X

רג'א זעאתרה עוזב, אורנת טורין נכנסת

חבר המועצה בחיפה, יו"ר סיעת חד"ש במועצת העיר, יעבור בשבועות הקרובים להתגורר בקהיר והוא מתכנן לקשר קשרים בין חיפה לקהיר





"אני פורש מהפוליטיקה בשבועות הקרובים ומבצע רילוקיישן לשנתיים-שלוש בקהיר, רק ליהודים מותר לבצע רילוקיישן?", אומר רג'א זעאתרה הפורש מהחיים הפוליטיים כחבר מועצה מטעם חד"ש בחיפה ועובד להתגורר בקהיר שבמצרים. "לא עוזב את המדינה או חלילה מהגר, אלא עובר מהעיר לפרק זמן מסויים, במסגרתו אעבוד במצרים ואקשור קשרים בין חיפה לקהיר. הדברים מאוד ראשוניים. אני מכיר לא מעט אנשים העוסקים בתחומי התרבות".

זעאתרה שהנו יו"ר הרשימה בחיפה, מגלה כי את מקומו במועצת העיר תמלא ד"ר אורנת טורין, שהיא פעילה ברשימה ובארגוני נשים. עם הצטרפותה תהיינה שתי נשים שישמשו במקומות הראשונים של הסיעה החיפאית אורנת טורין ובמקום השני, שהירה שלבי. "אורית נציגה בכל מיני וועדות ופעילה בגופים שונים בעולם התרבות", הוא מספר, "בקרוב נכריז על כניסתה במקומי לסיעה החיפאית ונוציא הודעה מסודרת".


"הטיסה מקהיר לנתב"ג אורכת כ-50 דקות ורוב הזמן בין שתי המדיניות עובר בנסיעה בכביש. טיפה יותר ארוך מהנסיעה מהבית שלי במושבה הגרמנית לעבודה בעירייה שלוקחת במידה ויש פקקים, כ-45 דקות. כך שלא יהיה קשה לשמור על קשר עם העיר. אם בבוקר אני אחוש געגועים, אני יודע שאוכל לקחת מטוס ולהגיע בקלות ארצה".

מועצת עירייה חיפה. צילום: דורון גולן

"אני מתכנן לבצע פרויקטים בתחומי התרבות. חלקם שיתופי פעולה עם אמנים ישראלים, שנמצאים בשלב מאוד ראשוני. אבל קשה להתפרנס מתרבות, אז אני אעשה קרוב לוודאי גם פעילויות בתחום העסקי. בודק עכשיו כל מיני כיוונים כמו תיירות סביב נושאי תרבות".

"לאחרונה הייתי במצרים ביריד ספרים שהוא הגדול ביותר בעולם הערבי והשני בגודלו. יריד של עשרה מיליון ספרים והוא בסדר גודל השני בעולם. בהזדמנות זו הייתי גם באירוע לזכר אום כולתום. במצרים יש עושר תרבותי. המון זמרים, שירה, אופרה, מדינה ענקית ומאוד מגוונת עם הרבה תחומי תרבות שמעניינים ציבורים ענקיים. עם הגודל של המדינה, אפשר למצוא מה שרוצים".

"יצא לי לשמוע שירה בהרבה מסגדים גדולים וחשובים"מספר זעאתרה. "אתה הולך ברחוב ושומע את השירה. הכל במדינה הזאת מאוד גדול. יצא לי גם להיות בשוק בקהיר. שוק בעל היסטוריה בשם חאן אל חליל. שוק עם הרבה בתי קפה, מסעדות ואתרי תיירות. אנחנו מאוד מעניינים אותם. אני מקווה ליצור קשרים לשני הכיוונים".

ד”ר טורין, מרצה וחוקרת, הייתה ראש החוג לתקשורת במכללה האקדמית לחינוך גורדון. כשתיכנס לתפקידה כחברת מועצת עיר תורכב סיעת חד"ש בפעם הראשונה משתי נשים.




אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי