומאיר את האתגרים הכרוכים במלאכת הטיפול הסיעודי. המאמר התפרסם בהבלטה בכתב העת של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה -
"בוער בי השינוי בשבילי זה כמו תרופה"
לפני קצת יותר משנה התחלתי למלא את מה שבוער בי או ליותר דיוק מלאתי את הבערה שבי בשינוי אמיתי כל זה קרה כאשר נפתחה תוכנית לש"ם (לאנשים שמגיעים מהשטח) . טור דעה -
תוצאות מחקר: כמחצית מהמשתמשים בגינות הכושר הציבוריות עושים זאת למשחק או מנוחה
גינות כושר ציבוריות, האם ההשקעה כדאית? רק כמחצית מהמשתמשים בגינות הכושר הציבוריות עושים זאת למטרות אימון. כך עולה ממחקר חדש שנערך בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה ופורסם בכתב העת Cities & Health. "המתאמנים מהווים רק כמחצית מהמשתמשים והשאר משתמשים במתקנים למטרות משחק או מנוחה", אמרה תלמידת המחקר איריס רן, מעורכות המחקר -
עולים לירושלים
ראשי החוגים ובעלי תפקידים אקדמיים נוספים במכללה האקדמית צפת, נסעו לביקור באקדמיה הלאומית למדעים ובמרכז הבין תרבותי בירושלים וספגו את האווירה הייחודית של העיר -
בואי כלה - שמלת כלה ומוסכמות חברתיות
עונת החתונות בשיאה ולכל כלה יש שמלה לבנה אחת לפחות, הסטודנטים במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה בחנו את מקומה של הכלה ושל טקס החתונה בתרבות ובחברה -
הישג מרשים למחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה
גליה ביסטריצקיה וקטרינה אלי, בוגרות המחלקה לתקשורת חזותית ועיצוב גרפי במרכז האקדמי ויצו חיפה, יצרו במסגרת פרויקט הגמר שלהן סרט אנימציה בשם Freedom St. 24/2. הסרט, מציג את סיפורו של בניין אוקראיני, מהמאה התשע עשרה ועד היום -
כבוד: חוקרות מאוניברסיטת חיפה בקבוצה שזכתה במענק של 20 מיליון יורו
חוקרות של אוניברסיטת חיפה הן חלק מקבוצה שזכתה במענק של 20 מיליון יורו בתוכנית הורייזן היוקרתית של האיחוד האירופי -
האלימות במעונות היום, שינוי מערכתי וכוחו של חינוך
שימת הלב השלילית שקבלו אירועים אלו העלתה אל סדר היום עובדה בעייתית: דווקא בשנות החיים הראשונות – תקופה מעצבת קריטית בהתפתחות כל אדם – ההבניה המקצועית, הנורמות הפרופסיונליות, הכללים ואכיפתם לוקים בחסר -
כיצד האופנה רואה את היחסים שבין האדם למכונה, הטבע והתרבות
תערוכת הבוגרים 2023 של המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה, מראה איך קשר בין דורי, הקשר בין האדם לטבע, פמיניזם דתי, אספקטים חברתיים ועוד – באים לידי ביטוי באמצעות אופנה -
מהמעגל הפנימי, דרך מערכות יחסים ועד לנושאים חברתיים
תערוכת הגמר של בוגרות ובוגרי המרכז האקדמי ויצו חיפה. מציגה את השפעת הרשתות החברתיות על עולמנו, אספקטים חברתיים שונים ועוד. התערוכה תינעל השבוע, כדאי למהר ולראות -
אספקטים של חוויות אישיות לצד מגמות טכנולוגיות, חברתיות ואקולוגיות
השפעת האינטליגנציה המלאכותית על עולם היצירה, קיימות ושמירה על הטבע, אספקטים חברתיים שונים ועוד יבואו לידי ביטוי בפרויקטים שונים ויצירתיים שיוצגו במסגרת תערוכת הגמר של בוגרות ובוגרי המרכז האקדמי ויצו חיפה -
רגע השיא - תערוכת בוגרים 2023
השפעת האינטליגנציה המלאכותית על עולם היצירה, קיימות ושמירה על הטבע, אספקטים חברתיים שונים ועוד יבואו לידי ביטוי בפרויקטים שונים ויצירתיים שיוצגו במסגרת תערוכת הגמר של בוגרות ובוגרי המרכז האקדמי ויצו חיפה -
להיות איתם בשנים המעצבות ביותר. בין ארגז החול לבינה המלאכותית
השנים הראשונות בחינוך ילדים הן המשמעותיות ביותר, ואחראיות על פיתוח כלל יכולות הילד, בתחום החברתי, הרגשי, המוטורי והשכלי. התקופה הנוכחית מוסיפה אתגרים חדשים ומורכבים שמחייבים הסתגלות וכלים חדשים -
חבר חדש בוועד המנהל של המכללה האקדמית גליל מערבי-דוד אבן צור
המכללה האקדמית גליל מערבי בחרה בראש עיריית קריית ים, דוד אבן צור, לחבר הוועד המנהל של המכללה. אבן צור: "המכללה האקדמית גליל מערבי היא מרכז אקדמי מצוין שמספק לתושבי הצפון והסביבה בית מצוין להתפתחות" -
ספר הילדים כ"שער לשינוי חברתי וחינוכי"
"ילד אחד, מורה אחד, ספר אחד, עט אחד יכולים לשנות את העולם" לימדה אותנו פעילת זכויות האדם מלאלה יוספזאי, ואנחנו חושבות שזה נכון (צפו בווידאו) -
מהאקדמיה לשוק העבודה. סטודנטים במחלקה לתקשורת האקדמית כנרת בסיור מקצועי
ימים אחדים לפני תום שנת הלימודים, יצאו תלמידי שנה ב' במחלקה לתקשורת באקדמית כנרת, לסיור מקצועי בלווית המרצה שלהם בדוברות ויח"צ יובל פלג -
מחקר ראשון מסוגו בים העמוק
תרומה משמעותית להעמקת המחקר והפעילות האקדמית של אוניברסיטת חיפה: חברת אנרג'יאן תשקיע, כחלק מפעילות האחריות התאגידית והסביבתית שלה, במחקר חדשני בים העמוק שיבחן הימצאותם של הידראטים בקרקעית הים התיכון ואת השפעותיהם על הסביבה הימית כתוצאה משינויי האקלים -
מהפכת ה-AI מהווה שינוי מאוד מרכזי בכללי המשחק. ככל שנשתמש בה יותר, כך לומדים עלינו יותר
עו"ד הדס תמם בן אברהם, ראש המכון לניהול סיכוני סייבר "בקריה האקדמית אונו", עומדת בראש הגוף היחיד בארץ החוקר ומלמד כיצד להתמודד עם משברי סייבר. מה שמכריע את הישרדות העסק, הוא לא רק החזית הטכנולוגית, אלא כמו במשברים אחרים, הניצחון מושג בזכות החזית המשפטית, הרגולטורית, המוניטין ועוד -
הטרנד החדש: מעגלי גברים
עוגן חדש הוקם לגברים אשר חשים בדידות ועוני רגשי, גם נוכח הצלחה עיסקית – משפחתית – זוגית בחייהם. מה קורה שם באמת? כל הפרטים בכתבה -
מה עשו בכירים מאוניברסיאות מובילות בארה"ב במכללה האקדמית צפת?
בשבועיים האחרונים ביקרו במכללה האקדמית צפת שתי משלחות שכללו אנשי אקדמיה בכירים מאוניברסיטאות מובילות בארה"ב, שהתרשמו מהקמפוס החדש ומכון הסימולציות הרפואיות המתקדם בו. נשיא המכללה: "חשוב לנו מאד לקדם את פעילותה הבינ"ל של המכללה שתפסה תאוצה רבה בשנים האחרונות" -
פרופסור שמעון עמר התמנה לתפקיד נשיא מכללת אורנים
לפני הצטרפותו למכללת אורנים, שימש פרופ' עמר כנשיא המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה, כנשיא מכללת אוהלו, כראש המחלקה לביוטכנולוגיה, אותה ייסד, במכללה האקדמית בראודה בכרמיאל וכמנהל בכיר באינטל ישראל -
לראות את העולם אחר"ת
מכללת אורנים מציגה תערוכה חדשה הכוללת מופע מרהיב של עולם יצירה – אישי, נוגע ומחבק המשלב תרבות, ספרות, אמנות ושילוב אמנויות שונות בתחומי החינוך (כתבת וידאו) -
מכללת אורנים תעניק אות כבוד לנשיאת בימ"ש העליון בדימוס, השופטת דורית בייניש ולמשנה לנשיאה בדימוס, השופט סלים ג'ובראן
אות כבוד לנשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת דורית בייניש ולמשנה לנשיאה בדימוס, השופט סלים ג'ובראן על תרומתם יוצאת הדופן לחברה הישראלית. בין נימוקי וועדת הפרס: בפסיקתם עיצבו באופן משמעותי את הנוף המשפטי של המדינה ובראשוניותם הציבו סטנדרטים חדשים של מחויבות מערכת המשפט למגוון האנושי -
הכרה בין-לאומית לתוכנית החדשה ל"ניתוח התנהגות יישומי פרימיום" באקדמית גורדון
האקדמית גורדון משיקה תוכנית חדשה לניתוח התנהגות יישומי, בעלת הכרה בין-לאומית וקורסים משלימים ללא עלות נוספת. המטרה: להכשיר נשות ואנשי מקצוע מקצועיים לאחד המקצועות המבוקשים והמרתקים – מנתחי התנהגות. מפגש פתוח יערך ביום ראשון הקרוב בזום (וידאו) -
"המדינה חייבת לבצע אפליה מתקנת להעצמת המוסדות האקדמיים בגליל"
שלומי בן נון שסיים השבוע את תפקידו כמנכ"ל מכללת צפת, מספר בראיון פרידה על האתגרים בניהול מוסד אקדמי בגליל, על הפרויקטים הרבים שהוציא לפועל במהלך כהונתו, ועל עובדי המכללה אליהם יתגעגע -
עשרות תלמידים מחיפה סיימו פרויקט למצוינות טכנולוגית בהובלת מהנדסים מחברת רפאל
במסגרת תכנית הקיץ, התלמידים הגיעו למתקן החברה ולסדנאות במרכז הטכנולוגי ושם השתתפו, למדו ונחשפו לפעילויות במגוון רחב של תחומי דעת מדעיים. בתום שלבי הלמידה המעשית בקורס, התלמידים הציגו פרויקט גמר המבוסס על תהליך הלמידה -
כוחה המרפא של האמנות
בוגרי התואר הראשון במכון לאמנות במכללת אורנים החליטו השנה להשתמש בכוחה של היצירה בכדי לדבר על דברים לא פשוטים – וכך נוצרה תערוכה מעוררת השראה, מרגשת ועוצמתית -
אוניברסיטת חיפה תקים מרכז לחקר הים
מרכז לחקר הים "שביל הים" יתקיים באוניברסיטת חיפה בשיתוף פעולה עם שברון מדיטרניאן לימיטד ורציו אנרגיות -
מועצת חוף הכרמל משיקה שיתוף פעולה עם מכללת אורנים לחינוך לגיל הרך
בישיבת המליאה האחרונה אושר שיתוף הפעולה, וכבר בשנת הלימודים הקרובה יושק פיילוט ראשוני, במסגרתו ייהנו צוותי החינוך במעונות היום של המועצה ממערך הדרכות והכשרות מקצועיות מהשורה הראשונה בשיתוף מכללת אורנים לחינוך -
מעצבים את המחר
האם מכונות אכן עומדות להשתלט על החיים האנושיים? כיצד משפיעים מאבקים חברתיים על האופנה? וכיצד פיתוחי טקסטיל יכולים להשפיע על המסר שעובר דרך הבגד? -
תוכנת בינה מלאכותית הכינה את ברכת הסיום ל-748 סטודנטים שסיימו את התואר במכללה האקדמית צפת
במכללה האקדמית צפת התקיים טקס הענקת תארים לסטודנטים, ביניהם בפעם הראשונה גם בוגרי התואר השני. בשלב הברכות הקריא מנכ"ל המכללה נאום לבוגרים שכתבה עבורו תוכנת הבינה המלאכותית -
בשורות טובות להורים: אוניברסיטת חיפה תכשיר סייעות לילדים בחינוך המיוחד
במסגרת תכנית ייחודית שתוביל המחלקה לחינוך מיוחד במינהל החינוך, יוכשרו לראשונה הסייעות באוניברסיטת חיפה בהתמודדות עם אספקטים רגשיים והתנהגותיים בעבודה עם ילדי החינוך המיוחד וסביבתם -
פסטיבל 'בום בפריים' – עוצמה של מכאובים אנושיים
הקרנות הבוגרים של החוג לתקשורת במכללת אורנים לוקחת למסע אל נבכי הנפש ועומקי החברה הישראלית. הכינו ממחטות, אף עין לא תישאר יבשה – בהתחייבות -
התמודדות עם תהום הנפש כמנוע ליצירה
תערוכת הבוגרים של התואר השני באורנים מעניקה מראה המשקפת לצופיה את המציאות המורכבת בישראל על גווניה השונים. חשיפה אישית ואנושית של המציגים בה, שאסתטיקת היצירות בהם מדגישה את הפער בין התהום לבין העדינות בה היא מוצגת -
שרים כל הדרך אל התואר
מול קהל של מאות סטודנטים ואורחים, קיימה המכללה האקדמית גליל מערבי את אירוע הגמר של 'הכוכב שלנו', תחרות השירה שכבר מזמן הפכה למסורת, והייתה נוצצת במיוחד עם מיטב הכישרונות שהרימו את הקמפוס באוויר -
מסין באהבה
