X

הכירו את הגדוד החדש בצה"ל: "פנתר"

היום התגייסו לצה"ל ראשוני החיילים המיועדים לשירות בגדוד החדש, שיחלו את פעילותם המבצעית במרחב התפר של יהודה ושומרון השקענו רבות בתכנון גדוד זה כדי להבטיח שכוח האדם המתגייס אליו ישרת שירות משמעותי, התורם לתכלית המבצעית של צה"ל"

גדוד חדש מצטרף מהיום לחיל הגנת הגבולות בזרוע היבשה- גדוד "פנתר" (49). הגדוד הוקם כלקח ממבצע "שובר גלים" שהציף את הצורך להקים גדוד סדיר בתפר, במקומם של כוחות המילואים שהוקפצו לתעסוקה מבצעית ממושכת בעת המבצע.

הכשרת הלוחמים בגדוד "פנתר", שיהיה גדוד מעורב, מובלת על ידי זרוע היבשה והיא ברמת רובאי 06, הגבוהה ביותר לנשים בצה"ל והיא תימשך כחצי שנה.




כשירות לוחמי הגדוד תהיה זהה לכשירות לוחמי הגדמ"רים השונים ובנוסף תכלול כשירויות ייחודיות הנדרשות לגזרה זו.

הלוחמים שמגנים על גבולות המדינה. צילום: דובר צה"ל

היום התגייסו לצה"ל ראשוני החיילים המיועדים לשירות בגדוד החדש, שיחלו את פעילותם המבצעית במרחב התפר של יהודה ושומרון, לאחר סיום ההכשרה בשנה הבאה.

הגדוד יתמחה בהגנה במרחב התפר בחטיבה המרחבית אפרים, בשגרה ובחירום, והוא יבצע מגוון משימות ביטחון שוטף כחלק ממאמץ ההגנה על ביטחון המדינה.

חיל הגנת הגבולות. צילום: דובר צה"ל

הקמת הגדוד היא מהלך משותף לזרוע היבשה ולענף תכנון כוח אדם סדיר באגף כוח האדם והיא מיושמת בתום עבודת מטה במהלכה גובשו התנאים המיטביים להקמת הגדוד.

צילום: דובר צה"ל

מדברי מפקד חיל הגנת הגבולות בזרוע היבשה, תת-אלוף עמית ימין: "הקמת גדוד זה מסמלת את יכולותו של צה"ל להתאים את עצמו ביעילות ובמהירות לדרישות המבצעיות המשתנות.

השקענו רבות בתכנון גדוד זה כדי להבטיח שכוח האדם המתגייס אליו ישרת שירות משמעותי התורם לתכלית המבצעית של צה"ל".

מגנים על הגבולות. צילום: דובר צה"ל

 

צילום: דובר צה"ל

 

צילום: דובר צה"ל





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<











<