X

גוף-מרחב-פעולה

מה בין קורי עכביש, מטעי בננות ומרחבי נשימה לעבודה אדריכלית? תערוכה חדשה של סטודנטים לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה

סטודנטים מהמחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה התנסו בצד הקונספטואלי של העשייה האדריכלית. בתערוכה, בה מוצגים תשעה מבנים בגודל של ארבעה מטר מרובע כל אחד, ניתן לראות את הפביליונים המייצגים מושגים של מרחב, גוף ופעולה שנחקרו על ידי הסטודנטים וקיבלו ביטוי חומרי ומרחבי. כל אחד מהמבנים מזמנים מפגש בעל פוטנציאל התרחשות עם המבקרים – חלקם אינטראקטיביים, מזמינים מעבר בתוכם או השתהות וכולם מציעים סיפור שבין פנים לחוץ.

עבודותיהם המרשימות של הסטודנטים מהמחלקה לארכיטקטורה יוצגו בקומת הכניסה של המרכז האקדמי ויצו חיפה בתאריכים 16.02-12 בין השעות 22:00-10:00


סטודנטים לשנה ב' במחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה עסקו בלימודי הסטודיו בצד הקונספטואלי של העשייה האדריכלית. דרך חקירת המושגים מרחב, גוף, פעולה וביטויים במודלים ומסמכים, הסטודנטים יצרו חלל/מרחב תלת-ממדי המעלה לדיון שאלות הנוגעות ליחסים שבין גוף-מרחב-פעולה, בקנה מידה של 1:1. קורס ייחודי זה מאפשר לסטודנטים לבחון את האופנים שבהם חומר, סטרוקטורה, פרופורציות, קנה המידה, אור וצבע משפיעים על החוויה החללית ומעודדים פעילות אנושית.


בתערוכה יוצגו ביתנים (Pavilion) שיצרו הסטודנטים. הפביליון הוא אירוע מרחבי, תלת מימדי, המזמן מפגש ומציע סיפור שבין פנים לחוץ. תהליך התכנון משלב מחקר תיאורטי והתנסות בחומר ופרטים, נועד להעשיר את יכולותיו של האדריכל בתכנון חלל וקריאת פוטנציאל ההתרחשויות שהחלל מזמן. בסטודיו, בהנחיית אדר׳ מעצבת טליא ינובר, אדר' פאולה פלומבו והמעצב אלון רזגור התנסו הסטודנטים בפרויקט מעשי המגיב למקום קיים. הסטודנטים תכננו פרויקט תגובה המיטיב/משנה/מוסיף למרחב ציבורי נתון. בין הפרויקטים השונים:

ממד העכביש. צילום: יח"צ

"ממד העכביש" שיצרו אבראר אכליתאת, נועם גפן, האזר אלתיתי, ניצן אלוני ועליא חטיב רשת החוטים של עכביש הזאב יוצרת מערבולת קורים המושכת את הטרף פנימה. מחקר הקבוצה החל דרך החומר, קווי ומניפולטיבי שמכתיב את התנועה. נבדקו מספר חומרים וביניהם גם טוויה של חוטים הנוצרים באמצעות שימוש בדבק חם. טוויה זו נמצאה כדרך להגדיר את החלל הנבחר. חוטי הדבק הדקיקים המזכירים בטבעם קורי העכביש הובילו למחקר צורני של סוגי רשתות העכבישים השונים, אופי הקורים ואופן טוויתם.  באמצעות מוטות ברזל עוצבה ונבנתה הקונסטרוקציה שעליה נטווה מבנה הפביליון.

מרחב נשימה. צילום: יח"צ

"מרחב נשימה" שיצרו מאי זבדה, נוי טל אור, זינב וותד, למא חטיב ועדי חומש מכיל חמישה מבנים המתמלאים ומתרוקנים לסירוגין באוויר. המבקרים מוזמנים להיכנס אל תוך החללים הדינאמיים ולחוות את גופם בזמן ההשתנות. כל מבנה פוגש את הגוף באופן אחר. הפביליונים כיפתיים, עשויים פוליאתילן שקוף ומנופחים באמצעות פן לשיער.

טיול במטע בננות. צילום: יח"צ

Organic criss cross שיצרו כליל לנגר, איזיס סרוג׳י, עמית מנו, דוניא דאוד ומאי נח עוצב ויוצר בהשראת טיול במטע בננות. תהליך התכנון שילב מחקר תיאורטי, תצפית והתנסות בחומר אורגני הנמצא במקום. מבנה הפביליון הוא ביטוי לתחושת השוטטות במטע – תחושה של חיפוש באמצעות הגוף, הליכה ללא דרך מוגדרת וברורה במרחב עוטף ובעל ריח ייחודי האופף אותו.

ד"ר אדר' דנה מרגלית, ראש המחלקה לארכיטקטורה וחינוך במרכז האקדמי ויצו חיפה: "קורס גוף מרחב פעולה הינו קורס ייחודי. עבודות הסטודנטים ותצורת ההנחיה מביאים לידי ביטוי את האג'נדה של המחלקה אשר רואה באדריכל מעצב הוליסטי  – מתכנן, ויוצר בקנה מידה רחב ומפורט. חקירה צורנית וחומרית נסיינית של הסטודנטים מחנכת אדריכלים מקצועיים, נסיינים ופורצי דרך. אנו גאים בסטודנטים ובמנחים ומזמינים להגיע למרכז האקדמי וליהנות מהמייצגים."





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות ופנאי
























<





<