X

מתגרשים? הכירו את ה"בקשה ליישוב סכסוך"

עורך דין גירושין בחיפה מסביר על החוק "ששינה את הכללים" בכל הקישור לגירושין בישראל – הבקשה ליישוב לסכסוך. ומה היה נהוג עד היום? קראו עכשיו

עורך דין גירושין בחיפה מסביר על החוק "ששינה את הכללים" בכל הקישור לגירושין בישראל – הבקשה ליישוב לסכסוך. ומה היה נהוג עד היום? קראו עכשיו

קרדיט לתמונה: vistacreate



 

אם עד לפני מספר שנים היו מחליטים בני הזוג שהם מעוניינים להתגרש, הם היו מתחילים בהליך הגירושין דרך תביעת גירושין בבתי הדין השונים, או דרך העברה של הסכם גירושין לבית המשפט.

כיום, המצב הוא שונה מאוד: לפני הכל מחוייבים בני הזוג להגיש קודם כל לבית המשפט לענייני משפחה את ה"בקשה לישוב סכסוך".

מטרת החוק, וההליך כולו, לעודד זוגות המבקשים להתגרש – לבדוק אפיקים אחרים ליישוב הסכסוך ביניהם, לפני ההחלטה להתגרש באופן סופי.

על התהליך מרגע ההגשה של "כתב יישוב סכסוך"

ביום הגשת הבקשה לישוב סכסוך נקבע לבני הזוג תאריך קרוב לפגישה עם עובדת סוציאלית ביחידת הסיוע. פגישה זו מכונה פגישת מהו"ת (מידע היכרות ותיאום).

שני בני הזוג חייבים להתייצב לפגישה. ניתן להטיל סנקציות כספיות על בן זוג שלא התייצב לפגישה.

לפגישת המהו"ת, המתקיימת עם עובדת סוציאלית מיחידת הסיוע המתמחה ביישוב סכסוך, מוזמנים הצדדים בלבד.

מטרת הפגישה הראשונה היא להכיר את הצדדים, את צורכיהם ואת הדינמיקה של הסכסוך, במטרה לבחון דרכים לישוב הסכסוך בדרכי שלום ובהסכמה. בנוסף, יינתן לבני הזוג מידע על ההשלכות הרגשיות והכלכליות של הליכי גירושין וכיצד ניתן ליישב את הסכסוך בדרכי שלום (כגון ייעוץ, גישור, טיפול משפחתי, טיפול זוגי, גירושין בשיתוף פעולה).

  • הידעתם? חלוקת הרכוש הוא הגורם העיקרי לסכסוכים ומריבות בין בני הזוג המבקשים להתגרש! קראו עוד על הנושא >>>

בפגישה הראשונה לא ייעשה ניסיון ליישוב הסכסוך המשפטי, למעט ניסיון להגיע להסכמה בעניין הסדרים זמניים בעניין מזונות, החזקת ילדים והסדרי שהייה. זאת, אם בני הזוג מעוניינים בכך ולאחר שניתנה להם הזדמנות להתייעץ עם עורכי דינם בעניין.

בתום פגישת המהו"ת, ככל שהעובדת הסוציאלית תחשוב שיש טעם לכך, היא תציע לבני הזוג להשתתף בפגישות נוספות (עד 3 פגישות נוספות) יחד עם עורכי הדין שלהם, ככל שיבקשו לצרפם, כדי לגבש הסכם שיסיים את הסכסוך – בין אם הסכם גירושין, או הסכם שלום בית, או הסכם שלום בית ולחילופין גירושין או כל הסכם אחר.

בני הזוג צריכים להודיע ליחידת הסיוע בתוך 10 ימים, האם הם מעוניינים להמשיך את הליך יישוב הסכסוך ואת תקופת עיכוב ההליכים בה לא ניתן להגיש תביעות. כעקרון, לפי החוק, הליך יישוב הסכסוך יכלול ארבע פגישות מהו"ת, אולם יחידת הסיוע רשאית לקיים מספר קטן יותר של פגישות. משכך, רק פגישת המהו"ת הראשונה היא חובה.

המפגשים נעשים ביחידת הסיוע שליד הערכאה השיפוטית. יחידות הסיוע הן שירות ציבורי, טיפולי וחדשני במינהל של"מ – שיקום, ליווי ומניעה, של משרד הרווחה והביטחון החברתי. הן פועלות לצד בתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הדתיים. היחידות פועלות במטרה לסייע למשפחות הנמצאות בסכסוך משפחתי-משפטי או לקראת גירושין, בהתמודדות עם המשבר ובניסיון ליישב את הסכסוך בדרכי שלום.

יחידות הסיוע הן טיפוליות ובהן צוות עובדים סוציאליים, עורכי דין ומומחים נוספים מתחום הטיפול והגישור במשפחה, בעלי ניסיון טיפולי רב עם משפחות בהליכי פרידה וגירושין.

השירות מעסיק גם פסיכולוגים ופסיכיאטרים כנותני שירות חיצוניים, המספקים שירותי ייעוץ למשפחות ולצוות המקצועי בשירות.

בפגישה האחרונה מקבלים מהעובד/ת הסוציאלי/ת טופס שבאמצעותו צריך להודיע על ההחלטה ועל המסלול בו בוחר הזוג – ניסיון ליישב את הסכסוך בהסכמה, או הגשת תביעה.

את הטופס עם הבחירה צריך להחזיר ליחידת הסיוע תוך 10 ימי עסקים לכל המאוחר.

לאיזה מטרות משתמשים בהגשה של "כתב יישוב סכסוך" בגירושין ובשאר ענייני משפחה?

  1. ענייני נישואין וגירושין.
  2. יחסי ממון בין בני זוג, כולל תביעות כספיות או רכושיות שנובעות מהקשר בין הצדדים, חוץ מתביעות בענייני צוואות, ירושות ועזבונות.
  3. מזונות (כולל מזונות זמניים) או מדור של בן זוג או של ילד.
  4. מזונות או מדור של צעיר (בגיר עד גיל 21), או סכסוך בין צעיר כאמור לבין ההורה שלו או שני ההורים.
  5. כל עניין הנוגע לילד, חוץ מתובענה לגבי החזרת ילד חטוף וצו עיכוב יציאה מהארץ בהקשר לילד חטוף.
  6. אבהות או אמהות לגבי ילד, חוץ מתביעה שהוגשה בהסכמת הצדדים.

——–

שלום, שמי אמיר בר-לב, עורך דין גירושין בצפון. אני וצוות המשרד שלי בעלי 27 שנות ניסיון בניהול תיקי גירושין ודיני משפחה, בהישג מרשים של 97% הצלחה בכל איזור הצפון. אני מתמחה בתיקי גירושין מורכבים, ומעניק ללקוחות שלי ליווי משפטי מקצועי, אנושי ומהיר בכל הקשור להליכי גירושין – במחיר הוגן.

לפני מס' שנים נבחרתי להיות שופט בבית הדין לענייני משפחה, אך החלטתי לוותר על הכהונה על מנת להמשיך ולעבוד עבור הלקוחות שלי בכל הקשור לענייני משפחה וגירושין בנהריה, חיפה, קריות וכל איזור הצפון!




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים

<