X

המכללה האקדמית גליל מערבי מציגה: תיאטרון בגובה העיניים

המכללה האקדמית אירחה השבוע מעל ל-200 משתתפים לכנס "תיאטרון המדוכאים", בהשתתפות אנשי תיאטרון וחינוך, עובדים סוציאליים ואקטיביסטים. ראש החוג ללימודי תיאטרון במכללה הפרופ' פיטר הריס: "כולם הגיעו בחדווה מכל הארץ ליום של יצירה ויצאו מאושרים"




המכללה האקדמית גליל מערבי קיימה השבוע כנס מרשים ורב משתתפים בהשראת "תיאטרון המדוכאים" המחזק את הקשר המורכב שבין תיאטרון וחברה. מדובר בסוג תיאטרון פורץ דרך הפועל ביותר מ-70 מדינות ברחבי העולם. העיקרון הבסיסי של תיאטרון המדוכאים הוא לשבור מחיצות שבין קהל ובמה, להילחם בדיכוי חברתי דרך תכני המחזות והן בשבירת מוסכמות הנהוגות בתיאטרון סטנדרטי, שבו הקהל פסיבי ונידון לשבת, להקשיב ולמחוא כפיים, על ידי הפיכת הצופה למשתתף פעיל.

בכנס השתתפו למעלה מ-200 אנשים מכל רחבי הארץ, מתלמידי תיכון ועד פרופסורים וחוקרים יידועי שם, אנשי תיאטרון קהילתי, שחקנים, בימאים ויוצרות ויוצרים עצמאיים. בנוסף, בכנס החוויתי לקחו חלק גם אנשי חינוך, עובדים סוציאליים, מטפלים באמצעות דרמה, אקטיביסטיים חברתיים ושלל סקרנים שבאו ללמוד ולהתרשם ממגוון טכניקות דרמטיות היוצרות תיאטרון משתף.




את הסדנאות הובילו מיטב מנחות ומנחים מעולם התיאטרון על סוגיו השונים, במכללה ומחוצה לה, בהם: ראש החוג ללימודי תיאטרון במכללה האקדמית גליל מערבי פרופ' פיטר הריס, הבימאי הקהילתי אריק גוטלר אופיר, מרצה בחוג לתיאטרון במכללה ומרכז מגמת התיאטרון בתיכון עין גדי וראש תוכנית התואר השני לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן, ד"ר עדי ברק.

קרדיט תמונות: ענבל קראוס לויתן

הכנס נפתח בדברי ברכה של נשיא המכללה הפרופ' נסים בן דוד וראש החוג ללימודי תיאטרון, פרופ' פיטר הריס. ד"ר חן אלון מהחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב, העניק לבאי הכנס הרצאת מבוא על עבודתו ותפיסת עולמו האמנותית-חברתית של אוגוסטו בואל, מפתח "תיאטרון המדוכאים" ופעיל פוליטי ברזילאי ומחשובי מחוללי התרבות. לאחר מכן פרופסור ברנט בלייר מאוניברסיטת דרום קליפורניה הפעיל את המשתתפים שנעו במרחב, נפגשו זה עם זו בעיניים, יצרו אנרגיה משותפת והתחברו לקהילה ליום אחד.

קרדיט תמונות: ענבל קראוס לויתן

לאורך היום לקחו המשתתפים חלק בשש סדנאות שונות שהתקיימו במקביל בשלושה מחזורים, ברוח המוטיב המרכזי של "תיאטרון המדוכאים". עם כניסת הקהל, המנחה מוביל את האנשים למספר משחקי חברה קולקטיביים ומשחררים, וכחלק מהאלמנטים הדרמטיים שמאפשר התיאטרון, הוא מזמין את הקהל לקחת חלק פעיל במשחק תוך חילופי תפקידים בין השחקנים השונים ויצירת שיח משותף.

בסיום היום המוצלח התכנסו משתתפי הסדנאות למפגש מרגש במליאה במהלכו כל סדנא הציגה סצנה בטכניקה שונה מהארסנל של אוגוסטו בואל שיצרו בסדנה.

קרדיט תמונות: ענבל קראוס לויתן

כנס "תיאטרון המדוכאים" התקיים בהובלת החוג ללימודי תיאטרון במכללה האקדמית גליל מערבי. במסגרת החוג, לומדים הסטודנטים על אספקטים חינוכיים קהילתיים של התיאטרון וזוכים למסע מעמיק אל מחוזות התיאטרון המעשי ואקדמי ולוקחים חלק בכנסים ואירועים מגוונים. פרופ' פיטר הריס, ראש החוג ללימודי תיאטרון במכללה, סיכם את החוויה: "מרגע שהמידע אודות הכנס הופץ, התחושה הייתה שאנשים רק חיכו למפגש הזה והרישום אליו היה מאוד מהיר. המנחות, המנחים וכל המשתתפים הגיעו בחדווה מכל הארץ ליום של יצירה ויצאו מאושרים".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך









<