X

הנערה שעלתה לישראל לבדה והיום רופאה: "התמזל מזלי להגיע לאנשים רבים"

ד"ר ליליאן בלום עלתה לישראל לבדה בגיל 17 וללא ידיעת השפה מתוך מטרה להגשים את חלום הציונות שלה וללמוד רפואה. היום היא מומחית ברופאת המשפחה ומנהלת רפואית במכבי שירותי בריאות במחוז צפון

ביום רביעי השבוע מצוין בישראל "יום הרופא\ה"  המדגיש את התפקיד הייחודי והחיוני אותו ממלאים הרופאים בחיי הקהילה, במטרה לחזק את תדמית הרופאים בקרב הציבור, לאור האלימות המתמשכת נגדם.

מי שחוותה אתגרים לא פשוטים בדרכה לעולם הרפואה היא ד"ר ליליאן בלום, מומחית לרפואת משפחה במכבי שירותי בריאות, במחוז צפון. היא הגיעה ארצה בגיל 17, לבדה, מברזיל להגשים את החלום האישי, ואת חלום הציונות. ללא ידיעת השפה העברית ועם קושי כעולה חדשה להתקבל ללימודים, הסיכויים להצלחה לא היו לצידה. כיום, כמנהלת רפואית במכבי שירותי בריאות, ד"ר בלום פועלת מזה שמונה שנים כדי לסייע לעולים החדשים מברזיל, שלעיתים ניצבים חסרי אונים בשפתם ובהתנהלותם היומיומית אל מול מערכת הבריאות.

עלתה לבדה מתוך ציונות. ד"ר ליליאן בלום, מומחית לרפואת משפחה ומנהלת רפואית מכבי שירותי בריאות במחוז צפון. צילום: מכבי

עוד בחדשות


לדבריה, מערכת הבריאות הציבורית בישראל שונה מהותית ממערכת הבריאות הפרטית בברזיל. כחלק מפועלה, ד"ר בלום מקיימת מפגשים עם קבוצות של עולים "טריים" (שרק נחתו) מברזיל ומאמריקה הלטינית, בהם היא מרצה בפורטוגזית ובספרדית על מערכת הבריאות בארץ, ובעיקר, עונה על שאלות פרטניות. הרצאותיה גם נמצאות online, ומשודרות מדי פעם ברחבי דרום אמריקה כולה, שם הן זכו לאלפי צפיות. משום כך, היא מוכרת בפי העולים עוד לפני הגעתם לארץ בשם "Doutora Lilian". בנוסף לפעילויות אלה, ד"ר בלום משמשת גם כמנטורית אישית לעולים רבים שעסקו בעצמם בברזיל במקצועות בתחומי הבריאות, ורוצים להשתלב בהם גם בארץ.

בזכות פעילותה של ד"ר בלום בוועדת העלייה והקליטה של הכנסת בשנים האחרונות, החל משרד העלייה והקליטה לקיים הנגשה לשונית לעולים מאמריקה הלטינית גם בפורטוגזית וגם בספרדית.

לדבריה, אחת ממטרותיה המרכזיות היא להפיג את החששות של היהודים בברזיל (יש כמאה אלף יהודים) המהססים לעלות לארץ בשל קשיי השפה ואי הכרת המערכת, וכן לסייע להם להגשים את חלומם התעסוקתי בישראל, ממש כמו שהיא הגשימה בזמנה, למרות הקשיים. "אני מאמינה מאוד בעידוד העלייה של יהודים מברזיל, שכן הם מתקשים לחיות שם, ורוצים חיים טובים יותר. רבים מתלבטים בין עליה לארץ, לבין הגירה לארה"ב, שם מערכת הבריאות דומה יותר לברזיל. לדעתה של ד"ר בלום, מכיוון שההוצאה על בריאות בברזיל היא גבוהה מאוד, ניתן, בהסברה נכונה, להטות את הכף אצל רבים לטובת העלייה. "אני גם מכירה היטב את התחושה הלא פשוטה הנלווית לאי הידיעה של השפה העברית, אבל אני גם יודעת שהעולים מברזיל הם מוכשרים, בעלי יכולת להתמודד (הרי הם שרדו בברזיל), ולהשתקע בהצלחה במדינה שלנו, להתגייס לצבא, ללמוד באוניברסיטאות, ולהשתלב במהירה מקצועית ותרבותית. צריך אמנם קצת סבלנות, אבל מניסיוני האישי, אין לי ספק שזה שווה את ההשקעה".

בונה גשר בין האוכלוסיות. ד"ר ליליאן בלום, מומחית לרפואת משפחה ומנהלת רפואית מכבי שירותי בריאות במחוז צפון. צילום: מכבי

ההצלחה עם עולי דרום אמריקה, הביאה את ד"ר בלום לבנות גשר לרפואה גם לאוכלוסיות אחרות. היא נותנת הרצאות על תזונה והיגיינה במרכז הקליטה לעולי אתיופיה הסמוך למרפאתה הפרטית. על אף הקושי בתקשורת בגלל הבדלי השפה, אופייה החוויתי של ההרצאה מאפשר להימנע כמעט כליל מהשימוש במתרגם, וההיענות גבוהה. היא עובדת מזה שנים רבות עם ראשי קהילה חרדים, וביחד עם רבנים חשובים רבים מכל הארץ, הוציאה חוברת על רפואה מונעת שהופצה בקהלים נרחבים. ד"ר בלום מרצה גם במסגרת תוכנית הסיוע של משרד החוץ (מש"ב) על רפואה דיגיטלית, ועל ההתמודדות של מדינת ישראל עם נגיף הקורונה.

השילוב של פעולות אלו, הביא את משרד החוץ לבחור בד"ר בלום כנציגתו לכנס איגוד הכנסיות העולמי (הנערך פעם בשמונה שנים), שנערך השנה בגרמניה. היא השתתפה בסימפוזיון רב-דתי שדן בתפקידה של הדת בפתרון משברים רפואיים, ואשר עזר לסכל את היוזמה של איגוד הכנסיות להכריז על ישראל כמדינת "אפרטהייט" באותו הכנס. "התמזל מזלי", אומרת ד"ר בלום, "שאני יכולה להגיע לאנשים רבים כל כך, ולהשפיע. אבל אין לי סיפוק גדול יותר מאשר לראות את המטופלים במרפאה שלי שסומכים עלי, שבים למרפאה עם חיוך, לאחר שביחד התגברנו על משהו. לשמחתי, זה קורה הרבה".

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות