X

נשיא הטכניון מגיב לסערת הכנס של בוחרים במשפחה: "מחובתנו לאפשר זאת"

במכתב ששלח נשיא הטכניון הוא הודף את הטענות כלפי המוסד על כך שאפשר את קיומו של כנס השקת תא הסטודנטים של ארגון 'בוחרים במשפחה'




לאחר הסערה שעורר כנס שערך תא הסטודנטים של ארגון 'בוחרים במשפחה' שנערך השבוע בטכניון, מקבל הארגון גיבוי מנשיא המוסד היוקרתי. במכתב ששלח פרופסור אורי סיון, נשיא הטכניון, לחברות ולחברי משפחת הטכניון, הוא הודף את הביקורת סביב קיום הכנס ומציין כי הכנס קיבל את כל האישורים ולכל סטודנט יש את החופש להתארגן ולהביע את דעתו.

‏במכתב ששלח פרופסור סיון נכתב "בימים האחרונים התפתח שיח ער בקמפוס וברשתות החברתיות סביב אירוע ההשקה של תא "בוחרים במשפחה" בטכניון. האירוע, בהשתתפות כ-20  סטודנטים, התקיים במרכז הקהילתי קנדה (מק"ק) וקיבל את האישורים הנדרשים מהנהלת הטכניון. נדגיש כי החופש של כל סטודנט וסטודנטית ‏להתארגן ולהביע את דעתם מעוגן בחוק זכויות הסטודנט, ומחובתנו לאפשר זאת", נכתב.

קריית הטכניון בחיפה. צילום: אלכס רוזקובסקי

‏בהמשך המכתב לבני משפחות הסטודנטים, הוסיף נשיא הטכניון כי "הטכניון ימשיך לספק סביבה בטוחה לכלל באי הקמפוס על דעותיהם השונות. אנו קוראים לכולם להשאיר את המחלוקות מחוץ לשערי הקמפוס, ללמוד לחיות לצד אלה שדעתם שונה ולהמשיך ולשמש דוגמה ומופת לסובלנות ולהכללה בחברה הישראלית".

כזכור, מוקדם יותר השבוע נערך בטכניון כנס השקת תא הסטודנטים של ארגון 'בוחרים במשפחה' שהוקם לפני מספר חודשים. האירוע, בו השתתפו כשמונים סטודנטים, כלל ערב משפחתי מהנה לקראת החנוכה עם הפעלות לילדים, סופגניות ופרסים וכן הרצאה אקדמית של ד"ר עינת רמון והכל במטרה לקדם את ערכי המשפחה.



בהמשך השבוע פורסם דבר הכנס בתקשורת ועורר סערה גדולה נגד הטכניון ונגד הארגון, עד שכעת כאמור, בחר נשיא הטכניון להדוף את אותן הטענות.

מארגון בוחרים במשפחה נמסר בתגובה: "ארגון בוחרים במשפחה הוקם על מנת לחזק את ערכי המשפחה במדינת ישראל. אנחנו שמחים מכך שהארגון גדל וכחלק מפעילותו בכל רחבי הארץ, הוקמו לאחרונה גם תאי סטודנטים שמטרתן לחזק את נושא זה גם בקרב מוסדות הלימוד האקדמאיים. לא ניתן לפגיעה בשיח סביב הנושא ובארגון נמשיך לפעול בשביל שהקול החשוב הזה ימשיך להישמע".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך