ללבוש חיוך, לנשום עמוק ולגשת למטופל הבא
עדי בקר, בת 35 (במקור מקרית חיים, כיום גרה בבת חפר) אם לשלושה בנים ונשואה באושר לטל, מנהלת את קבוצת מדיקיד בפייסבוק בהתנדבות, מתנדבת בתשאל רופא ומעלה מודעות לקשיים של חולים כרוניים במערכת הבריאות. בנוסף, היא אחות בהמטואונקולוגיה והשתלות מח עצם באיכילוב.
בחמש שנים האחרונות היא זוכה ללוות אנשים ולהיות שם ברגעים החשובים של חייהם, היא זוכה להשפיע, להציל ולעיתים היא זוכה גם ללוות אנשים למוות. עם לידת בנה הקטן היא גילתה את הצד השני של המטבע, להיות בצד המטופל ואת הלימון היא דואגת להפוך בכל יום ללימונדה ולחלוק עם כל מי שרק אפשר. סיפור מעורר השראה על אישה מעוררת השראה.
"הי, אני עדי והמסע שלי לסיעוד לא היה קל תמיד משהו בעולם הרפואה משך אותי, אבל כל כך הרבה קולות סביבי של "מה, את רוצה לנקות טוסיקים של מבוגרים תמורת שכר רעב?" הפחידו אותי מלהתקרב למקצוע.
אז למדתי מדעי ההתנהגות – תואר מאד מעניין, רק שככל שהתקדם הזמן, לא ראיתי עצמי בו. במהלך התואר עבדתי כמזכירה רפואית בחדרי הלידה בבי"ח "בני ציון" ומצאתי את עצמי מרותקת, רק מחפשת ללמוד יותר על מה שהן עושות, להבין לעומק למה. ואז נפל האסימון, אני צריכה ללמוד סיעוד ונרשמתי ללימודי הסבה עם תואר בסיעוד, באוניברסיטת תל אביב ושיינברון. מסלול קשה, של שנתיים וחצי שבו לומדים שישה ימים בשבוע, חמישה מהם מ: 8 עד 18 והייתי מאושרת בכל רגע ורגע כי ידעתי שהגעתי הביתה".
"אני אחות כבר 6 שנים, ואני עדיין חושבת שזה המקצוע הכי מדהים בעולם. אני זוכה לידע משמעותי בתחום הרפואי, אני זוכה ללוות אנשים בדרכים שונות, אני זוכה להיות שם ברגעים חשובים, אני זוכה להשפיע, אני זוכה להציל.
ובמחלקה שלי, אני זוכה גם ללוות אנשים, לעיתים, למוות. זוכה לשוחח מראש ולשמוע מה הוא מעדיף, להקיף אותו באהובים (אם יש), לדאוג שתהיה מוסיקה שהוא אוהב ושיהיה ריח נעים בחדר ולעשות את זה בדרך הכי נעימה שניתן".
עד היום אני זוכרת את הפעם הראשונה של 'זכיית היכרות עם חווית המוות'. קראו לו ג. ג היה בחור צעיר, הוא היה נשוי לאישה מדהימה והיו לו ילדים קטנים. ולוקמיה. הוא כבר היה בסוף תקופת הטיפול שלו ועמד להשתחרר הביתה. באחת המשמרות שעבדתי בהן, טיפלתי בו. בטלוויזיה שידרו את המונדיאל, אורגוואי שיחקו נגד מישהו ואני נכנסתי אליו לחדר בדיוק כשאורגוואי הבקיעו גול, וסיפרתי לו בגאווה שהמשפחה שלי משם. הוא היה מקסים, וצחקנו המון וכל כך שמחתי בכל פעם שטיפלתי בו, דיברנו הרבה על כך שהוא אוטוטו משתחרר ואיזה כיף לחזור הביתה לאחר חודש".
"אצלי במחלקה, דברים משתבשים לעיתים ללא התראה מוקדמת, ולכן ביום למחרת הוא עבר לטיפול נמרץ עקב סיבוך. תכננתי לרדת לבקר אותו עם האחות האחראית שלי, אבל הייתה משמרת עמוסה ולא הספקתי, ובטיפול נמרץ אמרו שהוא משתפר ויחזור למחלקה בקרוב, אז דחיתי את זה. יומיים לאחר מכן הגעתי למשמרת, שאלתי אם הוא כבר במחלקה וסיפרו לי שהוא נפטר. בכיתי במשך שלושה שבועות. אני זוכרת שישבתי בחדר של האחות האחראית המדהימה שלי, ואמרתי לה שאם זו העבודה, אני לא אעמוד בה. איך אפשר להכניס אדם כל כך עמוק ללב, ואז לאבד אותו ברגע? איך אפשר לשמור על שפיות ככה? היא חיבקה אותי, הקשיבה והכילה. ואני? שאבתי ממנה כוחות, והמשכתי הלאה".
"מאז נפטרו לי לא מעט מטופלים, ככה זה כשאתה בוחר לעבוד במחלקה שמתעסקת עם סרטן הדם. אמנם רובם, לשמחתי, מחלימים. אבל יש לא מעט שלא. אני זוכרת את כולם בשמותיהם ואת הסיפור שלהם.למשל,
את ס' המקסימה שהתחברתי מאד לבן שלה, שטיפל בה כל כך יפה – קילח אותה, עזר לה ללכת לשירותים ולהתלבש. קרא מחקרים והיה בקיא בספרות האחרונה בתחום המחלה שלה. משהו שכל כך היה לא מובן מאליו, מבחור בן 20. את א', מטופל אחד שהכיר את סבא שלי. מסתבר שעלה מאורגוואי לא הרבה לפני סבא שלי. לא אשכח את הבעת הפנים שלו כשהוא שאל למה אני נראית מדוכאת וסיפרתי לו שסבא שלי נפטר. את ס', מטופלת ערביה שהייתה לה כלה יהודיה, והקשר ביניהן היה הדבר הכי מדהים שיצא לי לראות. ומ' מטופלת אחת שהייתה מאושפזת אצלנו תקופה מאד מאד ארוכה, וחגגה יום הולדת. לכבוד יום ההולדת היא לבשה שמלה ומרחה אודם אדום והייתה כל כך יפה".
"על כולם כאב לי כל כך, אבל הצלחתי לקבל את זה. אין לך כל כך ברירה, יש עוד מטופלים שמחכים לך והם לא אשמים בכך שלך כואב עכשיו, הם צריכים אותך אופטימית, הם צריכים אותך מחייכת, הם צריכים אותך.
אז את לובשת חיוך, נושמת עמוק ונכנסת למטופל הבא אחד הדברים שגיליתי, לשמחתי, הוא שהם מחזקים אותי לא פחות מאשר אני אותם. החיוך שלהם מדבק, השיחות שלנו ממלאות לי את הלב ואני יוצאת מהם כשאני חזקה יותר".
המחלקה הזו היא מהות הסיעוד בעיניי, היא הסיבה שהלכתי ללמוד את המקצוע המדהים הזה. אז נכון, לא באמת מצליחים להתאושש מכל המוות סביבך, אבל את לומדת להתמודד עם זה נכון יותר – את משתפת את חברותייך למחלקה, את בוכה לאחות האחראית שלך ומאיימת בפעם האלף לעזוב כי את לא עומדת בזה, את מגיעה הביתה ומחבקת את הילדים חזק כל כך עד שהם מטעינים אותך בכל כך הרבה אנרגיות שאת יכולה להמשיך את היום ואת מבלה והרבה. ועם הזמן את מגלה שהתחלת להסתכל על החיים בצורה אחרת לחלוטין. את מעריכה כל יום מחדש. את יודעת כמה החיים שבירים וקצרים, וכמה כדאי לנצל אותם. את לומדת לקבל את זה שיש מוות, ומשתדלת כל כך להנעים את זמנם של המטופלים ולנסות להקל עליהם עד כמה שאפשר. ואת לומדת לחיות עם לב מחורר, ולהגיד תודה שאת במחלקה המדהימה הזו, זוכה לכל התובנות האלו".
"המחלקה שלי מיוחדת, מטופלים נמצאים איתנו תקופת זמן משמעותית כך שקשרים מאד אישיים נוצרים בין הצוות למטופלים, קשרים שנמשכים גם הרבה אחרי סיום הטיפולים הכימותרפיים. קשרים שנכנסים ללב.
וכך מצאתי את עצמי, יממה לאחר הלידה של הקטן שלי, פוסלת שמות על ימין ועל שמאל כי היה איזה מטופל שנפטר והשאיר לי חור בלב. בעודי בחופשת לידה, מצאתי את עצמי בעולם שלא הכרתי קודם לכן בצד השני, של המטופל של החולה הכרוני, או יותר נכון – של אמא של חולה שכזה".
"אני, אשה בעלת ידע בעולם הרפואה, בעלת הקשרים הנכונים, מבינה דבר או שניים, הלכתי לאיבוד בסבך הבירוקרטיה. למזלי, היו מי שהראו לי את הדרך ואני רוצה גם להעביר אותה הלאה. אז בכל הזדמנות שיש לי אני מצייצת בטוויטר טיפ חשוב ולכאן איגדתי כמה יחדיו – א. תדאגו שיהיה מי שמרכז את התיק הרפואי שלכם. זה יכול להיות רופא שאתם סומכים עליו, איש משפחה, חבר – מישהו שיודע מתי התורים שלכם, לאן, מה צריך בשבילם, איזה תרופות אתם מקבלים ואיזה טיפולים עוברים. מאד חשוב שיהיה אדם שיהיה "על זה", יוכל להתריע כשיש התנגשויות, יוכל לתאם בין גורמים ויוכל לקדם תהליכים. אצלנו זו אני וזו מרבית ההתעסקות שלי כרגע. ב. היעזרו באתר "כל – זכות" ובדקו אילו זכויות מגיעות לכם. יש מחלות שניתן לקבל עליהן אחוזי נכות בביטוח לאומי, יש מחלות שפטורות מאגרת מיון במידה ואתם זקוקים לו, יש מחלות שפטורות מתשלום על שירותים שונים בקופה. יש לכם זכויות וחשוב שתדעו לבקש אותן. "זכיתן" בהן ביושר. ג. אל תתביישו לשאול שאלות, אל תתביישו לבקש מהרופא להקליט את הפגישה. לעיתים אנחנו מגיעים לפגישות רפואיות חשובות, ומתבלבלים מרוב מידע. בקשו מהרופא להקליט את הפגישה (זה נעים יותר לשני הצדדים כשזה במודע ובאישור) והקשיבו לה שוב, בזמנכם הפנוי. עלתה לכם שאלה? כתבו אותה, שלא תשכחו לשאול בפגישה הבאה. ד. ידע זה כח. לי מאד עזר למצוא אנשים שמתמודדים עם בעיות דומות לאלו שלנו. חפשו קבוצות ברשתות החברתיות של אנשים המתמודדים עם אותה המחלה שלכם. תוכלו לשאוב מידע מסיפורים דומים, להתעדכן במחקרים חדשים ולקבל המון תמיכה מאנשים שמבינים בדיוק מה אתם עוברים. אל תישארו לבד".
"אני מאחלת לכולנו ששנת 2023 תהיה טובה, תהיה בריאה, תהיה שנה של הגשמת חלומות. כי אם יש דבר שלמדתי במחלקה שלי, זה שאנחנו אף פעם לא יודעים מה יוביל המחר. אז תגשימו חלומות כבר היום".
משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

עוד בגוד ניוז
-
האימא של החיילים
מחר זה יקרה: נעשה טוב – יהיה טוב: יום מעשים טובים ה-17 יצא לדרך וקצת לפני, סיפור על האימא של כל החיילים -
לוותר זו לא אפשרות
"נתינה אינה נמדדת בכמות אלה ברוחב הלב של הנותן" מספרת לימור ברנשטיין מקרית מוצקין אשר מושיטה יד לכל מי שרק ניתן אחרי שעברה טלטלה קשה בעצמה. -
ללוות נוער עבריין או לעשות בייביסיטר לתינוקות של מבקשי מקלט? כל הפרטים בפנים
נמאס לכם להסתכל מהצד על הכאוס במדינה? רוצים להתחיל להפיץ אור? כנסו -
אני לא אוהבת את הילד שלי?
לפי פרויד ציפייה לרגש נעלה וחם ולאהבה הורית ספונטנית עלולה לגרום נזק, כמו כל ציפייה לא ריאלית אחרת שאי הגשמתה גורמת לתחושות אשמה וחרדה. האמנם? -
הפחד הכי גדול של פעיל חברתי הוא להיות לבד
סיפור על אקטיביסטית, בן זוגה, שלושה ילדים, חמש תרנגולות, שתי ארנבות וצב וכמובן ים ענק -
לבשל לחיילים או ללמד נשים דיני עבודה? כנסו ועזרו
חמישה מקומות בהם תוכלו להתנדב השבוע ולהפיץ בהם את הטוב -
איכס, לא טעים לי
אם אתם מהורי השניצל – פתיתים או קציצות – אורז, כנסו ושננו -
משפחה כן בוחרים
הגיע להתנדב – יצא עם משפחה. סיפור קטן וקסום לרגל יום המשפחה -
לכל ילד מגיע חבר. גם לילדים על הרצף האוטיסטי
לכל ילד מגיע חבר: זוג הורים לילדים על הספקטרום פיתחו אפליקציה שתעזור לילדיהם על הרצף האוטיסטי למצוא חברים ובכך יגיע לקיצו תופעות מחרידות כגון תשלום על מפגש חברתי -
רוצים לכוון חייל בודד להשיג את מטרותיו בחיים? או לחלק קונדומים לטרנסיות? כנסו והשפיעו
חמישה מקומות ייחודיים ומרתקים בהם תוכלו לעזור לזולת -
גמילה מחיתולים
המסע לגמילה מחיתולים – תמיד יש נקודת זינוק, אבל אף פעם לא ברור היכן תפגוש את נקודת הסיום -
החברות הטובות נפגשו מחדש
הודות למפגש של הקהילה התומכת, אחרי 40 שנה: החברות הטובות נפגשו מחדש -
"ההחלטה לקטוע את היד הייתה הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי"
מורן אברויה מנסה ללמד את העולם, עם יד אחת, דרך הקונדיטוריה שהכל אפשרי ומגבלות הן רק בראש -
שומע רדיו, דבר אלי
לרגל יום הרדיו הבינלאומי נפגשנו לשיחה קצרה עם האיש הכי מזוהה בחיפה ובצפון עם רדיו, אייל ליאון שחושף את הטעות שעשה בשידור הראשון שלו -
ללמד ניצול שואה איך לשהתמש בטאבלט? אולי בכלל בא לך לשתול בגן בוטני מרהיב? כנסו למצעד ההתנדבויות השבועי
שבוע חדש, התנדבויות חדשות ומרתקות, במיוחד בשבילכם.ן – כל הפרטים בפנים -
צילומים כמראה למודל משפחתי
יש אדם שיוצר משפחה ובית באמצעות אוכל, השני באמצעות טקסים מיוחדים, השלישי באמצעות מוזיקה, הרביעי באמצעות תמונות והחמישי משלב בין כולם. -
אין לנו ארץ אחרת
"לקח לנו הרבה זמן להשיג ולבנות מדינה, בואו לא נהרוס אותה או נעזוב אותה" – סיפור אמנותי מעורר השראה של שורדת שואה -
על כל אלה
שורדי השואה החברים בעמותת "עמך" חגגו את ט"ו בשבט בשיתוף עובדי קק"ל -
סגל רפואי מרמב"ם במשלחת החילוץ הישראלית לטורקיה
מבצע "ענפי זית" לאסון בטורקיה יצאה לדרך: משלחת של ארבעה רופאים ואחות חברו למשלחת הישראלית להקמת בית חולים שדה באזור האסון בדרום-מזרח המדינה -
אבחון מהיר של רופאת הילדים הציל חיי תינוק
תינוק בן תשעה חודשים שסבל מחום גבוה הגיע למרפאת כללית בקריית טבעון והתגלה שהוא סובל ממחלה נדירה שעלולה לפגוע בלב -
רוצים לתמוך במשפחות שכולות? לשמח ילדים קטנים? כנסו, כל הפרטים בפנים
חמישה מקומות להתנדב בהם השבוע מיוחדים במינם: החל ממשפחות שכולות, ממשיך בנוער בסיכון וכלה בהפעלות לגיל הרך. אין עלינו כשאנחנו מאוחדים. -
אתגר השינה
אם ישאלו אותי מה הדבר שאני הכי צריכה כעת – אענה כמו מאמי טובה דיה: לישון. בלי סינונים: שינה איכותית, שינה גרועה, שינה על הרצפה, שינה באמבטיה, שינה תוך כדי עבודה, שינה בכלוב עם יונים, שינה עם עקרבים – לא משנה איזה סוג של שינה, אני חוטפת. מזדהה? כנסי ותתעשרי. -
היסטוריה, אהבה והסוד לזוגיות
הסיפור של אלכס ומילקה שטרייסלר הוא חלק מההיסטוריה העולמית ומספקת לנו הצצה מעניינת ומאתגרת לעולם שאין איש מכיר חוץ מאלו שחיו בו -
מנערה מופרעת למשקמת משפחות. סיפורה של צביה באום
את חייה של צביה באום, מייסדת עמותת שמחה לילדים אפשר לתמצת במשפט אחד: מנערה מופרעת עם הפרעות קשב וריכוז שסולקה מבית הספר ולימים הפכה למודל עבור ילדים שצריכים ללמוד איך להביע את עצמם על דרך החיוב ולא על דרך השלילה. סיפור מעורר השראה -
רוצים לסייע לשורדי שואה? או אולי לבני נוער? כל הפרטים בפנים
לעשות קניות לניצול שואה? להפיג בדידות טלפונית לקשיש? מצאנו לכם חמישה מקומות שיגעו לכם עמוק בלב, להתנדב בהם השבוע -
100,000 תלמידים ביזומה ייחודית ולאומית
בימים של שיח מקוטב ברשת ובמרחב הציבורי, ברשת החינוך אורט על 100,000 תלמידיה יקיימו ביום שלישי הקרוב זו השנה השישית את "יום המילה הטובה". המיזם מבקש להטמיע שיח חיובי ומכבד בחברה הישראלית באמצעות מחוות ופעילויות באירועים מרכזיים וקהילות מקומיות במסגרתם מודים התלמידים ומפרגנים לגופים ואנשים מגוונים -
חדשות טובות: כמעט מחצית מהישראלים מתנדבים
המועצה הישראלית להתנדבות חושפת תמונת מצב אופטימית של המדינה ולפיה 42.5 אחוז מהישראלים עוסקים בפעילות על בסיס התנדבותי -
להיות הגרסה הכי טובה של עצמך
הסטארט אפ הראשון שלי. עמותת בוגרי 8200 מסתערת על התיכונים לטובת צמצום פערים חברתיים ומעניקה שיוויון הזדמנויות לכל -
דוגמא אישית. הסלבס שמדגימים לנו אקטיביזם מהו
הסטארים ששלנו פה בישראל ומעבר לים דואגים להיות גם בני אדם טובים הפועלים למען האחר. הצצה קטנה למעשים גדולים -
רוצים לעזור לילדים במחלקה האונקולוגית? בואו להתנדב
רוח התנדבות הינה תכונה מדהימה ששמה בצד את טובתך האישית ומה שנגלה לנגד עיניך זה טובת החברה וטובתו של האחר. הסיפוק אשר עולה מעצם ההתנדבות הוא עצום כאשר אתה יודע שעשית מעשה טוב, טהור ונקי מאינטרסים. מצאו את המקום לו תרצו להעניק השבוע -
הפרופסור החיפאי שמציל את העולם
יוזמה בינלאומית של צוות מדענים ומנהיגי סביבה מצליחה לשנות את המציאות בעולם. -
תרבות התבוסה שהולידה דור חדש של אמנים ואינטלקטואלים פלסטינים
פאטמה אבו רומי, אמנית פלסטינית, מחליטה לשים הכל על השולחן. קחו אוויר ופתחו את הראש והלב -
רוצים לעשות טוב לקשישים בודדים או לעזור למשפחות בסיכון?
