X

הפרת סטנדרט הזהירות

כיצד טעויות רפואיות מובילות לרשלנות רפואית ?

מספר רב של חולים נפגעים מדי שנה מטעויות רפואיות. בעיות נפוצות כוללות טעויות ניתוחיות, טעויות אבחון, טעויות רפואיות ושליטה לקויה בזיהומים. רוב המקרים כוללים אנשי מקצוע בתחום הבריאות המפרים את סטנדרט הטיפול המחייב כלפי המטופלים. אבל מה היא רמת הטיפול הנדרשת? והיכן משתלבת רשלנות רפואית?

קרדיט תמונה:pexels.com

הגדרת סטנדרט הטיפול



אנו מצפים מאנשי מקצוע רפואיים שיטפלו בנו בצורה הטובה ביותר. חשוב להבין שיש סטנדרט ממשי לפיו הטיפול שלכם צריך להתקבל.

בהגדרה פשוטה, סטנדרט הטיפול הוא:

מידת הזהירות (ערנות, תשומת לב וזהירות) שאדם סביר צריך לנקוט בנסיבות העניין.

בתחום הרפואי, עיקרון זה משפיע ישירות על הטיפול הרפואי שלכם.

מה הפירוש של הפרת סטנדרט הזהירות?

מתי טעות רפואית עולה לרמה של הפרת חובת הזהירות? אנשי מקצוע בתחום הבריאות שלא יפעלו בצורה נבונה למדי עלולים להפר את סטנדרט הטיפול בחולים שלהם. לעתים קרובות חשוב להשוות את ההתנהגות של אנשי מקצוע דומים. לדוגמה, לאונקולוג עשוי להיות סטנדרט טיפול שונה מזה של רופא מיילד.

ארבעת היסודות של רשלנות רפואית

כדי להוכיח קיומה של רשלנות רפואית, עליכם להוכיח את האלמנטים הבאים:

  • חובת זהירות של גורם רפואי – האם קיים קשר של רופא ומטופל ביניכם לבין הרופא שלכאורה התרשל ?
  • הרופא הפר את סטנדרט הזהירות הנדרש והמצופה ממנו – או במילים אחרות הרופא נכשל במתן הטיפול הנדרש.
  • נזקים – נגרמו לכם נזקים רפואיים כתוצאה מהפרת חובת הזהירות של הגורם הרפואי.
  • קשר סיבתי – קיים קשר סיבתי ישיר בין הנזקים שנגרמו לכם לבין הרשלנות.

דוגמאות למקרים של רשלנות רפואית

בואו ניקח בחשבון את הדוגמה הזו: אתם בבית החולים לצורך ניתוח קל שאתם צריכים לעבור. בחומר הרפואי מצוין בצורה ברור שאתם אלרגיים לתרופה מסוימת, אבל הרופא רושם את התרופה האמורה בכל זאת. האחות נותנת לכם את התרופה, ואתם מפתחים תגובה אלרגית. עד כה, לבית החולים, לרופא והאחות יש סטנדרט של טיפול אליו הם מחויבים כלפיכם כמטופלים.

הרופא והאחות בהחלט הפרו את סטנדרט הטיפול. ייתכן שבית החולים עשה זאת גם אם הצוות השתמש בפרוטוקולים שגויים בטיפולך. כעת, יש לעמוד על שני המרכיבים הבאים של רשלנות רפואית.

אם סבלתם מתגובה קלה, ייתכן שלא תיחשבו ככאלה שנגרם להם נזק. עם זאת, הלם אנפילקטי חמור עלול היה להעמיד את חייכם בסכנה ולהחמיר מצבים רפואיים אחרים.

ייתכן שהתגובה הקלה לא גרמה לנזקים כלשהם. התגובה הקשה שנגרמה מהפרת חובת הזהירות הגבירה את הטיפול הרפואי לו אתם נדרשים, מנעה מכם את האפשרות לעבוד (הפסדי שכר), גרמה לטראומה מוחית ממושכת וסיכנה את חייכם.

דוגמה נוספת היא מקרה בו הלכתם לרופא המשפחה ועשיתם בדיקות דם שגרתיות, בדיקות הדם חזרו ואחד מהערכים לא היה תקין, רופא המשפחה לא אמר לכם על כך שום דבר ובשלב מאוחר יותר מתגלה שיש קשר בין הערך האמור בבדיקת הדם למחלת הסרטן.

כעת עולה השאלה האם האבחון המאוחר של מחלת הסרטן בעקבות רשלנותו של רופא המשפחה מעידה על כך שניתן לתבוע את הרופא.

התשובה לשאלה הזו היא כן אך עם הסתייגות אחת, מעבר לרשלנותו של רופא המשפחה כפי שאוזכר קודם לכן, עליכם להראות שהרשלנות היא זו שגרמה להחמרה במצבכם הרפואי.

אם בעקבות רשלנותו של הרופא חל איחור של חודש או חודשיים באבחון המחלה, סביר להניח שלמרות רשלנות הרופא לא תוכלו להגיש תביעה משום שאין משמעות בדרך כלל לאיחור של חודש אחד באבחון מחלת הסרטן.

מנגד אם מדובר באיחור משמעותי שבעקבותיו נגרם לכם נזק משמעותי ואתם נזקקים לטיפולים קשים יותר אז בהחלט סביר להניח שתוכלו לתבוע את רופא המשפחה.

בכל מקרה, עדיף לדון במצבכם עם עורך דין מנוסה ברשלנות רפואית. מה שנראה כמו טעות פשוטה עשוי להיות למעשה מקרה של איש מקצוע רפואי שהפר את סטנדרט הטיפול.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים