X

תסתכלו עליהם ותראו אותנו

"פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש כי הוא עם ומתחיל ללכת" – שיחה עם מובילות המחאות הצפוניות על כל מה שבוער בשטח

מדינת ישראל בתהליך של שינוי. המראות בחודשים האחרונים יכולים להעיד על כך. בכדי להבין פנינו לאן, החלטנו לאחד חמש נשים מעוררות השראה, כאלה הנמנים עם הובלת מחאות שונות ולצייר קווים לדמותם, אולי דרך כך יצטיירו קווים לדמותם של ישראל העתידית. אז נכון, קשה לצאת בהצהרה גורפת על קווים מובהקים של מנהיגי המחאה הישראלים הצפוניים, שכן היו מנהיגים רבים ושונים שהובילו הפגנות למגוון רחב של מטרות לאורך השנים. עם זאת, כמה מאפיינים שעשויים להיות נפוצים בקרב מנהיגי המחאה כוללים תבלינים שנשמח שיישארו במחוזינו הצפוני:

  • תשוקה – מנהיגי המחאה הישראלים נלהבים לעתים קרובות מאוד מהמטרות שהם נלחמים עבורם, ומוכנים להשקיע שעות ארוכות ולהקריב קורבנות אישיים כדי לראות את מטרותיהם ממומשות.
  • אומץ לב – הובלת מחאות בישראל עלולה להיות מסוכנת, פיזית ופוליטית. מנהיגי המחאה שלנו מתמודדים לעיתים קרובות עם הפחדות, מעצרים ואפילו אלימות, אך הם מוכנים לקחת את הסיכונים הללו כדי להילחם על מה שהם מאמינים בו.
  • יצירתיות – מנהיגי מחאה ישראלים מגיעים לרוב עם דרכים חדשניות ויצירתיות להעביר את המסר שלהם, בין אם זה באמצעות אמנות, מוזיקה או צורות ביטוי אחרות.
  • התמדה – הפגנות בישראל יכולות להיות לעתים קרובות תהליך ארוך ומתמשך, כאשר ההתקדמות מגיעה בהתקפים. מנהיגי המחאה הישראלים חייבים להיות מוכנים להישאר מחויבים למטרתם לאורך זמן, גם כשההתקדמות נראית איטית.

בסך הכל, מנהיגי המחאה הישראליים מונעים לרוב ממחויבות עמוקה לצדק, שוויון ושינוי חברתי, ומוכנים לשים את עצמם על הקו כדי לחולל שינוי בארצם ובעולמם. עד לכאן מקובל. אספנו חמישה כאלו ממחאות שונות המתקיימות בימים אלו במחוזותינו, והפתענו אותם ב'חידון השאלה הזהה'. אפילו מנו גבע לא יכל לנבא את מה שאתם עומדים לקרוא:

חן מנדלסון אדרקה, בונה אלטרנטיבה. צילום: ינאי יחיאל

עוד בחדשות


שם: חן מנדלסון אדרקה
מקצוע: סמנכלית שיווק בחברת אולטרסייט
מקום מגורים: בת 42 מחיפה                                                                                                                                                                                                                                                               שם המחאה: ״בונות אלטרנטיבה״ בצפון, קבוצת לחץ א-מפלגתית
על מה אני מוחאת: אני מוחאת למען זכויות הנשים
מה התכונות שיש בך שסוחף אחרייך אנשים: אני אישה של א.נשים, חזקה בתקשורת בין-אישית, יודעת להוביל, ליצור קשרים אישיים, ולתת לאנ.שים מקום ומרחב אצלי בלב.
מה יביא אותך לתוצאה הרצויה: המחאה שלנו תמשך כל עוד זכויות נשים נרמסות. אנחנו רוצות לראות ייצוג הולם (נשים הן 51% מהאוכלוסיה) בכל מקום בו מתקבלות החלטות. בממשלה, בכנסת, בשלטון המקומי, בדירקטוריונים וכן הלאה. נמשיך להיאבק בחקיקה מיזוגנית ומפלה כמו התיקון לחוק איסור האפליה שהתקבל המסגרת הסכמים קואליציוניים, הרחבת סמכויות בתי הדין הרבניים, ונמשיך לדחוף לקידום חקיקה שמטרתה לשמור על נשים מפני אלימות, כמו חוק האיזוק האלקטרוני שהופל על ידי הקואליציה בשבוע שעבר.
מה המסר העיקרי לציבור הרחב: שוויון זכויות לנשים נוגע בכולנו: נשים וגברים. במקום בו אין זכויות לנשים, אין גם זכויות לקבוצות אחרות באוכלוסייה וכולנו נפגעות ונפגעים.
מה המסר למקבלי ההחלטות: אנחנו אזרחיות בעלות זכויות שוות, לא ישתיקו אותנו, לא ירמסו אותנו ולא יבטלו אותנו.                                                                                                                                 ספויילר: כל אישה וכל גבר שמאמינים שלנשים מגיעות זכויות שוות מוזמנות ומוזמנים להצטרף לפעילויות שלנו ולתמוך בנו. הפרטים באתר של בונות אלטרנטיבה.

ליאת אדלטשיין שחר. צילום: מתוך האלבום המשפחתי

שם: ליאת אדלשטיין-שחר
מקצוע: מתכננת תאורה
גיל: 49 מחיפה                                                                                                                                                                                                                                                                                שם המחאה:  הזכות להיות מאושרים ולחיות בביטחון במדינה ליברלית ושוויונית.
על מה אני מוחאת: הזכות לחיות במדינה כאזרחית חופשיה במדינה ליברלית, שבה כל אחת ואחד יכולים להיות מה שהם ומי שהם ויקבלו אותם ללא תנאים. אני מוחה על כך כדי שילדיי יוכלו לחיות בצורה מוגנת ובטוחה מבלי שיצטרכו להתמודד עם דעות חשוכות, פוגענות ואלימות.
מה התכונות שיש בך שסוחף אחרייך אנשים: אני יודעת לסחוף אחרי אנשים, אני קוראת לפעולה, פונה באופן אישי ומדרבנת אנשים להגיע למחות. מנהלת שיחות מדוע זה חשוב להיות חלק מהמחאה הזו. בכל מוצאי שבת אני כותבת בכל קבוצת ווצאפ "את מי אני פוגשת היום"? וקוראת לכולם לצאת ולקחת חלק במחאה. אני מאמינה שאם כל מי שאינו מסכים עם מה שקורה עכשיו יקום ויצטרף למחאה אנחנו נצליח להשפיע. ביחד אנחנו כח גדול.
מה יביא אותך לתוצאה הרצויה: השאיפה שלי שבממשלה ישבו אנשים ליברלים, אנשים שמכבדים כל אדם באשר הוא – גם אם הם לא כמוהם. המדינה הזו היא מדינה דמוקרטית ליברלית ויהודית. הדמוקרטית והליברלית לא פחות חשובה מיהודית. אם הבן שלי לא יחיה כאזרח שווה זכויות, עם ביטחון במרחב, רווחה, ושלא יציקו לו ושלא ימנעו ממנו טיפול רפואי, שיקבל במסגרת התאמה מגדרית שאלו טיפולים מצילי חיים, אז אני ומשפחתי לא נחיה כאן אלא במקום שמקבל את הילדים שלי. אני קודם כל צריכה להגן על הילדים שלי, ואני יוצאת למחות כדי שאוכל לקום בבוקר, להסתכל במראה ולדעת שאני מבחינתי עשיתי הכל כדי שהילדים שלי יוכלו לחיות כאן בביטחון.
מה המסר העיקרי לציבור הרחב: חג החירות לפנינו, חג של יציאה לחופשי, וזה מה שאני מאחלת לעם שלנו. להיות חופשיים מדעות קדומות, לחיות בשוויון ודמוקרטיה.
מה המסר למקבלי ההחלטות: ואהבת לרעך גם אם הוא לא כמוך. לא למדינה דורסנית שדואגת לקהלים שלה ומנסה לצבור כמה שיותר על חשבון קהלים שאינם שלה. כן למדינה שמחבקת קבוצות בתוכה כמו הקבוצה הלהט"בית והטרנסית לדאוג להם לשוויון זכויות, שוויון הזדמנויות בתעסוקה, לחבק, להכיל ובעיקר לקבל.                                                                                                                                                            ספויילר: אתמול הגיעה אדלשטיין – שחר לבית הנשיא לרגל יום הנראות הטרנסית שנחגג בארץ ובעולם.
נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר: "המשפט "כל אדם נברא בצלם" לא נאמר סתם- תפקידנו לדאוג שלכל בני האדם תהיה תחושת שוויון מלאה, להלכה ולמעשה, להכיר בשונות ולהתמודד עם השונות. אני מברך אתכם על המאמץ העצום, לכל אחד ואחד מכם באופן אישי ובאופן כללי. אתם בדרך הנכונה תמשיכו לנפץ תקרות זכוכית.".

נדב זלצברגר. צילום: גלעד בשן

שם: נדב זלצברגר
מקצוע: סטודנט למדעי המדינה והיסטוריה
גיל: 28                                                                                                                                                                                                                                                                                           שם המחאה:  מחאת הסטודנטים
על מה אני מוחא: מחאה נגד ההפיכה המשטרית
מה התכונות שיש בך שסוחף אחרייך אנשים: נחישות, חוש צדק ויכולת להסתכל קדימה
מה יביא אותך לתוצאה הרצויה: הורדת הרפורמה המשפטית מסדר היום
מה המסר העיקרי לציבור הרחב: לצעירים יש יכולת לשנות את הפוליטיקה. אם מספיק צעירים יחליטו שאכפת להם, המדינה תשתנה
מה המסר למקבלי ההחלטות: נבחרתם כדי לייצג את כל העם, ולא חצי ממנו. אתם דוהרים עם רפורמה דורסנית, שבסוף תביא למפלה שלכם. תגנזו את הרפורמה מסדר היום, ואז אפשר יהיה לדבר באמת.

לובה לאה קצב, די לקנסות לא צודקים. צילום: מהאלבום הפרטי

שם: לובה לאה קצב
מקצוע: רכזת תקציבים בטכניון
גיל: 40 מחיפה                                                                                                                                                                                                                                                                                שם המחאה: 'קנסות אוטובוס ללא הצדקה'
על מה אני מוחאת: מחאה נגד קנסות לא מוצדקים והתנהגות אגרסיבית ואלימה של הפקחים.
מה התכונות שיש בך שסוחף אחרייך אנשים: אני בן אדם מאוד חברותי, יודעת להקשיב ולהתחשב (אני בטוחה בכך) ואני מקווה שגם יודעת להתבטא קצר ולעניין, להסביר בדיוק את הכוונות ולשכנע אנשים. או, שאני רק מדמיינת את זה..
מה יביא אותך לתוצאה הרצויה: ביטול קנס לא מוצדק, אלא שינוי מדיניות ככה שיהיה אסור לתת קנסות כאלו ולהתנהג בצורה לא הוגנת ואלימה כלפי הנוסעים בתחבורה ציבורית
מה המסר העיקרי לציבור הרחב: אם אנחנו נתקלים במשהו שבאמת מתנגד לעקרונות אנושיות, אי-צדק, אנחנו לא חייבים להסכים עם דברים כאלו, אלא לנסות לשנות את זה ולכולנו ביחד יש בהרבה יותר כוח מאשר לבן אדם אחד בלבד.
מה המסר למקבלי ההחלטות: להיות אמינים ואכפתיים כלפי אנשים, לחוקק חוקים וכללים בהתאם להגיון ובתום לב. מאוד חשוב לקבל החלטות לא רק על בסיס רווחיות כלכלית, אלא בעיקר על בסיס כבוד הדדי ואמפתיה לזולת                                                                                                                                                                                                                                                                                                 ספויילר: אני רוצה להגיד כמה מילים לגבי תקוף: חובה לתקף – 3 סיבות:
1. ביטוח למקרה תאונה
2. חלוקת כספים בין חברות אוטובוס (פרופורציונלי בהתאם לנסיעות)
3. סטטיסטיקה
מובן שעל 3 דברים האלו לא צריך לתת קנס, רק להזכיר לבן אדם לתקף.
אני חושבת שאין מצב כזה בעולם לקבל קנס על דבר ששולם!!! אפילו במיסוי אין כפל מס, אם כבר שילמת, אי אפשר לשלם פעמים. אבל בתחבורה ציבורית בארץ זה קורה הרבה פעמים כל יום…
המקרים הכי הזויים עם קנסות שייכים לאוכלוסייה הכי חלשה: ילדים, פנסיונרים, עולים חדשים וכו׳
אנחנו אנשים נורמטיביים, לא גנבים ולא עבריינים! אז היחס הזה ממש פוגע בתדמית של אגד בעיניי הציבור.

