X

אחד מכל מאה ילדים

היום מציינים את יום המודעות לאפילפסיה, תופעה ממנה סובלים אחד מתוך 100 ילדים, שבטיפול נכון יכולים לקיים אורח חיים שגרתי לחלוטין

"המחלה סובלת מסטיגמות לא נכונות ומזיקות", אומרת מרכזת המרכז לחינוך והדרכה לקהילה ברמב"ם אביבה פלדמן, לקראת יום המודעות לאפילפסיה שמצויין היום (ראשון). המרכז לאפילפסיה ברמב"ם בניהולם של של פרופ' יצחק שילר שהנו נוירולוג בכיר ופרופ' מוני בניפלא נוירוכירוג ומנתח אפילפסיה, נותן מענה טיפולי רחב לסובלים מהבעיה.

מונה: אביבה פלדמן-בהגי מסבירה לצוותי ההוראה והחינוך על מחלת האפילפסיה
צילום: דוברות הקריה הרפואית רמב"ם

"במקרים רבים, אנו מצליחים לטפל בסימפטומים והאדם מצליח להחלים. בית החולים רמב"ם בנה מערך הדרכות בשיתוף עימי. רבים מהחולים מתפקדים באופן רגיל ולרוב הציבור כלל אין מושג לגבי מחלתם. התסמונת יכולה להופיע בגילאים שונים".

עוד בחדשות


"יצרתי תוכנית שמותאמת גיל, ובה מקבלים הצוותים כלים והסברים איך להתמודד עם המחלה והסברים על הפעילות הרפואית והמשמעות שלה, וכן מתקיימות הרצאות לתלמידים בתוך בתי הספר. קידמתי את הנושא בקהילה ואני דואגת לקיים את המפגשים בבתי הספר, להעביר הדרכות לצוותים, לבנות את התוכניות ובעיקר לקבל את השונה. חיפה היא עיר מעורבת וההדרכות מותאמות לכל שפה ושפה, ומתורגמות לעברית, לערבית, לרוסית ולאמהרית. בית חולים רמב"ם רואה את הילד ונותן לו את המענה הרפואי והסוציאלי בתוך הקהילה וזה ערך עליון".

אחד מכל מאה ילדים. צילום אילוסטרציה: פיקסאביי

"ההופעה של ההתקפים נראית מאוד דרמטית", אומר פרופ' יצחק שילר, "השכיחות ללקות בתסמונת היא מאוד נמוכה. בערך, אחד מכל 100 ילדים ואחד מכל 150 מבוגרים – לוקה באפילפסיה. המודעות יכולה לאפשר לך לתפקד לאורך החיים באופן רגיל לחלוטין. אתה יכול לנהוג ברכב ולהעביר חיים שלמים עם התקף פעם אחת בחיים. לרפואה יש  הצלחה מטורפת עם המחלה".

"יש לנו 15 תרופות שמאפשרות שליטה בהתקפים, עכשיו בדיוק הוסיפו תרופה חדשה. המחלה יכולה להופיע בכל גיל. לרוב היא מופיעה בילדות, אבל יכולה להופיע גם בגיל מבוגר. רוב האנשים לא ידעו בכלל שהם עברו התקף. יש לנו במדינה בערך 80 אלף איש שלוקים באפילפסיה. מעל ל-70 אחוז מתוכם מאוזנים ומתפקדים באופן שאתה כלל אינך יודע. השאר עמידים לטיפול תרופתי".

פלדמן מספרת כי נחשפה למחלה בזכות בתה. "הבת שלי איבדה את ההכרה בגיל 4 בבית", היא מספרת, "אחרי אבחון היא התגלתה כחולת אפילפסיה. היא החלה לסבול מהתקפי פרכוסים לאורך כל היום ונזקקה להשגחה וליווי קבועים. התחלתי ללמוד את התחום, בניתי מערכי שיעור כדי להיחלם בסטיגמות החברתיות ואף הגענו לכנסת על מנת שיבינו שמדובר באנשים רגילים שהם חלק מהחברה. כשבבית החולים רמב"ם נחשפו לעשייה שלי, הם הציעו לי לרכז את תחום ההדרכה תחת הכובע שלהם".

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות