X

היסטוריה, אהבה והסוד לזוגיות

הסיפור של אלכס ומילקה שטרייסלר הוא חלק מההיסטוריה העולמית ומספקת לנו הצצה מעניינת ומאתגרת לעולם שאין איש מכיר חוץ מאלו שחיו בו

אלכס ומילקה שטרייסלר, בני ה – 90 וה – 85 בהתאמה, יחגגו בט"ו בשבט הקרוב 63 שנות נישואין. בראיון, הם ישבו מחובקים והיו קשובים זה לזו בצורה שנדמה כי כבר כלה מהעולם.

מילקה הגיעה לישראל מצרפת כאשר רוב זכרונותיה משם עוסקים בפחד, זהות ושייכות. כשהייתה בת ארבע בלבד, גרמנים פרצו לביתם ועצרו את אימה, אחיה ואחותה. מאוחר יותר נודע לה שהם נשרפו במחנה ההשמדה באושוויץ. אביה הועבר למחנה עבודה ובגלל שהיתה לו אזרחות אמריקאית הוא נותר בחיים. למילקה, יש עוד שישה אחרים, את רובם איבדה במהלך המלחמה ואלו הנותרו, נאספו על ידי עמותה שהחביאה וגוננה עליהם. בגיל שמונה נקרעה מאחיה שנותר עימה ונאלצה לנדוד ברחבי העולם עד שהגיעה לישראל, נקלטה באחד הקיבוצים בצפון ושם, כשהחלה להתבגר הצטרפה לנח"ל של הנוער העובד והלומד ושימשה בצבא כמטפלת בגן ילדים. היא החליטה שזוהי העבודה הנכונה עבורה ועבדה בנעמ"ת במשך 20 שנה, אחר כך החליטה לפרוש ולגדל את ילדיה.


אלכס ומילקה שטרייסלר. האהבה מנצחת. צילום: דוברות בית בלב




 

סיפורו של אלכס, בעלה, שהגיע מפולין, מורכב לא פחות. עם פרוץ המלחמה הוא ומשפחתו נדדו די הרבה עד שהגיעו לפולין שנכבשה עלל ידי הרוסים. משם, הם נשלחו לסיביר והחליטו באישון לילה לברוח לאוזבקיסטן. שם, הם שוחררו לרוסיה החופשיה שלא היטיבה עימה. הם שוב ברחו ומצאו עצמם הפעם בטהרן. בגיל תשע הזהירו את הוריו שהם עלולים למות יחד עם בנם על ידי הגרמנים. אביו, הצטרף לצבא הפולני בכדי להילחם בגרמנים ואילו אימו קיבלה החלטה להציל את בנה ולשולחו לישראל יחד עם ילדי טהרן: קבוצת ילדים ניצולי שואה שהועברו מפולין לטהרן שבאירן, ומאוחר יותר עלו לישראל. כשהגיע לארץ, ב – 1943, קיבלה את פניו ופני הילדים שהיו עימו הנרייטה סאלד: פעילת ציבור ואשת חינוך שהקדישה את חייה ופועלה לרעיון הציוני ולעם היהודי. אם תשאלו את אלכס, הוא יגיד שהיא האמא של עליית הנוער. כשהגיע, שאלו אותו מה הוא זוכר מהבית. "סיפרתי שאמא הדליקה נרות שבת, אבא עשה קידוש ושתמיד המליחו אצלנו את הבשר". התשובה הזו הספיקה בכדי להעבירו לישיבה חרדית בבני ברק שם שהה במשך מספר שנים.

63 שנות נישואין. צילום: פריפיק.קום

זמן לקצר לאחר שהסתיימה המלחמה, אביו שעדיין היה בצבא הפולני הגיע לבקרו בארץ ולא היה מרוצה בלשון המעטה לראות את בנו חרדי מן המניין. אביו החליט לכתוב לסאלד בקשה להעברה של בנו מישיבה חרדית ונענה על ידה, בגרמנית כמובן ש"להיות גוי יש לי זמן תמיד להיות". אביו השתכנע ולאחר פרידה נסע לאיטליה להמשיך להילחם יחד עם צבאו. בגיל 14 החליט אלכס להצטרף למחתרת, ללח"י שפעלה כנגד המנדט הבריטי ובישיבה כשגילו זה, הוא הועף לצמיתות. בזמן הזה, אביו הספיק להשתחרר מהצבא הפולני ועלה אף הוא לישראל ואימו ביקשה אף היא להתאחד עם משפחתה וכך, מצאה את עצמה 'מעפילה' אשר נכנסה בדרך לא חוקית לישראל דרך הים הישר אל קיבוץ פלמחים ובחקירה של האנגלים היא נשלחה מיד לקפריסין שם שהתה במעצר, עם שחרורה התאחדה עם בנה ובעלה.

אלכס ומילקה הכירו באוניית תאודור הרצל, אוניית מעפילים שארגן המוסד לעלייה השנייה. הוא היה ימאי, והיא נוסעת. "באחד הערבים היה יומולדת לאחד הקצינים" משתפת מילקה "ואז הזמנו את הבנות בכדי שישמחו אותנו" ממשיך אותה אלכס בתיאום מושלם.

הוא מעולם לא ביקש את ידה, אך אחרי שנה וחצי הם התחתנו, הביאו ילדים והזדקנו יחד. היום הם גרים יחדיו בדיור מוגן של בית בלב, 'בית אילדן' בקריית מוצקין. האהבה ביניהם היא גדולה "לפעמים אני מרגישה שאנחנו חוזרים ככל שאנו מתבגרים לשנות העשרים והשלושים של חיינו במדד ההתאהבות" מחייכת מילקה במבוכה. לקראת יום האהבה הקרב עלינו לטובה, ביקשנו ללמוד מהם מהו הסוד לחיי זוגיות כמו שלהם. " ויתורים הדדיים וכיבוד הדדי, וכמובן אהבה כי בלי זה אין כלום" אומר אלכס תוך כדי חיוך למילקה, והיא שוב, בתיאום מושלם, ממשיכה "צריך ללמוד היטב אחד את השני בכדי לדעת כיצד להכיל זה את זו בכל מצב". יום נישואין שמח.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בגוד ניוז









<














<