ד"ר צמרת ריקון, אין צד טוב או רע יש את כולנו, וכולנו יחדיו. צילום: מהאלבום הפרטי

שם: ד"ר צמרת ריקון
מקצוע: ראשת התוכנית ליעוץ חינוכי במכללת אורנים, דוקטור לפסיכולוגיה
גיל: 59                                                                                                                                                                                                                                                                                           שם המחאה: 'מחאת האקדמיה: אם אין דמוקרטיה אין אקדמיה'
על מה אני מוחאת: על טירוף המערכות שמתרחש בכנסת בחקיקת חוקים המאיימים על החופש האקדמי. אנו ב"מטה האקדמיה" חרדים להמשך קיומה של האקדמיה בפורמט החופשי שלה שמטרתו לחקור, לחנך, לפתוח את המחשבה ולהעניק ידע (ראו רשימת החוקים המאיימים על החופש האקדמי).

מאיימים על החופש האקדמי

מה התכונות שיש בך שסוחף אחרייך אנשים: אני חושבת שזו מחאה שצומחת מלמטה ואני רק אחת מהא.נשים בה. הצטרפתי למטה האקדמיה בעידוד נשיא המכללה פרופ' עמית שכטר שהיה הראשון להציף את הנושא הזה לקהל הרחב, ומשם הכל התגלגל. הטענה על סתימת פיות היא "לא בבית סיפרינו" . במכללה האקדמית לחינוך אורנים יש ויכוחים סוערים כל העת. יותר מהשאלה מי צודק והאם זה פוליטי נראה לי שלמוסדות להשכלה גבוהה ולמערכת החינוך חשוב והכרחי לאפשר ולדון בריבוי הדעות על כל גווני הקשת הישראלית ולתת לכולם מקום לשמוע ולהישמע. השיח הזה לא פשוט. צריך ללמוד לעשות אותו. זו משימה חינוכית מדרגה ראשונה. חלקו הגדול יושב על חוסר ידע והצפה. כשמורה או גננת מספרת שבכיתה/בגן שלה הילדים קוראים האחד.ת לשני.ה "דיקטטור", זה אומר שאי אפשר להשאיר את המציאות מחוץ לכתלי המוסד החינוכי. כדאי שהילדים יבינו את משמעות המושג ושימושו.
מה יביא אותך לתוצאה הרצויה: הפסקת החקיקה באופן מוחלט והידברות תהליכית בהסכמה רחבה. הצעדים האחרונים שראינו אינם משקפים שאנחנו בדרך לשם.
מה המסר העיקרי לציבור הרחב: המחאה עובדת! ולא נפסקה!. אל תאפשרו לשיח הזהותי לבלבל אתכם (אני, דור שני להשכלה גבוהה, אישה ואמא, מזרחית, סורי..לא מאמינה בשיח קורבני). יש במחאה הזו את כל גווני החברה הישראלית. מקווה שהרגע הזה הוא רגע מכונן שנוכל לצמוח ממנו ונשארת עם עין פקוחה.
מה המסר למקבלי ההחלטות: דברו                                                                                                                                                                                                                                                    ספויילר: העם הזה מרגש אותי




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם קיימת בך היכולת לקבל את הקהילה הלהט"בית?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<