מתי הייתה הפעם האחרונה שהתנדבת? הבאנו לכם חמש מקומות שיגרמו לכם לחוש את האושר שיש בנתינה -
הקו של השקופים והמקופחים
ששטיין סדרגרן היא אמזונה. לוחמת למען זכויות אדם באשר הוא ובין המייסדות של קו לעובד. סיפור על תקומה, נחישות ושיוויון -
חיי שבט מתאימים לי
ויקה מינקוביץ מועלם החליטה לעצור את החיים שלה לשבועיים ויצאה למשלחת סיוע באתיופיה. יומן מסע עוצמתי -
חמישה מקומות להתנדב בהם השבוע
רוצים לעשות למישהו שמח בלב? ללמד את ילדיכם על ערך הנתינה? חמישה מקומות בהם אפשר להתנדב -
להיות אמן שיוצר אמנות שיוצרת אמנות
שלומי מנגר (67) הוא מיסודות התרבות של העיר בחיפה ומשמש אבן שואבת לצעירים ומבוגרים שסופגים ממנו ידע ואהבה לאומנות ומוסיקה. לרגל חגיגות יום הולדת 11 לוונדרבר החלטנו להגיד מזל טוב ועל הדרך יצאה כתבה -
כל אחד והערוגות ששתל לו הבורא בנווה התלאות שלו
אהרון מרגלית הוא שם נרדף לטלנובלה סבוכה ובלתי אמינה בעליל. מרגלית הוא גם שם נרדף לאושר, שמחה והצלחה. הכל תלוי באילו משקפיים מסתכלים. סיפור על פרופורציות והשראה -
מדברת אליו: הצוואה הרוחנית שהשאיר האב לבנו
לשון הרע הוא מזמן כבר לא רק קמפיין עם שורה של ידוענים, לצד שלטי חוצות ועמודים במדיה החברתית הלוקחים חלק בהעלאת המודעות לנושא החשוב, במטרה לתקן את השיח הפוגעני וההשלכות שלו בחברה. קבלו את האיש שעבורו 'חיים ומוות ביד הלשון' הוא הרבה מעבר לציטטה. -
ללבוש חיוך, לנשום עמוק ולגשת למטופל הבא
לרגל סיום השנה האזרחית, חיפשנו בנרות דמות מעוררת השראה שתצעיד אותנו באופטימיות אל עבר 2023. במקום זה, קיבלנו סיפור אנושי מרגש על מישהי שהייתם רוצים שתחזיק לכם את היד. סיפור מרגש על לב מחורר והגשמת חלומות. -
רוכבים עם חברים
שמוליק פופר הבין שאחה"צ שלו די בנאליים, סיבוב אחד ליד בית אלו"ט הוא הבין שניתן להפיג את השעמום ועל הדרך לעזור לאחרים. הוא גייס את חבריו מהעבודה, ומאז הם נפגשים עם בוגרי אלו"ט לרכיבה בזוגות מדי יום ראשון בכל מזג אוויר ובכל תנאי -
תרומה מרגשת של הזמר עומר אדם מצילה את חייו של חיפאי
הזמר עומר אדם ואביו לא הצליחו להישאר אדישים לסיפור חייו הקשה של יצחק מחיפה, שחולה בסרטן הערמונית ואינו מצליח לרכוש את התרופה שמצילה אותו ממוות -
אימהות יחידנית היא ברירת מחדל ולא אג'נדה
'חראם על הילד שלך', 'עזבי אותה מסכנה גם ככה אין לה אבא', 'למה מראש לעשות עוול לילדים', 'הילדים הם מאותו תורם?' סטיגמות והערות להורים יחידנים כבר הפכו מזמן לצערנו לנחלת הכלל, אך מה קורה כשאישה הרה הבורחת מבעלה האלים מגלה שהמטפלת הרווקה שלה בהריון? טור שמדבר על הצד השני של הסטיגמה -
מחאה ברמב"ם - מטפלים בכולם בלי יוצא מן הכלל (וידאו)
בלובי הבניין הראשי של בית החולים נערכה עצרת מחאה במחאה על ההתבטאויות שפורסמו אתמול, בדבר הצדקת אי טיפול רפואי על רקע אמונה דתית. צפו -
חמישה מקומות להתנדב בהם השבוע
רוצים לעשות למישהו שמח בלב? ללמד את ילדיכם את ערך הנתינה וההתנדבות? חמישה מקומות בהם תוכלו להתנדב כל המשפחה -
לתת לילד כפית סוכר לפני השינה כדי שלא ירגיש רעב
אם תשאלו את סיון אבישג לוי מה הוביל אותה לחיות כפי שהיא חייה היום היא תענה ספר תורה וכפית סוכר. הצצה לאישיות מעוררת השראה