X

"אנחנו עובדים היום על עתיד החברה הישראלית"

"בתי הספר שלנו מחוללים חינוכיים-חברתיים. חשוב לנו לספק לבוגרינו ארגז כלים עשיר", אומר יוסי ממו, מנכ"ל רשת החינוך המובילה 'עתיד'. "ההישגים הגדולים שלנו הם תולדה ישירה של הפעילות בשטח וחלק ממנה זו גם ההחלטה שלנו לשבת דווקא בטירת הכרמל ולא במרכז הארץ"




בימים שבהם מדברים כל הזמן על "אתגרי החינוך" בישראל – יש מי שלא רק מדבר אלא גם עושה: עשייה יומיומית ואינטנסיבית בעשרות בתי ספר בפריסה ארצית, עם צוות בן יותר מ-2,000 מורים ויותר מ-22 אלף תלמידים.

"לא סתם הרשת נקראת 'עתיד', זו לא רק כותרת אלא שם עם משמעות מאחוריו", אומר רואה החשבון יוסי ממו, מנכ"ל רשת החינוך עתיד הנחשבת לצומחת והמתקדמת בישראל. "בעזרת התלמידים הנהדרים ואנשי הצוות המקצועיים שלנו אנחנו עובדים היום על עתיד החברה הישראלית. התפיסה הברורה שלנו היא שבתי הספר שלנו הם הרבה יותר ממקום שאליו התלמידים מגיעים בבוקר והולכים ממנו אחר הצהריים. בתי הספר הם מחוללים חינוכיים-חברתיים המחוברים לקהילה בעיר או ביישוב שבו הם נמצאים ומהווים מוקד של ממש".

"בתי הספר הם מוקד לפעילויות משותפות, יוזמות חברתיות של תלמידות ותלמידים, מורים והורים, פעילויות חברתיות ושיתוף הקהילה בכל הנעשה בבתי הספר. אנחנו גם לא שוכחים לרגע שהבוגרים של מחר ייקחו חלק מרכזי בחיים של כולנו, והבוגרים האלה זקוקים לארגז כלים של מיומנויות, ידע וערכים רלוונטיים לחייהם בחברה, באקדמיה ובעולם המקצועי".



מנכ"ל רשת עתיד, יוסי ממו. צילום: יח"צ

כחלק מהתפיסה הזאת, שעומדת בבסיס פעילות הרשת, נהגה מרכז החדשנות והיזמות של עתיד שמוקם בימים אלה בקמפוס כפר הנוער עתיד על שם יוענה ז'בוטינסקי וכבר פעיל במלוא המרץ במרחב הווירטואלי. במרכז החדשנות מפתחים מודלים חדשניים, רעיונות, תוכניות, טכנולוגיות לימודיות מתקדמות וכישורים שבאמצעותם משכללים את יכולות התלמידים והצוותים ומביאים אותם להצטיינות.

"באתר של מרכז החדשנות התלמידים יכולים להיכנס בכל זמן ומקום למגוון קורסים מקוונים, המיועדים גם ללמידה עצמית וגם ככלי משלים לתוכנית הלימודים בכיתה", מספר ממו. "גם המורים יכולים להיכנס ולמצוא שם מגוון קורסים להשתלמויות וללמידה עצמית וגם משותפת. באותו המקום כל אחד יכול להיכנס ולהעלות את הרעיונות הכי מטורפים שיש לו. ואת זה אנחנו מעודדים. לא חשוב כמה הרעיון מטורף, בואו נבדוק אותו. להעז, לנסות, לבדוק, לבחון ואז לראות אם מצליחים או חוזרים לשולחן התכנונים".

ייחודה של הרשת, אומר ממו, ברב-גוניותה: ניתן למצוא בה את כל המגזרים בחברה הישראלית – חילונים, חרדים, דתיים, ערבים, בדואים ודרוזים וכולם נהנים מהמעטפת המלאה שמציעה הרשת לתלמידיה; המכנה המשותף הוא חינוך בסטנדרטים הגבוהים והמתקדמים ביותר.

שביל המצוינות של רשת עתיד. צילום באדיבות רשת עתיד

במרכז החדשנות החינוכית של רשת החינוך עתיד עומדת התוכנית "שבילים", הכוללת כמה נושאים מרכזיים ובכל אחד מהם תהליך חינוכי מוביל. למשל, שביל מצוינות, שביל מנהיגות, שביל הגות ומחשבה, שביל יזמות ויצירה ועוד. "כל אחד מהתלמידים והמורים שלנו צועד במספר שבילים בכל שנה", אומר ממו. "אלה דברים שהם מעבר לתוכנית הלימודים הרשמית ועבורנו הם חשובים לא פחות ממנה. שם מתגלות היצירתיות והסקרנות ושם כל אחד ואחת מהתלמידים מגלים בעצמם דברים שלא יכלו לגלות בדרך רגילה". מהות התוכנית היא חדשנות, יצירתיות ושיתופי פעולה בין בתי הספר השונים של הרשת שנפגשים בשבילים השונים כחלק מהפעילות השנתית השוטפת שלהם.

בשביל המצוינות ניתן למצוא את מודל האו"ם שאליו הגיעו מאות תלמידים מרחבי הארץ, תחרות הנואם הצעיר ופעילויות נוספות. בשביל המנהיגות התקיים סמינר מנהיגות נוער בן יומיים עם נבחרות תלמידים מבתי ספר בכל הארץ, וגם צוותי מורים התחרו בתחרויות "צוות מנצח".

בשביל היצירה ניתן למצוא בין השאר את תחרות "עתיד יצירתי" שאליה נרשמו מאות תלמידים מוכשרים מבתי הספר של הרשת ברחבי הארץ ובסופה, לאחר חזרות, הקלטות ומופעים על הבמה יופק אלבום עם שירים מקוריים של התלמידים. "כל שביל משלב בין תהליך חינוכי-חברתי שלם לבין עשייה שהיא גם מהנה ומעשירה עבור התלמיד", אומר ממו. "שם התלמידים גם מפתחים ומקדמים את הבסיס הערכי-חברתי של מצפן הרשת שלנו: להיות אדם ולחיות ביחד".

חדשנות ברשת עתיד. צילום באדיבות רשת עתיד

ב'עתיד' מקפידים שהמילה חדשנות תהיה יותר מסיסמה, ותכיל תוכן, פעילויות ותוכניות המתעדכנות עם כל הפיתוחים האפשריים. "יש לנו מורים שלומדים לבנות יחידות הוראה בעולם הווירטואלי ב'מטאוורס', וגם התלמידים לומדים, בונים, יוצרים ומפתחים", מספר ממו. "אנחנו מקפידים גם לייצר שדרת מנהיגות פדגוגית על ידי הכשרה של עתודה ניהולית המורכבת מבעלי תפקידים שונים בבית הספר כמו רכזי מקצוע, רכזי שכבה, רכזים חברתיים ועוד. חשוב לנו לבנות מנהיגות שתשפיע על התרבות הארגונית בכל אחד מבתי הספר, תקדם תהליכי הוראה ולמידה ולמעשה תהיה 'שגרירת החדשנות' שלנו בכל אחד מהם".

בתי הספר, המנהלים והתלמידים של רשת החינוך 'עתיד' מככבים דרך קבע ברשימות ובדירוגים של המצטיינים הארציים והמחוזיים בתחומי החינוך ולא רק בציונים. בתי הספר של הרשת משתתפים בתחרויות, יוזמים אותן וגם מגיעים אליהן עם המצאות ותוצרים יוצאי דופן במקוריות שלהן.

כך לדוגמה, בתחום "מיזם השנה" הציגו לאחרונה שלושה בתי ספר של הרשת תוצרים מרהיבים. היזמים מתיכון עתיד פקיעין המציאו קופסת תרופות חכמה המזכירה לבני הגיל השלישי לקחת את התרופות הנכונות שלהם. בבית הספר הייחודי בפארק התעשייה בתפן יכולים התלמידים לבחור בין אולפן הקלטות לפודקאסטים, סדנאות יזמות ובנייה או צילום סרטונים לרשתות החברתיות.

יוזמות חדשניות. צילום באדיבות רשת עתיד

אלה רק כמה דוגמאות מהיוזמות החדשניות של הרשת שמיישמת כבר כיום את ה"עתיד" ומובילה גבוה מעל הממוצע הארצי בחינוך המדעי-טכנולוגי. רק לאחרונה נכללו שניים מאנשי ההוראה המובילים ברשת ברשימה היוקרתית של עשרת הזוכים בפרס מנכ"לית משרד החינוך לנשות ואנשי חינוך פורצי דרך שחולק לראשונה.

ממו: "ההישגים הגדולים של הרשת הם תולדה ישירה של פעילות אינטנסיבית שלנו בשטח. הנהלת הרשת בחרה לשבת דווקא בטירת כרמל ולא במרכז הארץ. עבורנו זו אמירה ברורה. חלק נרחב מהעובדים שלנו מגיע מהאזור, רבים מהם מתקדמים בתוך הרשת והתחושה היא מצד אחד של רשת מהגדולות בישראל ומהצד השני של משפחה גדולה".

"מנהלי הרשת יוצאים בכל שבוע מהמשרדים ומבקרים בבתי הספר. שם אנחנו שומעים את המנהלים, המורים והתלמידים ונותנים מענה מיידי לכל הצרכים, לצד מעקב אחרי יישום התוכניות הרשתיות בכל אחד מבתי הספר. אנחנו גאים לתת מענה אישי בפריסה ארצית רחבה לבתי הספר של הרשת, לתת מעטפת פדגוגית ולוגיסטית משמעותית ברמת המצוינות ולהוביל את מערכת החינוך בישראל. את זה אנחנו עושים תוך שיתוף פעולה מלא עם כל אחת מהרשויות המקומיות בהן אנחנו פועלים ועל כך גאוותנו הגדולה".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך