X

ברוכים הבאים לישראל 2030

המרכז האקדמי ויצו חיפה בשיתוף מרכז "קיימא" באוניברסיטת חיפה בתערוכה חדשה ובועטת המתייחסת לאתגרי מדינת ישראל ביחס ליעדים לפיתוח בר הקיימא של האו"ם




אינסטגרם אחראית ליותר מ-10% מפליטת הפחמן העולמית!

כמעט מחצית המזון שמתבזבז בעולם נזרק על ידי הצרכן הביתי!

משבר האקלים, התמודדות עם עוני, גיוון תעסוקתי ושוויון מגדרי, בעיות אלימות בתוך ומחוץ למשפחה, אתגרים במערכת החינוך, וכו' הם רק חלק מהאתגרים העומדים בפני מדינת ישראל.

האם חוות הטורבינות בישראל אכן עוזרות בקידום אנרגיה ירוקה? כיצד ניתן לזרוק כמה שפחות מזון הראוי למאכל? והאם אנחנו מזהמים את כדור הארץ על ידי שליחת אי מיילים והודעות וואטסאפ?

סטודנטים משנה ג׳ במחלקה לתקשורת חזותית של המרכז האקדמי ויצו חיפה ערכו פרויקט ייחודי, בשיתוף מרכז "קיימא", המרכז לחדשנות חברתית ויזמות אימפקט, באוניברסיטת חיפה,  בו הם מציעים פתרונות בהתמודדות שלנו, בישראל, עם האתגרים השונים אותם אנו מנסים לפתור.

התערוכה תוצג בגלריית המעבר של אוניברסיטת חיפה עד לתאריך ה-12.01.2023

בין השעות 20:00-08:00 

קרדיט: יח"צ האקדמית ויצו חיפה

הדו"ח השנתי של מרכז אדוה מעלה תמונה של חברה שקצוותיה הולכים ומתרחקים זה מזה: קצה עליון הנהנה מעושר פיננסי, היי-טקיסטי ונדל"ני וקצה תחתון המוצא עצמו, בשלב מוקדם של החיים, במסלול שבו נחסם הסיכוי לשדרוג רמת החיים ולשיפור רמות ההכנסה והעושר. אי-שוויון מגדרי משפיע על כולם מכון ון ליר חושף מגמה עקבית ומטרידה של פערים מגדריים מתמשכים במדינת ישראל, שרובם הוחרפו מאז התפרצות מגפת הקורונה ששטפה את העולם. המגמה של העמקת חוסר השוויון היא לא רק עניינן של נשים: זהו אתגר חברתי אדיר החוצה גבולות מגדריים, אתניים, דתיים, לאומיים ואחרים.

קרדיט: יח"צ האקדמית ויצו חיפה

"ברוכים הבאים לישראל 2030" הוא פרויקט שיזמו המחלקה לתקשורת חזותית, במרכז האקדמי ויצו חיפה, בשיתוף מרכז קיימא באוניברסיטת חיפה (המרכז לחדשנות חברתית ויזמות אימפקט) בהובלת פרופ׳ מעיין אגמון, שותפה ומייסדת המרכז ואדוארדו מיטלמן, מרצה במחלקה לתקשורת חזותית. הפרויקט, אמור לעורר שאלות ותהיות בנוגע לפתרונות האפשריים בהתמודדות שלנו, בישראל, עם האתגרים השונים אותם אנו מנסים לפתור (משבר האקלים, התמודדות עם עוני, גיוון תעסוקתי ושוויון מגדרי, בעיות אלימות בתוך ומחוץ למשפחה, אתגרים במערכת החינוך, וכו'). סטודנטים בשנה ג׳, של המרכז האקדמי ויצו חיפה מהמחלקה לתקשורת חזותית, בניהולו של ירון שין, נדרשו לעצב פריט עיצובי שאמור להתייחס לאחד (או יותר) מהנושאים בהם עוסקים ה-SDG (17 היעדים של האו״ם לפיתוח בר קיימא). בתערוכה, בכל מקום בו תראו סריקת קוד QR  סרקו אותו במכשיר הנייד ותוכלו לצפות בסרטים.

קרדיט: יח"צ האקדמית ויצו חיפה

בין הפרויקטים מוצג הפרויקט "ירוק מבחוץ רקוב מבפנים" שיצרו נעמי גולדשטיין ונועם אלון, עוסק בטורבינות הרוח בישראל ועד כמה הן באמת תורמות לאנרגיה הירוקה. הפרויקט מציג את הבעיות שגורמות הטורבינות (לדוגמא בעיות שינה ורעש בלתי נסבל לתושבים החיים בסמיכות אליהם) אל מול  תפוקת החשמל שלהן הנמוכה שהן מייצרות, המוערכת בפחות מ-1% מכלל הצריכה במשק. פרויקט נוסף הוא "העבירו מפה לאוזן" שיצרו חמוטל רייבי, תאיר טיטן ותמר רוזן עסקו בזיהום הנגרם כתוצאה משימוש באינסטגרם, בפייסבוק ובשליחת הודעות מייל או וואטסאפ והציעו דרכים לפתרון דוגמת ניקוי היסטוריית החיפושים, ביטול שיתופי סטורי, מחיקת ספאם ומחיקת מדיה ישנה בוואטסאפ.

פרופ' שמעון עמר, נשיא המרכז האקדמי ויצו חיפה: "כל מי שראשו בין כתפיו, צריך לקום כל יום כל בוקר שעה אחת קודם ולהרהר בעתיד האנושות, החברה, המשפחה והילדים, ולחשוב  מה הוא עושה כדי לא לתת למצב שמתהווה להמשיך ולהתדרדר . אוניברסיטת חיפה והמרכז האקדמי ויצו חיפה, נמצאים שם, ומשתפים פעולה מדי שנה על מנת ליצור ולעצב את תמונת העתיד המתחייבת והראויה".

קרדיט: יח"צ האקדמית ויצו חיפה

ירון שין, ראש המחלקה לתקשורת חזותית ועיצוב גרפי במרכז האקדמי ויצו חיפה: ״בעולם שגבולותיו כל כך מבולבלים, שבו הכל נראה לכאורה קל ונגיש בלחיצת כפתור, עולם שבו שפוליטיקה מתערבבת בדת, מגדר, זהות וערכים, ושההגדרה ״רע וטוב״ מוכתבת ע״י כוחות ואינטרסים או ע״י כמות ״לייקים״ ו״קליקים״ – הגיוני יהיה שסטודנטים לעיצוב ישקעו בעולמם הפרטי ויעסקו ביצירה אישית ופרטית מתוך אדישות לעולם הרוחש שסביבם.

אך לא כך הם פני הדברים. הסטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה, חדורי מטרה ומוטיבציה להתריע בפני העוולות הרבות ולהילחם בהם באמצעות כלי הנשק הכי מושחזים שבידיהם: כלי העיצוב והחשיבה העיצובית. הם לא מאבדים את המוטיבציה הזו למרות התחושה המעיקה שהקריאה לשינוי או למיגור תופעות לא נענית, וממשיכים להיאבק על הצודק והנכון. במסגרת הקורס – סטודנטים יוצאים למאבק בצוותי עבודה, חשיבה וביצוע ומנסים לשנות את פני הדברים״.

פרופ' מעיין אגמון, שותפה ומייסדת מרכז "קיימא" באוניברסיטת חיפה: "המטרה המרכזית שלנו במרכז קיימא היא להכשיר אנשים שיוכלו להוביל לשינוי ויצירת אימפקט חיובי בר קיימא והקורס המשותף עם המרכז האקדמי ויצו עושה בדיוק את זה. התוצר הסופי משקף את השילוב בין היכולות היצירתיות יוצאות הדופן של הסטודנטים והסטודנטיות עם הידע והבנת תהליכי העומק בנושאי קיימות סביבתית וחברתית ואני בטוחה שהסטודנטים והסטודנטיות ייקחו את הכלים הללו וישתמשו בהם גם בעתיד, למען שינוי ולמען חברה טובה יותר. אנחנו באוניברסיטת חיפה, שחרטנו על דגלנו את המחויבות לקיימות חברתית וסביבתית, גאים בשיתוף הפעולה הזה".

 לינק לסרטון מהפרויקט "ירוק מבחוץ רקוב מבפנים" (קרדיט: נעמי גולדשטיין ונועם אלון)




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות

<