X

לעוף בסטייל

קיץ, חופש, אנשים רבים מתכננים את טיסתם לחופשה בחו"ל. האם עולם התעופה משפיע גם על מערכת הלבוש? איך חרדה מטיסות יכולה לבוא לידי ביטוי במערכת לבוש? האם אביזרי בטיחות יכולים להיות אופנתיים? ואיך הזיהום הנגרם מטיסות משפיע גם על מערכות הלבוש שלנו? סטודנטים לעיצוב אופנה מהמרכז האקדמי ויצו חיפה מציגים דרך מערכות לבוש מחויטות וייחודיות זוויות שונות ומעניינות של עולם התעופה



  • <

הקורס "מחויטים" בהנחיית רן שבני וזק לימור עסק השנה בעולם התעופה. סטודנטים לעיצוב אופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה התחברו לנושאים שונים בהם קינטיקה, שדות תעופה, זיהום אוויר הנגרם ע"י מטוסים ועוד. נושאים אלה היוו מחקר והשראה לקולקציה בעלת 5 מערכות לבוש מתוכה הסטודנטים ביצעו מערכת לבוש אחת. הסטודנטים אותגרו לעצב מערכת לבוש בתפיסת המחויטים אך בדרך חדשה, דרך צללית וטקסטיל אישי.

שקד הרוש בפרויקט: מי מפחד מטיסות? הפרויקט עוסק בחרדות טיסה. הסובלים מחרדות אלה הם אנשים החוששים בעיקר מתחושת חוסר אונים ואובדן שליטה. התקפי חרדה אלה מתאפיינים בדפיקות לב מהירות, סחרחורות ולחץ. אחת מדרכי ההתמודדות היא שימוש בכדורים להרגעה וטיפול. "הדגם שלי מעביר באופן ציני ומטאפורי את חרדת הטיסה ואת ה"שליטה" באדם" מסבירה הרוש ומוסיפה "כפי שניתן לראות השתמשתי בכדורי בליעה אמיתיים שאספתי מאינספור אנשים במשך הסמסטר ותפרתי אותם בצורת QUILT. הלב מאחור מדמה לב של בן אדם באופן ציני של משחק מילים והוא מחובר לשרשרת נורות הנמצאת בשרוולים, כך שבלחיצת כפתור משלט רחוק ניתן להדליק את הבגד, מה שמביא לידי ביטוי את נושא השליטה. בנוסף, השתמשתי בדפוס משי וברקמה שמעבירים יחד את כל התסמינים של חרדות הטיסה".


שנטי אייזנברג. צילום: תיאה פרנק

שנטי אייזנברג בפרויקט כנגד כוח המשיכה משחר ימי ההיסטוריה הוקסם האדם ממעופן של הציפורים. החן, האלגנטיות והקלות המפתיעה שבה הן מערימות על כוח המשיכה היוו מקור השראה לאמנים, מדענים ואנשי רוח רבים. תנועת המעוף, מסמלת את אמונתו העמוקה של האדם על כוחו להתרומם אל המרחבים. "במערכת זו שילבתי את רעיון מעוף הציפור ותנועת הכנפיים יחד עם אלמנטים טכנולוגים מעולם התעופה, כמו מוטיב הכנף שנלקח מתוך פרופיל כנף אווירודינמי והפלטה המונוכרומטית (אפור, מתכת, כסף) המתקשרת לצבעי חלקי המטוס. מנגד, החולצה העשויה הדפס משי צבעוני המדגישה את נוצות הציפור. השתמשתי בטכנולוגיה של הדפסת תלת ממד ומכניקה המשתלבות בבגד המחויט" מסבירה אייזנברג.

רג'ד דאהר. צילום: תיאה פרנק

רג'ד דאהר בפרויקט SAFETY VS LUXURY  העוסק בפער הבטיחות בין מטוסים פרטיים לטיסות מסחריות, "אנשים במצב סוציו אקונומי גבוה זכאים לבטיחות טיסה שמרבית האוכלוסיה אינה זוכה לה" מסבירה דאהר וממשיכה "קיבלתי השראה ממטוס ה-AIRFORCE 1, הבנוי לשרוד פגיעת מטאורים, רעידות אדמה ומלחמה גרעינית ויש בתוכו בית חולים וחדר ניתוח. לעומת מטוסים רגילים בהם אביזרי הבטיחות כוללים ג'קט, מסיכת חמצן וחגורת בטיחות". בפרויקט שעיצבה, הג'קט מסמל את ה "LUXURY" ולמרות החדשנות שהוא מייצג, הוא עוצב תוך הקפדה על אלמנטים קלאסיים. בנוסף,  הג'קט כולל אלמנטים מיוחדים כמו השרוולים שנבנו מכריות אוויר העטופות בבד צמר.

מור בלאיש. צילום: תיאה פרנק

מור בלאיש בפרויקט MY CO2  כאשר אדם נולד הוא משאיר את חותמו על כדור הארץ ויוצר טביעת רגל פחמנית. כל פעולה שאנחנו מבצעים פולטת פחמן דו חמצני ומגדילה את התחממות כדור הארץ. שריפת דלק ליצירת אנרגיה היא הגורם העיקרי לפליטת גזי החממה. נכון להיום ענף התעופה הוא אחד הגורמים המזיקים ביותר להתחממות הגלובלית ולכן ברגע שאדם ממריא בטיסה הוא מגדיל את טביעת הרגל הפחמנית שלו. "בחרתי להשתמש בבדים שקופים, הנותנים אפקט של גזים, עשן וזיהום, עם נפחים קלילים שמרחפים במרחב. יחד עם זאת, שילבתי את הצבע הירוק הזוהר שמצד אחד מדגיש את הרעל ומצד שני את הניסיון של החברה להפוך את העולם לירוק יותר, ללא הצלחה. ההדפסים הושפעו מתהליך החקר בו נחשפתי לאחוזים הגבוהים של פליטות גזי החממה ונתונים מספריים אסטרונומיים מדאיגים לגבי עתיד כדור הארץ. הכובד של טביעת הרגל הפחמנית שאנחנו משאירים על כדור הארץ בא לידי ביטוי במשקלם הרב של הבדים. בנוסף, רציתי להעביר תחושה ויזואלית של עומס ומחנק באמצעות ההדפסים שהולכים ומשתלטים על הדגם" מסבירה בלאיש.

איאת גבארה. צילום: תיאה פרנק

איאת גבארה בפרויקט עבאס איבן פירנאס שנעשה בהשראת האדם הראשון שבנה מכונה המנסה לעוף. עבאס איבן פירנאס היה ממציא, מהנדס, פיזיקאי, משורר, מוזיקאי ואיש אשכולות מוסלמי אנדולסי. הוא חקר את גוף הציפור כדי ליצר מכונת תעופה – שתי כנפיים שחיבר לגופו אותן יצר מחומרים בסיסיים כמו בד ועץ. הוא עף במכונת התעופה שלו מעל מסגד קורדובה למשך 10 דקות, אבל התקשה בנחיתה, וכתוצאה מכך נפל וסבל מפציעות עד מותו. הוא פיתח תיאוריה על מבנה (האורניתופטר), המייצג מזגן חיוני המסייע לייצוב המטוס בזמן הנחיתה, ועל כן נחשב עבאס לאחד ממקורות ההשראה הראשונים לחוקרים שפיתחו את טכנולוגיית התעופה בעולם. "בפרויקט רציתי להתייחס ולהבליט את העובדה שעבאס איבן פירנאס הוא מדען מוסלמי שעסק בתעופה לפני האנשים המוכרים לנו מתחום זה. בפרויקט שילבתי אלמנטים מהאדריכלות האסלאמית וממסגד קורדובה" מספרת גבארה.

ד"ר רחל גץ-סלומון, ראש מחלקת האופנה במרכז האקדמי ויצו חיפה: "קורס מחויטים הוא אחד הקורסים החשובים בתוכנית הלימודים של המחלקה לעיצוב אופנה. המרצה הטכני של הקורס- ז'ק למור בן ה-81 הוא אחד מן המומחים העולמיים בתחום זה והידע שלו נחשב לנדיר ויחיד במינו. בשילוב כוחות עם המרצה העיצובי- רן שבני, שהוציא את המחויט מהאזור הצפוי והשגור שלו, זכו הסטודנטים השנה ליישם ידע של חייטות ברמה גבוהה יחד עם שילוב של טכנולוגיות מתקדמות ועיצוב צלליות מקוריות".




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך




<










<