X

בית המשפט הורה לבצע בדיקת רקמות בילד בניגוד לרצון האם

האב ביקש מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה לערוך בדיקת רקמות מחשש שמא הילד אינו בנו הביולוגי




בית המשפט לענייני משפחה בחיפה החליט להיעתר לבקשתו של אב והורה לבצע בדיקת סיווג רקמות בילד בן שלוש וחצי לאחר שהאב טען כי הוא הוא חושש שהילד אינו ילדו הביולוגי.

מדובר בבני זוג שלא נישאו והביאו לעולם ילד שכיום הוא בן שלוש וחצי. האב פנה לבית המשפט וטען כי בעקבות מידע שהגיע אליו, הייתה האימא בקשר עם גבר אחר בעת שנכנסה להיריון ומכיוון שהוא חושד שהילד אינו בנו הביולוגי, הוא מבקש לערוך בדיקת רקמות על מנת להיות בטוח באבהותו.

מנגד טענה האימא כי רישומו של הגבר כאביו של הילד נעשה לבקשתו וציינה כי הילד עובר בדיקות רפואיות רבות בגלל מצבו הרפואי ולכל התערבו רפואית הוא מגיב בהתפרצויות זעם ובכי. האפוטרופוס לדין, שמונתה על ידי בית המשפט, התרשמה שהתנגדות האֵם לעריכת הבדיקה נובעת לפחות בחלקה משיקולים זרים, על רקע כעס כלפי התובע, והרגשתה שהיא והקטין נוצלו על ידו לשם קידום ענייניו האישיים.

בתמונה, היכל המשפט בחיפה. צילום אלכס רוזקובסקי

בית המשפט התייחס בהחלטתו לעניין ההלכה וציין: "אין חולק עוד שבענייננו לא קמה מניעה הלכתית לעריכת הבדיקה. הנתבעת לא הייתה נשואה בעת הוריית הקטין, ולא עולה חשש ממזרות. מנגד לא שוכנעתי מטענות הנתבעת שקיימת בענייננו מניעה ממשית ואובייקטיבית לעריכת הבדיקה מטעמים הקשורים לטובתו של הקטין".

השופטת לירון זרבל-קדשאי ציינה בהחלטתה שמדובר בבדיקה לא פולשנית המסתכמת בהעברת מטוש על הלחי הפנימית והאימא לא הוכיחה כי מדובר במעשה שגורם אי נעימות בה שהילד לא יוכל לעמוד בה או שתגרום לפגיעה וכאב בלתי סבירים.

"בליבה של הסוגיה מונחת טובתו של הקטין, לדעת את זהותו, מוצאו ושורשיו. עוד מטובתו של קטין, שמידע זה יהיה נחלת הכלל, וקרבתו להוריו תבסס מידע היסטורי ורפואי שלם, ותצמיח את זכויותיו הקנייניות כיורש, נהנה ומוטב כילד להוריו" כתבה השופטת בהחלטתה והורתה להורים לפנות לבדיקת רקמות לשם קביעת אבהות.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם הייתם מעוניינים לתרום לקראת פסח למשפחה נזקקת?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט