X

איום לשביתה בממגורות דגון

עתידם של העובדים אינו ברור, בשל זכיית חברת גדות שמפעילה את ממגורות דגון, גם במכרז להפעלת ממגורות נמל חיפה

עובדי ממגורות דגון נכנסים היום (ראשון) לתקופת סכסוך עבודה המאפשרת את השבתת הממגורות. העובדים, בגיבוי ההסתדרות, מוחים על כך שמצבם אינו ברור בשל ביטול זכיית חברת גדות במכרז להפעלת ממגורות דגון. ממגורות אלה פורקות כ-69 אחוז מהתבואות המגיעות למדינה שהופכות אותו למסוף הגרעינים המרכזי של מדינת ישראל. בשנת 2021 נכנסו לישראל כ־5.5 מיליון טון תבואות, שרובן למאכל לבעלי חיים והיתר גרעיני חיטה, תירס, סויה ושעורה.

"לעובדים בדגון אין רצון לשבות, הם בסך הכל רוצים למצוא פתרון למצבם, כרגע קיימת הידברות בין הצדדים", אומר יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אייל ידין, "העובדים אוהבים את מקום העבודה. המכרז לניהול הממגורות הוא לתקופה של שש שנים. בחודש הקרוב אם לא נתקדם, אנו נפעל". המכרז בו זכתה חברת גדות באפריל 2021 להפעלת הממגורות בחיפה בוטל על ידי בית המשפט בחודש דצמבר 2021 וחנ״י הוציאה מאז מכרז לבחירת מפעילים חדשים. במכרז הבטיחה גדות לעובדים שהם ימשיכו להיות חלק מפעילות הממגורות החדשות שייבנו בשטח נמל חיפה.

סיכסוך עבודה בממגורות דגון. צילום: דורון גולן

עוד בחדשות


בתוך כשנתיים אמורה להסתיים הקמת הממגורה החדשה בנמל מספנות ישראל שתהיה בגודל של 110 אלף טון. הממגורה תאפשר את פינוי ממגורות דגון ששטחן 100 אלף טון, על פי תכנית חזית הים של חיפה, המחייבת את סגירת פעילות הגרעינים בדגון. בדגון מועסקים כ-60 עובדים המועסקים כארבעה ימים בשבוע במשמרות של 12 שעות כל אחת. כפי שפורסם, חנ״י פרסמה באוקטובר 2022 מכרז חדש לניהול, הפעלה ותחזוקה של הממגורה בנמל חיפה.

אלא שהתנאים השתנו. גדות, שהתחרתה במכרז להפרטת חברת נמל חיפה, זכתה יחד עם קבוצת אדאני ההודית במכרז ולכן היא אינה יכולה להתחרות במכרז הקיים להפעלת ממגורות דגון בהפעלתן זכתה בשנת 2021. בכדי להימנע מטענות למונופול, שכן ברור כי הקבוצה תפעיל את הממגורות החדשות בנמל חיפה. בהתאם לתנאים לפיהם זכתה במכרז בנמל חיפה, התחייבה הזוכה להקים ממגורה בנמל, בהשקעה של 350 מיליון שקל.

עד לבחירת זוכה במכרז להפעלת ממגורות דגון, גדות ממשיכה להפעיל אותן. עם זאת, הקבוצה אינה מחויבת להסכם שחתמה בעבר עם עובדי הממגורות ולא בטוח שהיא תבחר להעסיק אותם בממגורה שתוקם בנמל חיפה.

 

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

איפה תבלו את חג הפסח?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות