X

להיות הגרסה הכי טובה של עצמך

הסטארט אפ הראשון שלי. עמותת בוגרי 8200 מסתערת על התיכונים לטובת צמצום פערים חברתיים ומעניקה שיוויון הזדמנויות לכל

תלמידי תיכון אורט קרית מוצקין, זכו בשבועיים האחרונים לאתנחתא מעניינת מתחום ההייטק באמצעות תוכנית "אחרייטק" של עמותת בוגרי 8200 בשיתוף עמותת אחרי ואורט מוצקין. במסגרת התוכנית התקיימה סדנת יזמות ייחודית בת שני מפגשים בביה"ס בהובלתו של עידו גונן – בוגר 8200 ו-81, בוגר ביה"ס אורט מוצקין, CTO של הסטארטאפ המבטיח Exodigo ומתנדב בפרויקט "אחרייטק".

בסדנה הציג גונן את עולם היזמות לחניכות וחניכי הפרויקט ותלמידי אורט מוצקין והסביבה, והעניק להם כלים לפעולה לעבר הצעדים הראשונים להצלחה החל מתהליך ההקמה של סטארט-אפ, מרגע ההחלטה דרך גיוס הכספים, ועד הקמת החברה. צמתים משמעותיים בדרך וכלים וטיפים להצלחה.

תוך שהוא מעביר את האני מאמין שלו כי המסלול להצלחה מתחיל כבר בתיכון ומוביל להחלטות שונות עד להקמת סטארט-אפ. עוד סיפר גונן, שהינו בוגר בית הספר, על סיפורו האישי וחוויות משנות לימודיו בתיכון אורט מוצקין, על המטרות ששם לעצמו ועל המסלול והדרך שעשה עד לתפקידו היום ב-CTO של סטארטאפ מבטיח.


המצנח האחרון של החברים. צילום: התמונה המצורפת באדיבות עמותת בוגרי 8200.

"הדבר המרכזי שלקחתי על עצמי בכל דבר בחיים זה להיות "הכי טוב במה שאתה עושה". מספר גונן "זה התחיל כבר בתיכון שלי במוצקין ועד לסיום התפקיד שלי ב – 8200 , כאשר אחרי שני תארים אמרו לי שאני צריך להיות הכי טוב שיש, כי זה מה שישפיע על איך שאני אעבור את  המסלול.  בהרצאות שאני מעביר בתיכון אני אומר לתלמידים לא לעשות דברים בשביל לסמן וי ולעבור, גם אם זה דורש יותר השקעה. חושב להראות להם שגם בנקודות שבהם היה קשה וחטפתי "סטירה" כמו בפעם שנכשלתי בבוחן אמצע הראשון שלי בתואר, כשאני מוצא את עצמי יורד למטה כדי לטפס למעלה. הכי חשוב מבחינתי:  לא להתייאש בכישלון הראשון ובכלל ובנוסף, חשוב לי להגדיל את ההשפעה של ההתנדבות ולמשוך אנשים נוספים קדימה"

אחרייטק הינה תכנית משותפת של עמותת בוגרי 8200 ועמותת אחריי. התוכנית מיועדת לבני ובנות נוער בגילאי תיכון ושמטרתה לצמצם פערים חברתיים ולתת שוויון הזדמנויות לבני נוער וצעירים מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. התכנית פועלת בכל הארץ, מקרית שמונה ועד דימונה, והחניכות והחניכים זוכים לפעילות חברתית מעצימה תוך פיתוח של מיומנויות רכות לצד למידה של כלים טכנולוגיים כמו תכנות בשפת פייתון, DATA ועוד.

האתגר של הלבד מלמד אותך לפתור בעיות. צילום אילוסטרציה: פריפיק

התוכנית מלווה על ידי מנטורים ומנטוריות ממגוון סקטורים בתעשיית ההיי-טק והטכנולוגיה על מנת להקנות לבני ובנות הנוער תחושת מסוגלות, הצלחה והעצמה. בוגרי ובוגרות התוכניות שאינם מתאימים לתפקידי לחימה, משולבים בתהליך האיתור והמיון לתפקידים טכנולוגיים בצה"ל.

"השירות ב –  עיצב אותי בצורה מטורפת" משתף גונן "ביחידה כזו הצוות שלך הוא היחיד שמחזיק במידע ייחודי ואין לך עם מי להתייעץ ולכן האחריות עליך היא גדולה מאוד. האתגר של 'הלבד' מאוד מלמד אותך איך לפתור בעיות, תכונה שגם שימשה אותי גם במהלך הפיתוח של הסטרטאפ, ההבנה שאתה "המצנח האחרון" עבור החברה שלך. הכישורים האלו שמחדדים את היכולת שלך לפתור בעיות עם מה שיש לך בידיים תורמים המון בעולם היזמות, השירות ביחידה  8200 מכריח אותך לעלות ברמה ביכולת פתרון הבעיות."




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...
אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בגוד ניוז