דוקטור רתם לוז מהחוג לספרות אמנות ומוסיקה מהמכללה האקדמית צפת הוזמנה לעיר טאישינג, להשתתף כאורחת הכבוד בטקס הפתיחה של יום המוסיקה הבינלאומי. בטקס הפתיחה ניגנה על פסנתר את הסונטה לפסנתר שכתב אביה, המלחין יחזקאל בראון -
לאחר ארבע שנים, חילופים בראשות אגודת הסטודנטים במכללת אורנים (וידאו)
אחרי ארבע שנות כהונה, אלון באום, 27 , מנשר, מסיים את לימודיו במכללת אורנים ונפרד מהתפקיד שלו כיו"ר אגודת הסטודנטים של הקמפוס. לירן בסון, 26, אף הוא מנשר, סטודנט לחינוך חברתי קהילתי ותקשורת, הוא היו"ר הנכנס לתפקיד. אז מה התפקיד של אגודת הסטודנטים? איזה משמעויות יש לה? ואיך היא תורמת לסטודנטים שלה? -
ברבי, ניתוח קיסרי וכלבים, בתערוכת הסיום של בוגרי החוג לספרות אמנות ומוזיקה במכללת צפת
התערוכה כוללת עבודות אמנות יצירתיות במיוחד, בהן מיצג ניתוח קיסרי, סדרת ציורי אקריל עצומים של ברבי יוצאת מהקופסה, מיצג כלבים נטושים מקרטון, וכן פסלים ומובייל פחם -
פרס כנרת בתקשורת 2023 לעיתונאי בן דרור ימיני
הפרס הוענק בוועידת הסטודנטים באקדמית כנרת שדנה בסוגיה "תוכנית לוין-רוטמן – רפורמה או הפיכה משטרית" -
הוצאת ילדים ממשמורת הורים-מוצא אחרון
אירוע סוף השנה בבית הספר לעבודה סוציאלית סיפק דיון מעניין במיוחד של השופטת אילנית אמבר בנושא תפקיד העובדים הסוציאליים בהגנה על ילדים. הסטודנטים הציגו את עבודות הסיום ואף נפגשו עם נציגת איגוד העובדים הסוציאליים -
קייטנה רב תחומית- מכללת אורנים
פעילות איכותית ותכנים מרתקים, תוך מתן יחס אישי לכל ילד וילדה אשר מפעילה היחידה לנוער שוחר מדע -
שיתוף פעולה מיוחד בין החוג לסוציולוגיה והחוג לאזרחות במכללת אורנים לבין האוניברסיטאות במרוקו
למידה אקדמית תוך כדי מפגש בין-תרבותי בין חברי הסגל והסטודנטים של החוג לסוציולוגיה והחוג לאזרחות באורנים לבין הסטודנטים בחוגים המגוונים בשתי האוניברסיטאות במרוקו -
האקדמית צפת: שת"פ עם 18 אוניברסיטאות ב-16 מדינות
הנהלת המכללה אירחה את ראש עיריית כרמיאל משה קונינסקי. בשיחת עבודה לאחר הסיור, דנו במגוון שיתופי פעולה בין המכללה לעיר כרמיאל ותושביה. נשיא המכללה את הסכמי שיתופי הפעולה הבינלאומיים של המכללה -
מורן זיסרסון מונתה למנהלת השיווק והדיגיטל של המכללה האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל
זיסרסון, שעובדת במכללה בתפקידים שונים כבר למעלה מעשור, תחליף בתפקידה את שני אילני שפורשת לגמלאות, לאחר כ-15 שנים בתפקיד -
איך נדע לבחור ספר ילדים טוב?
"כי ספרים נמסים לאט" (מאיר שלו) כתבה: רויטל יהלום חכמוב, מנהלת המרכז ע"ש מרים רות לתרבות וספרות ילדים, מכללת אורנים -
"בגלל שצמחתי מבפנים כולם התרגשו בשבילי"
בתחילת יולי יתקיימו טקסי הענקת תארים לבוגרי המכללה האקדמית צפת. ד"ר אילנית ברנזון שלמדה לתואר ראשון במכללה ובהמשך עבדה בה שני עשורים כיועצת אקדמית, המשיכה לתואר שני ודוקטורט והפכה למרצה בסגל האקדמי -
השראה במכללת אורנים
בנוף החינוכי השוקק של היום שבו התלמידים מופגזים כל הזמן במידע, מציאת מרצה מעורר השראה ושובה לב יכול להיות דבר רב־ערך עבור הסטודנטים והסטודנטיות. מתוך הבנה זו קם הפרויקט "מרצה מעורר השראה" במכללת אורנים -
חדש באקדמית גורדון: תואר שני מחקרי עם תזה
תוכנית חדשה זו היא הצעד הבא בהתפתחות האקדמית גורדון ואושרה על ידי המועצה להשכלה גבוהה. פרופ' יחזקאל טלר, נשיא האקדמית גורדון: "תוכנית במסלול מחקרי מחזקת את הפרופסיה של החינוך. מעתה מורים טובים יוכלו להיות גם חוקרים מקצועיים"