X

רעידת אדמה עזה הורגשה בישראל

מוקד רעידת האדמה היה בטורקיה אולם השפעותיה הורגשו היטב מהצפון ועד הדרום. לא ידוע על נפגעים בישראל. אלפי פניות למשטרה

בסביבות השעה 03:30 התרחשה רעידת אדמה בעוצמה 7.8 בטורקיה כ-500 ק״מ מישראל. הרעידה הורגשה באזורים שונים ברחבי הארץ. לא ידוע על נפגעים בנפש או נזקים משמעותיים.

דקות ספורות לאחר רעידת האדמה בטורקיה היא הורגשה היטב בישראל, מהצפון ועד לדרום במשך כדקה בעוצמה של 4.7. במוקד משטרת ישראל התקבלו בתוך חצי שעה מרגע רעידת האדמה 3,496 פניות מאזרחים מודאגים.

בישראל התרחשו לא מעט רעידות אדמה לאורך ההיסטוריה, חלקן רבות עוצמה וקטלניות. הניסיון בעולם מלמד כי בכל מקום שבו התרחשו רעידות אדמה בעבר, צפויות להתרחש רעידות אדמה גם בעתיד. לכן, צפויה להתרחש בישראל רעידת אדמה חזקה נוספת, אולם לא ניתן לצפות מתי ובאיזו עוצמה.

עוד בחדשות


הנחיות התנהגות בעת רעידת אדמה

מקור הסיכון העיקרי לרעידות אדמה בישראל הוא מערכת העתקי ים המלח, המוכרים בשם "השבר הסורי-אפריקאי". העתקים אלו מהווים גבול בין שני לוחות, הנעים אחד אל מול השני: הלוח הערבי (שעליו נמצאת רבת עמון והשטח שממזרח לירדן), שנע צפונה יחסית ללוח של סיני-ישראל (שעליו נמצאים ירושלים והשטח ממערב לירדן). גבול לוחות זה עובר בחלקה המזרחי של ישראל לאורך מפרץ אילת, הערבה, ים המלח, בקעת הירדן ואצבע הגליל.

העתק משמעותי נוסף בישראל הוא העתק הכרמל (שבר יגור), הנצפה דרומית ליוקנעם ועד למפרץ חיפה. מיקומו בסמוך לאזורים עירוניים צפופים ואזורי תעשיה כבדה, עלול ליצור סיכון משמעותי במקרה של רעידת אדמה.

בפיקוד העורף מרעננים את ההנחיות להתנהגות נכונה בזמן רעידת אדמה ומזכירים כי ניתן לקבל התרעה לרעידת אדמה ביישומון פיקוד העורף ובצופרים.

איגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה מוסר בעקבות רעידת האדמה שהורגשה הלילה: "רעידת האדמה הקשה שפגעה הלילה בטורקיה והורגשה ברחבי הארץ היא תמרור אזהרה חמור למה שחלילה יקרה כאן במקרה והרעידה תהיה באזורנו. כ 2.5 מיליון טון חומרים מסוכנים מאוחסנים באזור המפרץ וארוע דומה עלול לגרום לכך שמלבד הנפגעים בהתמוטטות בתים יפגעו גם רבים מחשיפה לחומרים מסוכנים.
עלינו לזכור כי אזור המפרץ נמצא בסמוך לשבר יגור ומדובר באתר מועד לפורענות בכל הנוגע לרעידות אדמה. הארוע הלילה הוא תמרור אזהרה חמור לכולנו. אומנם התקבלה החלטה לפינוי בז"ן, אך ללא תאריך יעד ותקציב להוציאה לפועל. מוטב לזרז את ההליכים ולקבוע יעדים ומועדים לפינוי על מנת שחלילה לא יקרה אסון בזמן שאנו ממתינים להוצאת המפעלים מהאזור.
אנו מזכירים כי שלב א של סקר הסיכונים של המשרד להגנת הסביבה, הוגש רק בשלהי שנת 2019, כשלוש שנים לאחר המועד שנקבע. הסקר התמקד בתקריות תפעוליות שגרתיות במפעלים וגורמי סיכון בלבד. השלב הבא היה אמור לעסוק בתקריות חמורות העלולות להתרחש כתוצאה מרעידת אדמה ו/או כתוצאה מפגיעה עוינת (חבלנית או מלחמתית). סקר זה טרם הושלם עד עצם היום הזה".

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם הייתם מעוניינים לתרום לקראת פסח למשפחה נזקקת?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות