X

בת 16 וחצי מבקשת מבית המשפט להתחתן עם בן זוגה

לבית המשפט לענייני משפחה, הוגשה בקשתה של נערה, שנמצאת בהריון, להינשא לבן זוגה. היא טענה שבעדה החרדית זו בושה לחיות ביחד ללא נישואים




לבית משפט לענייני משפחה הוגשה בקשה מטעמם של הורים לנערה בת 16 וחצי שנמצאת בהיריון, להתיר לה להינשא לבן זוגה בשנתיים האחרונות, במיוחד לאור העובדה שהריון מחוץ לנישואים אינו מקובל בעדה החרדית ועלול לפגוע בה מבחינה חברתית.

הנערה ובן זוגה, בן 23, הכירו לפני כשנתיים והם עברו להתגורר יחדיו ובמהלך התקופה נכנסה הנערה להריון. המשפחות של בני הזוג החלו בהכנות לחתונה, הזמינו אולם, קייטרינג ואף הדפיסו הזמנות אולם כשהגיעו לרבנות נמסר להם שלא ניתן לרשום את הנישואים של בני הזוג מכיוון שלכלה המיועדת טרם מלאו 18 שנה. הוריה של הנערה והנערה, פנו לבית המשפט למתן היתר נישואים עבורה.

הנערה, החתן המיועד והוריהם של בני הזוג הביעו תמיכה ברצון של השניים להינשא, במיוחד לאור העובדה שהנערה כבר בהריון. הם גם צירפו המלצות מרבנים רבים הממליצים שתומכים בנישואים של בני הזוג. אולם, שירותי הרווחה ובא כוח היועץ המשפטי לממשלה, הביו התנגדות לכך בטענה שלא הוכחו נסיבות מיוחדות המצדיקות מתן היתר נישואים.

מתסקיר שירותי הרווחה עולה, כי בני הזוג השמיעו אמירות חריפות ביחס לאפשרות שלא יאושר היתר הנישואין כמו, שהנערה לא מתכוונת ללדת ללא חתונה ושוקלת לבצע הפלה אם לא תאושר הבקשה ובמקרה כזה, לא תוכל להמשיך את הקשר הזוגי וגם לא לחזור להוריה.

הנערה ציינה שלא תסבול את הבושה או שתעשה הפלה או שתתחתן באופן לא חוקי. בתוך כך ציין החתן המיועד, כי הפלה תדרדר את הקטינה וכי הוא עצמו לא יסלח לה על הפלה, המשפחה לא תקבלה, כולם ינתקו עמה קשר, היא תיוותר לבד ולא תהיה לה חזרה ממצב זה.

השופטת, ענת גלעד משולם, ציינה כי במקרה זה לא הוכחו קיומן של נסיבות מיוחדות הקשורות בטובתה של הנערה, שעשויות להצדיק מתן היתר לנישואיה. אלא אף, שמהתסקיר עולה כי מדובר בנערה בסיכון, שאינה מגובשת באישיותה ולכן מתן היתר יגדיל את הסיכון הנצפה לה וירע את מצבה.

השופטת התרשמה שהנערה אינה בשלה לנישואים ובנוסף לכך החתן המיועד, אינו יכול לשמש משענת ממשית עבורה. במיוחד לנוכח דבריו, כי ככל שלא יותר לקטינה להינשא, היא תיוותר לבדה, ללא תמיכה ממנו ומבני משפחתה, באופן שעלול לדרדרה.

"התרשמות בית המשפט היא שהקטינה איננה בשלה לנישואין ולפיכך מתן היתר לנישואיה אינו משרת את טובתה", כתבה השופטת בפסק הדין, "ההלכה הפסוקה היא כי מנהגי עדה או השתייכות למגזר דתי או חרדי, אינם מהווים טעם מספיק למתן היתר נישואין לקטינה. במקרה זה הנישואים עתה אינם לטובת הקטינה ולא מתקיים החריג בגינו ראוי להתירם. לכן, לאחר בחינת טענות הצדדים, הדין והפסיקה, יש לדחות את הבקשה".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט