X

מה הכללים בהתקנת עמדת טעינה חשמלית בבתים משותפים

לפני שמשקיעים ברכב חשמלי, כדאי לדאוג לפתרון מתאים לטעינה שלו – בעמדות ציבוריות או פרטיות. אם אתם גרים בבית משותף, אחד הפתרונות הוא התקנה של עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי. הדבר דורש השקעה של משאבים בהתקנה עצמה, ולא פחות מכך בהשגת כל האישורים והעמידה בכל הכללים להתקנה של עמדה כזאת. מה הם בדיוק הכללים האלה, ועל מה חשוב להקפיד? הנה כל מה שחשוב לדעת

כל רכב חשמלי זקוק לעמדת טעינה כלשהי

רכבים חשמליים מציעים לנו עולם חדש של שימוש ברכב. הם נטענים חשמלית, חוסכים בזיהום אוויר וגם בהוצאות החודשיות שלנו. עם זאת, עוד לפני שמביאים את הרכב החשמלי החדש והמשוכלל הביתה, בהחלט כדאי לוודא שיש לנו איך לטעון אותו באופן קבוע. למרות שקיימות עמדות טעינה ציבוריות, מהירות ונוחות, נדמה שהכי קל ונוח לטעון את הרכב בבית. לשם כך נחוצה עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי שהינה איכותית.


קרדיט תמונה: pixabay




הכירו, התקנת עמדת טעינה חשמלית בבית משותף

אם אתם גרים בבית פרטי עם חניה רחבה ונוחה – ההתקנה של עמדת הטעינה אינה מסובכת כל כך. לעומת זאת, אם אתם גרים בבית משותף, שאת מרחב החניה שלו אתם חולקים עם דיירים נוספים – מדובר באתגר יותר מורכב, שדורש לא מעט אישורים ולא מעט עבודה.

במידה ואתם מעוניינים להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף, עליכם להבחין בין שני מצבים עיקריים – מצב בו עמדת הטעינה מחוברת ישירות לארון החשמל שלכם, ומצב בו היא מחוברת לארון החשמל המרכזי של הבניין. נבין מה ההתנהלות הנכונה בכל אחד מהמצבים.

התקנת עמדת טעינה שמחוברת ישירות לארון החשמל שלכם

ראשית, על מנת להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי, בכל מצב נדרשת חניה בטאבו (גם בבית פרטי וגם במשותף). אם יש לכם חניה בטאבו, וניתן לחבר את ארון החשמל שלכם ישירות לחניה בשביל להתקין את עמדת הטעינה – זהו מצב פשוט יחסית. מה שתצטרכו לעשות במצב כזה הוא להודיע לוועד הבית על ההתקנה לפחות 15 ימים מראש, להתקין את העמדה בצורה שלא תפגע בחזית הבניין, לבצע את ההתקנה בעזרת חשמלאי מקצועי ובכפוף לכל הנחיות הבטיחות והחשמל, ולהתקין אותה כך שאף דייר אחר לא ייפגע מאופן השימוש בה. כך למשל, גם אם אתם יכולים לחבר את עמדת הטעינה לארון החשמל שלכם, אך העומס שהיא יוצרת פוגע בשימוש הסביר של יתר הדיירים בחשמל בבניין, או מונע מהם להתקין עמדות כאלה בעצמם – מדובר בצעד אסור. בהקשר זה, כדאי לוודא האם נדרש שדרוג של מערכת החשמל במבנה בכדי לאפשר את ההתקנה, ויש לזכור כי הדבר כרוך בעלויות נוספות.

התקנת עמדת טעינה שמחוברת לתשתיות המשותפות

אם אתם צריכים לחבר את עמדת הטעינה לארון החשמל המשותף של המבנה, זה כבר תהליך מורכב יותר. במצב כזה נדרש:

  • היתר מוועד הבית להתקנת העמדה.
  • הגעה לסיכום על מודל הגבייה וההתחשבנות מול ועד הבית על השימוש בחשמל המשותף.
  • פנייה של 45 ימים לפחות לוועד הבית לקבלת אישור, כולל 30 ימים בהם דיירי הבניין יכולים לערער על ההחלטה.

במצב כזה, בהחלט יתכן שוועד הבית או הדיירים האחרים יערימו קשיים על ההתקנה, במיוחד אם הדבר כרוך בעבודות תשתית על מערכת החשמל במבנה. כדאי לבדוק אם יש עוד דיירים בבניין שמעוניינים ברכישה של רכב חשמלי, בכדי להתאגד ולהגיש את הבקשה יחד, וכך גם לשאת בעלויות התשתית הנחוצות יחד.

לפני שאתם מגיעים עם הרכב החדש, ודאו שיש לכם איך לטעון אותו

כמו שניתן להבין, ישנם כמה צעדים שחייבים לבצע לפני שתוכלו להתקין עמדת טעינה לרכב החשמלי שלכם במבנה משותף. לפיכך, כשאתם משקיעים ברכב חשמלי חדש ומשוכלל, ואינכם רוצים להסתמך רק על עמדות טעינה ציבוריות, תוכלו להשקיע בהתקנה של עמדת טעינה ביתית איכותית ויעילה.

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים





<




<