X

הופכות את העולם למקום טוב יותר

נשים מעוררות השראה בגלל החוסן, ההתמדה, החמלה והמסירות שלהן להפוך את העולם למקום טוב יותר, קבלו הצצה לארבע כאלו שבלעדיהן החיים שלנו היו שונים לחלוטין

איך שאני לא מסתכלת על זה כל אישה מעצם היותה אישה היא מעוררת השראה. אנחנו יודעות להתגבר על מכשולים – כן, נשים מתמודדות עם אתגרים ייחודיים בתחומי חיים רבים, כולל חינוך, קריירה ויחסים אישיים. למרות המכשולים הללו, נשים רבות מתמידות ומצליחות. אנחנו אלו שלרוב מטפלות בילדים, בני משפחה קשישים ואחרים נזקקים – חוסר האנוכיות וההתמסרות הזו ראויים להערצה ומעוררי השראה. אנחנו פורצות מחסומים בתחומים מסורתיים הנשלטים על ידי גברים, כגון מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM), פוליטיקה וספורט. ההישגים הללו משמשים השראה לנשים ונערות צעירות להגשים את חלומותיהן. אנחנו נמצאות לעתים קרובות בחזית תנועות הצדק החברתי ופועלות ללא לאות להעצמת קבוצות שוליים. המסירות שלנו להפוך את העולם למקום צודק ושוויוני יותר מעוררת השראה. יש לנו חוסן יוצא דופן מול מצוקה, כולל אלימות במשפחה, אפליה ואסונות טבע. הכוח וההתמדה שלנו באמת  אבל באמת מעוררי השראה. אנחנו הנשים, הופכות את העולם למקום טוב יותר. קבלו הצצה לארבע ייחודיות שכאלה:

רונה אבן. קהילת הג'ינס. צילום: מהאלבום הפרטי

רונה אבן היא דיאטנית קלינית שרק רצתה לחזור לג'ינס אחרי הלידה שלה. על הדרך היא סחפה רבע מיליון נשים. "הג'ינס הוא כמובן לא רק כדי לחזור למידת המכנסיים שהיו לך לפני הלידה", היא מדגישה, "אלא מייצג את החזרה לשגרה בכל מישורי החיים". ביחד עם שותפתה, אונור אוקשטיין הן הקימו קהילה תומכת, מלווה, המעניקה עצות ומכווינה נשים. שם תמצאו בעיקר הרבה יעדים והרבה יותר שמחה ואנרגיות חיוביות.

עוד בחדשות


מי הגיבור.ה שלך? "הגיבורה שלי היא סבתא שלי ז"ל ניצולת שואה, שעברה בחיים כל כך הרבה ועדיין תמיד מצאה מקום חם בלב לאנשים שהיא אוהבת"
מה נותן לך מוטיבציה לעזור? "המוטיבציה שלי בעבודה שלי היא התגובות: התגובות ברחוב, החיבוק והתגובות ברשתות החברתיות"
מה ההישג הכי גדול שהיה לך מבחינת עזרה לאנשים/לטבע? "ההישג הגדול ביותר שלי בעבודה זה נשים שבעקבות ירידה במשקל הצליחו להיכנס להיריון, חלקן היריון ספונטני והיום חובקות ילדים"
אם היית גיבורת על איזה כוחות היו לך ולמה? "אם היה לי כוחות על הייתי רוצה שלט שיכול להזיז את הזמן קדימה ואחורה. לפעמים הייתי רוצה להעביר את הזמן מהר ולראות מה יקרה ובזמנים טובים פשוט לעצור אותו. זמן זה המשאב הכי יקר שלי"
את היית יכולה לחזור אחורה בזמן רק כדי לראות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "הייתי רוצה להיות בזמן הלידה של המשתתפות שסיפרתי עליהן"
מה הדבר הכי מטורף שעשית בשם ההתנדבות? "עשיתי שום דבר מטורף בשם ההתנדבות מבחינתי שאחת הנשים בקבוצה צריכות, אני מתייצבת בכל מקום"
אם הייתה תווית אזהרה שאפשר להעמיד בכל מקום ובכל זמן, מה היה כתוב עליה? "בדקו היטב ממי אתם מקבלים עצות, הקפידו להשתמש באנשי מקצוע איכותיים"
איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? "בחברת אמא חוזרת לגינס עם קהילה של יותר מחצי מיליון משתתפות"
מהם שלושת הדברים שאת חושבת עליהם הכי הרבה בכל יום? "השראה!!!, המשפחה שלי ואוכל"
אם היית שליטה של מדינה משלך, מה היה החוק הראשון שהיית מחוקקת? "במדינה משלי הייתי מחוקקת חוק נגד לשון הרע. שאנשים ידעו שאם הם מדברים בגנות אנשים אחרים הם ייענשו על זה בחומרה והם יחשבו פעמיים או יותר"
הכוס שלך חצי מלאה או חצי ריקה? "הכוס שלי חצי מלאה!! ואפילו יש לי קעקוע כזה"
אם היו מכינים עלייך סרט קולנוע – מה הייתה העלילה הראשית? "בסרט על חיי הגיבורה לומדת לנגן על כלי נגינה מקימה להקה ומצליחה בצורה עולמית"
תני דוגמה לכמה דברים שאת לא יכולה להעביר את היום בלעדיהם: "אני חייבת אוירה טובה, כי בלי אוירה טובה אין לי השראה בכלל, הדבר השני סדר – לא יכולה בלגן בחיים זה גורם למחשבות שלי להיות מבולגנות אני חייבת סדר פיזי ומנטלי. הדבר השלישי זה כושר – חייבת לעשות רוב השבוע אחרת אני מרגישה חלשה, הרביעי זה זמן לעצמי – חייבת זמן לבד והאחרון ים – אני משתדלת גם בחורף לפקוד את הים ולשטוף את המחשבות".

בתיה כהנא דרור. כולן צריכות להיות חופשיות. צילום: ספיר כהנא

בתיה כהנא דרור היא חיפאית במקור, עורכת דין, פובליציסטית ופעילה חברתית ישראלית. מגדלת תרנגולות חופש ומשתתפת קבועה במועדון קריאת ספרי ש"י עגנון, חברת מפלגת ישראל ביתנו והיא גם עוסקת שנים בהתרת עגונות בבתי הדין הרבנים ובמאבקים משפטיים על מעמד האישה. בזכות עתירה שלה קבע בג"ץ קריטריונים המאפשרים מינויי נשים לתפקידים בכירים בממסד הדתי ובכלל זה למנכ"לית בתי הדין. היא יזמה תיקוני חקיקה בתחום זכויות נשים אשר הובלו על ידי מגוון חברי כנסת, מכל הקשת הפוליטית ונבחרה לאחת מעשר הישראלים המשפיעים ביותר בישראל בתחום היהדות.

