X

"בגלל שצמחתי מבפנים כולם התרגשו בשבילי"

 בתחילת יולי יתקיימו טקסי הענקת תארים לבוגרי המכללה האקדמית צפת. ד"ר אילנית ברנזון שלמדה לתואר ראשון במכללה ובהמשך עבדה בה שני עשורים כיועצת אקדמית, המשיכה לתואר שני ודוקטורט והפכה למרצה בסגל האקדמי




השבוע התקיים טקס הענקת תעודות למצטייני הנשיא במכללה האקדמית צפת. בשנת הלימודים הנוכחית מסיימים את התואר כ- 730 בוגרים. מדי שנה מסיימים את הלימודים ומקבלים תארים, בין 700-750 סטודנטים במכללה האקדמית צפת.

הענקת התארים תתקיים בשני טקסים, הראשון יכלול את הסטודנטים המסיימים את מקצועות הבריאות, משפטים ומדעי ההתנהגות וישתתפו בו כ- 315 סטודנטים. הטקס השני יתקיים עבודה הסטודנטים מהחוג לעבודה סוציאלית, מהחוג לספרות, אומנות ומוזיקה, מערכות מידע, מיסטיקה ורב תחומי וישתתפו בו כ – 400 סטודנטים. כל טקס מחולק לשני חלקים, החלק הראשון מתקיים על הבמה המרכזית במתחם בית אידה ואחר כך בכיתות, שם כל חוג מעניק תעודות הצטיינות לסטודנטים המצטיינים.



"תמיד אהבתי ללמוד". ד"ר אילנית ברנזון
צילום: המכללה האקדמית צפת


השנה יש 144 סטודנטים שמסיימים את התואר בהצטיינות או בהצטיינות יתרה. הסטודנטים המצטיינים מהווים כ-20 אחוזים מכלל הבוגרים. בטקס מצטייני הנשיא זכו בתעודות הצטיינות 16 סטודנטים ושבעה מרצים מצטיינים. בין בוגרי המכללה השנה 66 תושבי צפת, מתוכם שישה זכו בהצטיינות יתרה ותשעה נוספים קיבלו תעודות הצטיינות.

"אנו גאים בבוגרים שלנו שברובם ממשיכים לתארים מתקדמים ומתברגים בתפקידי מפתח בשוק העבודה", אמר סמנכ"ל המינהל האקדמי שי סרוגו. "חלק מהבוגרים של המכללה האקדמית צפת ממשיכים לאחר התואר בהוראה ותרגול במכללה. היום משובצים במסגרת ההוראה מרצים בכירים, שהחלו את לימודיהם במכללה ואנו מעודדים את קליטת הבוגרים שלנו בסגל האקדמי".

המכללה אפשרה לי להתפתח

ד"ר אילנית ברנזון, תושבת צפת, היא דוגמא למי שעבדה כיועצת אקדמית במכללה כעשרים שנים, עד שהחליטה לעבור לאקדמיה. היא למדה לתואר שני ולדוקטורט והפכה לחלק בלתי נפרד מהסגל האקדמי של המכללה.

"גאים בבוגרים שלנו". סמנכ"ל המינהל האקדמי שי סרוגו  צילום: המכללה האקדמית צפת

 

 

"הייתי סטודנטית במכללה האקדמית צפת עוד לפני שקיבלה את עצמאותה, כשהייתה עדיין בחסותה של אוניברסיטת בר-אילן. התחלתי ללמוד בתקופת ה"מהפכה" של שנות ה-90, אז התחילו לבצבץ מכללות בפריפריה כדי להנגיש את ההשכלה לתושבים. למדתי במכללה לתואר ראשון, כאמור בחסות אוניברסיטת בר-אילן", מספרת ד"ר ברנזון. "אחר כך המשכתי ללימודי הוראה בבר-אילן ועבדתי מספר שנים כמורה בבית ספר ברמת השרון".

כששבה לצפת החלה לעבוד במכללה כיועצת אקדמית. במהלך 20 השנים שבהן עבדה בתפקיד האדמיניסטרטיבי, ייעצה להרבה מהחוגים במכללה. "תמיד אהבתי ללמוד, ולאחר שילדי גדלו החלטתי שלאחר שנים רבות בתפקיד האדמיניסטרטיבי הגיעה השעה.. התחלתי לחפש במרחב הווירטואלי ומצאתי את התואר השני בתוכנית לנשים ומגדר באוניברסיטת חיפה".

המכללה האקדמית צפת אפשרה לד"ר ברנזון ללמוד לתואר שני, וכשסיימה את התואר השני הוזמנה על ידי ראשת החוג להנחיה לדוקטורט. בתום התואר השני התחילה ללמד במכללה. "כשנרשמתי לדוקטורט משרת המרצה שלי גדלה, ונאלצתי לבחור בין תפקיד היועצת האקדמית למרצה ובחרתי להרצות".

לדבריה, כשיצאה ללימודים כלל לא חשבה על קריירה אקדמית. היא רק רצתה ללמוד כי תמיד אהבה ללמוד והצטיינה בזה. "כולם מסביבי שאלו אותי למה בחרתי בלימודי מגדר, והסברתי שאני לומדת מתוך עניין ולא משיקולים כלכליים בכלל. אבל הנה, אפשר לעשות קריירה גם ממגדר. להפוך למרצה זה משהו שהתגבש תוך כדי הלימודים. ראיתי שאני טובה במחקר וכותבת תזה ומעניין לי ואני רוצה להמשיך לדוקטורט. במהלך התהליך עצמו הבנתי שהשילוב הזה מוצלח ומתאים לי, כי אני מורה, וכי הוראה ומחקר שלובים זה בזה ומנגישים את ההשכלה בצורה הכי טובה שיש"

השנה קיבלה ד"ר ברנזון את האישור לדוקטורט והתגובות במכללה הפתיעו גם אותה. "מכיוון שצמחתי מבפנים ורבים מכירים אותי, כולם כל כך התרגשו בשבילי. אני לא יכולה לתאר את כמות הטלפונים והברכות שקיבלתי כשסיימתי את הדוקטורט. הידיעה עברה מפה לאוזן, וההודעות הנרגשות והחיבוקים שחיבקתי היו מעל ומעבר. העובדה שעבדתי קודם כיועצת והכרתי את הצרכים של הסטודנטים אפשרה לי כמרצה להבין טוב יותר מהם הצרכים שלהם".

 

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך