X

הסכנות במצלמות המהירות החדשות

עו"ד גל מוטאי בעל תואר שני במשפטים, וניסיון מעשי כשוטר וכמדריך בתחום התעבורה של כ-20 שנה במשטרה, מסביר כי יעילות המצלמות לא הוכחה וכי הן עלולות לגרום לבלימת פתע

על אמינותן של מצלמות המהירות של משטרת ישראל התנהלו דיונים רבים בבתי המשפט בישראל, בהם נקבעו תוצאות משפט שונות בבתי המשפט השונים, דבר שגרם לבלבול וחוסר הבנה של הציבור. ביקשנו הסבר על המצלמות החדשות של המשטרה מאת עו"ד גל מוטאי ממשרד MMG – מוטאי, מצגר, גרבאווי, בעל תואר שני במשפטים, שהינו בעל ניסיון מעשי בתחום התעבורה של 20 שנה, במסגרתן שימש כשוטר תנועה במשטרת התנועה במשטרת חיפה וכמדריך בביה"ס לשוטרים. כיצד להתייחס לדוחות שאתם מקבלים בגין עבירות  שמתועדות באמצעות המצלמות?

לא תורמות למאבק בתאונות הדרכים. מצלמת מהירות א3. צילום: המשרד לביטחון לאומי

מה קרה עם המצלמות, ומה היום?

עוד בחדשות


בשנת 2018 בית המשפט לתעבורה בעכו (השופט בכר) פסל את מצלמות המהירות א-3 בטענה של חוסר עמידה בתקן הישראלי וחוסר אמינות. עקב הפסיקה של בית המשפט, משטרת ישראל הפסיקה את הפעלת המצלמות בערך למשך שנה, ובפרק הזמן הזה לטענתה העמידה את המצלמות בבדיקות של הטכניון, לאחר בדיקה ולנוכח דיוקן ואמינותן של המצלמות החליטה שוב להפעיל את המצלמות והחלה לאכוף עבירות מהירות ורמזור אדום באמצעותן.

לאחר הפעלה מחדש של המצלמות, עורכי הדין שוב החלו לנהל משפטים בטענה לחוסר אמינותן וחוסר דיוקן של המצלמות. נכון להיום מתנהלים 3 דיונים מרכזיים בארץ כאשר באחד מהם בית המשפט השלום בבאר שבע הכריע וקבע כי המצלמות תקינות, מדויקות ואמינות. על ההכרעה זו הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי ועדיין אין החלטה בעניין. בשני המקרים הנוספים עדיין הדיונים מתנהלים ואין הכרעה בבית המשפט. לכן ניתן לקבוע בבירור כי עדיין אמינות מצלמות הא-3 מוטלת בספק, נכון להיום.

מה ההמלצה? קיבלתם דוח מצלמה תפנו לייעוץ משפטי לפני שאת מחליטים לשלם את הדוח משום שחבל על הנקודות שיצטברו לחובתם וחבל על רישיון הנהיגה שלכם.

המצלמות החדשות מסכנות נהגים. עו"ד גל מוטאי. צילום: יח"צ

מה יהיה בעתיד

מוטאי: "משטרת ישראל מתכננת להכניס מצלמות שקובעות מהירות ממוצעת בקטע דרך מסוים. כלומר בכניסה לקטע הדרך תוצב מצלמה שתצלם את הרכב בכניסה. ביציאה מהקטע תוצב מצלמה נוספת שתצלם את הרכב. המהירות תחושב בנוסחה של דרך חלקי הזמן. שלב פיילוט של מצלמות אלה מתבצע כבר כיום בכביש מספר 90, בקטע הערבה. המצלמות עדיין לא הופעלו וקיים תכנון עתידי להציב אותן".

הפגיעה באזרחי ישראל

"לא ראיתי מחקר הקובע את יעילותן של הצלמות במניעת תאונות דרכים", אומר מוטאי, "חבל שמדינת ישראל במקום לגייס שוטרים ולהרבות בנוכחות ומניעת עבירות, בוחרת בהצבת מצלמות אשר המטרה היחידה שלהן היא לסחוט כסף מאזרחי ישראל. אין ספק שמצלמות אינן יעילות במניעת תאונות ואינן מרתיעות נהגים מביצוע עבירות ואם כבר קיימת יעילות כלשהי אזי רק באותן הנקודות שבהן מוצבות המצלמות".

המצלמות החדשות מסכנות את הציבור

מוטאי: "בהקשר למצלמות שאמורות להיכנס, המצב יהיה אף מסוכן יותר. זאת משום שנהגים שיזהו שעברו את המצלמה הראשונה במהירות, עלולים לבצע בלימות פתאומיות כדי להוריד את מהירות הנסיעה שלהם ולעבור את המצלמה השנייה כאשר המהירות הממוצעת שלהם היא תקינה. בכך הם עלולים לגרום לתאונות דרכים באותם הקטעים בהם מוצבות המצלמות".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

מה עוזר לך להרגיש טוב עם עצמך?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות




<