מי הגיבור.ה שלך? "סבתא של בן זוגי רחה פריאר מייסדת עליית הנוער – שראתה את הנולד וייזמה את יציאת הנערות והנערים מגרמניה לארץ ישראל, כבר החל משנת 1933. הייתה לה את היכולת לפרש את האירועים באופן אחר ומתוך הסתכלות מפוקחת על המציאות, והייתה בעלת יכולת להניע תהליכים שהובילו להצלתם של עשרות אלפי נעורות ונערים. נשארה בגרמניה עד שהקבוצה האחרונה של בני הנוער הורשתה לצאת"
מה נותן לך מוטיבציה לעזור? "המפגש עם מציאות של סבל ופגיעות שאינן גזרות גורל, חסמים מיותרים, וחופש שנגזל, ומצד שני האמונה שמעשים כן יכולים לשנות את המציאות ושיש גמול למאמץ"
מה ההישג הכי גדול שהיה לך מבחינת עזרה לאנשים/לטבע? "לפני כשש שנים, במסגרת המאבק לשחרור נשים עגונות, הגשתי עתירה לבג"צ בשם אישה צעירה, אשר למרבה השמחה קיבלה גט מבית הדין הרבני לאחר שנים ארוכות בהם הייתה נשואה לבעל שהיה במצב של "צמח" ולא יכול היה לתת לה גט. בכך שיחרר בית הדין את הצעירה מכבלי נישואיה הבלתי ממומשים, ואיפשר לה להמשיך בחייה. אלא שפסק הדין פורץ הדרך והחדשני הזה ("גט באמצעות בית הדין") אשר נכתב על ידי בית הדין בצפת, עורר סערה גדולה בעולם ההלכה, והרב יצחק יוסף – הרב הראשי הספרדי ומי שעמד אז בראש בית הדין הגדול לערעורים, יצא כנגדו בחריפות ובפומבי וחתר לביטולו מסיבות הלכתיות . בשלב זה וכנגד רוב הסיכויים החלטתי לעתור לבג"צ בשם העגונה כנגד הרב יוסף , וטענתי כי המהלך שיזם הרב יוסף לדון מחדש בגט בבית הדין הגדול לערעורים – מהלך שהיה עשוי להביא ביטול הגט והחזרת האישה למצבה כעגונה, למעשה לקחת ממנה את החופש שכבר זכתה לו – הינו מהלך לא תקין הנוגד את הצדק הטבעי את המוסר ואת ההלכה הידית אשר חותרת לשחרורן של עגונות. ואכן קבע בג"צ כי על אף המחלקות ההלכתיות ביחס לגט, בית הדין הגדול מנוע מלקיים דיון על תוקפו של הגט. ואם יעשה כן יהיה זה מהלך לא חוקי.
פסיקת בג"צ בעניין העגונה מצפת מהווה עד היום תמרור אזהרה כלפי מי שמונחה מאג'נדות פטריראכליות, העשויות לקפח את זכותן של נשים לחרות שהן זכאיות לו".
אם היית גיבורת על איזה כוחות היו לך ולמה? "לפקוח את העיניים ולהסיר כל עיוורון בכדי שנוכל לראות את החופש שיש לנו לחיות את החיים שלנו בלי לשלוט באחרים, ובלי להיכנע למצוקה ולסבל ולחסמים"
את היית יכולה לחזור אחורה בזמן רק כדי לראות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "ייצגתי שלוש אחיות מהמגזר החרדי שהיו נפגעות עבירת התעללות מינית של בן משפחתם במשך שנים ארוכות, למרות המעשים הקשים הבנות סרבו להעיד בבית המשפט, והיה להם קושי גדול לשתף פעולה עם הפרקליטות, עד כדי החשש כי התיק עלול להיסגר או להסתיים בפשרה קלה. לצורך יצוגם היה נדרש להתמודד עם עולמן הרגשי להבין את אורח החיים שמאפיין את האישה החרדית ולגייס אותן להילחם על צדקתן. הרגע בו הנאשם קיבל מאסר בפועל לשנים ארוכות למרות הקשיים הראייתים בתיק היה עבורי תחושת סיפוק גדולה, בעיקר על התקדים שגם נערות חרדיות יכולות להביא לאישומו של מי שפגע בהן ולמרות הפערים הדיכוי וההשתקה הקיימת כלפי נשים בפרט בחברות מסורתיות וחרדיות. "
מה הדבר הכי מטורף שעשית בשם ההתנדבות? "במהלך תיק מאוד סבוך של אישה עגונה שייצגתי, היה לי חשוב שהדיינים יקחו אחריות אישית על מצבה של האישה וימצאו פתרון אשר ישחרר את האישה מעגינותה, החלטתי שאני פונה לדיינים באופן אישי ולא במסגרת בית הדין. יום שישי רגע לפני כניסת השבת, התקשרתי לדיינים הביתה וסיפרתי להם על המצוקה של אישה עגונה אשר אינה יכולה להמשיך בחייה ללדת ילדים ולהקים משפחה בשל היותה קשורה לבעל שאינו קיים בעולמה. וכן הבהרתי להם כי באחריותם לפתור את בעיית העגינות גם על פי ההלכה וכי זהו תפקידם. האם זה עזר? אולי שנה לאחר מכן האישה שוחררה מעגינות".
אם הייתה תווית אזהרה שאפשר להעמיד בכל מקום ובכל זמן, מה היה כתוב עליה? "את יכולה"
מה היה הדבר הראשון שעשית עבור הזולת בחייך? "לא יודעת אם דבר ראשון, אבל למחות על השפלה של חברה מצד מי שהיה בעל הסמכות"
תני דוגמה לדבר אחד שלא תעזרי בו בחיים: "חנופה"
איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? "בפוליטיקה"
מהם שלושת הדברים שאת חושבת עליהם הכי הרבה בכל יום? "הילדים, השואה והחיים עצמם"
אם היית שליטה של מדינה משלך, מה היה החוק הראשון שהיית מחוקקת? "לא הייתי מחוקקת מה שלא חייבים. במדינה משלי הייתי מעדיפה שהמניע של אנשים יהיה מתוך מחוייבות, שייכות ולא בגלל חוקים"
הכוס שלך חצי מלאה או חצי ריקה? "תלוי ביום"
אם היו מכינים עלייך סרט קולנוע – מה הייתה העלילה הראשית? "נופלת וקמה נופלת וקמה.."
מה ההתערבות הכי נועזת שעשית? "חוץ מהתערבות באמצעות מערכת המשפט ערעורים ועתירות לבג"צ , ארגנתי מחאות מול בתי דין רבניים, ומול ביתם של סרבני גט"
תני דוגמה לכמה דברים שאת לא יכולה להעביר את היום בלעדיהם: "מרחב פיזי – לצאת מהבית, קפה, ללמוד משהו חדש – אפילו קטן"

קארין אלימלך כהן. לב אוהב. צילום: מהאלבום המשפחתי

קארין אלימלך כהן, מנהלת 'לב אוהב' בקריית ביאליק עושה ככל יכולתה בכדי להעצים את ילדי שכונת צור שלום, לחזק את המיומנויות ההוריות של הוריהם ולחזק את החוסן הקהילתי. היא הקימה מועדון ילדים לגילאי יסודי כמסגרת בלתי פורמלית אחה"צ בשיתוף שבט הצופים השכונתי, פיתחה תוכניות העשרה, סדנאות, הרצאות להורים, ומספקת מעני קיץ ומענים קהילתיים שונים במטרה לקדם חוסן קהילתי, העשרה והעצמה של ילדים ומשפחותיהם.

מי הגיבור.ה שלך? "אברהם טליאס ז"ל, היה הבוס שלי. אדם שעבר לא מעט בחייו ונלחם, נלחם בעיקר בשביל הילדים ובני הנוער הנמצאים בסיכון. הוא זה שהאמין בי בתחילת דרכי המקצועית, שwזרק אותי למים העמוקיםw והאמין בי בתפקיד ניהולי ראשון – כי גם מבוגר צריך אדם אחד שיאמין בו – וזה היה אברהם בשבילי. הרצון שלו לשנות את מצבי הסיכון של הילדים ולהילחם עבורם- היה מעורר השראה, מודל לחיקוי ופשוט גיבור אמיתי"
מה נותן לך מוטיבציה לעזור? "לראות את התהליכים שקורים למשפחות שאני מסייעת להם וכמובן את החיוכים של הילדים לאחר שקיבלנו משהו שציפו לו, זה מה שנותן לי את הדלק להמשיך לעזור ולסייע"
מה ההישג הכי גדול שהיה לך מבחינת עזרה לאנשים/לטבע? "כל יום במקצוע הזה, זה עזרה והצלת חיים. קשה לי לאמוד אירוע ספציפי אבל אני יכולה לשתף שהיה אירוע בו הייתי אוזן קשבת לנער שליוויתי ברגע ספציפי ודרמטי והוא מצא לנכון לחייג אליי רגע לפני שהוא עשה מעשה חמור. הידיעה הזו שבזכות ההכלה, המילים הנכונות, זה גרם לו לחשב מסלול מחדש- מרגש מאוד. לפעמים להיות ברגע הנכון ובמקום הנכון, יכול ממש להציל חיים"
אם היית גיבורת על איזה כוחות היו לך ולמה? "את הכוחות לרפא את הגוף ואת הנפש של אנשים. את היכולת לראות את נבכי הנפש ואת מה שמתחולל פנימה ואת היכולת לרפא ממחלות קשות ולהשאיר בעולמנו אנשים שכבר אינם"
את היית יכולה לחזור אחורה בזמן רק כדי לראות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "בסביבות גיל 26, כשעבדתי באחת הפנימיות לילדים בסיכון גבוה, הגעתי למשמרת בוקר מוקדמת וראיתי ילד בן 6, יושב בסלון עם תיק על הגב ומחכה לאמא שלו. אני זוכרת שכל הילדים יצאו לחצר, שיחקו והוא ישב וחיכה. לצערי הוא חיכה יותר מידי זמן ואמא שלו איכזבה אותו שוב אחרי מספר פעמים שכבר עשתה זאת. אני זוכרת שחייגתי אלייה מהנייד שלי ושאלתי אם היא מגיעה, היא צרחה עליי בטלפון ואמרה " אין לי כסף לבוא שלא יחכה לי". לא הייתי מסוגלת להגיד לילד את זה ולאכזב אותו שוב. אמרתי לה שאני אדאג לשלם לה על מוניות הלוך חזור כולל כסף לקנות לו משהו אבל, רק שתגיע. אני זוכרת את הפרצוף שלו כשהיא הגיעה ואת ההתרגשות שהייתה – פשוט שווה עולם ומלואו"
אם היית יכולה לחזור בזמן ולשנות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "בגדול, אני עומדת מאחורי כל אירוע שלקחתי בו חלק ובהרגשה שלי נתתי את ה – 100 אחוז באותו אירוע והשתמשתי בכלים שעמדו לרשותי באותה נקודת זמן"
מה הדבר הכי מטורף שעשית בשם ההתנדבות? "באמצע הלילה, אספתי נערה שליוויתי מאזור מסוכן כשהרגישה שם מאויימת"
אם הייתה תווית אזהרה שאפשר להעמיד בכל מקום ובכל זמן, מה היה כתוב עליה? "תזכרי שאת לא יכולה לתקן את העולם' יש מקרים שהם מאוד קיצוניים ולצערי אני לא יכולה לעשות הרבה כדי לשנות את המצב, אבל לפעמים, עצם זה שאני שם שם ופשוט מקשיבה – זה משמעותי ביותר"
מה היה הדבר הראשון שעשית עבור הזולת בחייך? "כשעבדתי בפנימייה לילדים בסיכון גבוה, היה מקרה שלא אשכח לעולם. שלוש אחים הגיעו אחרי שבת עם האמא ובן הזוג שלה. כשהם החלו להתארגן למקלחות, ראיתי על גבם סימנים כחולים, כששאלתי אותם מהיכן הסימנים, אמרו שבן הזוג של אמא השתגע בבית והרביץ לכולם. אני זוכרת שהתעמתתי איתו בטלפון ואמרתי לו מה שאני חושבת עליו, כל זאת מתוך הרצון להגן על הילדים. בחרתי בדרך שיכלה לעלות לי במקום העבודה אבל הייתי שלמה לחלוטין ולא הייתי משנה דבר"
תני דוגמה לדבר אחד שלא תעזרי בו בחיים: "לפני כשנה, הגיעה אליי בקשה לסיוע באוכל למשפחה עם ילדים קטנים. השגתי תרומה מכובדת בכדי שיוכלו לעבור את השבת בכבוד ושלחתי את האמא לסופר בכדי לרכוש מצרכים, ביקשתי קבלה בשביל הוכחה לתורמים. כשקיבלתי את הקבלה, ראיתי המון דברים אבל רחוק מאוכל. היו שם סיגריות, בירות, שתייה חריפה. אני זוכרת שמאותו רגע אמרתי לעצמי, אדם שלא חושב על הילדים שלו, דואג להם ועושה הכל בשביל להוציא את המשפחה שלו ממעגל העוני, אני לא עוזרת ומתאמצת בשבילו"
איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? "נמצאת בתפקיד שבו אני יכולה לשנות ולהשפיע על החלשים בחברה"
מהם שלושת הדברים שאת חושבת עליהם הכי הרבה בכל יום? "בריאות, משפחה, אושר"
אם היית שליטה של מדינה משלך, מה היה החוק הראשון שהיית מחוקקת? "ענישה חריפה לפוגעים בחסרי ישע ( פעוטות, קשישים, צרכים מיוחדים)"
הכוס שלך חצי מלאה או חצי ריקה? "משתדלת שהיא תהיה חצי מלאה, אני תמיד כאדם בוחרת באופטימיות כדרך חיים"
אם היו מכינים עלייך סרט קולנוע – מה הייתה העלילה הראשית? "מנערה ללא מטרות לאישה עם שאיפות גדולות"
מה ההתערבות הכי נועזת שעשית? "לפני כשנתיים, נשרף בניין בקריית ביאליק ולא מעט משפחות נותרו ללא קורת גג ביניהם משפחות עם ילדים ובעיקר קשישים. אני זוכרת שבאמון מלא של ראש העיר ומנכ"ל העירייה, קיבלתי לנהל את הפרויקט המאתגר. גייסתי כמות של מתנדבים, של ציוד, אוכל וכספים לטובת שיקום הבניין. הפרויקט לקח מספר שבועות וכל זאת על מנת לדאוג לאנשים לחזור הבייתה במהרה ובבטחה"
תני דוגמה לכמה דברים שאת לא יכולה להעביר את היום בלעדיהם: "לדבר עם בן זוגי ואמא שלי מספר פעמים ביום – לחכות לטלפון מהילדה שלי שסיימה את יום הלימודים ושהגיעה בשלום הבייתה – לעלות לישון בלי לקבל חיבוק מהילדים שלי".

