X

איזה פחד

דפיקות לב מואצות, תחושת לחץ בחזה, פרפרים בבטן, יובש בפה, מתח בשרירים ודריכות חושית, כנראה שאתם מפחדים!

יש שיצרחו באימה למראה ג'וק, יש שיעברו לצד השני של המדרכה אם יתקרב אליהם כלב. חלק יברחו בבהלה אם ישמעו זמזום של דבורה, אחרים לא יכולים לראות אפילו תמונה של נחש. פחד הוא אחד הכוחות שמעצבים ומניעים את העולם. אנחנו נוטים לחשוב עליו ככוח מונע, עוצר, אבל הוא יכול להיות גם כוח מניע, שמדרבן אותנו לפעול בעוצמה אל מול סכנות, או במילים אחרות – להיות אמיצים. פחד לובש צורות רבות ויכול להופיע כגועל קיצוני, בהלה רגעית או חרדה עמוקה. הוא יודע להיות פרטי, תרבותי או סביבתי.

עבודותיהם המרשימות של הסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה יוצגו כחלק מהתערוכה "איזה פחד" במוזיאון האדם והחי ברמת גן החל מיום שלישי הקרוב.


התערוכה "איזה פחד", באוצרות ניב נולדמן, המוצגת ב"מוזיאון האדם והחי ברמת גן" מזמינה את הצופה להכיר מקרוב את הפחד.  התערוכה מנסה לשרטט קווים לדמותו של הפחד האנושי הקדום מבעלי חיים, בעבר ובהווה, דרך זווית מבט מדעית, תרבותית וכפי שהוא נחווה ומיוצג על ידי אומנים מקומיים. היצירות השונות בתערוכה חוקרות את הטיפוסים השונים של פחד, במרכזו מוצב פחד ופוביות מבעלי חיים דרך זווית מבט, מדעית, תרבותית וגם על ידי מבט מקרוב מאוד על היצורים השונים שחולקים איתנו את הכדור.




סטודנטים לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה, קיימו שיתוף פעולה מעניין במסגרת הקורס עיצוב גרפי מתקדם בהנחיית אביחי מזרחי, עם מוזיאון האדם והחי ברמת גן והגיבו בסדרת פוסטרים לתמה של התערוכה "איזה פחד" העוסקת ביחסים בין האדם והחי בהיבטים שונים של פחד.

עבודתו של מקסים מדבדובסקי

הפרויקט של מקסים מדבדובסקי עוסק בנבואה המופיעה בספר ישעיה הנביא, פרק יא, שמתארת ימים בהם יהיה שלום – "וגר זאב עם כבש", כפיר ועגל, ילד ונחש. "בעבודתי עסקתי בימים בהם  לא יהיה פחד בין החיות ובני האדם. שלום שיוחל על ידי אותו משיח משושלת דוד המתואר לאורך התנ״ך.

עבודתה של אופיר זייטלבך

אופיר זייטלבך בפרויקט "אגו-פוביה" האנישה את הפחדים המיוחסים למראה של חיות מסוימות, לדוגמא מה קורה אם לג׳ירפה יש פחד גבהים? זה נשמע לי כל כך אבסורדי ולא הגיוני וידעתי שזה הרעיון שלי. משם התפתח הרעיון לצייר חיות שמפחדות ממה שמייחד אותן.

עבודתו של אבישי שביט

אבישי שביט בחר לעסוק בפחד מנקודת המבט של החרק, "הצגתי את החרקים דחוקים לפינות על ידי הגדלת האיבר האנושי התופס את רוב הקומפוזיציה, כדי לייצר הזדהות של הצופה עם החרק הקטן. הטיפוגרפיה מאוירת ומעצימה את הנושא" מסביר אבישי.

עבודתו של שחר שמילוביץ

שחר שמילוביץ בפרויקט "הנוקמים" התבססה בעבודתה על רשימת החיות הקטלניות ביותר עבור האדם שבראשה היו פרות, יתושים ונחשים. "עקב כך באופן הומוריסטי קישרתי בין החיות ל"רוצחי אדם" סידרתים והנגשתי את זה בעיצוב נאיבי לילדים".

עבודתה של נגה אוקון

נגה אוקון עסקה בהרגשה שמוכרת לכל אחד לפיה חרק מטפס עלינו ונכנס או כמעט נכנס מתחת לבגדים "בחרתי לעסוק בתחושות האלו של הכמעט, שבעצם יכולות להיות רק תחושות. הדגשתי את החרק שהוא האמיתי והבן אדם הוא בעצם לא, הוא בעצם מאוייר ולכן עולה המחשבה ממה ולמה נובע הפחד ועד כמה הוא אמיתי".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות









<












<







<