X

עשור חמישי לטקס חלוקת המלגות לסטודנטים לסיעוד ברמב"ם

איך יצר סיפורה הטראגי של סטודנטית לסיעוד מסורת אקדמית עבור מאות אחים ואחיות?




הטקס השנתי לחלוקת מלגות לאחים ולאחיות ללימודים אקדמיים והכשרות מקצועיות התקיים לאחרונה ברמב"ם בהשתתפות של מאות אחים ואחיות, בני ובנות משפחה ועמיתים לעבודה. הטקס התקיים בסימן חדשנות ויזמות וחולקו בו המלגות ע"ש שריל ספנסר ז"ל, הילרי סטון ז"ל, הנהלת הסיעוד ומלגות מעוף.

את הטקס הנחתה עינת פרץ, מנהלת הסיעוד באגף הפנימי והקרדיאלי. אחריה פרופ' מיקי הלברטל, מנהל בית החולים, נשא דברים בשבחו של מערך הסיעוד וציין בין היתר: "מאז הקמתו של בית החולים לפני 85 שנים, צלח בית החולים מערכות רבות בזכות הסיעוד. אלמלא מערך משובח זה, לא היינו צולחים את המשימה הלאומית במלחמתנו מול נגיף קורונה, הכל למען המטופלים שלנו. כל משימה בוצעה בשלמות ועם המון אהבה. לזכות מפעל המלגות הזה יאמר שהוא שותף לשמירה על שיעור גבוה של אקדמיזציה – למעלה מ-93% מאחיות רמב"ם הן בעלות תואר אקדמי,  נתון גבוה בקנה מידה ארצי ובינלאומי".

לכבוד ציון 85 שנות פעילות של רמב"ם, מנהלת הסיעוד, גילה היימס, לקחה את הקהל למסע בזמן מראשית ימיה של הקריה הרפואית, במהלכו נחשף הקהל ליחסי הכוחות בין צוות האחיות הבריטיות לבין אלו היהודיות בתקופת המנדט, על תפקיד האחות לאורך עשרות השנים, על הדמויות המרכזיות במערך ואבני הדרך החשובות שהביאו את צוות הסיעוד של רמב"ם, להיות הצוות המוביל שהוא היום, צוות יוזם, חדשני, חוקר, אקדמאי ושותף מרכזי סביב מיטת המטופל. גילה סיכמה את דבריה כך: "זה הזמן שלי להגיד לכם צוות יקר – אחיות ואחים יקרים – תודות. תודה על שנה נוספת של עמידה באתגרים הקשים וההוכחה החוזרת שהסיעוד מוביל ולוקח על עצמו עשייה של מעל ומעבר".

מפעל ההנצחה ע"ש שריל ספנסר ז"ל החל בשנת 1975, לאחר פטירתה של שריל. מאז ועד היום 528 אחים ואחיות זכו במלגה לשם השלמת לימודים אקדמיים. הוריה, אהרון ספנסר ואירמה ז"ל, המשיכו וממשיכים במהלך כל עשרות השנים ההלו להתעניין ולהתעדכן בפיתוחו של הצוות הסיעודי ברמב"ם.  השנה חולקו לזוכות ולזוכים מלגות מכל הקרנות התורמות סכום של 82 אלף שקלים, כשמבין הזוכים, חמישה לומדים למומחיות קלינית, עשרה לומדים לתואר שני, אחד לומד לדוקטורט, שנים-עשר לומדים בקורסים על-בסיסיים ואחות אחת לומדת בקורס ייחודי-מקצועי.

על ההווי הבידורי הייתה זו להקת הזמר "אפרוחים וקולות יזרעליה" שהרימו את האווירה במקום עם שירי חנוכה, כשלאחר מכן התקיימה הדלקת נרות חגיגית.

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות