X

לכל ילד מגיע חבר. גם לילדים על הרצף האוטיסטי

לכל ילד מגיע חבר: זוג הורים לילדים על הספקטרום פיתחו אפליקציה שתעזור לילדיהם על הרצף האוטיסטי למצוא חברים ובכך יגיע לקיצו תופעות מחרידות כגון תשלום על מפגש חברתי

רינת ומשה ברוכיאן (30) מקרית ביאליק פיתחו אפליקציה: FunFriends עבור ילדיהם הפרטיים, ששניים מהם נמצאים על הרצף האוטיסטי. "הכל התחיל לפני כמה שנים שאבחנו את הילד הבכור שלנו" מספרת רינת בכאב, "זה היה מטלטל מאוד. מצד אחד קיבלנו אבחנה מדויקת שתוכל לתת מענה לבננו ומצד שני נכנסנו לעולם של 'משפחות מיוחדות', עולם שטרם הכרנו לפני, עולם שמביא עימו המון תהייה על העתיד" משתפת ברוכיאן וממשיכה "התחלנו לקרוא המון מאמרים ומחקרים כדי לדעת כיצד להתנהל וכיצד ניתן להקל על הקשיים שסובבו אותו". אחד מהאתגרים חוצי הגבולות, מספרים בני הזוג " שילדים מיוחדים הולכים לשחק בגינת משחקים או פוגשים חברים חדשים הם לא יודעים כיצד להתנהל, כיצד לגשת אליהם וכל פעם הסיטואציה מתחילה לא טוב שגורמת לדחייה רבה מצד החברה" ממשיכים לשתף באבן הכבדה ביותר הרובצת על ליבם.

"אין הורה שלא נקרע לו הלב מלראות את הילד שלו פעם אחר פעם נדחה חברתית" מספר משה "ולצד זה הלחץ הביתי והמשאבים שלגדל ילד שמפלסי האנרגיה שלו בלתי סדירים, הפרעות שינה ועוד המון אתגרים שמלווים את אותם הילדים זה לא פשוט" מסכם ואשתו ממשיכה אותו בקו מחשבה ישיר "זה הביא אותנו למסקנה שצריך שאנשים יקדישו את החיים שלהם לטובת הילדים האלו ולהנגיש להם את העולם כפי שהוא מבלי לשנות אותם" משתפת. לאחר חקירה מעמיקה הנושא החברתי מצאו בני הזוג ברוכיאן מספר נקודות פורצות דרך מבוססי מחקר: הראשון – ילדים אוטיסטיים יודעים לתקשר ולשחק טוב אחד עם השני לעומת ילדים על הרצף יחד עם האוכלוסייה הכללית שהתקשורת שלהם פחות טובה. שנית – יש יתרון לקהילה מגובשת, הורים שיש להם מכניזם משותף ומבינים את הקשיים, הרצונות והמהווים. "אז החלטנו לפתח מוצר כדי שתתן מענה לילדים שלנו, מענה חברתי" משתפת ברוכיאן ומוסיפה "וגם בכדי שנוכל לבנות קהילה עם פלטפורמה משלה שבעתיד אף תענה על מגוון נוסף של אתגרים". ההחלטה על פיתוח דווקא של אפליקציה חברתית נולד מתוך כאב עמוק, שלנו ההורים, "בה ילדנו וילדים רבים נשארים ללא חברה לאחר שעות הלימודים" מספר ברוכיאן וממשיך "פעמים רבות ולעתים תכופות אנחנו רואים ברשתות החברתיות ובעיקר בקבוצות של הורים אלו את הכאב, התסכול והצער שילדיהם לא מצליחים ליצור קשרים חברתיים ונכנסים למתח וחרדות ולדבר הזה ישנם השפעות ארוכות טווח. לצד זאת גם קיימים תופעות מחרידות של הורים שהציעו לשלם עבור מפגש חברתי כדי שלילדיהם יהיה חברה לאחר שעות הלימודים, הדבר הזה זעזע את ליבנו והחריד את נפשנו, ודווקא מתוך המקום הנמוך הזה נולד המוצר המדהים שכל מטרתו היא להנגיש את העולם לילדים מתוך חזון שלכל ילד מגיע חבר ולכל משפחה מגיעה הכלה ואהבה" משתפים בני הזוג.




לכל ילד מגיע חבר. צילום: שני טרבלסי

FunFriends היא אפליקציה שתחבר בין ילדים עם אוטיזם ואספרגר על מנת לתת מענה לבעית הבדידות, בכדי שהזוג ברוכיאן לא יצטרכו לפחד מהיום הזה שילדיהם יהיו בודדים, בלי חיי חברה. "חשוב לציין שחברות רבות, עיריות וגופים מסייעים לנו בתהליך" משתפים בני הזוג, "וכבר השקנו דף הרשמה ובקרוב האפליקציה תרד לחנויות לאחר שיהיו נרשמים רבים מתוך רצון להצלחה, מתוך הרצון שהורים יחפשו את החברים לילדיהם הם יוכלו להתכתב, להתקשר ולמצוא חברים על בסיס תחומי עניין וגיל" ממשיכים "אנחנו מאמינים שעם רצון ושותפות נוכל לשנות את החברה ולייצר חברה בריאה להורים ולמשפחות" אומרים בני הזוג בנחרצות. "המוצר הזה הוא סנונית מבין שמונה מוצרים שאנו מפתחים כדי לתמוך בחזון של חברה, קהילה, הורדת הלחץ המשפחתי, שיפור יכולות קוגניטיביות ולימודיות של אותם ילדים כדי לאפשר לאותם ילדים עצמאות ולאפשר חיים בריאים מלאי שמחה למשפחות מיוחדות שעולמם רווי באתגרים רבים". הזוג ברוכיאן מחויבים ומגויסים למען מטרה משותפת: רווחת ילדיהם הפרטיים ורווחתם של הילדים המיוחדים ובני משפחותיהם.
"אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ולהיות חלק מהחזון ויחד נצליח, נבנה קהילה מגובשת שילדיהם לעולם לא יהיו לבד כי לכל ילד מגיע חבר”.

לעמוד ההרשמה: http://funfriendsil.com/




אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בגוד ניוז
























<