עפרה אברמוביץ'. ההוגה, היוזמת, המייסדת והמובילה של מאמאנט. צילום: יוסי לזרוף

עפרה אברמוביץ', 'אשת העשור במנהיגות חברתית', הקימה סטרט אפ חברתי ישראלי שהמודל לו הועתק אף ל – 15 מדינונת נוספות בעולם, מאמאנט: מפעל ספורט עממי – קהילתי – חברתי המציב את האימא במרכז ומעודד העצמה נשית דרך כדורשת. מאמאנט פרוסה בכל רחבי הארץ.

מי הגיבור.ה שלך? "כל אמא  / אישה שמשחקת במאמאנט".
מה נותן לך מוטיבציה לעזור? "העובדה שאני יודעת שתהיה השפעה אפילו הכי קטנה על האמא ,על הילדים , על המשפחה ,על בעל ,על החברה SOCIETY על הקהילה רק בזה שאמא מחליטה לשחק בליגה יש אדוות כל כך רבות. יש מיליון סיפורים מה ליגת מאמאנט עושה משפיעה ןמשנה. זה מרגש ומפעים כל פעם מחדש. זה הדלק"
מה ההישג הכי גדול שהיה לך מבחינת עזרה לאנשים/לטבע? "הקמת ליגת אמהות. זה מציל חיים עם ובלי מרכאות"
אם היית גיבורת על איזה כוחות היו לך ולמה? "לטוס ולנחות. כדי שאספיק להגיע לכמה שיותר ישובים ומדינות להקים ליגת מאמאנט בכל מקום שיש אימהות"
את היית יכולה לחזור אחורה בזמן רק כדי לראות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "אסירה שהשתחררה מהכלא ועזרנו לה להיטמע בקהילה שלה מבלי שאף אחד ידע על העבר שלה. אפילו טסה איתנו לחו"ל לטורניר. הילדים שלנו ושלה באו ביחד לעודד במשחקים .מרגש"
אם היית יכולה לחזור בזמן ולשנות אירוע אחד בו עזרת, מה הוא היה? "למה לשנות?"
מה הדבר הכי מטורף שעשית בשם ההתנדבות? "ניסינו להביא שתי שחקניות אירניות לטורניר בישראל. כרגע לא צלח אבל לא מוותרות. גם מילאנו מטוס שלם של מאמאנט למשחקים עולמיים של הספורט העממי בריגה איטליה. 200 שחקניות . הטייס והדיילות ברכו אותנו. זה היה עוצמתי בצורה לא רגילה"
אם הייתה תווית אזהרה שאפשר להעמיד בכל מקום ובכל זמן, מה היה כתוב עליה? "זהירות ממכר. המשחק ממכר. ההוויה להיות חלק מקבוצה ספורטיבית חברתית נשית – היא ממכרת לנו כאימהות אין הרבה הזדמנויות לשילובים כאלה לכן אנחנו עפות על זה. התחושה שלא משאירות אף אמא מאחור היא חזקה."
מה היה הדבר הראשון שעשית עבור הזולת בחייך? "הקמתי אם פרוייקט 'בית חם' בפנימייה בכפר סבא. מביאים את ילדי הפנימיה ביום שישי לבתי השחקניות ונותנים להם הרגשה של בית חם ומשפחה. 100אחוז יותר ממה שיש להם בחיים. הפרוייקט נמשך כבר 15 שנים וחלק מהילדים הפכו לבני בית במשפחות המאמצות".
תני דוגמה לדבר אחד שלא תעזרי בו בחיים: "לפנות בתים כמו שעשו לי . אני ממפונות ימית"
איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? "פותחת ליגה באנטרקטיקה ושחקנית במאמאנט גולד"
מהם שלושת הדברים שאת חושבת עליהם הכי הרבה בכל יום? "הבנות והבעל. על מה אני הולכת לצחוק היום. חייבת כל יום סיבה לצחוק. ומה אני צריכה לעשות היום כדי ליצור חברה טובה יותר"
אם היית שליטה של מדינה משלך, מה היה החוק הראשון שהיית מחוקקת? "שספורט זו דת אלטרנטיבית"
הכוס שלך חצי מלאה או חצי ריקה? "חצי חצי. כל פעם שמתרוקנת -אני דואגת למלא".
אם היו מכינים עלייך סרט קולנוע – מה הייתה העלילה הראשית? "המשוגעת שהפכה ליזמית ספורטיבית לאמהות ונשים. או בעברית -כנגד כל הסיכויים"
מה ההתערבות הכי נועזת שעשית? "הכנסת מאמאנט לכלא נוה תרצה ולמעונות לנשים מוכות"
תני דוגמה לכמה דברים שאת לא יכולה להעביר את היום בלעדיהם: " קפה , מחשבות טובות. מיילים, ווטסאפ, משחק מאמאנט (הלוואי כל יום) ואם הייתי יכולה אז גם להיות בים. כל יום!"




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות









<



















<
<