X

בית הדין לעבודה פסק: למעסיק אסור לחדור לפייסבוק של העובד

חברה לטיפולים אסתטיים תבעה עובדת בעקבות מידע שמצאה בפייסבוק שלה. בית הדין קבע כי מדובר בפגיעה בפרטיות של העובדת




פסק דין חשוב שניתן בבית הדין לעבודה בחיפה משרטט את הגבולות שבין העבודה לפרטיות של העובדים, לאחר תביעה שהגישה חברה לטיפולים אסתטיים נגד עובדת לשעבר והבסיס לה היה תכתובת שנמצאה בפייסבוק של העובדת.

עובדת שיווק שעבדה בחברה במשך כשנתיים והתפטרה מעבודתה ושבועיים לאחר מכן הוגשה נגדה תביעה על ידי החברה בטענה לגזילת סוד מסחרי. הבסיס לתביעה של החברה נגד העובדת היו התכתבויות במסנג'ר של הפייסבוק של העובדת.



החברה טענה בתביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה בחיפה כי לאחר שהעובדת החזירה את הטלפון הנייד שקיבלה מהחברה, נמצאו בו לגלות התכתבויות שערכה הנתבעת בפייסבוק ועל פיהן היא פנתה  לרופאים שונים בתחום האסתטיקה והציעה למכור להם את רשימת הלקוחות של החברה. לטענת החברה, רשימת הלקוחות היא סוד מסחרי ורכוש פרטי והיא דרשה מהעובדת פיצויים בסך 120 אלף שקלים.


למעסיק אסור לחדור לפייסבוק של העובדים. רשתות חברתיות. צילום אילוסטרציה: פיקסאביי

אולם העובדת שנתבעה טענה כי מדובר בשקר והחברה פגעה בפרטיות שלה כשחדרה לחשבון הפייסבוק שלה.

השופט טל גולן קבע שרשימת הלקוחות של החברה הייתה ידועה לכל עובדי החברה ולכן לא מדובר במידע סודי. השופט ציין כי טענות החברה שהיוו את הבסיס להגשת התביעה נגד העובדת, הושגו תוך פגיעה קשה וחמורה בפרטיותה של הנתבעת. הוא הוסיף שהראיות חסרות משקל מאחר והושגו תוך כדי חדירה לא ראויה ולא מידתית לפרטיותה של העובדת, ובניגוד לפסיקה.

השופט גולן ציין את הפסיקה שאוסרת על מעסיק להציץ בהתכתבות אישית של עובד אלא אם מדובר בחשש רציני לפעילות פלילית או מעשה פסול אחר. גם השאת תוכנת מסרים פתוחה אינה מהווה הסכמה מצד העובד לעיון בהודעותיו.

השופט אמר כי מדובר בחשבון מסנג'ר פרטי של הנתבעת שבו לא השתמשה לצרכי עבודתה בחברה ובמקביל דחה את גרסת התובעת לפיה היא נכנסה לפייסבוק של הנתבעת וקראה את הודעותיה על דרך המקרה.

"הכניסה לתוכנת המסנג'ר ושיטוט בה אינם יכולים להיעשות כבדרך-אגב ועל דרך המקרה. שהרי, אין מדובר בסיטואציה של השארת מסך מחשב פתוח, כשפלוני יכול לעבור ולהסתכל עליו מחמת טעות. אלא, שהכניסה לתוכנה דורשת מטבע הדברים לחיצה על צלמית התוכנה בטלפון הנייד שבו השתמשה העובדת, ושיטוט בהיסטוריה של ההודעות ששלחה העובדת. כלומר – מדובר בחיפוש אקטיבי ומכוון. כמו כן, לאור מסקנה זאת, נשמט הצורך לדון בטענת העובדת, שטענה כי מדובר בפריצה של ממש שנעשתה לחשבון הפייסבוק שלה". כתב השופט גולן בפסק הדין.

השופט דחה את תביעת החברה וחייב אותה לשלם לעובדת 15 אלף שקלים הוצאות ושכ"ט עו"ד.




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט










<







<



<







<