X

בטרם יהיה מאוחר: רמב"ם מקדם בטיחות ומניעת היפגעויות בילדים

לקראת עונת הקיץ, חברו נציגות ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, לצוות בית החולים ״רות״ ויחד הוקמו דוכני הסברה לקידום בטיחות ומניעת היפגעויות בילדים, במסגרת חודש המודעות לבטיחות ילדים




העונה בה תינוקות, ילדים ומתבגרים מבלים את רוב שעות היום בבית ובסביבתו. צוות בית החולים ע״ש רות רפפורט לילדים שברמב״ם מיומן ומוכשר לטיפול בילדים שעברו היפגעות כמו נפילה, כוויה או חנק דווקא במרחב הבטוח לכאורה של הבית. במסגרת חודש המודעות לבטיחות ילדים, התקיים הפנינג קידום בטיחות ומניעת היפגעויות בילדים בבית החולים לילדים שברמב״ם.

במסגרת הפעילות, חברו נציגות ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, לצוות בית החולים ״רות״ ויחד הוקמו דוכני הסברה שעסקו במגוון העולמות בהם אורבת סכנה בטיחותית לחייהם של הקטנים. בין הדוכנים ניתן היה למצוא עמדה המדמה מטבח ומלמדת את הילדים והוריהם כיצד לחתוך ירקות, פירות ומאכלים מגוונים כדי לצמצם את תופעת החנק הנפוצה בעיקר בגיל הרך. עוד היו דוכן חומרי ניקוי ואריזות, דוכן לבטיחות פעוטות ותינוקות, דוכן לבטיחות מחוץ לבית, דוכן משחקים ויצירה, חומרי הסברה רלוונטיים ומגנטים למקרר, דפי צביעה, אביזרים להמחשה ובעיקר שפע של חיוכים. הסקרנים והסקרניות הצעירים נהנו משלל הדוכנים והפעילויות, רגע לפני שנכנסו לרופא אליו הם הגיעו.


"לאתר את המרחבים המסוכנים לילדים". הצוות המארגן, רגע לפני תחילת הפעילות
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם




את העמדות הפעילו אנשי צוות רפואי, סיעודי, מקצועות הבריאות, עבודה סוציאלית, מרכז חינוכי ברכ״ה ונציגי ארגון "בטרם". לצד ההפעלות לילדים, זכו ההורים בהדרכות אישיות למשל כיצד לחתל תינוק בפינת ההחתלה בביטחה, כיצד להסיע את הרך הנולד בצורה בטוחה ואיך לאפסן חומרי ניקיון כשיש ילדים סקרנים בבית.

מה הם המרחבים המסוכנים לילדים?

בארגון "בטרם" מציינים כי בישראל, כל 3 דקות בממוצע, מובא ילד אל חדר המיון עקב היפגעות בתאונה. מדובר בכ-560 ילדים מדיי יום ובכ-200 אלף ילדים בשנה. לפי ארגון "בטרם", מרבית התאונות מתרחשות בסביבה מוכרת לילד ואת מרביתן ניתן למנוע באמצעים סבירים. התאונות מתרחשות בבית, בדרכים, במרחב הציבורי ובמוסדות החינוך, כדוגמת נפילות מגובה, טביעות, כוויות, הרעלות, חנק, תאונות דרכים כהולכי רגל או כרוכבי אופניים ורכינועים (קורקינטים חשמליים למיניהם) וכנוסעים ברכב.

חמישה כללים לקיץ בטוח

  1. בבריכה ובים – קובעים בכל רגע מבוגר אחראי שכל תפקידו להשגיח על הילדים ללא הסחות דעת.
  2. בריכה ביתית – מרוקנים את המים מייד בתום השימוש או נועלים את המרחב בו היא ממוקמת כך שהילדים לא יוכלו להיכנס אליה ללא השגחה.
  3. מתכננים נופש משפחתי בצימר? מוודאים שהבריכה מגודרת עם שער שננעל אוטומטית.
  4. בכל נסיעה חוגרים את כל הילדים במושב בטיחות בהתאם לגילם ומשקלם.
  5. לא שוכחים ילדים ברכב – מתקינים מערכת חכמה ופותחים דלתות אחוריות בכל נסיעה.

לדברי ליאורה אוטיץ, מנהלת הסיעוד באגף הילדים שברמב״ם: ״אנחנו מעודדים את הפיכת המרחב שסביבנו לסביבה בטוחה עבור הילדים כשהם בבית וגם כשהם כאן בבית החולים. במסגרת המיזם שהקמנו יחד עם "בטרם" אנחנו מסבירים לציבור המבקרים אבל גם לעצמנו מהי סביבה בטוחה, איך ניתן להימנע מתאונות בבית, בבריכה, בדרכים. האסטרטגיה שלנו כאן בבית החולים היא קידום מניעה של תאונות״.

דור אוריס, אחות מוסמכת במיון ילדים שברמב״ם, מרכזת הפעילות: ״אנחנו מטפלים מדיי יום בילדים שנפגעו בסביבה הטבעית שלהם וסובלים מכוויות, נפילות, הרעלות, חבלות וחנק מאוכל. אנחנו מציינים היום את שיא הפעילות של חודש הבטיחות לילדים, באמצעות הדרכה להורים ולילדים, ומקנים להם כללים בטוחים לקראת הקיץ, איך לשחק באופן בטוח בסביבה הביתית שלהם כשהם מחייכים ומאושרים״.

גליה שפריר ציונוב, מנהלת מרחב צפון בארגון "בטרם" לבטיחות ילדים: "חודש בטיחות הילד מהווה עבורנו הזדמנות מיוחדת להאיר זרקור על הנושא ולהעניק להורים ולילדים כלים חשובים לשמירה על בטיחותם, במיוחד לקראת עונת הקיץ, בה יש עלייה בהיפגעות ילדים. התרגשנו מאוד משיתוף הפעולה של צוות בית החולים ע"ש רות רפפורט שכלל את מלר"ד ילדים, מערך הסיעוד, מרפאות חוץ, מחלקת ילודים, השירות הסוציאלי וכיתות החולים שנרתמו כולם למען הצלחת האירוע".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות


<







<